Adet geciktirici haplar hakkında önemli uyarı!

AkhyLs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
2.443
63
158
Ankara
Kızlar merhaba. Ben bugün adet gecikmelerim yüzünden doktora gittim.. Hemen hemen her yaz adet geciktirici kullanmak durumunda kalıyorum veya şehir dışında okuduğum için otobüsle yolculuk yapacağım zaman adet sıkıntı yarattığı için bu zamanlardada geciktirici kullanmışlığım vardır. Senede 2 yada 3 kez kullanıyordum ve bugün doktordan öğrendimki bu haplar bende PKO riski oluşturmuş. Yumurtalıklarımda PKO görünüyor tabi asıl sonucu adetliyken gittiğimde öğrenicem şuan kesin değil.Doktorum bir daha ne olursa olsun o haplardan kullanmamam gerektiğini sonuçlarının böyle olacağını ya da daha kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. Kendine yazık edersin sen napıyorsun diye hatta bi güzelde kızdı. Kızlar siz siz olun sakın bu tip hormon ilaçları kullanmayın

canım söylediğin iyi oldu bende düğün günümde regl olmamak için kullanmayı düşünüyodum gün boyu tedirgin geçirmiyim karnım falan ağrımasın diye :26:

canım söylediğin iyi oldu bende düğün günümde regl olmamak için kullanmayı düşünüyodum gün boyu tedirgin geçirmiyim karnım falan ağrımasın diye :26:

Canım sorma ya yıllardır düzenli adete sahip olan ben 2 yıldır çok az olarak kullandığım bu ilaç beni mahvetti. Düzenli olarak jinekolojik muayene yaptıran ben 3 sene öncesine kadar doktor yumurtalıklarının durumu çok iyi dediğini hatırlıyorum. Şimdi ise olan şeye bak moralim bugün çok bozuk. Kendim ettim kendim buldum ...

keşke o kadar zorlamasaydın bünyeni, neticede doğal akışı bozan bişey bu ben bi kere sanırım 10 sene önce falandı tatile giderken kullanmak zorunda kalmıştım bide şimdi düğünüm için kullanmayı düşündüm, ama vazgeçicem sanırım mevsim değişikliğiyle falan bikaç gün ileri giderse düğünde yırtabilirim diye dua ediyim

Keşke valla çok pişmanım.. Kendi sağlığımı kendi ellerimle bozdum işte ben kendimi yaktım sizlerde yanmayın

Keşke valla çok pişmanım.. Kendi sağlığımı kendi ellerimle bozdum işte ben kendimi yaktım sizlerde yanmayın

peki ne dedi doktor kist hakkında, ilaç verdimi onun için, genelde doğum kontrol hapı veriyolar diye biliyorum

peki ne dedi doktor kist hakkında, ilaç verdimi onun için, genelde doğum kontrol hapı veriyolar diye biliyorum

Sadece PKO olarak yorumluyorum ama adet olunca testleri yapıcam yeniden bakıcam dedi. Adetimi bekliyorum işte canım 2 hafta gecikti bakalım olunca doktor bakıcak tedaviye o zaman başlicaz dedi.İlaç vermedi şuan

Son düzenleme:
1 ya da 2 defa adetiniz yakınken 1 adet sakızı yutarsanız adetiniz birkaç gün atar. Olayın tıbbi boyutunu tartışmak için değil, sadece ilaç yerine öneri yapabilmek için yazıyorum bunu. Bilginize...

1 ya da 2 defa adetiniz yakınken 1 adet sakızı yutarsanız adetiniz birkaç gün atar. Olayın tıbbi boyutunu tartışmak için değil, sadece ilaç yerine öneri yapabilmek için yazıyorum bunu. Bilginize...

ilginçmiş:26: Valla bidaha geciktirmekmi töbe aylardır adet olmak için can atıyorum

ben de yazın tatile giderken ertelemek için kullanmıştım bu haptan... hapı bıraktıktan 3 gün içinde adet oldum ama sonraki ay adetim 2-3 hafta gecikti kafayı yiyodum ve tövbe ettim bi daha bu tarz haplar içmemeye...çünkü zaten problemli bi yapım var... kist problemim vardı onu yenmiştim... bu hap geçen yaz bozdu dengemi gene...ödüm koptu adet düzenim şaşacak gene diye.... ama allahtan bir ay düzensiz oldu sonra gene düzene girdi

Aynen valla kullanmamak lazım işte acı bi gerçekle öğreniyor insan doğruyu yanlışı:26:

bu nasıl bişey nerelerde var ki hiç duymamıştım. benimkide düğünüme denk geliyor. geciktirici içerim dedim ama napıcam şimdi bileedim.

geciktiri aynen sizin gibi çok özel durumlar dışında alınmamalı ya. benim 2 ayı geçti hala adet olamadım beklemedeyim

her bünyeye göre degişiyo geciktiricinin etkisi.Bende 2 defa kullandim,ne reglim geçikti ne düzensizlik yaşadım,yazın kurtarıcısı.

her bünyeye göre degişiyo geciktiricinin etkisi.Bende 2 defa kullandim,ne reglim geçikti ne düzensizlik yaşadım,yazın kurtarıcısı.

her bünyede evet değişir mutlaka ama bana doktor genel olarak böyle konuştu. yumurtalıklarına çok büyük zararı var kullanmayın bu ilaçları diye kızdı baya

ne kullanmıştınız adet geciktirmek için????
bend ekullanacağım ama ilaç ismi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…