• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adaçayını 20 gündür içiyorum hala adet olamadım nerede hata yaptım :(

Ben her gun icmek istemiyorum canim zarari.olur diye korkuyorum bu tarz şeyler surekli tuketilmemeli diye dusunuyorum mesela soğan kuru meshur ama biri demis ki surekli icmekten bir suru yumurtlamis ee catlsmayinca o da sıkıntılı bir durum yani bilmeden yanlis bir seye sebeb olurum diye her gun icmek istemiyordum adetime on gun kala icmeye basliyorum olmadigima gore devam edicem simdi duzene sokmaktan cok sokturucu bi bitkiye ihtiyacimiz var

evet haklısın canım bende ara vererek içmeye çalışıyorum adaçayını ama belkide o yüzden mi işe yaramadı bu sefer..bi arkadas bir ay boyunca içiyormuş ne bileyim kararsız kaldım valla..
ama sen adete on gün kala değil de adetin 3.gününden itibaren 10 gün iç canım..

valla canım ben herşeyi içemiyorum tadından dolayı adaçayı iyi geldi bana içiyorum o yüzden..bakalım işe yaramazsa bu ay civanperçemi yada hayıta başlarım hangisinin tadı daha iyi peki :37:

ikiside kötü :37: yapacak bişey yok istersen bal katıp az tatlandır..yada sık dişini buarada ben biraz ılıyınca içiyorum en azındannnnn daha iii :52:

simdi inceledim poşeti civanperçemini tanıyorum acaba az mı var ıcınde az mı etki ediyor diye düşündürdü
adet söktürücü bitki duyarsan haberleşelim denerz ben arastırıcam biraz selen

Prof. Dr. Ahmet Maranki adet kanaması söktürücü şifalı bitkiler olarak; maydanoz, papatya, civanperçemi, kimyon, nane, nergis, rezene, safran, havuç tohumu, anason, karabaş otu, misk gibi bitkilerinden hazırlanacak adet söktürücü çayları önermektedir.
Diyor canım rezene var bzım evde..onu deniycem :(

selen son durum ne peki :44:

valla esatcım son durumu bende bilmiyorum ki.. :26:
geçen ay adet olunca içmeye başladım adaçayını 17 gün falan bekliyorum şuan bu hafta içi olmam lazım 30 gün olacak çünkü..
umarım işe yarar yoksa çok üzülücem :43:

simdi inceledim poşeti civanperçemini tanıyorum acaba az mı var ıcınde az mı etki ediyor diye düşündürdü
adet söktürücü bitki duyarsan haberleşelim denerz ben arastırıcam biraz selen

tamam canım haber edelim birbirimize..off valla sinirim bozuldu ya bugünde olmadım bekliycem bi hafta daha yine olmazsa araştıralım başka bi sey deniycem..
aslında en iyisi alıp civanperçemi içmek sadece ama tadı berbatmış..
soğan suyu, maydanoz suyu, kekik suyu, dereotu suyu bunlarda benim bildiklerim..kekik suyu güzel içilebilir en azından..

Kekik suyunu aci diye duymustum selen canim insallah buraya olduğumuzu da yazicaz once inanalim stres yaparsak zorlaşır ben ozel gunlr cayi ictm gunduz. Aksam da rezene ictim benim belkin bu ay tarcin kullanmamla da alakali olabilir bogazim kotuydu ust uste

Ust uste cubuk tarcinli sicak su ictim neredeyse bes alti gun belki bir hafta sonra faydalarini arastirayim derken adeti duzensizlestirdigi yorumlarini okudum hemen kestim ama etki mi ettii diyorum yaklasik yirmi gundur agzima degdirmiyorum gerci haberin olsun diye soyledm tarcinin kan sekerini dusurucu etkisi sebebyle severim

geçmiş olsun öncelikle canım..konu adaçayı diye uyumlu olsun bari boğaz ağrısına, öksürüğe adaçayı birebir keşke içseydin hem belki bi taşla iki kuş vururdun :1: :119:
keşkeee canım ya düşünmemeye çalışalım bencede..
kekik suyunu da kaynatmıycan demlersen acı olmaz sanki çünkü ben bazen adaçayının içine biraz da kekik atıyorum tadını güzel yapıyor hem..

