- 11 Şubat 2022
- 3.474
- 8.111
- 108
Herkese hayırlı Ramazanlar 
Ramazan ayına yakışan Ramazan sofrasıyla geldik bu ay
Ramazan ayının bolluk ve bereketi hepimizin sofrasında olsun

Geçelim tariflerime
Adana kebap için malzemeler
1 kg kuzu kıyma ( dana kıyma da olur)
Seviyorsanız kuyruk yağı (ben kullanmadım)
2 tane büyük kapya biber
Tuz
Toz kırmızı biber
Yapılışı
Kapya biberi rondoda çekiyoruz. Kıymaya çektiğimiz kapya biberi,tuzu ve toz biberi ekleyip 15 dk yoğuruyouz ve bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elimizi suyla ıslatıp çöp şişe takıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Fırının en yüksek derecesinde en alt rafında kızarana kadar pişiriyoruz.
Künefe tarifi için malzemeler
300 Gr tel kadayıf
150 Gr tereyağı
200 Gr tuzsuz Antakya peyniri (dil peyniri de olur ben dil peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üstüne
Antep fıstığı
Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu sıkıp, altını kısıyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz.
Künefeyi elimizle açıyoruz ve küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Eritilmiş ve soğumuş tereyağını kadayıfın üstüne döküp harmanlıyoruz.
Künefe tabağına pekmez ve tereyağı sürüyoruz. ve biraz kadayıf yerleştiriyoruz. Başka bir künefe tabağının altiyla bastırıp kadayıfı sıkıştırıyoruz.
Peyniri ekleyip üstüne tekrar kadayıf koyuyoruz ve yine künefe tabağıyla bastırıyoruz.
Kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.
Altı piştikten sonra yağlanmış ve pekmez sürülmüş başka bir künefe tabağına ters çeviriyoruz. Altta kalan kısmı yine çevirerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 4 tane küçük künefe tabağı çıktı.
Ocaktan almadan hemen önce soğuk şerbeti döküp, ocağı kapatıyoruz.
Fıstıkla süslüyoruz.
Ve sofram

Ramazan ayına yakışan Ramazan sofrasıyla geldik bu ay

Ramazan ayının bolluk ve bereketi hepimizin sofrasında olsun

Geçelim tariflerime
Adana kebap için malzemeler
1 kg kuzu kıyma ( dana kıyma da olur)
Seviyorsanız kuyruk yağı (ben kullanmadım)
2 tane büyük kapya biber
Tuz
Toz kırmızı biber
Yapılışı
Kapya biberi rondoda çekiyoruz. Kıymaya çektiğimiz kapya biberi,tuzu ve toz biberi ekleyip 15 dk yoğuruyouz ve bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elimizi suyla ıslatıp çöp şişe takıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Fırının en yüksek derecesinde en alt rafında kızarana kadar pişiriyoruz.
Künefe tarifi için malzemeler
300 Gr tel kadayıf
150 Gr tereyağı
200 Gr tuzsuz Antakya peyniri (dil peyniri de olur ben dil peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üstüne
Antep fıstığı
Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu sıkıp, altını kısıyoruz ve 15 dakika kaynatıyoruz.
Künefeyi elimizle açıyoruz ve küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Eritilmiş ve soğumuş tereyağını kadayıfın üstüne döküp harmanlıyoruz.
Künefe tabağına pekmez ve tereyağı sürüyoruz. ve biraz kadayıf yerleştiriyoruz. Başka bir künefe tabağının altiyla bastırıp kadayıfı sıkıştırıyoruz.
Peyniri ekleyip üstüne tekrar kadayıf koyuyoruz ve yine künefe tabağıyla bastırıyoruz.
Kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz.
Altı piştikten sonra yağlanmış ve pekmez sürülmüş başka bir künefe tabağına ters çeviriyoruz. Altta kalan kısmı yine çevirerek pişiriyoruz. Bu ölçülerle 4 tane küçük künefe tabağı çıktı.
Ocaktan almadan hemen önce soğuk şerbeti döküp, ocağı kapatıyoruz.
Fıstıkla süslüyoruz.
Ve sofram

Son düzenleyen: Moderatör: