Evet en son konudan bu yana, hem bu başlığı yenileme hemde ilaç hakkında bilgi edinme çevresini genişletmeliyim diye düşündüm.
Doktoru bana acnelyse önerdiğinde ilacı alıp kullandıktan sonra bir hafta içinde internetten araştırma yaptığımda KK deki yazıları okudum ve öyle başladım ama geçen hafta aklıma takıldı bu başlıklar ne zaman açılmıştı ? Girip baktım 2009'a ait..
Şöyleki ben yaz tatili dönüşü okula geldiğimde özellikle alın bölgem pormüş gibiydi hiç böyle olmamıştı.
Bir kaç ay sonra kasım-aralık gibi doktara gittiğimde burada cildiye olmadığı için ayrıca yaşımda 17 olduğundan çocuk doktoruna yönlendirdiler doktor beni hemen uyardı 'acı, baharatlı, gazlı, asitli bir şey yemiyceksin' dedi kullanmadığımı söylediğimde hiç ilgilenmeden bana 'Acnelyse ve Imex sabun' yazdı. Şu beyaz normal Imex sabun. Eczaneden aldığımda acnelyse'i sabah ve gece olamak üzere 2 kez kullanmam önerildi. Hemen kullandım tabi ama 2.günden sonra yüzüm abartılı bir şekilde sorulmaya ve kızarmaya başladı. İlaçla hikayem 4 gün sürdü. Okul arkadaşlarımdan büyük tepki aldım. yaklaşan 15 tatilde kullanmaya başladım.
15 gün boyunca hayatım zehir oldu. Duştan çıkıyodum yüzüm yanıyodu, nemlendirici sürüyodum yüzüm yanıyodu acnelyse sürüyodum yine yanıyodu. Annem babam abla bana ilaçı kullanmamam konusunda demediğini bırakmadılar, bu söylemler hala devam ediyor. Yüzüm 15 gün ve okulun açıldığı ilk hafta bu böyle sürdü. Yüzüm hem kızarıktı hem soyuluyordu. Soranlara tüp patladı diyodum o derece, Okulda arkadaşlarımda tepki aldım.
Ama artık nerdeyse çok az kızarıklık var ama hala yüzüm soyuluyor. Okuldayken yanıma nemlendiri krem götürüyorum 2. ve 3. tenefüslerde sürüyorum. Öğlenleri Bepanten sürüyorum öğleden sonra sürmüyorum . Eve gelince yüzümü yıkayıp Bepanten krem sürüyorum ama lakin soyulmalar hala var.
Bu 15 tatilde dudaklarıma kadar kurumuştu. Ağızımı yanlızca bir küp şeker büyüklüğünde aça biliyodum. Abartılı derecede de nemlendirdiğim halde bu durum 1 hafta sürdü. Bu haftalarda soyulmama yine çok üstelik göz kenarlarım da dahil oldu.
Benim ilaçı kullandığı gün sayısı tam tamına 66gün. Yüzümde hiç sivilce çıkıyor. Anlımdaki deliklerde yavaş yavaş daralıyor sanırım. Ve anlımdaki morluklar artık kırmızı-pembe oldu. Duşta yüzümü keseliyorum. Bir keresinde bezmiştim soyulmadan sol yanağımı iyi bir keselemiştim kabuk tutu. Onlar geçtikten sonra annem orada kılcal damar olmuş dedi. Ve şimdide burnumun üstünde bi soyulma olmuştu. Hafif kırmızı bir damarcık var sanki. Bu arada göz altı morluklarına veya göz altı torba çizgisinde olan hafif baloncukları geçirmiyor.
Kızlar bu yazımdan beni hatırlarsınız!! Geçen seninin 11-12. aylarında yazmışyım.
Artık Acnelyse profesörü oldum diye bilirim :)) Doktorun yanlış talimatları yüzünden zor zamanlar geçirsemde doğru kullanımı hem okuduklarımdan hemde kendi deneyimlerimden öğrendim :) Evet yanlış kullandım ama pürüzsüz bir yaz ve ilk bahar geçirdim :))
İster istemez yüz temizliğini ve yediklerimize dikkat etmediğim için yine sivilceler çıkıyor elbette :/
Bu aralar yeniden ilaça başladım. Yukarıdaki şikayetlerden hiç birini yaşamıyorum şu aralar artık deneyim konuşuyor (hafif soyulmalar dığında, ki bu iyiye işaret) :)))
İlaç hakkında kesin yönlendirmelerde buluna bilirim. Sorunuz varsa sorunuzu alabilirim. Ayrıca clindoxyl , tetradox hakkındada bilgi verebilirim..
Son düzenleme: