• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acilll-İşten atılmak üzereyim

nscckts canım ben beyaz yaka bir çalışanım, bankada çalışıyorum yine kurumsal br şirkete başvururken tazminatımı alarak çıkmış olmam işten atılmışım anlamına gelir ki benim için iyi olmaz. işten atılmayı açıklamak zor
hıc farketmez ıstersen pırlanta taslı yakalı ol ;)
calısan hakları dıye bırsey var
ısten nıcın cıkarıldıgınız onemlı olan nokta
eger bı ahlaksızlık varsa belgelı
rusvet varsa belgelı
korkulmalı
bunun dısında yıldırma polıtıkasıyla ısveren tazmınatdan kacmak ıcın yapıyorsa
ısten atsın anında ıs mahkemesıne gıdın durum lehınıze doner zaten
haklıysanız asla ıstıfa etmeyın korkutmalarına ızın vermeyın
ugrassın dursunlar
ve gerekırse tum bu ugraslarını sıkayet edın

ha sunuda soylıyım
eger yuz kızartıcı suc varsa
ıstıfa etsende herkes yıne bılır haberın olsun
ılla atılmaya veya bodroya ıslemesıne gerek yok

nscckts canım ben beyaz yaka bir çalışanım, bankada çalışıyorum yine kurumsal br şirkete başvururken tazminatımı alarak çıkmış olmam işten atılmışım anlamına gelir ki benim için iyi olmaz. işten atılmayı açıklamak zor

Biraz fazla panik olmuşsunuz bence.
Özelden size bahsettiğim avukatın numarasını yarın mesaj atayım.
Tüm sorularınızı sorun.

Size tavsiyem çıkarılmadan önce iş çıkış belgenizi iş yerinden alın. Vermeyebilirler.

Bir de illaaa ben çıkayım diyorsanız, iş bulana kadar çalışmaya devam edeceğim o zaman diyin. 4 hafta ihtar süreni kullandırmak zorundalar zaten. İş bulup çıkarsınız sıkıntı olmaz sizin için de.

yok arkadaşlar ne yüz kızartıcı olayı, performansı sebep gösterecekler büyük ihtimalle. ncckts evet haklısın ama iş dünyası olaya haklar vs diye bakmıyor, işten çıkarılmış demek ki performansı düşük ve senin gibi bir aday varsa soru işareti olmayanı tercih ediyorlar

yok arkadaşlar ne yüz kızartıcı olayı, performansı sebep gösterecekler büyük ihtimalle. ncckts evet haklısın ama iş dünyası olaya haklar vs diye bakmıyor, işten çıkarılmış demek ki performansı düşük ve senin gibi bir aday varsa soru işareti olmayanı tercih ediyorlar
ilk ıs tecruben mı?
:)

işim geregı bankalarla noterlerle cok calısırım
noterde baskatıplıkte yaptım
bankasından memnun olmadıgı ıcın cıkıp baskayere gecende vardı
muduruyle anlasamadıgı ıcın ısten cıkarılan ve baska bankaya gecende vardı
hıcbırısı bu endıselerı yasamadı
ısın ıcınde tum meslek dallarıyla ılgılı ıslem yapan bırı olarak
emın ol pıyasada neler oluyor bılıyorum - bılıyoruz
bukadar endıselenme hıcbısey olmaz
senın dedıgın gıbı olsa herkes evde oturuyor olurdu

hayır ikinci ama ilk çalıştığım yer kurumsaldı, böyle şeylerle hiç karşılaşmadım. ama bu firma kurumsal görünümlü garip bir yer çıktı
oo bunlar ne kıı
gecmıs olsun canını sıkma
iş hayatında daha neler yasıcaksın
nasıl ınsanlarla karsılasacaksın daha :)
cekınme sen hıcbıseyden neyın dogru olduguna ınanıyosan onu yap

Son şirketimde işten çıkartılmak için baya uğraştım, en son anlaşmalı ayrıldım. Yani ihbar ve kıdem tazminatı, aldım.Bunun bordroda görülmesi işten çıkarıldığınız anlamına gelmez. Normalde istifa ederken istersiniz haklarınızı, verebilirlerde şirketler. Böyle bir kaygı nedeniyle haklarınızdan vazgeçmeyin. Yeni başlayacağınız yer bordro değil hizmet dökümü istemeli. Hizmet dökümümü kontrol ettim aldığım tazminat yazmıyor. Bordromda da yazmaz. Siz çıkarıldım demediğiniz sürece kimse uğraşıp bulmaz bunu korkmayın.

