Aday açıklandı: Recep Tayyip Erdoğan

Askeriyenin çizgisi belli. Şimdiye kadar korumuş olması şu ortamda takdire şayan. Yeter ki kirletilmesin.
“namaz kılan işten çıkarılıyor” diye iftira atılmasın.

Caduuuu
Yanlış cevap verdim yukarıda canım..
zaten şimdiye kadar atılanlar da iyice ileri boyutta irticaya doğru gidenlerdir. yoksa geneli müslüman olan bir ülkede adam namaz kılıyor diye neden işinden etsin ki? kalanların hepsi dinsiz mi?

tv den duyduklarından bahsediyosun yani sizin gibler yüzünden bu haldeyiz zaten ordunun içine ettiniz şimdi pkk nın işid in köpeği olduk bu günden bahsetmiyormuş hanım efendi geçimişte ne oldu senin arkadaşın çarşafını milletin gözüne sokarsa kocasıda ben dindarım tarikatlara katılıyorum kafa sallıyorum derse tabi atacaklar şu mübarek gün dileklerimden biride sizin şu ülkede artık bitmeniz yettiniz artık bee yalanla dolanla hırsızlıkla rüşvetle bu ülkeyi ne hale getirdiniz biride beddua etme demiş tayyipe ALLAH bin türlü belasını versin hırsız rüşvetçinin

Lütfen sakin olun..
Rica ediyorum...

Askeriyenin çizgisi belli. Şimdiye kadar korumuş olması şu ortamda takdire şayan. Yeter ki kirletilmesin.
“namaz kılan işten çıkarılıyor” diye iftira atılmasın.

bizzat yaşayan neden iftira atsın ki İpek..

tabi ki namaz kılıyor diye atmadılar. kılıf uyduruldu...........

Abovvvvvvvvvvvvvvvv:53: gı bacılarrrrrrrrrrrr yetişin erdoğanmışş aday , aney babeyy lilililiili:64::64::64::64::64::64:

ben gözümle görmedim ama yiğenim kuleli mezunu. oruç tutuyoruz 100 kişiysek 50 miz oruç tutuyoruz sahura kalkıyoruz demişti. ama namazı gözümle kılıyorum diyordu. ortaokul lise hepsini kulelide okudu. şu an pilot.

Kuleli orta okuldan sonra gidilen bir okul. Bu durumda çocukların dini vecibelerini 4*4 yapmasını nasıl beklersiniz ki? Yani genelinin yapmıyor olması çok normal.
O yaşta bir çocuk da gözüyle namaz kılıyorsa gerçekten bravo.
Ama sonuçta azınlıkta kalan 50 yi işten atmadılar demi?

tv den duyduklarından bahsediyosun yani sizin gibler yüzünden bu haldeyiz zaten ordunun içine ettiniz şimdi pkk nın işid in köpeği olduk bu günden bahsetmiyormuş hanım efendi geçimişte ne oldu senin arkadaşın çarşafını milletin gözüne sokarsa kocasıda ben dindarım tarikatlara katılıyorum kafa sallıyorum derse tabi atacaklar şu mübarek gün dileklerimden biride sizin şu ülkede artık bitmeniz yettiniz artık bee yalanla dolanla hırsızlıkla rüşvetle bu ülkeyi ne hale getirdiniz biride beddua etme demiş tayyipe ALLAH bin türlü belasını versin hırsız rüşvetçinin

bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun geldiğim yere demiş....

Aaa gerçekten mi çok ilginç !
hiç beklemiyordum doğrusu
sürpriz oldu.:68:

bizzat yaşayan neden iftira atsın ki İpek..

tabi ki namaz kılıyor diye atmadılar. kılıf uyduruldu...........

Cadu yani kim namaz kılıyor diye atılabilir? Ben böyle saçmalık görmedim. Ben kışlalarda büyüdüm. Kadınların yarısının başı kapalıydı. Bunların yarısının da namaz kıldığını düşünürsek ve onların yarısının da kocalarının kıldığını düşünürsek bence baya bir dinci topluluk vardır. O zaman baya bir işten çıkarılma olması lazım. O zaman kiliseye gidilse kabul mü? Bir tek cami mi mimli?

