Adenomyozis hastaları lütfen yazınnnnn...

Arkadaşlar bende adenomyozis hastasıyım 38 yaşındayım hiç çocuğum olmadı 1 kez tüp bebek denedik başarısız oldu adet dönemlerinde çok ağrı ve aşırı kanamam oluyor

Ben de adenomyosis hastasiyim alti aydir evliyim hic korunmadim gebelik olmadi daha hic bu ay klomene baslicam siz klomen kullandiniz mi

Ben de adenomyosis hastasiyim alti aydir evliyim hic korunmadim gebelik olmadi daha hic bu ay klomene baslicam siz klomen kullandiniz mi
Mrb
Ben de adenomyosis hastasıyım. 5 yıldır düzenli doktora gidiyorum ve miyom olduğu söylenmişti. En son ocak ayında doktorum çok büyüdüğünü ve ameliyat olmam gerektipini söyledi. İyi bir cerrah arayışına girdik sonuçda hayati olmasa bile önemli bir operasyon. Gittiğim doktor miyom olmadığını ve adenomyosis adında daha önce hiç adını duymadığım bir doku tümörü olduğunu söyledi. 6cm büyüklüğünde olmadı nedeni ile ilaç ile eritme ihtimalinin zatıf olduğunu ve kitlenin bulunduğu rahim duvarını almanın çözüm olacağını söyledi. Fakat bebek istediğim için bu kesinlikle bir çözüm değildi. Sonra başka doktor arayışına girdik. Adana da bulduğumuz doktor rahim duvarını 1 cm kalacak kadar dışarıdan inceltmeyi önerdi. Böylece rahim içi kesinlikle zarar görmeyecekti. Geçtiğimiz hafta ameliyat oldum. Robotik cerrahi yöntemi ile yapıldı. Doktorumuz operasyonun balarılı geçtiğini söyledi. 6 ay sonra gebelik deneyebileceğimi söylüyor. Gittiğiniz doktoru çok iyi seçmenizi tafsiye ederim. Yanlış bir seçim hayatınızı kararta bilir. Kitlenin büyüklüğü de çok önemli. 2cm boylarında iken ilsç tedavisi ile baskılanabiliyor. Ama büyükse rahim almayı öneriyorlar. Bu kararı vermeden önce mutlaka farklı doktorlarla da görüşün.

Burdan takip edelim birbirimizi benim her gün agrim var iyi bir evliliğim var ama saglik yok gec gelen mutluluk saglik elden gitmis...

ben de endometriozis teşhisiyle 2009 ve 2012 de açık ameliyatla miyomları iki kez aldırmak zorunda kaldım(iyi huylulardı ama çok büyükler) ve miyomlar ameliyattan sonra tekrar büyümeye başlayınca doktorum henüz çocuk sahibi olmadığımdan bir an evvel çocuk sahibi olman gerekiyor dedi ve tüp bebekle çocuk sahibi oldum doğum sezaryanla oldu doktorum ameliyatta teşhisin endometriozis değil adenomiyozis olduğunu söyledi çok üzüldüm çünkü daha kötü adenomiyozis olması.oğlum şimdi 20 aylık ve ben şimdi tekrar doktora gidicem 32 yaşındayım sanırım yine büyüdüler napıcam bilmiyorum çoook üzgünüm yine ameliyat olmak istemiyorum ve kesin tedavi yöntemi uterusun alınması bunu yapmak zorunda kalmam.

canım geçmiş olsun, bende sendeki durumun aynısı var..ilk gittiğim dr.endometriozis dedi o dr.da tüp tedavisi oldum ancak tutunma olmadı, şimdiki drum mr istedi ve bu drum adenemiyom var dedi tekrar tedaviye başladım ilk transfer tutunmadı şimdi 2.ci transferim olacak.umarım yazımı okursun, çünkü yardıma ihtiyacım var..doktorun nasıl bi yöntem izledi, yani adenomiyomda ne yapmalıyım bilmiyorum sen neler yaptın ..hangi dr.a gittin, benim henüz çocuğum yok umarım bana yanıt verirsin..yada bu durumda olan arkadaşlar sizlere ne gibi tedavi gördünüz yazarsanız sevinirim..

canım geçmiş olsun, bende sendeki durumun aynısı var..ilk gittiğim dr.endometriozis dedi o dr.da tüp tedavisi oldum ancak tutunma olmadı, şimdiki drum mr istedi ve bu drum adenemiyom var dedi tekrar tedaviye başladım ilk transfer tutunmadı şimdi 2.ci transferim olacak.umarım yazımı okursun, çünkü yardıma ihtiyacım var..doktorun nasıl bi yöntem izledi, yani adenomiyomda ne yapmalıyım bilmiyorum sen neler yaptın ..hangi dr.a gittin, benim henüz çocuğum yok umarım bana yanıt verirsin..yada bu durumda olan arkadaşlar sizlere ne gibi tedavi gördünüz yazarsanız sevinirim..
Bende de adenomyosis var daha yeni evliuim bu ay klomen kullanmaya baslicam ins cvp veririm tedaviye

