Addictive'in Başarı Öyküsü

addictive

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
137
0
96
Ankara
Merhaba ben geldiiiiiiim! Kilo verme yöntemimi sizinle paylaşmak istedim. :sm_cool:

daha önce yediklerime dikkat ettiğimi sanmama rağmen sonuç alamıyordum.hiçbir zaman diyet listelerine de bağlı kalamadım.

yaklaşık 1 ay önce kendime küçük bir not defteri yaptım. her öğün ne yediysem hemen not alıyorum ve hemen altına kalorilerini hesaplayıp yazıyorum. gün sonunda da topluyorum. aldığım kalori miktarını kolayca kontrol altında tutabiliyorum. bu sayede 1 ayda yaklaşık 4 kilo verdim :dance:

bu yöntemi uygulayabilmek için önce, bazal metabolizma hızımı, yani 1 gün için tamamen istirahat halindeyken harcadığım kalori miktarını hesapladım internetten. sonra da her gün bu kalorinin altında almaya çalıştım.
hiçbir aktivite yapmadan, bazal metabolizmamın harcadığı günlük enerji yaklaşık 1600 kalori çıktı. ben de aldığım kaloriyi günlük 1200-1300 kalori arasında tutmaya çalışıyorum, böylece vücudumun depolarından kullanması için yaklaşık 300 kalorilik bir açık yaratmış oluyorum her gün. düşünün bu sadece dinlenme pozisyonunda yarattığım kalori açığı. bir de günlük aktivitelerimle ve sporla harcadığım kalorileri eklersek depolarımdan daha çok harcıyorum demektir.

benim için bu yöntemin en iyi avantajı kalorileri somutlaştırmak oldu. yoksa kafamdan yaptığım hesaplar her havada kalıyordu. yada ben az yiyeceğim diye oturuyordum ya sofraya, ne kadar çok yesem de az yemiş gibi hissediyordum.
bu gerçeği de ilk başlarda keşfettim, ben az yediğimi sanarken bakıyordum ki defterim hiç öyle demiyor :sm_confused: bu sayede yediklerime çeki düzen vermeyi başardım a.s
haftada bir gün filan kaçamağım oluyor bazen, aşıyorum kalori sınırımı, ama ertesi günlerde onu telafi etmeye çalışıyorum. herşey elimde somut şekilde görüldüğü için kolay oluyor bu da.

bu yöntemi kullanırken inanın aç da kalmadım, hiçbirşeyi de tamamen kesmedim. kalori hakkımı sevdiğim şeyleri yiyerek kullandım.
örneğin bugün kahvaltıda 375 kalori aldım. akşam da yaklaşık 650 kalorilik bir yemek yiyeceğimi biliyorum. öğlen alacağım kaloriyi de ona göre ayarlıyorum. mesela canım dondurma istiyorsa kalori hakkımı ona kullanıyorum.böylece hiç diyet yapmış gibi hissetmiyorum.
her gün tartılıp o günün başlangıcında defterime yazıyorum. her haftanın sonundaki kilo değişimimi de defterime not alıyorum. yavaş yavaş gelişmeleri görmek de devam etmem için moral oluyor. umarım bu yöntem sizlerin de işine yarar a.s

süpermiş pek sevdim ben bu yöntemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…