meraba canım ben adanalıyım ama aslım tabikide doğulu yani şu an adanada ikamet ediyorum seni yanlış yönlendirmek istemiyorum ama benim bildiğim kadarı ile kız tarafı ;
mutfak için;yemek takımları,çkb takımları,tencere setleri,küçük ev aletleri,mutfakla ilgili küçük parçaları ,mutfak takımı ve perdesini ,mutfak halısını alır.
yatak odası için ;yatak odası halısını,yorgan,battaniye,uyku seti,nevresimler,çarşaflar,alır.
salon için;salon takımı yani örtü olarak,salon dekorasyon parçalarını,alır.
oturma odası için;oturma odası halısını ,oda için gerekli dekorasyon parçalarını alır,
bunun dışında yazma,patik,lif,isteğe göre antreler için kilim,bulaşık makinesi,fön,set üstü ocak,elektrik süpürgesi,işte kıyafet filan alır.
erkek ise ;bütün beyaz eşyanı,salon takımını,konsol takımını,yatak odası takımını,halını,tüm perdelerini,oturma odası takımını,televizyonunu alır,
benim bildiğim bunlar arkadaşlar.yani bizim burda böyle alınıyor.tabi duruma göre değişir evlenecek kişiler aralarında anlaşırsa eşya alımlarınıda kendi aralarında paylaşarak alabilirler.yani şunu sen bunu ben alayım demeden anlaşarak alınabilir bana göre.