Evet haklisin keske adacayini kullansaydim :( dedign gibi olmazsa civanpercemi iceriz ama icine hatmi cicegi karistirirsak etkisi artarmis su an biyolojim.cokecek cok karistirdm ben rezene karisik bitki cayi adacayi hepsinden ictim ssu son bes günde ;) mevsim donusumuyle de alakali olabilir bu kadar direncli ciktigina gore :)

Evet haklisin keske adacayini kullansaydim :( dedign gibi olmazsa civanpercemi iceriz ama icine hatmi cicegi karistirirsak etkisi artarmis su an biyolojim.cokecek cok karistirdm ben rezene karisik bitki cayi adacayi hepsinden ictim ssu son bes günde ;) mevsim donusumuyle de alakali olabilir bu kadar direncli ciktigina gore :)

aynen valla metabolizamız tersine mi çalışmaya başladı ne bu içtiklerimizden sonra :53:
çok karıştırma canım sende baya çok şey içmişsin çünkü..bi tanesini seç ona devam et bu ay olmazsa bi daha ki ay olur elbet..
sende adaçayına devam et istersen belki sende etki eder hem tadı da fena değil :51:

Evet bir karar vermeliyim farkindayim ;) olmayinca her yolu denemek istedim canim :( neyse umutsizlik yok selencim haberleselim ;)

Papatya çayı içiyordum, bol yürüyüş yapıyordum ve belime sıcak su ile masaj yapıyordum ben adet geciklerimde.
Fakat bir akşam acillik oldum. Papatya çayını miktar olarak abartmışım karaciğeri zorlamış.
Bitki çayı içerken çok dikkat edin.

Evet bir karar vermeliyim farkindayim ;) olmayinca her yolu denemek istedim canim :( neyse umutsizlik yok selencim haberleselim ;)

evet haklısın bende denemek istiyorum başka şeyler ama biraz daha adaçayına devam şimdilik..
evet canım haberleşelim arada bakarsın bu topiğe gelişmeleri yaz bana :51:

Papatya çayı içiyordum, bol yürüyüş yapıyordum ve belime sıcak su ile masaj yapıyordum ben adet geciklerimde.
Fakat bir akşam acillik oldum. Papatya çayını miktar olarak abartmışım karaciğeri zorlamış.
Bitki çayı içerken çok dikkat edin.

kötü olmuş canım ya işte insan bilemiyor ki..ben çok içmiyorum günde bir fincan adaçayı sadece oda hergün değil aralıklı iki günde bir falan umarım bir şey olmaz :26:
peki sen papatya çayından başka bir şey yaptın mı adet düzensizliği için?

Son düzenleme:
Tesekkurler bilgi icin. Peki gunde ne kadar iciyordunuz papatyayi? Abartmamak icin bilmek isterim ilginiz icin tesekkurler . Selen tamam canim bende hala tik yok dun hic birsey icmedim bugün ozel gunler cayimdan alicam

Tesekkurler bilgi icin. Peki gunde ne kadar iciyordunuz papatyayi? Abartmamak icin bilmek isterim ilginiz icin tesekkurler . Selen tamam canim bende hala tik yok dun hic birsey icmedim bugün ozel gunler cayimdan alicam

bende de tık yok canım :18: :18:
dün bende birşey içmedim bugün içerim işe yaramaz adaçayımdan :37:
özel günler çayının tadı nasıl ki bende ona mı başlasam belki işe yarar :26: :26:

Son düzenleme:
canım tadı iyi bence içilebilir bana adaçayı daha acı geliyor özel günler çayındansa...
içinde gül zerdeçal karahindiba papatya civanperçemi var unutmadıysam :) anlaşıldı en yakn zamanda randevu alınp doktora gidiliyor :( aksatmamam lazm

canım tadı iyi bence içilebilir bana adaçayı daha acı geliyor özel günler çayındansa...
içinde gül zerdeçal karahindiba papatya civanperçemi var unutmadıysam :) anlaşıldı en yakn zamanda randevu alınp doktora gidiliyor :( aksatmamam lazm

evet canım bende öyle düşünüyorum..dün forumda bi arkadasla konuştum tedavi oluyormuş en azından takipte kalmak için..ben iyice boşladım gerçi ben hastalığımı biliyorum senin ki belli değil..
kesinlikle gitmelisin sen ya inşallah kötü birşey çıkmaz..bak haber bekliyorum randevu al en kısa zamnada ve bi doktora görün ihmale gelmez :20: :20:
bide bu arada eğer sakıncası yoksa adını öğrenebilr miyim hitap edemiyorum böyle :1: :1:

Back
X