ActiFry Tefal kullanıcı yorumları !

Tefal ActiFry....

• Ankete Katılan
    189
Ben akrabamda kullandım. Hiç gerekli bir alet değil. Bir kere patatesi incecik doğrayıp nişastasını alıyorsun ve 40 dk da falan pişiyor. KAbak bu şekilde çiğ kalabiliyor. Az yağlı isteyen fırın kullanabilir. BOşuna o kdar para vermeye gerek yok. Ayrıca gürültülü ve çok yer kaplıyor
Bende aynı fikrdeyim almasam da olurmuş ama heves iste

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim ki en büyük boyu. Sebeplerini belirtiyorum almak isteyenler iyice düşünsünler.
Çok fazla yer kaplıyor ( küçüğü de aynı öyle inanın fazla fark yok arada)
Tadı ot gibi kızartmayla yakından uzaktan alakası yok
İçinden tarif kitabı çıkıyor tek iyi tarafı bu zaten.
tarif kitabındaki her şeyi denedik beğenmedik ama normal tencereler de denedik inanın daha güzel oldu.
Sadece pazarlama başka bir şey değil bence.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim ki en büyük boyu. Sebeplerini belirtiyorum almak isteyenler iyice düşünsünler.
Çok fazla yer kaplıyor ( küçüğü de aynı öyle inanın fazla fark yok arada)
Tadı ot gibi kızartmayla yakından uzaktan alakası yok
İçinden tarif kitabı çıkıyor tek iyi tarafı bu zaten.
tarif kitabındaki her şeyi denedik beğenmedik ama normal tencereler de denedik inanın daha güzel oldu.
Sadece pazarlama başka bir şey değil bence.

1 kaşık yağ yerine daha fazla yağ atıp denediniz mi? Ben de bu makinayı almayı düşünüyorum da sizin gibi şikayetleri başkalarından da duyup satış görevlisine ilettim o da bana bu öneriyi sundu. Bilemedim açıkçası...

1 kaşık yağ yerine daha fazla yağ atıp denediniz mi? Ben de bu makinayı almayı düşünüyorum da sizin gibi şikayetleri başkalarından da duyup satış görevlisine ilettim o da bana bu öneriyi sundu. Bilemedim açıkçası...

Denemedik canım hiç bir tarifte.
Tarif kitabındaki tarifleri aynen uyguladık hiç beğenmedik.
Ama tarifleri tencere de normal yağ ile pişirdik güzel oldu.
Zaten normal yağ kullanarak yapılacak yemekleri ve kızartmaları yapmak içinbu koca makineye gerek yok gerçekten. Çok yer kaplıyor.
Ben ve ablam aldık ayrı ayrı ikimizde beğenmedik damak zevki belki ama beğenenler varsa ben gerçekten çok şaşırıyorum.
Tavsiyem almayın paranıza yazık.

Ayrıca bir kaşık yağ ile hatta onu bile atmasak olur fırına patatesi dilimleyip baharatlayarak atın çok daha güzel oluyor.

Denemedik canım hiç bir tarifte.
Tarif kitabındaki tarifleri aynen uyguladık hiç beğenmedik.
Ama tarifleri tencere de normal yağ ile pişirdik güzel oldu.
Zaten normal yağ kullanarak yapılacak yemekleri ve kızartmaları yapmak içinbu koca makineye gerek yok gerçekten. Çok yer kaplıyor.
Ben ve ablam aldık ayrı ayrı ikimizde beğenmedik damak zevki belki ama beğenenler varsa ben gerçekten çok şaşırıyorum.
Tavsiyem almayın paranıza yazık.

Benim mutfağım çok küçük ve balkon yok. Kızartma çok sevmeme rağmen yapamıyorum sırf bu yüzden makinayı almak istemiştim. Düdüklü tenceresinden çok memnundum. Bir de kızartmaya neredeyse yarım kilo yağ koyuyoruz hem sağlıklı hem ekonomik olurdu diye düşünmüştüm. :KK14::KK14:

Benim mutfağım çok küçük ve balkon yok. Kızartma çok sevmeme rağmen yapamıyorum sırf bu yüzden makinayı almak istemiştim. Düdüklü tenceresinden çok memnundum. Bir de kızartmaya neredeyse yarım kilo yağ koyuyoruz hem sağlıklı hem ekonomik olurdu diye düşünmüştüm. :KK14::KK14:

arzum ya da korkmaz önerebilirim canım.
çok hızlı ve az yer kaplıyor.

Actifry express çıkmış yenilerde...bu fritozun olumsuz yanlarindan biri uzun sürede kizartma yapmasiydi...bu yeni ürünü deneyen var mi?

esim dun expresi almis benden habersiz 600 tl ye satmayi düşünüyorum. 500 e vereceğim. almak isteyen olursa bana mesaj atabilir

Kullanıyorum çok da memnunum, arnavut ciğerini çok yapıyoruz, ciğer kolay onu tavada kızartıyorum ama o patates yok muu
Patates kızartmak benim kabusumdur, fritözde ya da derin yağda kızartmıyorum, tavda kızarttığım için de çok uğraştırıyor sıçrıyor, eşit pişmiyor vs, yağ koysan bi dert koymasan bi dert, ama ActiFry sağolsun patatesi atıyorum ona ciğerdi pilavdı ya da ne varsa onunla uğraşıyorum o da patatesleri dertsiz tasasız kızartıyor, patates dışında arada yeşil biber atıyorum başka hiçç kullanmıyorum.

Patatesi fazla yağ kullanarak kızartan var mı acaba? Ben de çok istiyorum ama kullanıcı yorumları çok inişli çıkışlı ortası hiç yok. Ya herkes çok memnun ya da (çoğunlukla) gerek yok gözüyle bakılıyor.

