• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acilll yardım lütfen :(

dovee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
56
0
36
İstanbul
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var fikir verin. 8 aylık evliyim şimdiye kadar kaynanama en ufak bi saygısızlığım olmadı hep sustum alttan aldım laf attı başkalarıyla karşılaştırıp durdu beni sesimi çıkarmadm nişanda 1 tane bilezik almıştı onu benden istedi düğünde diğer alacaklarımla birlikte takarım diye bende verdim bana sormadan bozdurmuş borç ödemiş yine sesimi çıkarmadım yazık tek başına oğlunu evlendirmeye çalışıyo dedim bişey demedim eşya dışında pek bişey aldırmadım tam tersi kaynanam gösterişi sevdiği için başkaları gelini için şunu yaptı desinler diye kendi almayı tercih etti hep vs vs... şimdi bitek eşya borcu var onun dışında kendi borçları var kaynanam çalışıyor normalde ama bir aydır çalışmıyor iş yok diyor ama aslnda iş beğenmiyor.. dün kaynanamla altınlarım yüzünden tartıştık bizim eşyalarımızın borcunu ödüyor kaynanam eşimde elinden geldiği kadar diğer borçlar için yardımcı oluyor daha öncede defalarca yardımcı olmuş eşim ama kaynanam ben tek başıma yaptım diyor inkar ediyor bu sizin borcunuz diyor oğlunu evlendirdin dememe rağmen o zaman siz ödeyin diyerek bizi zor durumda bırakıyor ya siz ödeyin yada altınların bazılarını verin diyor bende altınları vermek istemiyorum bunu da açık açık söyledim tartıştık hakaret etti bana hiçbiri sorun değil ondan beklediğim şeyler çünkü her neyse eşimle konuştum kredi çekelim bize ait bütün borçları biz ödeyelim dedim gerekirse bende çalışırım ama altınları ellemeyelim dedim eşimin aklına yattı ilk başta ama şimdi o da ödeyemezsek diye korkuyor verelim 2 tane altın kurtulalım diyor kurtulmayacağımızı biliyorum çünkü düğünden 1 ay sonrada kaynanam altınları eşime söyleyerek istemiş ve ben bunu yedi ay sonra öğrendim eşim ve kaynanama kalsa şuan bütün altınlarım gitmişti kaynanam bide borç olarak istiyorum diyor ama bende eşimde borç olmadığını gayet iyi biliyoruz ben vermek istemeyince inat etmeye başladı ne yapacam bilmiyorum sizce kredi çeksek ödeyebilir miyiz eşim ben anneme o kadar yardım ettim bide bunları ödemek zoruma gidiyor diyor bende sen onun oğlusun ödeyeceksin tabiki dedim ama hala aynı görüşte büyük bi borcun altına girmek onu korkutuyor hakta veriyorum ama altınlarıma dokunulmasını da istemiyorum çünkü onları ilerde geleceğimiz için kullanmak istiyorum :( napalım sizce?? eşim hep geçici çözümler bulan hemen pes edip herşeyi kabul eden iyi niyetli bi insan kaynanam eşimi gece yarısı çağırıyor yanına beynini sulandırıyor iyi niyetini kullanıyor eşimin... bende eşime dedim annen elini bizim evliliğimizden çekmediği sürece bizim evliliğimiz sallantıda olacak dedim inanın hergün tartışıyoruz dün ayrılma noktasına kadar geldik ayrılalım merak etme bütün bilezikleri göndercem bende bişeyiniz kalmaz dedim :( eşim üzüldü bu sefer arada kaldığı içinde sıkıntılı ama kaynanam ona muhtaç olalım istiyo bu yüzden 2 tane bilezikle yetinmeyecek borçlar bitene kadar kullanacak napim ben şimdi :(

keşke başından hiç kv ye muhtaç olmasaydınız. çalışıyormusun bilmiyorum ama eşya borcu taksitle illaki ödenir. ama kv zaten tek başına demişsin. şimdi ödese bile ilerde illa ki başınıza kakacak. evlerini ben düzdüm diye. elbette ki sizin kararınız ama hiç değilse yarı yarıya aydan aya ödeyelim diyin. o zaman altınlarda gitmemiş olur.

