• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet geciktirici hakkında acil yardım

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.362
Puanlar
333
Arkadaşlar ben temmuz başında kürtaj oldum ve temmuzun sonlarında normal regl oldum. Fakat bu ay olmadım bir türlü 10 gün gecikti. Kürtajdan sonra yumurtalıklar anca toparlanıyor eski düzene girmesi için biliyorum da bu kadar gecikmesi normal mi? Haftaya eşimle tatile gideceğiz ve tam o ara regl olmak istemiyorum. Adet geciktirici kullanabilir miyim? Ne zaman nasıl başlamalıyım bilgisi olan varmı? Kanamamın tam olarak ne zaman geleceğini bilmediğim için de hapa ne zaman başlayacağımı da bilemedim açıkcası. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
İyi bayramlar KK'nın Sultanları:KK68:

Not: Hamile değilim (galiba?) 3 defa test yaptım.

Ben kullandım. Üç gün önceden kullanmaya başlamak lazımmış ama ben başladığı gün içtim ve sadece azalttı. Bıraktım 1 gün sonra Regl oldum. Ayrıca da acayip şişkinlik ve gerginlik yaptı bende.

Kürtajdan sonra ilk adet 40 gün içinde oldu benim, ikincisi ise 2 ay gecikti. Normal bi durummuş, doktor böyle söylemişti.

ben umreye giderken kullandim 5gun önce başladım ve tam günün de leke leke geldi yani işe yaramadı bende her bunye farklı

Ben 3 gün önce hangi gün onu bile bilmiyorum şu an nasıl olacak?tatle gitm
Ben kullandım. Üç gün önceden kullanmaya başlamak lazımmış ama ben başladığı gün içtim ve sadece azalttı. Bıraktım 1 gün sonra Regl oldum. Ayrıca da acayip şişkinlik ve gerginlik yaptı bende.

Pazar gününe kadar gelmezse pazartesi içmeye başlasam işe yarar mı ki? Çarşamba gidiyoruz çünkü:KK64:

Ben düğün zamanımda kullanmıştım regliden iki gün önce başlamıştım on gün kullanabiliyosun zaten o yüzden sen nasıl ayarlayabilirsin bilemedim he bi de regli dönemi ağrıları aynı şekilde oldu yinede ve şişlikte vardı kullanırken

Ama senin düzenin yok ki nereden bileceksin o zaman olacağını ki o ilaçta mahvediyor düzeni bence akışına bırak hemen regl olmazsın kürtajdan sonra

Kürtajdan sonra ilk adet 40 gün içinde oldu benim, ikincisi ise 2 ay gecikti. Normal bi durummuş, doktor böyle söylemişti.

Öyle miiiii valla kaç gündür içim içimi yiyiyor niye gelmiyor diye. 1 hafta içinde 3 kere test yaptım o derece. Negatif çıkınca da acaba hastamıyım diye düşünmeye başladım bu sefer:rolleyes:
demek normalmiş sağol bilgilendirdiğin için

Öyle miiiii valla kaç gündür içim içimi yiyiyor niye gelmiyor diye. 1 hafta içinde 3 kere test yaptım o derece. Negatif çıkınca da acaba hastamıyım diye düşünmeye başladım bu sefer:rolleyes:
demek normalmiş sağol bilgilendirdiğin için
Ben de çok test yaptım, anlıyorum seni :)
Ama yine de doktora görünmenizde fayda var, çünkü yapışıklık riski, parça kalka riski falan varmış. Rica ederim.

Ama senin düzenin yok ki nereden bileceksin o zaman olacağını ki o ilaçta mahvediyor düzeni bence akışına bırak hemen regl olmazsın kürtajdan sonra

Aslında benim de pek içime sinmiyor o tür ilaçlar kullanmak ama tatil işte. Hadi havuz deniz meselesini tamponla falan idare ederim de diğer konularda artık şansına küssün ne diyeyim:halay:

Ben düğün zamanımda kullanmıştım regliden iki gün önce başlamıştım on gün kullanabiliyosun zaten o yüzden sen nasıl ayarlayabilirsin bilemedim he bi de regli dönemi ağrıları aynı şekilde oldu yinede ve şişlikte vardı kullanırken

Şimdi fark ettim de hiç bir regl belirtisi bile yok şu an bende, ne şişkinlik ne göğüslerde dolgunluk (normalde hep oluyor bunlar). Yakın zamanda regl olacakmışım gibi hissetmiyorum yani. Pazartesi başlasam tatil bitene kadar kullansam olur mu acaba?

