• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet Düzensizliğimle Başa Çıkamıyorum...

EzgininAnnesi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
2.912
7.353
358
Merhaba

Ben bekarlığımda beri adet düzensizliği çekiyorum. 24 yaşındayım ve 90 kilodan fazlayım.
doktorlar evlenince düzelir dediler ama o da olmadı. 3 yıllık evliyim. Eşimle sorunsuz bir cinsel hayatımız var. Ama adetim hala düzensiz hormonlarım bozuk. Bu da hamile kalmama engel. 1 yıldır tedavi görüyorum. Kullanmadığım ilaç kalmadı. İlaçları kullandığımda sorun yok ama ilaçlar bittiğinde yine aynı düensizlik devam ediyor. Şimdi son bir kez şansımı denedim ve tekrar bir uzmanla görüştüm. Uzun uzun konuştu anlattı. Polistik over varmış. Diane 35 Diraje ve Glange 850 mg verdi. 3 ay kullanacakmışım sonra tekrar kontrol. Yoruldum ve umutsuzluğa düşmek istemiyorum. Kilo da veremiyorum. Şimdi tekrar adet gördüm. Adetim bitince ilişkiye girsem hamile kalır mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba

Ben bekarlığımda beri adet düzensizliği çekiyorum. 24 yaşındayım ve 90 kilodan fazlayım.
doktorlar evlenince düzelir dediler ama o da olmadı. 3 yıllık evliyim. Eşimle sorunsuz bir cinsel hayatımız var. Ama adetim hala düzensiz hormonlarım bozuk. Bu da hamile kalmama engel. 1 yıldır tedavi görüyorum. Kullanmadığım ilaç kalmadı. İlaçları kullandığımda sorun yok ama ilaçlar bittiğinde yine aynı düensizlik devam ediyor. Şimdi son bir kez şansımı denedim ve tekrar bir uzmanla görüştüm. Uzun uzun konuştu anlattı. Polistik over varmış. Diane 35 Diraje ve Glange 850 mg verdi. 3 ay kullanacakmışım sonra tekrar kontrol. Yoruldum ve umutsuzluğa düşmek istemiyorum. Kilo da veremiyorum. Şimdi tekrar adet gördüm. Adetim bitince ilişkiye girsem hamile kalır mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
Slm cnm benimde adet düzensizliğim var doktora gttim banadan ilça verdi 3 ay kullanıcam sonra tekrar kontrol var yani sendeki sorunlar aynısı bende de var cnm sabırla biraz bekle cnm sen yinede doktoru dinle ilaçlar bitince ona göre devam edersin

Merhaba

Slm cnm geçmiş olsun bende 6 yıldır pko tedavisi görüyorum..Bende senin gibi ilacı bırakınca adetim kesiliyor..Diane 35 doğum kontrol hapı bu ilacı kullanırken hamile kalamazsın..bebek istediğini söyledin mi neden doğum kontrol hapı verdi ki?:44:

Slm cnm geçmiş olsun bende 6 yıldır pko tedavisi görüyorum..Bende senin gibi ilacı bırakınca adetim kesiliyor..Diane 35 doğum kontrol hapı bu ilacı kullanırken hamile kalamazsın..bebek istediğini söyledin mi neden doğum kontrol hapı verdi ki?:44:

Hem hormonlarımın düzelmesi için hemde kilo vermemi kolaylaştırmak için dedi :(

Merhaba

polikistik over sndromlular zor kilo verir kolay alır bunun için bi diyetisyene başvurmalısın ve polikistikover sendromlu olduğunu söylemelisin. kilo verdikce adetlerinde bi takım düzelmelerde olacaktır bende diyet yapıyorum....

Hem hormonlarımın düzelmesi için hemde kilo vermemi kolaylaştırmak için dedi :(

Hormonları düzeltseydi 6 senede benim hormonlar adam olurdu :) ben bu ilaca geçici çözüm olarak bakıyorum doğum kontrol hapı kullanıp adeti düzeleni görmedim..Çocuk istiyorsan bunun başka tedavileri var..Kilo için diyet ve spor yapabilirsin kilo verince adeti düzene girenler var..Glange kilo vermene yardımcı olabilir hamilelik içinde kullanılıyor heralde,bilmiyorum..Ama diane kullanırken gebe kalamazsın..

Son düzenleme:
Merhaba

CANIM BİLİYORUM DEMESİ KOLAY DİYECEKSİN AMA KİLO VERMEN LAZIM POLİKİSTİK OVERİN 1. MADDESİ.ben ömrümde hep zayıf bi insandım ama bu hastalık başladı 64 e kadar çıktım neyseki şeker hapıyla ve soğan kürüyle biraz düzeldi ama hala bebek yok.inanıyorumki rabbim banada verecek.doğum kontrol ilacı bence iyi bi tedavi yöntemi değil sadece zaman kaybı.adet bitincede değil yumurtlama zamanını takip et o zaman ilişkiye gir.geçmiş olsun canım rabbim gönlüne göre versin.