Caduuuu
Yanlış cevap verdim yukarıda canım..
zaten şimdiye kadar atılanlar da iyice ileri boyutta irticaya doğru gidenlerdir. yoksa geneli müslüman olan bir ülkede adam namaz kılıyor diye neden işinden etsin ki? kalanların hepsi dinsiz mi?

: )) tahmin ettim ama yinede cevap yazmış oldum...
tabiki kalanlar dinsiz değil ipek. kimsenin dini dışardan sorgulanmaz. Ancak geneli müslüman olan bir ülkede başımızızda zorla açtılar. neden amaç neydi. laiklik. Ordu ise bu konuda çok daha katı idi. bizzat yaşadık diyorum İpek . neden iftira atalım kii...: (( neticede memleketmizin askeri.

tabiki kalanlar dinsiz değil ipek. kimsenin dini dışardan sorgulanmaz. Ancak geneli müslüman olan bir ülkede başımızızda zorla açtılar. neden amaç neydi. laiklik. Ordu ise bu konuda çok daha katı idi. bizzat yaşadık diyorum İpek . neden iftira atalım kii...: (( neticede memleketmizin askeri.
bak laiklikle bu yapılanı karıştırma birbirine bence. laiklik senin başına giyimine karışılmamasıdır esas olarak.,

Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.[1]

Son düzenleme:
Cadu yani kim namaz kılıyor diye atılabilir? Ben böyle saçmalık görmedim. Ben kışlalarda büyüdüm. Kadınların yarısının başı kapalıydı. Bunların yarısının da namaz kıldığını düşünürsek ve onların yarısının da kocalarının kıldığını düşünürsek bence baya bir dinci topluluk vardır. O zaman baya bir işten çıkarılma olması lazım. O zaman kiliseye gidilse kabul mü? Bir tek cami mi mimli?

Laiklik kavramı islamiyt-hristiyanlık ayrımı yapmıyor canım." Din" diyor. din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması. sen kendi yaşadığından örnek veriyorsun ben kendi yaşadığımdan . sana tesadüf etmemiş bana etti. ben sana onları korumak için yalan söylüyor diyemem. ancak maalesef yapıldığını da inkar edemeyiz.

bak laiklikle bu yapılanı karıştırma birbirine bence. laiklik senin başına giyimine karışılmamasıdır esas olarak.,

Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.[1]

bu tanım zamanında devlet organları tarafından baya bi yanlış anlaşılmış demek ki OKypete. Onlar kendilerini devletin bir eli olarak görüp, baskı ve cebir ile insanların inançlarını kamusal alandan silmeyi hedeflemişleri zira.

bak bu da doğru genelin müslüman olduğu bir ülkede insanlar çalışırken başlarını açmak zorunda kaldı. ama şimdi de ilk okul sıralarına kadar indi.bir şeyin dengesini kuramayan toplumlar için yaptırımlar hakkından gelir. ben başı kapalı olup da açarak çalışmak zorunda olanları da savunuyorum. ama şuan itibariyle de okullarda öğrencilerin türbanlarını da desteklemiyorum.

semt çok farketmiyor abla.. Bağdat caddesinde yürürken hiçbir tepki almazken, Bakırköy de alışveriş yaparken çakılan laflara maruz kalabiliyorum..

bu ülkenin insanı değişmedi, değişmeyecek.. ne yalan söyleyeyim çok da umurumda değil artık, gitmeyi düşünüyorum zaten..
Malesef bana da denk geliyor böyleleri. Tek fark sen türkiydesin ben almanyada. Cok sükür acik acik laf eden olmuyor ama bakislariyla anlatiyorlar yinede herseyi. Sinifimda alman bi kadin vardi. Benim kapali olmama uyuz oldugunu biliyodum birbirimize sakayla karisik hep laf sokardik. Bi gün bana insanlar yolda gecerken senden korkmuyolarmi diye soru sormustu. Daha önce peygamberimize laf ettigi icin sasirmamistim soruya... Bende niye korksunlar yaratikmiyim ben demistim. Oda ne bilim basörtünden dolayi demisti. Bende senin gibiler korkmuyorsa insan olan zaten korkmaz demistim. O günden sonra daha ugrasmadi benimle....