biz eşimle çok alternatif bulduk aslında altınlar dışında dedik kredi çekip senin ve bizim bütün borçları sıfırlayalım tek biyere borcumuz olsun taksidini de yarı yarıya ödeyelim dedik önce kabul etti ben kynanamla tartışmadan önce işte bigün sonra eşime kredi fln çekme 2 altın yeter demiş sonra geldi bana söyledi bende olmaz dedim kredi daha mantıklı hem bizi zorlamaz hem sen rahatlarsın dedm ama kadın inat etti altınları isterim diye ben çalışmıyorum çok iş görüşmesine gittim kendi memleketimden uzak biyere gelin geldiğim için güvenemiyorum görüştüğüm yerlere bir de galiba uzun zamandır çalışmadgm için cesaret edemiyorum ama eşim krediyi çekecem annemin borçlarını biz ödeyelim dese ben çalışmak için zorlarım kendimi diye düşünüyorum ama bu şekilde çalışıp paramı kaynanama vermek benimde zoruma gider ben istiyrum ki tamamen elini eteğini bizden çeksin bize hergün bu borçlar nasıl ödenecek diye bizim vicdanımızla oynayıp eşimle huzurumuzu kaçırmasın istiyorum bunun için bi çözüm bulmaya çalışıyorum ama galiba tek çözüm kredi onada eşim yanaşmıyo altından kalkamam diye güvenmiyp kendini annesi yüzünden kendine olan güveni de sıfırlandı eşimin

Altınlarını vermemekte haklısın ama eşyaların borcu var ve kayınvalden işsiz.Şuan elınızde borçları ödeyecek mıktar varken başkasına mecburıyet duymanın bı mantığı yok bence,ne onun konuşmasına izin verırım ne herseyı ben yaptım dedırtırım giderım borcumu kapatırım oh rahat ederım.Gelecek içinde sıfırdan tekrar para bırıktırırsınız azar azar ama kafan rahat olur evde huzursuzluk olmaz.Hazır para varkende kredı çekip okadar borcun altına gırmekte anlamsız

Son düzenleme:
altınların hepsini bozdursam bile bütün borçları kapatmaya yetmiyor kredi çekmiş kartlarını borç yapmış bide mağaza borcu bunların hepsini kapatmaya yetmez maalesef o yüzden ben altınları versem bile benim evliliğim üzerinde ki söz hakkı bitmeyecek ve çok müsrif birisi eşimde bunu biliyor annesine çok kızıyor bu konuda çalışmıyor işsiz ama sürekli gezmeye gidiyor istanbulda yaşıyoruz herkesi topluyor gezmeye gidiyor istanbulda iki adım yer bile otobüs ve para demek üstelik gittiği kişilerin yol parasını yemek parasını karşılıyor işsiz bi insan neyine güvenip bu kadar harcama müsriflik yapar ki bu yüzden de vermek istemiyorum o gezecek diye ben neden altınlarımdan olayım ki eşimde bekarken maaşını hep annesine vermiş iki kardeşler ikiside maaşlarını annesine veriyorlar annesi alışmış anlayacağınız nerdeyse eşimin maaşını isteyecek bu yüzden diyorum altınlarla kurtulamayız ki zaten yetmiyo borçlara... bende kredi çekelim diyorum eşime ve ikimiz ödeyelim bende işe girerim diyorum buna bile razıyım sırf bizim yakamızdan düşsün bizi rht bıraksın ama eşim yanaşmıyo işte ben anneme hep yardım ettim maaşımı hep verdim bi düğün yapmış çok dil diyor zoruma gider kredi çekip 2 3 sene o krediyi bizim ödememiz diyor haklısn ama huzurumuzdn önemli dil diyorum bi türlü ikna edemiyorum sorun tam olarak bu :( kaynanam kendi kredi kartına yaptığı şahsi kendine özel borçları kapatmanın derdinde ve kullandığı kartlar eşimin adına bu yüzden 2 altın yeter kartları kapatmama diyor resmen tehdit ediyor eşimde verelim kurtulalım diyor ama versem bile eşya borcuyla ilgili bi ödeme yapmicak ve ilerde eşya borcunu kullnarak tekrar isteyecek eşime sen öde dicek bunu eşime anlatamıyorum maalesef o kurtulacağımızı sanıyo kolayı seçiyor

o kadar sinirli ve gerginim ki karışık anlatıyorum istemeden kusura bakmayın umarım ifade edebiliyorumdur :(

bence kesinlikle ve kesinlikle altınları verme kanunen o altınlar senin ve dediğin gibi kayınvaliden arayıp çağırıp konuşup evinize el atıkça çok huzurun bozulcak bence eşinle konuş annesiyle konuşmak istemediğini

bence kesinlikle ve kesinlikle altınları verme kanunen o altınlar senin ve dediğin gibi kayınvaliden arayıp çağırıp konuşup evinize el atıkça çok huzurun bozulcak bence eşinle konuş annesiyle konuşmak istemediğini

aynen dediğiniz gibi inanın karşımda iyi niyetli bi insan olsa hiç düşünmezdim verirdim hatta ilk başta istediğinde tamam demiştim ama bikaç gün önce öğrendim ki düğünden 1 ay sonra da kaynanam çalıştığı halde borçları eşimle birlikte ödedikleri halde bu borçlar bitmez diye eşimin kafasını şişirip altınlarla kapatalım demiş yani onun gözü hep altınlarda bunu öğrenince kan beynime sıçradı kendime salak mısın dedim kadının derdi borç ödemek fln değil bizim mal sahibi olmamızı önlemek bikaç ay önce hesap yaptık ve evimize ilk defa taksitle bilgisayar aldık bu ikimizin evimize aldığımız tek şey olduğundan çok mutlu olmuştuk ama kaynanam bunu duyunca kriz geçirdi eşimle bikaç hafta konuşmadı ama kendisi başkalarının masrafını çekerken gereksiz yere hiç düşünmeden evine bişeyler alırken sorun olmuyor biz 8 aydır tek bişey aldık diye sorun oldu kendine muhtaç olalım istiyor bunun başka bi açıklaması yok bana göre ama Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah... evlerimizde kaynanamla çok yakın bu yüzden de etraftaki akrabalarını evine toplayıp sonrada eşimi tek başına yanına çağırıp onun hep birlikte aklını bulandırıyorlar dün yine eşimi çağırdı buraya gel diye tam yemeğe oturmuştuk eşime yemekten sonra beraber gideriz dedim yemek yedik gittik baktım yine herkesi toplamış tabi ben varım diye konuşamadılar eşimle sırf bu yüzden uzak biyere taşnalım istiyodum ne zamandır eşimi bunun için ikna ettim şimdi bu borç kaldı ödemeye ikna edersem Allahın izniyle huzurumuz olacak ve bende çalışıp eşime yardım edecem inşallah

Altinlari vermemek en dogal hakkin..

ama krediyi ceksende sen odeyeceksin , ha altinlari bozdun odedin ha kredi cektin
Ikiside ayni kapiya cikiyor sonucta ...

evet bunu da düşündüm bunun da farkındayım ama şöyle bi fark var altınları versem de borçlara yetmiyo yani 1 ay sonra yine sıkışıp eşime kredi çek diyecek yapmadığı şey değil borcu borçla kapatan bi insan çünkü o zaman hem altınlardan olcaz hem yine kredi çekecez bu şekilde 2 türlü zarar edecez huzurumuzu da sayarsak katlanıyor insanları bişeye alıştırırsan böyle devam eder kaynanamda her iki oğlundan gelen maaşa alıştığı için böyle sürecek sanyıor ki borçlardan birini zaten eşim ödüyor tek maaşla ne kadar yardımcı olabilir ki ama tüm borçtan tek seferde kurtulursak bize tekrar bulaşmaz diye düşünüyorum yalnış mı düşünüyorum bilmiyorum :(

tavrını net koy bende sustum sustum baktım olmuyor konuşmak istemediğimi açıkça söyledim valla şu an o kadar rahatım ki çat kapı gelen giden yok olabildiğince uzağa taşınnnn

Bence deyin ki, oğlun sana bekarlığında bir çok kez maaşını verdi, yardım etti, sen de ona düğününde yardım ettin. Olay bitti. Biz kendimiz karşılıyor olsaydık ayağımızı yorganımıza göre uzatır bu kadar borca girmezdik. Hem bol keseden ona buna hava olsun diye saçtın hem de acısını bizden çıkarmak istiyorsun. Tamam sen bunları bize yaptın, ama madem parasını bizden isteyecektin, madem hediye olarak yapmıyordun o zaman söyleyecektin bize. Şimdi bu borç senin borcun. Altınlarımın hepsi kasada. Ben onları şu şu amaçlarım için kullanıcam başka bir şey için de çıkarmayacağım. Bitti.

keşke kolay olsa onları demek cnm yaa ben normalde kimseyi kırmamak için tartışmaktan bile kaçınan biriyim ama kaynanamla kavga ettik bana demediğini bırakmadı bi bilezik yüzünden gerçek yüzünü gördüm altınların durduğundan bile emin dilim bu yüzden vermem diyosun dedi seni inandırmak zorunda dilim dedim neler neler arada eşim kalıyor bu yüzden üzülüyorum ama kaynanam inada bindirdi işi borçtan da öte sırf ben yok diyorum diye istemeye başladı bende o inat ediyo diye daha çok kinleniyorum hele yaptıkları söyledikleri aklıma geldikçe bi tane iğne bile vermek gelmiyo içimden onun dediğini yapmak istemiyorum pes etmek istemiyorum gurur meselesi yaptım anlatamam size... o kadar doluyum ki eşimde borçlar üzerine yıkılmasın diye korkusundan verelim kurtulalım diyo onun bu korkaklığı da beni deli ediyor bi yandan ben bile ödemeye razıyken çalışıp, o neyin korkaklığını yapıyo?? bu adam borçtan bu kadar korkarsa beni şimdiden savunmazsa ben böyle bi insandan nasıl çocuk yapacam diyorum :( baya sıkıştım ve sıkıldım anlayacağınız

O kaynana bunlar sizin borcunuz diye size eziyet ederken gidip sağda solda da size nasıl düğün yaptığını, neler aldığını anlatıyordur kesin! Öyle bedevaya hava yok deyin. Ne demek canım sizin borcunuz! O halde baştan derdi karışmıyorum, kendi düğününüzü kendiniz yapın diye, sizde ayağınızı yorganınıza göre uzatır ona göre düğün yapıp, ona göre eşya alırdınız. Benim KV, KP de farksız. Üstelik yalancılar! Düğün salonumu 8bine tutmuştuk. KP 2bin göndermiş 3bin daha göndercem demişti. Kalanını da babam verecekti. O dönem salonu tuttuk ve o 3bin haaaala gelmemişti. Evleneli 3 yıl oldu hemde. Ben bi duydum ki sağda solda oğlana düğün yaptık sadece salon 10bindi diyorlarmış. Hem 10 değil 8di hem de sanki kendileri verdiler! Sadece verdikleri 2binle düğünü kendileri yapmış bitirmiş gibi hava yapmışlar. Aradım bende istedim o taa 3yıl önceden kalan 3bini. Ne oldu? Yüzlerine vurarak, utandırarak, anlayana anladığı dilden konuşarak aldım da parayı. Siz de anlayana anladığı dilden konuşun. O ısrarcı oldukça siz daha da ısrarcı olun. Sessiz kaldıkça tepenize çıkacaktır, susmayın! Baştan yapmasaymış o masrafı, size de söyleseymiş. Öyle olmayan şeyin havasını atmak iyi tabii!

masallah akilli bir bayansin. Merak etme, israr et, verme altinlarini. Esini pes ettir cek kredi, ode borcunu, sonrada kayinvaliden daha fazla borc borc diyemez.

Sakın verme arkadaşım, versen de inan bana değerin artmayacak düşecek, kıymet bilinmiyor belki de yeri gelecek vermeseydin diyecek. Size ait olan borçlarınızı (düğün,eşya….) kredi çekip hepsini kapatın. Nekadar çok mu bilmiyorum. Eşinizle ikinizde sıkın dişinizi idare edip ödeyin, biz kendi borçlarımızı ödedik başka hiçbirşey bizi ilgilendirmez deyin. 1-2 yıl sıkıntı çekersiniz ; ama k.validenizin ileride başınıza kakmasından, laf sokmasından kurtulursunuz. Kafanız rahat eder.

Anlıyorum sizi, ama tek başına bir kadının oğluna düğün yapmasının ne derece zor olduğunu da anlayabiliyorum. Altınlar borcu kapatmaya yetmeyecekmiş ki zaten, hem kredi bir şekilde ödeniyor, ama biriktirmeye kalksan biriktirilmiyor elde hali hazır da bir güvenceniz varken, ki borçları da kapatmaya yetmiyorken neyin inadıdır anlamadım gitti? :ssz:

çok sagolun arkadaşlar desteğiniz için gerçekten bende inat ettim aslında inattan öte kaynanamın tavrından dolayı vermicem dün eşim nolur verelim dedi sürekli ben annene boyun eğmicem kusura bakma dedim eşim herşeyin farkında ama hala annesini savunuyo annesidir savunur ona da bişey dediğim yok ama ben bile ödeyelim biz kredi çekelim diye inat yaparken o çekmeylim uzun sürüyo ödemek diye verelim kurtulalım ın derdinde onu da anlamış dilim daha 8 aylık evliyim evimde huzur yok kaynanam sen ne cins bi gelinsin dedi bana bilezikleri vermiyorum diye bilezik için bunu diyosan ben sana hiçbişey demiyorum dedim bana bu şekilde davrananan bunları söyleyen sürekli başka gelinlerle kıyaslayan bi insana boyun eğmem ben arkadaşlar... kendimi ezik gösteremem ona karşı fyz aynen öyle yapıyo eşim maaşı dışında da çok para vermiş kendisine ve kaynannam bu paradan kimsenin haberi olmasın demiş eşim daha yeni söylüyo bunu... istiyo ki herşeyi ben yaptım görünsün zaten gösterişi de seven bi insan kendisi ben eşime üzülüyordum arada kalıyor diye ama ona da üzülmicem borçlar üstüne kalacak diye korkusundan annesinin emri altına giriyor hemen pes ediyor her konuda :43:
smuwilla inan bende sözlendiğimden beri kadın tek başına oğlunu evlendiriyor diye diye hiçbişe istemedim ne set aldırdım ne pahalı olacak başka şeyler aldıkları da hep kendi alalım dedikleri şeyler ben bitek mobilyalara önem veririm bir de gelinliğime sadece bu ikisine önem verdim alırken ki bunlar da önemli şeyler zaten bunların dışında kesinlikle şu kadar bilezik yok set yok şunu isterim fln hiçbişe söylemedim nişan zamanında aldığı bileziği zaten gelinliğin parasını ödemek için satmış bana düğünden sonra ben srunca söyledi canın sağolsun dedim set zaten sevmediğim için hemde masraf olmasın diye aldırmadım ama sağolsun gösteriş meraklısı olduğu için oğlunun düğününe davulcular getirtti dedirtmek için yüksek bi miktarla onları tuttu hatta eşim bunla balayına gidelim demiş kaynanam inatla davulcu tutmuş siz düşünün artık balayına da gitmedik yine sesimi çıkarmadım ama bana söylediği şey sen bana hiçbişey yapmadın diyo kaynanam yukarda Allah var dedim... tek başına yapmadı aslında düğünü yıllardır 2 oğlunun maaşını alıyo ve onlara sadece harçlık veriyo eşimin kardeşi bekar hala veriyo çocuk üstelik dul maaşı alıyo hala da gözü doymuyo yaptığı kart borçları için 2 tane bilezik istiyo hani çalışmıyo ya birikmiş kart borçları ve o kartlar eşime ait bizi bu yüzden tehdit ediyor diyo sen bilezikleri ev için saklıyosun ama ödemezsem adına leke gelecek daha evde alamaz kredi çekemez diyo bilezikleri sırf 2 kartının borcunu ödemek için istiyo arkadaşlar :47:

