Adenomyozis hastaları lütfen yazınnnnn...

Merhaba, evet buradayız :)
Diyet benim için pek faydalı olmadı fakat bazı bünyelerde işe yarıyormuş. Bağırsaklarınızı yoracak şişkinlik yapacak şeyleri tüketmemeniz iyi oluyor. Çünkü rahim ve bağırsaklar çok yakın ve şişince rahime baskı uyguluyor ve ağrıyı arttırıyor. Geçici menapozdan korkmayın. Ben hap kullanmayı reddettim psikolozik etkileri ağır oluyor diye. Doktorum mirena adlı progesteron içeren hormonlu spirali önerdi. Lokal olarak baskılama hormonu uygulandığı için psikolojik olumsuz bir etki yaşamadım. Ve bir mucize gibi ağrılarım günden güne azaldı. 8 ay oldu spiral takılalı, önceleri regl öncesi sonrası da ağrı oluyorken ve ağrı kesici ilaçların yanında bir de fitil kullanıyorken bugün sadece reglin ilk 2 günü ağrım oluyor. ve çok az ağrı kesici hap ağrıyı kesiyor. Benim hayatımı düzene soktu bu spiral ama bazı bünyelerde çalışmayabiliyor. Adenomiyosiz derneği yoluyla bir proferöre ulaştım ve bu konuda uzman pek çok kişiyi tedavi etmiş biri. Dilerseniz bilgilerini gönderirim, zira herkesin hastalığı farklılık içeriyor.
Sevgiler... ağrısız günler....
Doktorun ismini paylaşabilir misiniz? Yıllardır çözüm bulamadım maalesef bu adenomiyozis belasına. Çok şiddetli kanamalarım oluyor hala :KK43:

Bende buradayım. 29 yaşında, bir tüp bebek yaptım sadece 1 embriyo sağlam geldi ama pgt’den bozuk geldi ve transfer olmadı. Kaçıncı doktor bu bilmem ama kendi araştırmalarımla endometriyozis olduğm şüphesiyle gittm tekrar. Bi çok ultrason çekildim ama ilk defa birisi adenomiyozis dedi. Histereskopi yapılacak gün bekliyorum.

Merhaba ben de tam 5 kere tüp bebek denedim son beş yıldır.1 kimyasal, 1 boş gebelik , 2 tutunmayan, 1 tane de hiç embriyonun oluşmadığı denemelerim oldu.Yaş 40 ve adenomiyozis hastasıyım. Bu forumda yazanlar gibi çok şiddetli ağrım olmuyor ama kanamam çok oluyor.Bilmiyorum hamile kalabilir miyim bu şekilde. Yaş da çok geçti. Geç evlendim, geç çocuk düşündük ve sonuç elde var sıfır.
Rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin 🙏

Merhaba ben de tam 5 kere tüp bebek denedim son beş yıldır.1 kimyasal, 1 boş gebelik , 2 tutunmayan, 1 tane de hiç embriyonun oluşmadığı denemelerim oldu.Yaş 40 ve adenomiyozis hastasıyım. Bu forumda yazanlar gibi çok şiddetli ağrım olmuyor ama kanamam çok oluyor.Bilmiyorum hamile kalabilir miyim bu şekilde. Yaş da çok geçti. Geç evlendim, geç çocuk düşündük ve sonuç elde var sıfır.
Rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin 🙏
Amin.Rabbim hayırlısıyla gebelik nasip etsin. Adenomiyozis de kahverengi lekelenme yapar mı.Her ay yumurtalama zamanı 1 hafta süren kahverengi akıntı yaşıyorum acaba sebebi Adenomiyozis mi diye şüpheleniyorum.Ultrosonla teşhis koyulabiliyor mu adenomiyyozise

Amin.Rabbim hayırlısıyla gebelik nasip etsin. Adenomiyozis de kahverengi lekelenme yapar mı.Her ay yumurtalama zamanı 1 hafta süren kahverengi akıntı yaşıyorum acaba sebebi Adenomiyozis mi diye şüpheleniyorum.Ultrosonla teşhis koyulabiliyor mu adenomiyyozise
Benim doktorum ultrasonda bakıp söyledi.
Kahverengi leke olmuyor bende ama kanamam çok oluyor.