Arnavut ciğeri mi bayılırım,çok ta güzel yaparım söylemesi ayıp.
Yanında soğanı ve dürümde oldumu yemede yanında yat mis mis..

Kullanıyorum çok da memnunum, arnavut ciğerini çok yapıyoruz, ciğer kolay onu tavada kızartıyorum ama o patates yok muu
Patates kızartmak benim kabusumdur, fritözde ya da derin yağda kızartmıyorum, tavda kızarttığım için de çok uğraştırıyor sıçrıyor, eşit pişmiyor vs, yağ koysan bi dert koymasan bi dert, ama ActiFry sağolsun patatesi atıyorum ona ciğerdi pilavdı ya da ne varsa onunla uğraşıyorum o da patatesleri dertsiz tasasız kızartıyor, patates dışında arada yeşil biber atıyorum başka hiçç kullanmıyorum.
aslında denilen kadar pratik değil diye duydum. Patatesi kızartmadan önce nişastasını akıtmak için suda falan bekletmek gerekiyormuş. Doğru mu?
Öyle olmasa bile alet çok teknolojik benim hayat felsefeme aykırı.
ne kadar teknolojik o kadar kanserojen bence.

Aylardır araştırıyordum.Sonunda bugün aldım.Herkes gibi tabii ki ilk olarak patates kızartmasında denedim.Aylardır araştırdığım sıralarda edindiğim bilgiler sayesinde patatesi normal zamanlardan azıcık kalın kestim.Yağı 2 kaşık koydum.35 dakikaya ayarladım.35 dakika bitmek bilmedi :)) Çünkü gerçekten nasıl olacağını çok merak ediyordum.Sonunda 35 dakika bitti ve patatesler harika şekilde çıktı.Önceden vıcık vıcık yağda yiyormuşuz.O kadar hafifti ki.Tadı da çok güzeldi.Haşlanmış falan gibi de değildi kesinlikle.Peşinden bir kaç biber attım içine.Yarım kaşık yağ ekledim.Ortadan boylarını kısaltmak için kırdım.Kısaltmasam da olurdu ama biz normalde de kırıyorduk zaten.4 dakika az geldi.Baktım epeyce çiğdi. 6 dakika daha ekledim.Onlar da harika oldu.(Bu arada patatesi dedikleri gibi suda falan bekletmedim.Yıkadım güzelce kuruladım.Öyle kızarttım) Hem hani kızardıktan sonra bekleyince kuruyor diyenler vardı nerede okuduğumu hatırlamıyorum.Sırf denemek için bir kaçını beklettim.Asla kurumadı.Eşim de beğendi oğlum da.Öyle çok sesli bişey de değil.

Aylardır araştırıyordum.Sonunda bugün aldım.Herkes gibi tabii ki ilk olarak patates kızartmasında denedim.Aylardır araştırdığım sıralarda edindiğim bilgiler sayesinde patatesi normal zamanlardan azıcık kalın kestim.Yağı 2 kaşık koydum.35 dakikaya ayarladım.35 dakika bitmek bilmedi :)) Çünkü gerçekten nasıl olacağını çok merak ediyordum.Sonunda 35 dakika bitti ve patatesler harika şekilde çıktı.Önceden vıcık vıcık yağda yiyormuşuz.O kadar hafifti ki.Tadı da çok güzeldi.Haşlanmış falan gibi de değildi kesinlikle.Peşinden bir kaç biber attım içine.Yarım kaşık yağ ekledim.Ortadan boylarını kısaltmak için kırdım.Kısaltmasam da olurdu ama biz normalde de kırıyorduk zaten.4 dakika az geldi.Baktım epeyce çiğdi. 6 dakika daha ekledim.Onlar da harika oldu.(Bu arada patatesi dedikleri gibi suda falan bekletmedim.Yıkadım güzelce kuruladım.Öyle kızarttım) Hem hani kızardıktan sonra bekleyince kuruyor diyenler vardı nerede okuduğumu hatırlamıyorum.Sırf denemek için bir kaçını beklettim.Asla kurumadı.Eşim de beğendi oğlum da.Öyle çok sesli bişey de değil.

Beğenmenize çok sevindim, hangi boy aldınız acaba?

Beğenmenize çok sevindim, hangi boy aldınız acaba?

1 kg olandan aldım.Dün de karnıyarık yaptım.Sırf o patlıcanların tuzlu suda bekledikten sonra ne kadar kurulasanız da çatlayıp patlaması yüzünden inanın senlerdir yapmıyordum.Patlıcanları actifryde kızarttım.Alaca soydum.Yarım saat tuzlu suda beklettim.Sonra kağıt havluyla kurulayıp 4er 4er actifrye yerleştirdim.30 dakikaya ayarladım.Gayet güzel kızardılar.İçi de actifryde yaptım.Gerçekten aldığımdan beri yediklerimiz farkedilir derecede hafif.Tadında da değişiklik yok.Sesi de yine diyorum öyle yüksek değil.Salon ve mutfak yanyana.Ben çalıştığı sırada ses gelmediği için acaba bişey oldu da durdu mu diye kaç defa gidip baktım çalışıyordu.Gerçekten iyi ki almışım.Atıştırma sepetini de sipariş ettim.Salı günü elimde olacak sanırım.Alıp beğenmedik dolaba kaldırdık diyenler inanın ya çok yağlı yemeye alışkınlar yada kullanamıyorlar.2 denemem oldu ikisi de gayet güzeldi.Şimdiye kadar almadığıma inanın pişmanım.

Back
X