• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACTH hormonu cok yüksekmiss

Gurbet67

Rabbim "ol de"Anne olayim
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
114
4
46
Almanya
Gecen hafta kan tahlili yaptirdim
ACTH hormonu 75 iken 120 olmus
tsh 5,2

Ya deli olacagim bilen cevaplasin nedir bu acth hormonu tedavisi yokmu
internetten kapi disari böbrek tumoru kanser fln bahsediyor
lutfen neyin nesi bu allah korusun birde bu gelmesin basimaa lutfen yardim edin

ayrica Akdeniz atesi hastasiyim.

canım tam olarak ne hormonu onu bilmiyorum ama kortizolla alakalı birşey.
doktorum bendende istemişti fakat daha yaptırmadım.
tedavisi var kanser falan öyle şeyler aklına getirme kortizonla tedavisi var.

benim seninkinden daha yüksek,1126 falandı.ben addison hastasıyım .uzun zaman olmuş ama doktorun ne söyledi

canım öncelikle korkmamanı telaş yapmamanı öneririm,aynı durumdan bende endokrine sevk edildim cushing sendromunun başlıca belirtisidir ACTH hormonu yüksekligi,ama dilerim bu hastalık çıkmaz şükürler olsun ki bende çıkmadı.
Bu hormonun yüksekligi sahtede olabiliyor,vücudun direnci düşmüşse yahut kilo artışı ve stres yaşamışsan bu hormonda yükseliş meydana geliyor.Hemen bir endokrin bölümüne gidip ögrenmeni öneririm önce sana bir ilaç vericek doktor bu ilacı gece atıcaksın sabah ta aç karnına acth hormonu için kan vericeksin ve eger sonuçta bu degerinde düşme meydana geldiyse çok şanslısın dedigim gibi sahte degerler nedeniyle olmuştur.Dua ediyorum ki baskılama testin sonucunda degerin normale düşer ve hasta olmazsın çünkü doktorumun dedigine göre meşakatli bir hastalık allah düşmanımızın başına vermesin.Sen içini ferah tut ve geç kalmadan iyi bir endokrin doktoruna başvur.

çok uzun zaman olmuş ama benimde acth hormonum yüksek çıktı bt ve mr çekild ikisi de temiz çıktıı yani tümör yok ama bu hormon yüksekliğininn neyden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorlar

Gecen hafta kan tahlili yaptirdim
ACTH hormonu 75 iken 120 olmus
tsh 5,2

Ya deli olacagim bilen cevaplasin nedir bu acth hormonu tedavisi yokmu
internetten kapi disari böbrek tumoru kanser fln bahsediyor
lutfen neyin nesi bu allah korusun birde bu gelmesin basimaa lutfen yardim edin

ayrica Akdeniz atesi hastasiyim.
Merhaba bir teşhis kondu mı benimde yüksek çıktı

çok uzun zaman olmuş ama benimde acth hormonum yüksek çıktı bt ve mr çekild ikisi de temiz çıktıı yani tümör yok ama bu hormon yüksekliğininn neyden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorlar
Merhaba size bir teşhis kondu mu?

Back