Bende de adenomyosis var daha yeni evliuim bu ay klomen kullanmaya baslicam ins cvp veririm tedaviye

bugün dr.u telefonla aradım, cuma sulu ultrason çekilmişti..tiroid testi falan ultrasonda bi sorun görülmemiş tiroidler normal adet gördüğünde gel dediler..anlamadım neden adenomiyom için bişey yapmıyor..çok üzgünüm düşünceliyim..bende sizlere yazacağım ve takip edeceğim umarım birbirimize faydamız olur..

Arkadaşlar bende de adenomyozisten şüphelendi dr,pzt rahim filmi çekilcek,bunun dışında mozaik turner sendromu olduğum için pgt önerilmişti zaten,rahim filminden sonra tedaviye karar verilcek sanırım.Ben de merak ediyorum,sağlıklı gebelik geçirip bebeğini kucağına alan var mı acaba ?

bugün dr.u telefonla aradım, cuma sulu ultrason çekilmişti..tiroid testi falan ultrasonda bi sorun görülmemiş tiroidler normal adet gördüğünde gel dediler..anlamadım neden adenomiyom için bişey yapmıyor..çok üzgünüm düşünceliyim..bende sizlere yazacağım ve takip edeceğim umarım birbirimize faydamız olur..
Arkadaşlar ben de aynı durumdayım

Evli misin cnm benim cok agrim oluyor hem adet zamani hem adet disi
Evet 2 yıllık evliyim,bebek istiyoruz,bende genetik problem çıkmıştı,dr geçen hafta ultrasonda dedi endometriyozis şüphesi var diye,bugün hsg çekildi,rahmin anatomik yapısında da sorun çıktı,laporoskopi olmam gerekiyormuş,4 bir yandan sorunlarım çıktı yani,kafam allak bullak oldu,hayırlısı artık.Bu arada benim adetlerim normal geçiyor,kanama ve ağrı açısından,çok nadir kramplarım oluyordu,dr a bugün endometriozisi sordum,şüphe dedi sadece,bu öntanı olabilir ancak,kesin tanı patolojik konabiliyor dedi,anladığım kadarıyla ona bişey yapmıyacak şuanda.sana nasıl tanı kondu,nasıl bi tedavi alıyorsun,evli misin ?

Evt evliyim yedi aydir hic korunmadik gebelik oluşmasdi şimdi klomen tedavisine basladik gebelik olursa cok iyi olmazsa da ameliyat edicek doktor benim de kafam allak bullak rabbim yardimcimiz olsun

Arkadaşlar tehşis size nasıl konuldu?

Ben sayısız ultrasona girdim, histeroskopi oldum rahim hep normal dendi. Ne zaman ki endo için 3 ay lucrin kullandım rahim zarı atılıp iyice inceldi o ultrasonda adeno da var dendi. Tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. 10. haftada belim ağrıyıp acımaya yanmaya başladı. Normal de olabilir bilmiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, kanamam vs yok.

Bu sebeple erken doğum vs yaşayan oldu mu?

arkadaşım merhaba, bende ilk dr.a gittim endometriuml ilgili sounlardan bahsetti 2.ci gittiğim dr.mr istedi ve orda ademiyozis olduğu anlaşıldı.Senin yazdıklarını okudum ve hamile olduğunu okudum çok sevindim demekki adenomiyozisle gebelik olabiliyor..yaşadığın süreci bize anlatabilirmisin acaba? hangi dr.a gittin ne gibi tedavi uyguladilar yanıt verirsen benim gibi arkadaşlarada umut olursun , sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.

Arkadaşlar tehşis size nasıl konuldu?

Ben sayısız ultrasona girdim, histeroskopi oldum rahim hep normal dendi. Ne zaman ki endo için 3 ay lucrin kullandım rahim zarı atılıp iyice inceldi o ultrasonda adeno da var dendi. Tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. 10. haftada belim ağrıyıp acımaya yanmaya başladı. Normal de olabilir bilmiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, kanamam vs yok.

Bu sebeple erken doğum vs yaşayan oldu mu?

arkadaşım merhaba, bende ilk dr.a gittim endometriuml ilgili sounlardan bahsetti 2.ci gittiğim dr.mr istedi ve orda ademiyozis olduğu anlaşıldı.Senin yazdıklarını okudum ve hamile olduğunu okudum çok sevindim demekki adenomiyozisle gebelik olabiliyor..yaşadığın süreci bize anlatabilirmisin acaba? hangi dr.a gittin ne gibi tedavi uyguladilar yanıt verirsen benim gibi arkadaşlarada umut olursun , sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.