Benim doktorum bana tedavide ilk progestan verdi 10 gün kullandım sonra bıraktım hemen adet oldum cyclo prog verdi 21 gün kullandım bu sefer gittiğimde bana hap vermedi tahlil yaptı smear ve yumurtalıklarım için haftaya 21 in de gidicem adet görürsem gördüğüm gibi hemen doktorun yanına gidicem bana öyle uzun süreli ilaç vermedi

Benim doktorum bana tedavide ilk progestan verdi 10 gün kullandım sonra bıraktım hemen adet oldum cyclo prog verdi 21 gün kullandım bu sefer gittiğimde bana hap vermedi tahlil yaptı smear ve yumurtalıklarım için haftaya 21 in de gidicem adet görürsem gördüğüm gibi hemen doktorun yanına gidicem bana öyle uzun süreli ilaç vermedi

mrb cnm doktorum banada bu ilacı verdi cyclo prog şuan kullanıyorum adetlerim düzene girsin diye 3 ay kullanıcam sonra inş düzelir.

merhaba arkadaşım şimdiye kadar okadar çok ugraştım ki bu adet düzensizlikleriyle.bende 82 kiloydum diyorum çünkü kilo verdim şuanda 58 kioyum.bir kere pko olanlar zor kiko veriyor diye bişey yok düzenli beslenme ve biraz sporla üstesinden geliniyor.bir süre dogum kontrol hapı kullandıttırıyorlar yumurtlamayı baskılamak için.ayrıca glukopage da hem zayıflamana yardımcı hemde adet olmana yardımcı .bende çok zor adet olurdum 1 sene önce başladım kilo vermeye ve 3 ayda toplam kilolarımdan kurtuldum adetlerimde şuanda çok düzene girdi ancak bazı aylar miktarı çok az oluyor ama oluyor gerçi şimdilik hamilelik olmadı ama önümüzdeki ay dondurulmuş transferi yaptırcam bir senedir bunun için hazırlıyorum kendimi.2 kez tüp yaptım olmadı inş bu sefer herşeyimle hazırım şuan reglim yarın gidicem ultroson ve tahlillerim yapılcak önümüzdeki ayda inş transfer.oyüzden bu durumu yaşayan biri olarak lütfen vazgeçme yorulma ve umudunu kaybetme bak 10 yıldır ugraşıyorum ama hiç kilo verbileceğim aklıma gelmemişti ama oldu işte sende başarırsın inşallah..

Merhaba Tatlım,

Ben de uzun senelerdir pko ile uğraşıyorum bekarken diane 35 veriyorlardı ilacı kullanırken oluyosun ama bırakınca yine aynıydı ve bu ilaçlar iştah açtığından
sürekli kilo aldım.1 yıllık evliyim ve uzun senelerdir anladım ki kilo vermeden bu iş olmayacak 3-4 kilo versem o ay mutlaka adet görüyorum çünkü işte bu yüzden
bu ay diyetisyene gitmeye başladım ve spor yapmadan sadece diyetle 3.7 kilo verdim 2 haftada birde bunu sporla desteklersem kimbilir neler çıkar ortaya şuan 82
kiloyum hedefim yaza kadar ideal kilom olan 57 ye düşmek artık bebiş işlemlerine o zaman başlicam.Rabbim herkese şifa versin bizleri bebişsiz bırakmasın diyorum

Hoşçakalınnn:54:

merhaba arkadaşım şimdiye kadar okadar çok ugraştım ki bu adet düzensizlikleriyle.bende 82 kiloydum diyorum çünkü kilo verdim şuanda 58 kioyum.bir kere pko olanlar zor kiko veriyor diye bişey yok düzenli beslenme ve biraz sporla üstesinden geliniyor.bir süre dogum kontrol hapı kullandıttırıyorlar yumurtlamayı baskılamak için.ayrıca glukopage da hem zayıflamana yardımcı hemde adet olmana yardımcı .bende çok zor adet olurdum 1 sene önce başladım kilo vermeye ve 3 ayda toplam kilolarımdan kurtuldum adetlerimde şuanda çok düzene girdi ancak bazı aylar miktarı çok az oluyor ama oluyor gerçi şimdilik hamilelik olmadı ama önümüzdeki ay dondurulmuş transferi yaptırcam bir senedir bunun için hazırlıyorum kendimi.2 kez tüp yaptım olmadı inş bu sefer herşeyimle hazırım şuan reglim yarın gidicem ultroson ve tahlillerim yapılcak önümüzdeki ayda inş transfer.oyüzden bu durumu yaşayan biri olarak lütfen vazgeçme yorulma ve umudunu kaybetme bak 10 yıldır ugraşıyorum ama hiç kilo verbileceğim aklıma gelmemişti ama oldu işte sende başarırsın inşallah..
Rabbim yardımcın olsun arkadaşım

Kızlar aranizda zayıf olup pko olan varmi.. Bu nasil bir illettir 5 senedir uğraşıyorum bu hastalikla boyum 1.75 kilom 57 sivilce ve killanma yok bu nasil pko ben anlamadim yumurtaliklarim % 100 pko goruntusunde kurtulamadim gitti 4 senedir bebis icin ugrasiyorum :((

Back