Herkese merhabalar
Birilerine bir umut bir moral olmasi dilegimle cunku ben bu sayfalarda o umudu cok aradim bir kelime moral olup hadi yola devam dedirtti. Benim surecim cok uzun surdu insAllah sizlerin oyle olmaz.ben ilk kez 25 yasimda bekarken çikolata kisti ile tanisip acilen kapali ameliyata diye alinip gozumu actigimda karnimda kesik ile acik ameliyattan uyandim.doktorumun dedigine gore acilen evlenip cocuk yapmam gerekiyordu ama hepsi kader kismet ne hemen evlene bildim ne de cocuk yapabildim.30 yasimda evlendim bir yil bekledikden sonra 3 asilama unv.de 4 tup bebek ozelde ama hepsi sonuc sifir.merkez degistirdik o kadar dr gormesine ragmen kimse adenomyozis demedi bana ama burda ilk ultrason da dr un direk dedigi adenomyozis daha once hic duymamisim ne oldugunu bilmiyorum ben şok oldum.oldugum kadarda varmis bu merkezdede defalarca tup bebek denedik artik 10.transferden sonra saymayi biraktim ama maalesef sonuc yine sifir.o kadar deneme sonucu safece 1 tane tutundu o da 2 ay olmadan dustu.bu arada yas oldu 37.yapilacak hersey yapilmisti sadece ameliyat kalmisti dr a kaybetcek biseyimizin olmadigini ameliyat olmak istedigimizi soyledik.ameliyati kendisi yapmadigini baska dr.yonlendirdi oraya gittik acik ameliyat olur dedi.baska dr arastirdim kapali yapabilecegini soyledi.senin icin kolay ama bizim icin zor ameliyat oldugunu soyledi.ameliyatida oldum 6 ay beklendikden sonra transfer oldum.cok sukur oglum simdi 2 yasinda masAllah evimin neşesi.Allahim isteyen herkese yasatsin.cok uzun oldu farkindayim daha yazacagim cok sey var daha fazla uzatmayayim.dedigim gibi birilerine umut olsun istedim.buralari cok okudum cok agladim.umudunuzu kaybetmeyin Allaha dua edin.cok yipratici ve maddiyatli surec.Allah yardımcınız olsun.

Herkese merhabalar
Birilerine bir umut bir moral olmasi dilegimle cunku ben bu sayfalarda o umudu cok aradim bir kelime moral olup hadi yola devam dedirtti. Benim surecim cok uzun surdu insAllah sizlerin oyle olmaz.ben ilk kez 25 yasimda bekarken çikolata kisti ile tanisip acilen kapali ameliyata diye alinip gozumu actigimda karnimda kesik ile acik ameliyattan uyandim.doktorumun dedigine gore acilen evlenip cocuk yapmam gerekiyordu ama hepsi kader kismet ne hemen evlene bildim ne de cocuk yapabildim.30 yasimda evlendim bir yil bekledikden sonra 3 asilama unv.de 4 tup bebek ozelde ama hepsi sonuc sifir.merkez degistirdik o kadar dr gormesine ragmen kimse adenomyozis demedi bana ama burda ilk ultrason da dr un direk dedigi adenomyozis daha once hic duymamisim ne oldugunu bilmiyorum ben şok oldum.oldugum kadarda varmis bu merkezdede defalarca tup bebek denedik artik 10.transferden sonra saymayi biraktim ama maalesef sonuc yine sifir.o kadar deneme sonucu safece 1 tane tutundu o da 2 ay olmadan dustu.bu arada yas oldu 37.yapilacak hersey yapilmisti sadece ameliyat kalmisti dr a kaybetcek biseyimizin olmadigini ameliyat olmak istedigimizi soyledik.ameliyati kendisi yapmadigini baska dr.yonlendirdi oraya gittik acik ameliyat olur dedi.baska dr arastirdim kapali yapabilecegini soyledi.senin icin kolay ama bizim icin zor ameliyat oldugunu soyledi.ameliyatida oldum 6 ay beklendikden sonra transfer oldum.cok sukur oglum simdi 2 yasinda masAllah evimin neşesi.Allahim isteyen herkese yasatsin.cok uzun oldu farkindayim daha yazacagim cok sey var daha fazla uzatmayayim.dedigim gibi birilerine umut olsun istedim.buralari cok okudum cok agladim.umudunuzu kaybetmeyin Allaha dua edin.cok yipratici ve maddiyatli surec.Allah yardımcınız olsun.
Merhaba amelıyat olduğunuz doktor kim nerede yardımcı olur musun

