adet gecikmeden önce illa ki belirti olur mu

[QOTE=karabiber89;22932825]

canım hsg biraz zahmetli birazda ücretli biraz da can sıkıcı bir film rahim filmi..herkes korkuyor ama yaptıranlar korkulacak bir şey olmadığını söylüyor.hsgile tüplere bakılıyor açık mı kapalı mı diye.sadece bu..ama duyumlarıma göre gebelikşansını artıyormuş..uygulama aşamasında yapışıklıklar gidiyormuş çünkü...
deryaf bu arada canım doğum yapmaktan korkmuyorsan ne sakıncası olabilir yaptır bence...korkma yani hemşansını da artırmış olursun...
adetimi olsam da bitsede çektirsem bende yaaa

Hımm anladım canım sagol bilgilendirdigin için..dedim ya anneminde tek tüpü kapalıymış 4 seneden sonra gittigi doktor rahim filmi istemiş ilk defa cektirmiş 2.ay bana hamile kalmış.şans yüksek zannedersem,sorunun köküne iniyolar demekki..ama daha erken canım sanki yinede kendin bilirsin tabi..insan bişeyi cok isteyince olmuyo yani benim öyle oluyo..oluruna bırakmak lazım aslında ama onuda yapamıyoruz işte..

herkese hayırlı akşamlar sevgili anne adayları :)) malum cuma günü mübarek kandil...bu nedenle yarın ve cuma günü oruç tutup bol bol dua edicem !!bu sayfanın yeni üyesiyim ama yazılarınızı uzun süredir takip ediyordum...bu yüzden sizler içinde bol bol dua edicem ...dilerim Allah tan en kısa sürede hayırlısıyla bizlerede bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eylesin...bu arada BAT 7 ŞUBAT hadi hayırlısı ;)))

Canım hoşgeldin aramıza bende yeni sayılırım aralıkta üye oldum..evet bencede dedigin gibi bol bol dua edelim birbirimiz için.bende cuma oruc tutucam şuan adetliyim yarın akşama biter inşllah..hadi hayırlısı bakalım inşllah güzel haberlerini alırız :) sen ne kadarlık evlisin canım ? Ne zamandır bebrk düşünüyosun kaçıncı cocugu istiyosun ? Cok soru oldu kusura bakma canım :)

Hmmmm...İlk kez denk geldim canım oluyormuş demek bi şey daha öğrenmiş olduk bak ;) ne faydalı bir siteymiş burası yaaa ;) Az önce bir yazı okudum o kadar çok etkilendim ki anlatamam size...Yazı dan bir bölümü paylaşayım doğum sancıları üzerine :

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

Canim ya cok guzel bir bilgi cok sagol paylasimin icin:16::16:

ya bende hep adet görmeme yakın umutlanıyorum midem bulanıyor başım dönüyor sanki hamileymişim gibi bir bakıyorum pat adet olmuşum :(
ama bu ayda ümidimi yitirmiyorum bugün adetimin 10 günü gün aşırı çalıyoruz bakalım bu ay ne olacak gene boş çıkmaz umarım allahım hayırlısını versin kızlar artık bebeşlerimizi kucağımıza alalım anne olmak istiyoruz bizzz

herkese hayırlı akşamlar sevgili anne adayları :)) malum cuma günü mübarek kandil...bu nedenle yarın ve cuma günü oruç tutup bol bol dua edicem !!bu sayfanın yeni üyesiyim ama yazılarınızı uzun süredir takip ediyordum...bu yüzden sizler içinde bol bol dua edicem ...dilerim Allah tan en kısa sürede hayırlısıyla bizlerede bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eylesin...bu arada BAT 7 ŞUBAT hadi hayırlısı ;)))

Sağol canım aminnn Allah kabul etsin inşallah dualarımızı hayırlısıyla...Bu arada biş şey sorucam bende yeni üyeyim bat nedir ben bilmiyorum da? :))

Canim ya cok guzel bir bilgi cok sagol paylasimin icin:16::16:

Rica ederim canımmm bunları paylaşalım ki birbirimize umut olalım dimi? ;) Anneliğin güzel yanlarını görelim sadece ağrılı sancılı yanlarını değil..Bebişlerimizin bize moralimize kendimizi iyi hissetmemize ihtiyaçları olacak çünkü...