Sağol canım çok teşekkür ederim. Darısı başına inşallah.
Bana adenomiyozis tanısı konmadı aslında. MR'ım normal çıkmıştı. Sadece tüp bebek doktorum rahmin görüntüsünün alışkın olmadığı bir görüntü olduğunu ve ona adenomiyozisi çağrıştırdığını söyledi. Zaten ben de endometriozis var ki bu ikisi el ele gidiyor. O sebeple bana doğru teşhis gibi geldi. 3 ay lucrin kullandım ve tüp bebekle hamile kaldım. Ama onu 5. yada kaybettim. Daha sonra ilaç kullanmadan yine tüp bebekle hamile kaldım. Siz hangi aşamadasınız? Hiç tedavi aldın mı?

Sağol canım çok teşekkür ederim. Darısı başına inşallah.
Bana adenomiyozis tanısı konmadı aslında. MR'ım normal çıkmıştı. Sadece tüp bebek doktorum rahmin görüntüsünün alışkın olmadığı bir görüntü olduğunu ve ona adenomiyozisi çağrıştırdığını söyledi. Zaten ben de endometriozis var ki bu ikisi el ele gidiyor. O sebeple bana doğru teşhis gibi geldi. 3 ay lucrin kullandım ve tüp bebekle hamile kaldım. Ama onu 5. yada kaybettim. Daha sonra ilaç kullanmadan yine tüp bebekle hamile kaldım. Siz hangi aşamadasınız? Hiç tedavi aldın mı?

cevap verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım..ben 2 kere tedavi gördüm 3 transfer ve olumsuz maalesef . Dondurulmuş embiryo transferim var bu ay sonu adet olacağım, ayın 25 gibi o zaman tekrar görecek dr.geçen adeette gittim, baktı sulu ultrason istedi onuda yaptırdım, bakalım ay sonu gideceğim, vitamin alıyorumarı sütü havalar güzel yürüyüş yapıyorum..başka bi dr.gittim o bana 2 yada 3 ay geçici menopaza sokarız, daha sonra transfe olursa daha iyi dedi, ama dr.um direk transfer yapacak gibi..umarım tutar ,aa ya tutmazsa işte bu beni düşündüyor yani geçci menopoz sonrası yumurta kalitesi yada sayısı etkilenez mi ?

cevap verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım..ben 2 kere tedavi gördüm 3 transfer ve olumsuz maalesef . Dondurulmuş embiryo transferim var bu ay sonu adet olacağım, ayın 25 gibi o zaman tekrar görecek dr.geçen adeette gittim, baktı sulu ultrason istedi onuda yaptırdım, bakalım ay sonu gideceğim, vitamin alıyorumarı sütü havalar güzel yürüyüş yapıyorum..başka bi dr.gittim o bana 2 yada 3 ay geçici menopaza sokarız, daha sonra transfe olursa daha iyi dedi, ama dr.um direk transfer yapacak gibi..umarım tutar ,aa ya tutmazsa işte bu beni düşündüyor yani geçci menopoz sonrası yumurta kalitesi yada sayısı etkilenez mi ?
İşte geçici menapoz dediği lupron depo. Benim kullandığım ilaç. Benim aldığım tedaviyi önermiş. Ben bu tedaviden önce 5 kere denedim. Omadı. Her seferinde 11-13 arası yumurta toplandı, 9-10 tanesi olgundu- 7-8 tanesi döllendi vs. Geçici menapozdan sonra yine 13 yumurta toplandı, kaliteleri de nispeten daha iyiydi. Yani kötü değil aksine iyi geliyor. Ancak bebekte malesef ciddi anomaliler vardı. 5. ayda sonlandırdık. Düşün 4 sene 6 tüp bebekten sonra çok istediğin bir gebeliği sonlandırıyorsun. Normal doğum yaptım. Genetik bir sorun yoktu ve ben nedense hep bu tedaviyi suçladım. Doktor asla kabul etmiyor. Haklıdır belki bilmiyorum. Doğum yaptıktan 2 ay sonra tekrar tüp bebek yaptık. O zaman yine aynı ilacı önerdi doktor ama istemedim. Zaten 3 ay menapoz 5 ay gebelik derken 8 ay sanki ilaç kullanıyormuş gibi hiç adet olmadım. Ondan faydalanıp ilaçsız yaptırdım. Çok şükür tutundu yine ve sağlıklı bu defa.

X