• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet gecikmesi muayenesi?

derinarkli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2012
4
0
16
Ankara
merhaba,ilk defa adet gecikmesi sorunuyla karşılaşıyorum 41gün oldu ama hala bir şey olmadı.bekar bi bayanım.doktora muayeneye gidicem ama beni orada nelerin beklediğini merak ediyorum yani nasıl bir muayene gerçekleşecek?kapalı olduğum için çok zor durumda kalmadıkça vücudumu açmayı istemiyorum,tabikide tıpta ayıp olmaz ama yine de çekiniyorum.beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim :)

bakire olduğun için parmakla muayene yapılmaz, ama belki sadece dışarıdan muayene edebilir, yani muayene masasına alabilir seni
onun dışında abdominal usg ve hormon filan ister muhtemelen

bi de biz açıklar da çok meraklı değiliz açıp mahrem yerlerimizi göstermeye, yani öyle demen komik olmuş biraz:ssz:

ben kapalı açık ayırımı yapmadım,sadece nedenimi belirttim.herhangi bir polemik ortamı yaratmaya gerek olmadığını düşünüyorum.bilgilendirdiğin için teşekkürler

aynı konuDAN ben de muzdaribim...bekarım, 2 hafta geçti adetim gelmedi...yıllar önce hormon ve kist problemleri yaşamıştım ama adetimi düzene sokmayı başarmıştım...5 yıldır falan çok düzenliydi... 2 hafta geçti gelmeyince korktum yine bozuldu mu hormonlarım die :(( ben de dört gözle gelmesini bekliyorum... bu arada merak etme mahrem bölgene bakmıyolar bekar olduğumuz için...ben daha önce çok muayene olmuştum ultrasonla bakıyolar bi de kan testi yapıyolar...sadece göbeğini açmak zorunda kalıyosun

bazen hava şartları yada stres adetin geçikmesini sağlıyor bekar bayanlarda alttan muayne olmaz muhtemelen hormon degerlerine bakılacak ve ultrasyonla karından muayne edecektir korkmana gerek yok yani geçmiş olsun bide varsa daha önceden kaç günde bir adet olduğunu bir kagıda yaz onu da görmek isterler.

okulumdan dolayı vakit bulamıyordum ama cuma sabahı gidicem.nasıl bir muayene evresi geçirdiğimi ve buna sebep olan etkenleri sizinle tabikide paylaşırım canım :)

Adet gecikmesi ihmale gelecek bir konu değil eğer sık sık oluyorsa, benim de genç kızlık dönemlerimde sık sık oluyordu. Ben de çekingenliğim yüzünden gidemiyordum doktora. Evlendikten sonra hamile kalmam çok zor oldu bir çok doktor bu tür tedavilerin daha genç kızlıkta yapılması konusunda hemfikir sakın ihmal etmeyin.

Back