Yeniden merhaba, sağ tarafınızdaki ağrı bazı zamanlarda hareketle, o taraftaki kasları zorlamakla vs artıyor muydu? Bende de aynı ağrılar var. Bazen sürekli zonklayıcı, sızlayıcı bir ağrı oluyor. Bazen de bu ağrı yalnızca hareketle, ayakta çok kalmakla, yürümekle koşmakla falan oluyor.
Merhaba. Buralarda mısınız bilmiyorum ama ben de çaresizlikten sayfaları karıştırırken yorumunuza denk geldim. Üç buçuk yıldır benim de sağ kasık ağrım var. Gitmediğim doktor ve bölüm kalmadı. İki gün önce adenomyozis teşhisi konuldu. Acil tüp bebek tedavisine başla denildi. Benim de sağ kasığımda artık intihar seviyesine getiren ağrım var. Hiçbir ilaç çözüm olmuyor. Sizin tarif ettiğiniz gibi hareket halinde artıyor. Çantamı bile taşırken sağ kasık ağrıyor zonkluyor. Bazen bıçak saplanır gibi bir ağrı bazen sanki donuyor bazen yanıyor ama hep sabit orda duruyor. Günlük işlerimi yapamaz hale geldim. Bütün patolojik sonuçlarım temiz çıkıyordu. 2 yıl önce kist ve miyom aldırdım ama ağrılarım hiç dinmedi. Sakroiliak eklem disfonksiyonu dediler. Eklem enjeksiyonu oldum bel ağrım oldukça azaldı ama kasık ağrısı tüm şiddetiyle devam ediyor. Adet dönemlerim zaten kabus gibi geçiyor. Adet öncesindeki 10 gün ağrıdan nefes alamaz hale geliyorum. Adenomyozis teşhisi konulduğunda doktora sordum, genel çift taraflı kasık ağrısı dışında bu sağdaki ağrı da onla alakalı mı diye. Yok sanmıyorum dedi. Beni Antalyadaki bir profesöre yönlendirdiler. Kendisi nöropelviyolog. Daha görüşmedim. Kafamı toparlamaya çalışıyorum. Sizdeki ağrının sebebi adenomyozis miymiş acaba? Şu an umarım iyisinizdir 🙏

Merak eden olursa anlatayim 8 yila yakindir adenomyosis hastasiyim ilk başladığı dönemlerde agrisiz tek günüm yoktu igrenc bacak agrilari sag tarafli yoğun zonklayici kasik agrisi ve gece gündüz adet zamani veya disinda hep agrim vardi. Gecici menapoz bitkisel dogim kontrol haplari sadece gecici rahatlama sagladi. Evlendim 14 ay çocuk olsun diye ugrastim. Neyseki asilama yaptık tutmadi akabinde hamile kaldim. oğlum dogdu daha kirki bile çıkmamışken ataklar geri dondu. Maalesef bir çözümü yok. Rahmimi aldirmayi dusunuyorim o da cok erken daha yasim 29.
Çok geçmiş olsun. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Ağrıdan ölmek istiyorum 😔

Merhaba bende kısaca bahsetmek istiyorum. 5 yıllık evliyim 3asilama 1 tup bebek tedavisinden sonra ilk kez bu senenin başında adenomyozis teşhisi konuldu. Dondurulmuş embyolarim vardı. Doktor rahmi iyileştirelim tutması artsin dedi bir hevesle menapoz tedavisine başladık. Lucrin ile 2 ay menapoza girdim. Adetim başlayınca dondurulmuslari deneyecektik. Menapozdan çıkmam uzun sürdü o sürede korktum çevrem hep komplemi menapoza girdin diye korkuttu. Neyse geçen ay 2inci tup bebek denememizi yaptık yine NEGATİF oldu. Gecen hafta öğrendik sonucu hala atlatamadim. Rahme çizik atıldı. Bagisiklik serumu da kullandım, Hastalıkta geriledi iyileşti dediler. Neden bir türlü olmuyor anlam veremiyoruz. Bu hastalık yüzünden mi olmuyor bilmiyorum. Hem maddi hem manevi tükendik eşimle beraber. Bu arada sağ tüpüm de kapalı. Hicbirsey yolunda gitmiyor anlayacağınız ve bu konuda malesef nette çok yorum yok. burası hariç yazmak istedim. Benim ağrılarım hiç yok arkadaslarin bahsettiği gibi. Ustte birinin ameliyat olduğunu okudum. Yazımı gorurse doktorun ismini verir mi acaba. Cunku anladığım kadarıyla ameliyatı yok birbirine gecmis kaslari ayırmak mümkün değilmiş. Tek çözüm rahmi aldırmak miş.

