- 31 Mart 2013
- 5
- 1
Doktorun ismini paylaşabilir misiniz? Yıllardır çözüm bulamadım maalesef bu adenomiyozis belasına. Çok şiddetli kanamalarım oluyor halaMerhaba, evet buradayız :)
Diyet benim için pek faydalı olmadı fakat bazı bünyelerde işe yarıyormuş. Bağırsaklarınızı yoracak şişkinlik yapacak şeyleri tüketmemeniz iyi oluyor. Çünkü rahim ve bağırsaklar çok yakın ve şişince rahime baskı uyguluyor ve ağrıyı arttırıyor. Geçici menapozdan korkmayın. Ben hap kullanmayı reddettim psikolozik etkileri ağır oluyor diye. Doktorum mirena adlı progesteron içeren hormonlu spirali önerdi. Lokal olarak baskılama hormonu uygulandığı için psikolojik olumsuz bir etki yaşamadım. Ve bir mucize gibi ağrılarım günden güne azaldı. 8 ay oldu spiral takılalı, önceleri regl öncesi sonrası da ağrı oluyorken ve ağrı kesici ilaçların yanında bir de fitil kullanıyorken bugün sadece reglin ilk 2 günü ağrım oluyor. ve çok az ağrı kesici hap ağrıyı kesiyor. Benim hayatımı düzene soktu bu spiral ama bazı bünyelerde çalışmayabiliyor. Adenomiyosiz derneği yoluyla bir proferöre ulaştım ve bu konuda uzman pek çok kişiyi tedavi etmiş biri. Dilerseniz bilgilerini gönderirim, zira herkesin hastalığı farklılık içeriyor.
Sevgiler... ağrısız günler....