çok sagolun arkadaşlar desteğiniz için gerçekten bende inat ettim aslında inattan öte kaynanamın tavrından dolayı vermicem dün eşim nolur verelim dedi sürekli ben annene boyun eğmicem kusura bakma dedim eşim herşeyin farkında ama hala annesini savunuyo annesidir savunur ona da bişey dediğim yok ama ben bile ödeyelim biz kredi çekelim diye inat yaparken o çekmeylim uzun sürüyo ödemek diye verelim kurtulalım ın derdinde onu da anlamış dilim daha 8 aylık evliyim evimde huzur yok kaynanam sen ne cins bi gelinsin dedi bana bilezikleri vermiyorum diye bilezik için bunu diyosan ben sana hiçbişey demiyorum dedim bana bu şekilde davrananan bunları söyleyen sürekli başka gelinlerle kıyaslayan bi insana boyun eğmem ben arkadaşlar... kendimi ezik gösteremem ona karşı fyz aynen öyle yapıyo eşim maaşı dışında da çok para vermiş kendisine ve kaynannam bu paradan kimsenin haberi olmasın demiş eşim daha yeni söylüyo bunu... istiyo ki herşeyi ben yaptım görünsün zaten gösterişi de seven bi insan kendisi ben eşime üzülüyordum arada kalıyor diye ama ona da üzülmicem borçlar üstüne kalacak diye korkusundan annesinin emri altına giriyor hemen pes ediyor her konuda :43:
smuwilla inan bende sözlendiğimden beri kadın tek başına oğlunu evlendiriyor diye diye hiçbişe istemedim ne set aldırdım ne pahalı olacak başka şeyler aldıkları da hep kendi alalım dedikleri şeyler ben bitek mobilyalara önem veririm bir de gelinliğime sadece bu ikisine önem verdim alırken ki bunlar da önemli şeyler zaten bunların dışında kesinlikle şu kadar bilezik yok set yok şunu isterim fln hiçbişe söylemedim nişan zamanında aldığı bileziği zaten gelinliğin parasını ödemek için satmış bana düğünden sonra ben srunca söyledi canın sağolsun dedim set zaten sevmediğim için hemde masraf olmasın diye aldırmadım ama sağolsun gösteriş meraklısı olduğu için oğlunun düğününe davulcular getirtti dedirtmek için yüksek bi miktarla onları tuttu hatta eşim bunla balayına gidelim demiş kaynanam inatla davulcu tutmuş siz düşünün artık balayına da gitmedik yine sesimi çıkarmadım ama bana söylediği şey sen bana hiçbişey yapmadın diyo kaynanam yukarda Allah var dedim... tek başına yapmadı aslında düğünü yıllardır 2 oğlunun maaşını alıyo ve onlara sadece harçlık veriyo eşimin kardeşi bekar hala veriyo çocuk üstelik dul maaşı alıyo hala da gözü doymuyo yaptığı kart borçları için 2 tane bilezik istiyo hani çalışmıyo ya birikmiş kart borçları ve o kartlar eşime ait bizi bu yüzden tehdit ediyor diyo sen bilezikleri ev için saklıyosun ama ödemezsem adına leke gelecek daha evde alamaz kredi çekemez diyo bilezikleri sırf 2 kartının borcunu ödemek için istiyo arkadaşlar :47:

Mobilya, gelinlik bence de önemli, bu devirde evlenmek başlı başlına masraf, bir çok insanın geçim şartları belliyken kimse hiç bişeye önem vermesin, hiç birşey almasın herkes bi çekyat bi yatak evlensin o zaman? Olmuyo yani öyle, 3 lira fazla olsun iyi bişey olsun diye düşünüyo insan, ha deyince değişmiyor, değiişse bile ilk heyecana, ev kurmaya benzemiyor bir daha, bizzat gözlemlediğiM birşeydir bu, çünkü benimde en çok önem verdiğim konulardır bunlar, düğün borçları kredi kartından mı yapıldı ki? Şimdi düğün borcundan ayrı mı kart borçları var bir de? Öyleyse iki bilezik verince neye yarayacak ki? Çekin bir kredi hem düğün borçları, hem kart borçları kapansın gitsin herkes tek birşeyi öder bari böylelikle, ayrıca kart kendisine ait değil mi? Eşinize neden leke gelsin bu durumda? Neden kredi çekemesin ki ileride?

Ben bunu anlamıyorum. İki yetişkin insan evlenip yuva kuracaklarsa herşeylerini kendileri yapmalılar bence. anne babalar güçleri yettiğince ufak tefek katkıda bulunmalı. Kayınvalideniz kaç yaşında bilmiyorum ama onun çalışmasına ve alacağı maaşa güvenilerek evlenmemeliydiniz. Siz de çalışabilirsiniz. Hayat müşterek değil mi? Yazık değil mi o kadına oğlunu belli bir yaşa getirmiş bir de bu saatten sonra borç ödeyecek. Oğlu da ona maaşından vermiş diyorsunuz. Peki o anne onu büyütürken, yetiştirip meslek sahibi yaparken kimin maaşını yedirdi? Diyorsunuz ki baştan kendisi istedi. Hediye olmadığını söylese idi o zaman. Ozaman neler olurdu? Anlayışla karşılar tamam herşeyi eşimle ben yaparım altın da istemem der miydiniz?Kayınvalideniz gösteriş meraklısı ise yaptığı abartı harcamalara eşinizle birlikte kararlı bir şekilde karşı koydunuz mu? Pek ala yaptırmayabilirdiniz. Ama bence bu gösteriş sizin de hoşunuza gitmiş.Kayınvalidem iş beğenmiyor diyorsunuz. Ne gibi işleri beğenmiyor? Ya da siz iş beğenmediğiniz için mi çalışmıyorsunuz?
Şahsen ben elimde altın varken kredi borcuna falan girmezdim. Eşimle hesabımızı yapar altınlarla bir kısım borçları öder kalan kısmı için gerekirse kredi çeker borçlarımı öderdim.

Back