adana yoresınde kız tarafı ev eşyasında neler alır

valla ben adanalıyım ama bizde öyle kız tarafı erkek tarafı olmadı herkes ne alabiliyorsa onu aldı. beyaz eşya ve yatak odası alıyor genelde kız tarafı

ya bılmıyorum kı ben adetlerı sanırım nısanlımın adetlerı bıraz degısık mesela adana yoresınde ceyız kesme falan varmıs bohca dugunde olurmuş gıbı bende bılmıyorum o yuzden sordum

ya bılmıyorum kı ben adetlerı sanırım nısanlımın adetlerı bıraz degısık mesela adana yoresınde ceyız kesme falan varmıs bohca dugunde olurmuş gıbı bende bılmıyorum o yuzden sordum

bilmiyorum canım valla biz çok gelenekçi görenekçi değiliz büyükşehirde olunca insan uzaklaşıyor ister istemez. adana diyince de tam neresi ona göre de değişir, ilçeleri falan farklıdır. benim en eskilerden bildiğim kızın çeyizini kamyonla götürürlerdi davul zurna eşliğinde. kamyona halıları sererlerdi kasasına falan atarlardı herkes görsün diye :KK70: kasada davul zurna çalar herkes oynardı :KK70:

hala oluyor mu bilmiyorum ben çocuktum yani bunları gördüğümde en son :KK70:

böyle şeyler olduğunu senin nişanlın erkek başına bildiğine göre nişanlın ilçedendir merkezde pek olmuyor artık benim çevremde hiç olmuyor hatta :KK70:

canım benım bahsettıgım kamyonla davulla zurnayla gıden ceyız degıl sen bahsettıgın ne bılmıyorum.. sadece adetler yoreden yoreye degısıyor onu sormak ıstedım yanlıs anladın ayrıca nısanlım adana merkezden ılcelerden degıl ama merkezdede adetler var cnm:)

canım benım bahsettıgım kamyonla davulla zurnayla gıden ceyız degıl sen bahsettıgın ne bılmıyorum.. sadece adetler yoreden yoreye degısıyor onu sormak ıstedım yanlıs anladın ayrıca nısanlım adana merkezden ılcelerden degıl ama merkezdede adetler var cnm:)

yok yanlış anlamadım işte benim bildiğim tek adet o, onu demek istedim :))

bilmiyorum işte canım dediğin gibi adetler var da uzun zamandır tanıdığım kimseden görmeyince insanlar unutuyor uzaklaşıyor ister istemez.davul zurnayla gelin alma ve bu çeyiz götürme dışında duymadım hiç bi şey :/

merak ettim ben de, takip edicem topiğini :))

hayırlı olsun bu arada şimdiden, adana'ya gelin geliyorsan çok güzel bi yer çok şanslısın bir gün ben de memleketime dönebilirim inşallah :KK43:

meraba canım ben adanalıyım ama aslım tabikide doğulu yani şu an adanada ikamet ediyorum seni yanlış yönlendirmek istemiyorum ama benim bildiğim kadarı ile kız tarafı ;
mutfak için;yemek takımları,çkb takımları,tencere setleri,küçük ev aletleri,mutfakla ilgili küçük parçaları ,mutfak takımı ve perdesini ,mutfak halısını alır.
yatak odası için ;yatak odası halısını,yorgan,battaniye,uyku seti,nevresimler,çarşaflar,alır.
salon için;salon takımı yani örtü olarak,salon dekorasyon parçalarını,alır.
oturma odası için;oturma odası halısını ,oda için gerekli dekorasyon parçalarını alır,
bunun dışında yazma,patik,lif,isteğe göre antreler için kilim,bulaşık makinesi,fön,set üstü ocak,elektrik süpürgesi,işte kıyafet filan alır.
erkek ise ;bütün beyaz eşyanı,salon takımını,konsol takımını,yatak odası takımını,halını,tüm perdelerini,oturma odası takımını,televizyonunu alır,
benim bildiğim bunlar arkadaşlar.yani bizim burda böyle alınıyor.tabi duruma göre değişir evlenecek kişiler aralarında anlaşırsa eşya alımlarınıda kendi aralarında paylaşarak alabilirler.yani şunu sen bunu ben alayım demeden anlaşarak alınabilir bana göre.

canım merhaba öncelikle kolay gelsin diyorum bu işler çok zormuşş:18: ben de adanalıyım ve kısmetse yaza düğünümüz var yavaş yavaş tamamlıyoruz eksiklerimizi ama bizde kız tarafısın şunu al erkek tarafısın bunu al yok eksiğimiz neyse bölüşüyo aileler en güzeli de bu zaten beraber bir ömür geçirmek için bi yola giriyoruz herkes gücüne göre yapar.

ben bir has adanalı olarak sana yardımcı olayım, yalnız adanada yaşamıyorum onu belirteyim.
fakat tüm sülalem orda. kuzenlerimden bildiğim kadarıyla canım.
kız tarafı yatak odasını alır bizim orda, ayrıca gücü yeten beyaz eşyasını da alır, yada ne bilim, salondan hariç oturma odası yapacaksan onu da alıyorlar. yani artık herkes karşılıklı anlaşarak yapıyor ama benim gördüğüm kadarıyla yarı yarıya yapılıyor.
bende nişanlıyım sen ne yapacaksın dersen de.
nişanlım adanalı değil ama biz kendi aramızda anlaştık. yatak odasını biz alıcaz. evin halılarını, ve mutfağa ait kızın götüreceği herşey.
nişanlım ise salon mobilyası, beyaz eşyalar ve perdeler. (oturma odası yapmicam çünkü, salonda oturmayı düşünüyorum)
mutfak eşyası diyip geçme, 7-8 ayda 5 milyarlık eşya aldım ben, e nişanlım da kendisi beyaz eşyaları alcak, ona da 5 milyar desek. eşit oluyor. işte ailelerde mobilyaları yaparsa eşit bir şekilde yapmış oluyoruz.
aranızda anlaşın.

X