bu tanım zamanında devlet organları tarafından baya bi yanlış anlaşılmış demek ki OKypete. Onlar kendilerini devletin bir eli olarak görüp, baskı ve cebir ile insanların inançlarını kamusal alandan silmeyi hedeflemişleri zira.
ama esas laiklik bu.
şimdi okuyanada yanlış mesaj vermeyelim. laikliği tam bilmeyen laiklik, insanın giyimine kuşamına karışmasıdır sanmasın birde.

Son düzenleme:
Laiklik kavramı islamiyt-hristiyanlık ayrımı yapmıyor canım." Din" diyor. din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması. sen kendi yaşadığından örnek veriyorsun ben kendi yaşadığımdan . sana tesadüf etmemiş bana etti. ben sana onları korumak için yalan söylüyor diyemem. ancak maalesef yapıldığını da inkar edemeyiz.

Dediğin şekilde baskılara şahit olmadım ben gerçekten. Kışlada kaldınız mı bilmiyorum ama bizim kışlada kaldığımız dönemlerde gazinoda(askeri tesis) kadınlar için eğlenceler olurdu. Alay komutanın eşinin davetlisi olarak. Tabi kaymakam ve bölgenin diğer önemli kişilerin eşleri de gelirdi.
Ben kadınların arasında bazen açık olan insanların kapalıları horladığına şahit olmuşluğum var. Bu illa ki lafla da olacak diye bir şey yok. Konuşmama/ alaycı bakışlar ya da laf çarptırma gibi.
Ama gerçekten bu insanlar bir elin beş parmağını geçmeyecek şekildeydi.
Aslında bunların da yaptıkları Atatürkçülükle dini birbirine karıştırmaktan başka bir şey değil.
Onlar sanıyor ki her başı kapalı Atatürk düşmanı. Keza öyle dahi olsa kimseyi ilgilendirmez.
Fakat dediğim gibi verdiğin örneklerden işten atılan görmedim.

bak bu da doğru genelin müslüman olduğu bir ülkede insanlar çalışırken başlarını açmak zorunda kaldı. ama şimdi de ilk okul sıralarına kadar indi.bir şeyin dengesini kuramayan toplumlar için yaptırımlar hakkından gelir. ben başı kapalı olup da açarak çalışmak zorunda olanları da savunuyorum. ama şuan itibariyle de okullarda öğrencilerin türbanlarını da desteklemiyorum.

Lailklik biraz önce Okypte nin altın çizdiği şekilde fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul ediyorsa ben hiç bi şekilde karışma taraftarı değilim. ha şunu da diyebilrsiniz. Devlet fertten 18 yaşını doldurmuş, milli yükümlülüklerini yerien getirebielecek bireyleri kastediyor o halde bu çocuklar kendi iradeleri ile örtünmüyor. o zamnada bu çocuklar kendi iradeleri ile okula gitmiyor bu bir mecburiyetti. islamiyete göre de bluğ çağına girmiş bir kız çocuğu örtünmekle mükelleftir. madem devlet laiklik ilkesi gereği vatandaşlarını yine Okypeden alıntı yapacağım, vicdan, ibadet ve din özgürluğü, hakkı tanıyor o halde buna karışmakda doğru değildir.

ama esas laiklik bu.
şimdi okuyanada yanlış mesaj vermeyelim. laikliği tam bilmeyen laiklik, insanın giyimine kuşamına karışmasıdır sanmasın birde.

Neden bilmesin ki bilinmeyecek bir şey mi? İlk okulda öğretilmiyor mu “din ve devlet işlerinin karışmaması” diye.

Back