Adenomyozis hastaları lütfen yazınnnnn...

nazzb

casablanca
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
231
1
Adenomyozis hastası olup da tüp bebek yaptıran varmı,hamile kalan varmı?Lütfen bu konuda yaşananları paylaşmanızı istiyorum..

nasıl bir şey canım dediğin?biraz bilgi verir misin?

merhaba evoevo,nasılsın.sanırsan bu sitede hiç adenomyozisi olan yok.adenomyozis, endometriyozisin rahim içi duvarındaki şekli.yani rahim dokusunda nodüllerin bulunması ve gebeliği engelleyen bi hastalık.sanırsam bana yardımcı olacağın bi konu değil.sevgilerimle..

anladım canım ben de endometriozis hastasıyım ama bunu duymamıştım daha önce.
geçmiş olsun inşallah sağlığına kavuşursun..

zoladex deneyeceğiz, baskılamak için .
sonrasında ne olur bilemeyiz. umutlu olmak gerekir.

selam, bir arkadaşımda aynı sorun vardı

şu anda gebe ikizleri olacak..

tedavisi bu hastalığın pek yokmuş ama doktorlar bi takım tedavi şekilleri uyguluyorlar,

zoledex denen iğne ile geçici nemepoz 3 aay yada 6 ay
b,de progesteron içeren sprial takılıyormuş. süre gene ya 3 ay yada 6 ay

gebeliğe engel olmadığını söylüyorlardı.

umarım yardımcı olmuşumdur

sevgiler.

çok teşekkürler. gebeliğe engel değil diyenler var. son derece ağrılı sancılı kanamalar çektiriyor. ya bebek ya menopoz başka türlüsü dayanılır gibi değil.
arkadaşınızı yazmanız çok umut verici.Sağlıkla doğursun büyütsün.

iyi günler.benim gibi aynı hastalığı yaşayan birinin olması beni rahatlattı.ben de lucrin depot iğne vuruldum,1,5 ay önce ve de doğum kontrol hapı kullanmaya başladım.Dr 3 ay menopoza gireceğimi söylemişti ama ben regl oldum ve bunu dr ilettiğimde regl olman doğal dedi,olmazsam iğne kemik erimesi yaparmış.ama önce regl olmayacaksın demişti sonra da normal dedi.açıkçası teredütte kaldım.siz regl oldunuzmu?sözde temmuzda tüp bebek tedavisne başlanacak.bakalım sonuç ne olacak.yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba ;
lucrini bilmiyorum.benzer bir ilaç olmalı o da. ben de ilk iğneden sonra regl olmuştum . toplamda 3 iğne yapıldı. agustos ortası yeniden deneyeceğim. vüzcudum çok rahatladı. karnımın şişi indi.kendimi daha iyi hissediyorum. kanamlar mahvetmişti beni.
sağlıklı bir gebelik geçirebilmeyi umuyorum.bnazz sizin de iyi bir aşamada olmanızı dilerim. sevgilerimle

Ben endometreiosiz ameliyatı oldum ama rahimde bu var hala. 2. tüp denememde hamile kaldım. Takip altındayım..

Ben endometreiosiz ameliyatı oldum ama rahimde bu var hala. 2. tüp denememde hamile kaldım. Takip altındayım..
Ben de ameliyat oldum, hala var tup bebek yontemiyle de gebe kaldim, rahmin kasilmasi nedeniyle 13.haftamda 1hafta kanamam oldu, iki hafta evde dinlendim
Sukur durdu, ama hala ara ara sari lekeler geliyor, rahim temizleniyor olu normal dediler. Siddetli bel agrilari da olurmus, benim hafif hafi bel agrilarim basladi. Sizin neredeyse dogum baslamak uzere benzer sorunlar olmus muydu?

35 yaşındayım, şiddetli adet sancılarım oluyordu ve zaman zaman fazla kanama,dr adenomyom dedi, son bir yıldır çocuk istiyorum,olmuyor,tedaviye başlayacak mış