Aslında benim de pek içime sinmiyor o tür ilaçlar kullanmak ama tatil işte. Hadi havuz deniz meselesini tamponla falan idare ederim de diğer konularda artık şansına küssün ne diyeyim:halay:

:) :) Ee daha ne deniz havuz halledildiyse diğer iş bekleyebilir emme tatilde de bir başka oluyor be

Ben 3 gün önce hangi gün onu bile bilmiyorum şu an nasıl olacak?tatle gitm

Pazar gününe kadar gelmezse pazartesi içmeye başlasam işe yarar mı ki? Çarşamba gidiyoruz çünkü:KK64:
Dene ama bilemedim. Ben de keser diye içtim. Azalttı bir de o halde denize girdim. Mikrop falan kapmış mıyımdır diye doktora gitmeyi düşünüyorum.

:) :) Ee daha ne deniz havuz halledildiyse diğer iş bekleyebilir emme tatilde de bir başka oluyor be

Aynen öyle zaten eşim her gün sorup duruyor bugünde mi regl olmadın diye:KK48: pazar gününe kadar gelmezse gidip bi eczacıya danışayım en iyisi. Burdaki eczacılar da hep gencecik erkek mübarek utanarak gidiyorum her seferinde.

Dene ama bilemedim. Ben de keser diye içtim. Azalttı bir de o halde denize girdim. Mikrop falan kapmış mıyımdır diye doktora gitmeyi düşünüyorum.

Her bünyede farklı etki gösteriyor demek. Bence de görün ihmal etme canım.

Zaten vücudunda hormonlarinda baya müdahale ve değişiklik var ben hiç kullanma derim. Çünkü adet geciktirici de gayet düzenli adet döngüsünü bile bozuyor, sonraki aylarca 10-15 gün gecikme yapıyor. O strese değmez inan. Al tamponunu, nasıl bir yerde tatil yapacaksınız bilmiyorum ama her denize girdikten sonra değiştirmen iyi olur. Çünkü o da çok rahatsız edici bir şey. Ama yine de geciktirici kullanmaya tercih ederdim. Ki zaten olup olmayacağını da bilmiyorsun.

Zaten vücudunda hormonlarinda baya müdahale ve değişiklik var ben hiç kullanma derim. Çünkü adet geciktirici de gayet düzenli adet döngüsünü bile bozuyor, sonraki aylarca 10-15 gün gecikme yapıyor. O strese değmez inan. Al tamponunu, nasıl bir yerde tatil yapacaksınız bilmiyorum ama her denize girdikten sonra değiştirmen iyi olur. Çünkü o da çok rahatsız edici bir şey. Ama yine de geciktirici kullanmaya tercih ederdim. Ki zaten olup olmayacağını da bilmiyorsun.

Haklısın, ayarımla hiç oynamayayım en iyisi. Zaten hemen çocuk yapmayı düşünüyoruz düzene bi gireyim. O zaman inşallah tatil'de gelmez diye dua etmekten başka çarem kalmadı:KK43:

Şimdi fark ettim de hiç bir regl belirtisi bile yok şu an bende, ne şişkinlik ne göğüslerde dolgunluk (normalde hep oluyor bunlar). Yakın zamanda regl olacakmışım gibi hissetmiyorum yani. Pazartesi başlasam tatil bitene kadar kullansam olur mu acaba?
Eğer pztsiye kdr olmzsan kullan bi de bn bırakınca hmn regli olmadım üç gün sonra olmuştum onu da hesaba kat gerçi kişiden kişiye değişir mi bilemem

Etkili olmasını istiyorsan adetten 5 ila 7 gün önce basla canım tatile carsamba gidiyosan yarın al basla sabah akşam tok olarak

Back