Merhaba bende kısaca bahsetmek istiyorum. 5 yıllık evliyim 3asilama 1 tup bebek tedavisinden sonra ilk kez bu senenin başında adenomyozis teşhisi konuldu. Dondurulmuş embyolarim vardı. Doktor rahmi iyileştirelim tutması artsin dedi bir hevesle menapoz tedavisine başladık. Lucrin ile 2 ay menapoza girdim. Adetim başlayınca dondurulmuslari deneyecektik. Menapozdan çıkmam uzun sürdü o sürede korktum çevrem hep komplemi menapoza girdin diye korkuttu. Neyse geçen ay 2inci tup bebek denememizi yaptık yine NEGATİF oldu. Gecen hafta öğrendik sonucu hala atlatamadim. Rahme çizik atıldı. Bagisiklik serumu da kullandım, Hastalıkta geriledi iyileşti dediler. Neden bir türlü olmuyor anlam veremiyoruz. Bu hastalık yüzünden mi olmuyor bilmiyorum. Hem maddi hem manevi tükendik eşimle beraber. Bu arada sağ tüpüm de kapalı. Hicbirsey yolunda gitmiyor anlayacağınız ve bu konuda malesef nette çok yorum yok. burası hariç yazmak istedim. Benim ağrılarım hiç yok arkadaslarin bahsettiği gibi. Ustte birinin ameliyat olduğunu okudum. Yazımı gorurse doktorun ismini verir mi acaba. Cunku anladığım kadarıyla ameliyatı yok birbirine gecmis kaslari ayırmak mümkün değilmiş. Tek çözüm rahmi aldırmak miş.
Lucrin i bende cok kullanmistim ama bildigim kadari ile hastaligi gecirmiyor.sadece ilerlemesini durduruyor.banafa dr um ilk baslarda tedavisi yok demisti ama o kadar denemeden sonra yasda ilerleyince yapacak tek sey ameliyat kalmisti.dr unuza sorun once belki sizinki farklidir.

Merhabalar ben daha yeni tanı aldım. 32 yaşındayım. Son 4 5 senedir agrili ve yogun kanama şikayetim vardı. Her ay keşkr ölsem diye ağlardım. Hiç çocuğum yok ve anne olmayı çok istiyorum. En son çare mirena( hormonlu spiral) takıldı bugün. Yoğun kanama sebebiyle demir ve kan değerlerim çok düşüktü yaşam kalitem çok düşmüştü. Vücudu toparlamak adına 6 7 ay kadar kalıcak sonrasında bebek için tedaviler başlıycak. Yolum çok uzun ve çok zor. Bu hastalikla anne olmus kisilerin yorumlarina cok ihtoyacimiz var.

Lucrin i bende cok kullanmistim ama bildigim kadari ile hastaligi gecirmiyor.sadece ilerlemesini durduruyor.banafa dr um ilk baslarda tedavisi yok demisti ama o kadar denemeden sonra yasda ilerleyince yapacak tek sey ameliyat kalmisti.dr unuza sorun once belki sizinki farklidir.
Banada adrnomıyozıs teshısı kondu bır tup denemesı yaptım basarısız oldu.ılk denmede lucrın ıgne vuruldu gecıcı menepoz sonra doktor oldurmaya calısmak ıcın terlusal verdı ama embrıyo olusmadı.adeomıyozıse baglı olarak embrıyolar kalıtesız yumurta kalıtesını bozuyor dendı ve tup bebek basarısız oldu.hıc hamıle kalan var mı

X