Merhaba çocukluğumdan beri adet kanamalarım çok fazla ve ağrılı olur. Hastanelik olurum kusarım. Yıllardır da doktora giderim yanlış teşhis koydular. Polip dediler hemen ameliyat dediler olmadım nasılsa polip tekrarlar diye. İyi ki olmamışım. Son üç aydır regl bittikten sonra da sancım devam ettiği için farklı bir doktora gittim MR çekildi ve Adenomiyozis teşhisi kondu. Anormal kanama ve sancı devam ediyor. Doğum kontrol hapı içmeye başladım ama kanamada azalma olmadı. Ameliyat önermiyor doktor geçici Menapoza sokarız dedi karar veremiyorum. 37 yaşındayım hiç hamile kalmadım bundan olabilir dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum ağrım kanamam şiddetli. Ameliyatlı çözümü yok mu bunun hayatım boyunca çekecek miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

ben de endometriozis teşhisiyle 2009 ve 2012 de açık ameliyatla miyomları iki kez aldırmak zorunda kaldım(iyi huylulardı ama çok büyükler) ve miyomlar ameliyattan sonra tekrar büyümeye başlayınca doktorum henüz çocuk sahibi olmadığımdan bir an evvel çocuk sahibi olman gerekiyor dedi ve tüp bebekle çocuk sahibi oldum doğum sezaryanla oldu doktorum ameliyatta teşhisin endometriozis değil adenomiyozis olduğunu söyledi çok üzüldüm çünkü daha kötü adenomiyozis olması.oğlum şimdi 20 aylık ve ben şimdi tekrar doktora gidicem 32 yaşındayım sanırım yine büyüdüler napıcam bilmiyorum çoook üzgünüm yine ameliyat olmak istemiyorum ve kesin tedavi yöntemi uterusun alınması bunu yapmak zorunda kalmam.

Arkadaşlar tehşis size nasıl konuldu?

Ben sayısız ultrasona girdim, histeroskopi oldum rahim hep normal dendi. Ne zaman ki endo için 3 ay lucrin kullandım rahim zarı atılıp iyice inceldi o ultrasonda adeno da var dendi. Tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. 10. haftada belim ağrıyıp acımaya yanmaya başladı. Normal de olabilir bilmiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, kanamam vs yok.

Bu sebeple erken doğum vs yaşayan oldu mu?

Arkadaşlar tehşis size nasıl konuldu?

Ben sayısız ultrasona girdim, histeroskopi oldum rahim hep normal dendi. Ne zaman ki endo için 3 ay lucrin kullandım rahim zarı atılıp iyice inceldi o ultrasonda adeno da var dendi. Tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. 10. haftada belim ağrıyıp acımaya yanmaya başladı. Normal de olabilir bilmiyorum. Çok şükür bebek sağlıklı, kanamam vs yok.

Bu sebeple erken doğum vs yaşayan oldu mu?

Mrb hangi doktora gittin ve nasıl bir tedaviyle hamile kaldın benim altıncı tüp bebek tedavim bir kere biyokimyasal gebelik oldu bir dahada olmadı .yumurta rezervin nasıldı .benim az çıkıyor 3-5 arası..yardımcı olursan çok sevinirim

Mrb hangi doktora gittin ve nasıl bir tedaviyle hamile kaldın benim altıncı tüp bebek tedavim bir kere biyokimyasal gebelik oldu bir dahada olmadı .yumurta rezervin nasıldı .benim az çıkıyor 3-5 arası..yardımcı olursan çok sevinirim

Ben malesef bebeği 5. yada kaybettim. Ama ne endometirosisle ne de adeno ile ilgisi yok. Gayet iyi taşıyordum. Ne kanamam ne de erken gebelik riskim olmadı.

Kadıköy Şifa Birgün Sarıkamış'a gittim.

Tedavi için kullanılan lucrinin bebeğe zarar vermiş olabileceğini düşünüyorum. Doktorlar o fikirde olmasa da...

Benim de yumurta rezervim iyi değil. 1.5'un üstü idare eder demek. Benim de 1.6. 3-5 arasının birimi ne bilmiyorum.

Canım olur inşallah

Kizlar ben de adenomyosis hStasiyim lucrin depot visanne kullandim universite yillarinda. Lucrin de visanne da o donemde ise yaramisti birakinca ağrılar çok kötü geri döndü simdi evliyim cocuk istiyom bes aydır tutturamadim cok uzgunum sizde durumlar nsl

Kızlar herkese merhaba benimde rahim kasında 4 cm lik bir miyomum var ayrıca da tüp bebek tedavisinden sonra odaklarım arttı ve doktorlar adenomyozise benzemeye başladığını söylüyorlar..Tüp bebek tedavisinde alınan hormonlar besliyor sanırım..3 denememiz başarısızlıkla sonuçlandı ve ben artık umutsuzluğa kapılıyorum adenomyozis in ne tedavisi var ne de ameliyat edilebiliyor bildiğim kadarıyla..
Umarım öyle değildir çaresi olmayan hastalık olması beni bunalıma sokuyor:KK43:(((((

Simdi cocugun var mi ya da hamile kalmaya cslis hamilelikte biraz geriliyo bu rahatsizlik ben de hamile kalmaya calisiyorum da bakalim rabbim ne zaman nasip ederse

X