• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzenleyen bişey önerebilirmisiniz?

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Mrb adetm 10 gün gecikti ve karnım şişti kollarım ağrıyo. Bana adetmi getirecek etkili bişey söylermisiniz? Dr randevuyu cumaya verdiği için henüz dra gidemedim. Adetimin gelmesi için ne yapabilirim?:5:

Dr. sana zaten adet söktürücü hap verir büyük ihtimalle, onu kullaniyorsun 10 gün felan, sonra adetin geliyor.
Baska bir yöntemde bilmiyorum

ben doğum kontrol haplarının adetleri düzene soktuğunu biliyorum bunun içinde en iyisi yasmin die duymuştum ama ilk önce bi doktora git de ondan sonra kullan kullancağını geçmiş olsun

ben doğum kontrol haplarının adetleri düzene soktuğunu biliyorum bunun içinde en iyisi yasmin die duymuştum ama ilk önce bi doktora git de ondan sonra kullan kullancağını geçmiş olsun

civanperçemi al aktardan 2 liralık kadar
sonra bir tutam at bir bardak suya kaynat iç
iğrenç bi tadı var ama 2 günde adet söktürüyo
adet düznsizliği için ben 2-3 ay kadar içtim
sonr abaktım olmucak doğm kontrol hapı yazdı doktor içtim
doktorda büyük ihtimal adet söktürücü hap yazıcak ( bana da yazmıştı )
sonra da hapa başlatmıştı

papatya çayı deneyebelirsin.bende işe yaramıştı.hem zararı da yok,rahatlatıp getiriyor sanırım.
civanperçemi de denemiştim.o da işe yarıyor .ama ben de papatya çayı daha etkili olmuştu.

bence hiçbirşey içme.
neden geciktiğini bilmiyorsun ki daha..?
benim de gecikiyordu adet söktürücü falan vermedi doktor.
bir hormonum yüksekmiş o yüzden gecikiyormuş.
dr gitmeden kafanıza göre ilaç kullanmayın

tam teşekklülü bir hormon tahlili yapıl dr. o sonuca göre birşey verecektir.

ve evlenmeden önce adetim 2 -3 ayda bir gelirdi. doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.
3 yıl kadar kullandım.. bıraktım ve ikinci ay da hamile kaldım. ben çok memnundum. ve adetim düzene girmişti.

Canım sakın birşey kullanma!!! Adetinin neden geciktiğini bilmiyorsun. Belki vücudunun başka bir duruma verdiği bir tepkidir ve içeceğin ilaç ya da bitkisel karışımlar sana zarar verebilir. 2 3 gün dayan doktorun yapsın tedavini

Bazen stresten filan gecikebilir. Mevsimsel etkilenmeler vs. Bende de düzensiz oluyordu bi hafta erken gec vs. Doktora gittim ultrason filan baktı yok bişey. Dedi herkesin vücut saati var ona göre olur. Çok önemli degil dedi ilaç da yazmadı.

Benim de neredeyse her ay gecikiyor. yeni regl olduğum yıllarda 45 günde bir olurdu. şimdi 6 sene olmasına rağmen bir ay düzgün olursa diğer ay 5 günden fazla gecikir. ben de kistten tut hamileliğe kadar her ihtimalden şüphelenirim...
bence de doktora gitmeden bi şey kullanma...

internetten bakabilirsin;soğan kürü..mutlaka tavsiye ederim adetleri düzene sokup düzenli yumurtlamayı sağlayan doğal müthiş bir yöntem..ibrahim saraçoğlunun sitesinde yazıyordu sanırım..

canim acaba hamilelik bi söz konusu olabilirmi:17:

normalde adetin düzenliydiyse ve geciktiyse ne bilim hani belkide hamilesindir:26:

benimde adetimde gecikmeler oluyordu doktora gittim kist filan yoktu
daha sonra horman tahlili yapildi yine normaldi hersey..
gecikmeler aslinda bazi zamanlarda oluyor mesela subat ayinda bir dengem bozuluyor sanirim ayin kisa olmasinda birde temmuz ayinda gecikir ama ben karisik civanpercemli cay iciyorum iyi geldi günü gününe oluyor ama arkadaslarin dedigi gibi önce doktora git sebebini ögren tedaviyi doktr verir

Benim de düzensizdir adetlerim.Hatta şuan bile.1 haftadır karnım şiş ve ağrılı bir şekilde olmasını bekliyorum.Kaç kere doktora gidip tahlil yaptırdım,ultrason da..Ama her şey normal çıktı.En son olarak strese bağlı dediler.Ben de ne stresliymişim.Kist yoksa ve de hormonlarda bir şey yoksa bi çözüm de yok sanırımmm.Geçmiş olsun sana da canım.

Arkadslar hala gelmedi. Göbeğimi zor taşıyordum dün. Ama bugün daha iyiym. Ben streste yaşamadım ama bel titreştirme aletleri var ya 1 haftadır onu kullanıyordum bence ondan olmuş olabilir. Çünkü aşırı spor geciktirirmiş. O alette karnımı ağrıtyodu. Neyseki bıraktım. Yinede gelmedi ve çok şişkinim. Drdan da korkuyorum çünkü kist olup olmadığına bakmak için alttan ultrason yapıp içinede alet sokuyomuş :53: :37:

Evet maalesef bir alet sokuluyor ,başka türkü kist vs görmesi mümkün değil ki.
Bende çok tedirgin olmuştum birkaç dk sürdü sadece pek hissetmedim bile,soğuktu sadece :)

Back