• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÂDET DÖNEMİ HAKKINDA DİNİ BİRKAÇ MESELEYİ ANLAYAMIYORUM

• Konu Sahibi Konu Sahibi z1d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cevap vermeyecekseniz yorum yapmanızın amacı ne
Siz bu konuya yorum yapın da görelim.
Adet tarihlerini yazıp ilmihal bilgisi almaya çalışıyorsunuz alo fetva hattı degil burası.
Açın bir.ilmihal okuyun daha çabuk çözersinzi

Normalde 6-7 gün âdet gören biriyim. Bu yıl ilk kez ramazanda düzensiz akıntım oldu. 5 nisan 2022 öğlen âdetim başladı 10 nisan öğle vakti gusül aldım. 11-12 nisanda temizdim fakat 13 nisanda tekrar leke geldi bu durumda oruç borcumu nasıl hesaplamam gerekiyor? 9 gün âdet sayılarak 9 gün mü oruç borcu sayacağım yoksa 6.günümden sonra 9.gün gelen benim için istihaze kanı mıydı?

Daha sonra âdetim düzenli devam etti 23 haziran 2022de tekrar âdet döngüm başladı 29 haziran 2022de gusül aldım fakat yine gusülden 3 gün sonra kan geldi bende henüz 10. günün içinde olduğum için ibadetlerime ara verip akşamında gusül aldım bu durumda o zaman gelen istihaze miydi yoksa adetten miydi?

Tekrar düzenli bi adet sürecinden sonra bu ay 1 ocak 2023 öğle vakti âdetim başladı 6 ocak akşam vakti gusül aldım 7 ve 8 ocakta temizdim 9 ocak 2023ün sabahında tekrar kanlı akıntım oldu. Kaza orucuna niyetlenmiştim henüz 10 gün olmadığı için orucumu bozdum ve namazlarıma da ara verdim acaba hata mı ettim?

Şimdi ben bir dahaki ay âdet günümü 10 gün mü kabul edeceğim ve 10 günden erken kesilirsem de 10 güne kadar beklemem mi lazım? 10.gün bitip 11 olunca mı özürlü sayılıyorum yoksa 10.gün içindeyken mi?
kafani yorma insanlar bunun icin okul okuyor, diyaneti ara sor, alo fetva 190

10 gün süresince adetli sayılıyorsunuz.10 günden sonra özür.

Abdest aldıktan sonra gelen kan 10 gün dolmadığı için adet kanı.

Regl dönemi şöyle hesaplanır.Diyelim normalde 6 gün goruyorsunuz.Ocak ayında 6 gun gordunuz şubat ayında 8 mart ayında yine 6 gün görürseniz problem yok 6.gun abdest alir 8 günü beklemezsiniz.

Ama ocakta 6 gün gördünüz şubatta 8 martta 8 bu defa nisan ayı için adetiniz 6 günde bitse bile 8 i beklemek zorundasınız.Mayısta yine 6 o zaman 6.gün abdest alırsınız.

2 ay üst üste düzensizlik olur gün uzarsa bu şekilde regl döneminiz değişmiş sayılır.Burada önemli olan ayların peşpeşe olmasıdır.
Ara sıra uzarsa da o şekilde abdestinizi almaya devam edersiniz.

• Beğen
Reactions: z1d
İlk 10 gün içinde olduğu için adetten sayılır 10 günü geçtiğinde tuttuğunuz oruçlar oluyor yani adetli sayılırsınız 9 gün olduğu için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back