Canım hoşgeldin aramıza bende yeni sayılırım aralıkta üye oldum..evet bencede dedigin gibi bol bol dua edelim birbirimiz için.bende cuma oruc tutucam şuan adetliyim yarın akşama biter inşllah..hadi hayırlısı bakalım inşllah güzel haberlerini alırız :) sen ne kadarlık evlisin canım ? Ne zamandır bebrk düşünüyosun kaçıncı cocugu istiyosun ? Cok soru oldu kusura bakma canım :)

Kızlar bu arada dün çok midem bulandı ya aksama kadar sürdü akşam da kasıklarımda bi kasılma oldu ara ara belim inanılmaz ağrıdı doğrulamadım gögüslerimde çok hassaslaştı acaba mı dedim bi süre....Eşim de emin olmadan düşünme bunları dedi haklı olarak :) çünkü hemen kaptırıyorum kendimi daha önce olduğu gibi hüsran yaşamamak için tutuyorum kendimi ama olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana tabii yine acele etmeyeyim 14 ünü bekliyorummm....

[QOTE=karabiber89;22932825]

canım hsg biraz zahmetli birazda ücretli biraz da can sıkıcı bir film rahim filmi..herkes korkuyor ama yaptıranlar korkulacak bir şey olmadığını söylüyor.hsgile tüplere bakılıyor açık mı kapalı mı diye.sadece bu..ama duyumlarıma göre gebelikşansını artıyormuş..uygulama aşamasında yapışıklıklar gidiyormuş çünkü...
deryaf bu arada canım doğum yapmaktan korkmuyorsan ne sakıncası olabilir yaptır bence...korkma yani hemşansını da artırmış olursun...
adetimi olsam da bitsede çektirsem bende yaaa

haklısın aslında. dur bakalım artık doktor değiştirmicem bi aksilik olmazsa. bu doktor da çektir derse paşa paşa gidip çektircem napalım kadınlık zor zanaat...

Sağol canım aminnn Allah kabul etsin inşallah dualarımızı hayırlısıyla...Bu arada biş şey sorucam bende yeni üyeyim bat nedir ben bilmiyorum da? :))

bat: beklenen adet tarihi (bu forumdakiler için beklenmeyen de diyebiliriz :) )

bat: beklenen adet tarihi (bu forumdakiler için beklenmeyen de diyebiliriz :) )

ya bende hep adet görmeme yakın umutlanıyorum midem bulanıyor başım dönüyor sanki hamileymişim gibi bir bakıyorum pat adet olmuşum :(
ama bu ayda ümidimi yitirmiyorum bugün adetimin 10 günü gün aşırı çalıyoruz bakalım bu ay ne olacak gene boş çıkmaz umarım allahım hayırlısını versin kızlar artık bebeşlerimizi kucağımıza alalım anne olmak istiyoruz bizzz

Merhaba canım yumurtlama dönemine baktın mı sen bu arada?

aynen canım bende dediğin gibi oluyorum ama sonuçta tık yok işte..ümidi yitirmemek lazım zaten ama çok ümitlenmekte iyi değil..hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin bir an önce hepimiz hamile kalalım inşallaaaaahhhhhh :))

Kızlar bu arada dün çok midem bulandı ya aksama kadar sürdü akşam da kasıklarımda bi kasılma oldu ara ara belim inanılmaz ağrıdı doğrulamadım gögüslerimde çok hassaslaştı acaba mı dedim bi süre....Eşim de emin olmadan düşünme bunları dedi haklı olarak :) çünkü hemen kaptırıyorum kendimi daha önce olduğu gibi hüsran yaşamamak için tutuyorum kendimi ama olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana tabii yine acele etmeyeyim 14 ünü bekliyorummm....

haydi bakalım canım inşallah güzel haberlerini alırız :)

bende de mantar var sasnırım kaşıntı oluyo arada :( bende korktum ilerde bebişim olmaz diye kızlar yaa :( etrafınızdamantar olup gebe kalan varmı

Canım bildiğim kadarıyla mantar engel değil hatta hamilelilkte te sık sık görüldüğü yazıyor int te az önce de okudum bunun için gerekli vajinal kremler var onları kullanmak bebege zarar vermıyormus ama agızdan ılac alımı uygun degılmıs bunu engellemek ıcın de bol pamuklu ıc camasırı gıymek,wc den sonra önden arkaya temızlık yapmak gerekıyormus parfumlu gunluk pedler bile enfeksıyorn mantar olusumunu arttırıyormus canım bende bılmıyordum bunu?Şekerli gıda tuketımını de azaltmak gerekıyormus bu donemlerde....

Back