Son şirketimde işten çıkartılmak için baya uğraştım, en son anlaşmalı ayrıldım. Yani ihbar ve kıdem tazminatı, aldım.Bunun bordroda görülmesi işten çıkarıldığınız anlamına gelmez. Normalde istifa ederken istersiniz haklarınızı, verebilirlerde şirketler. Böyle bir kaygı nedeniyle haklarınızdan vazgeçmeyin. Yeni başlayacağınız yer bordro değil hizmet dökümü istemeli. Hizmet dökümümü kontrol ettim aldığım tazminat yazmıyor. Bordromda da yazmaz. Siz çıkarıldım demediğiniz sürece kimse uğraşıp bulmaz bunu korkmayın.
Anlasarak ayrilirsan gorunmuyor, ama atilirsan goruluyormus. yani tabi ki anlasarak ayrilmaya calisacagim ama ne kadar pazarlik yapmaliyim siz atin o zaman dava acarim olayi uzun vadede bana zarar verir mi diye dusunuyorum

aldığım tazminat bilinir mi? bordroya yansır yani. onu nasıl açıklayacağım diğer işverene?

Arkadaşım takılmışsın yeni işverene nasıl açıklayacağım. Hiçbirşey açıklamayacaksın. Atıldı çıktı diye birşey yok. Hem kendin çıkarsan istikrarsız olarak anlaşılırsın. Şahsen ben iş görüşmelerinde ne kadar süre çalışmış, yoksa laylay lom mu diye bakıyorum.
*Müdürünün sana nasıl baskı yaptığı ile ilgili açıklaman yok. O yüzden bol bol kanıt topla. Ağır konuşuyorsa her yanına gittiğinde telefonuna kaydet. Vardiyaların sürekli değişiyorsa çıktısını al. Maillerde üslübu ağır ise yine aynı şekilde. Bana mobing uygulaması var diye şikayet edebilirsin.
*Kimse seni sebepsiz yere işten atamaz. Dava açarsan tekrar işe almak zorunda da kalabilirler. En azından sözlü ve yazılı uyarı aldığına dair kanıtları olması lazım.
*İşten kendin çıkma tabi. Bir senelik tazminat, kullanmadıysan yıllık izin parası, 6 ay işsizlik parası gayet makul olur.
*İş görüşmelerinde de sana baskı uygulandığını söylersin. Sonuçta madur olan sensin.

işten çıkarılmayan mı var bu devirde?
herkes yeni işine istifa ile mi geçti zannediyorsunuz?
yani işe başladığınızda adamlar cv ye bakacak, performans işlerindeki katakulliyi onlar sizden daha iyi biliyor. böyle düşünüp te haklarınızdan vazgeçmeyin. atsınlar sizi.

İstifa etmeniz için zorlanıyorsanız mobing davası açıp yüklü miktarda tazminat alın.

insan kaynakları uzmanı olarakl çalışıyorum size bir kaç önerim var;

öncelikle işten neden ayrılacağınız önemli yüz kızartıcı birşey yoksa boşuna istifa etmeyin
ihbar tazminatı
kıdem tazminatı
ödenmemiş yada kullanılmamış yıllık izin ücretleri
iş bulana kadar işsizlik maaşı
bu haklardan mahrum kalmanız adaletsiz olur
kimse sizden istifanızı isteyemez çok gerekliyse sizi işten çıkarırlar
daha bu gün bir personelim için işten çıkarılacağına dair ihbarname hazırladım
tazminat ödeyeceğimiz için sadece ilgili kanunun bilmem kacıncı maddesince su tarihte işten çıkarılacağınızı bildiririz diye kendisine bildirge verdim imzalattım.
size sadece yeni işinizde önceki işinizden neden ayrıldığınızı sorarlar neden kovulduğunuzu değil
ayrıca bordroı degil bazı işlerleri daha önceki çalıtıgınız işyerinden bu personel su su su tarihlerde bizde su süreyle calışmıştır diye yazı isterler.
kimse sizin işten neden ayrıldığınızı 3. bir kanaldan öğrenmek için uğraşmaz.
istifa etmeyin tazminatınızı alın işverenin tehditlerine boyun eymeyin inanın kimse kimseyi referans almaz iş dünyasında bu konuda hakkınızı yedirmeyin.
bu işlerin içindeyim ve işverenin baskısının ne dereceye ulaşabileceğini biliyorum hiç birşey imzalamayın dediğim gibi paranızı ihbarın ızı bütün haklarınızı ödetin mağdur olmayın!

banka çalışanı olduğunuzu gördüm şimdi size bir kaç şey daha yazacağım
bu kurumların yüzkızartıcı suçlardan araştırmaları daha derindir.
hesaplarla oynama gibi yada ahlaksızlık gibi birşeyiniz varsa, hakkınızda kavga ettiğinize dair tutanak varsa istifa edin. çünkü sizden eski işyerinizden verilmiş bir referans dilekçesi talep edebilirler yani atılmanızın sebebi detaylı incelenebilir. iş görüşmesinde atılma konusunda haklılığınızı ifade edemeyecekseniz üzgünüm iş bulmanız zor olacaktır.

Anlasarak ayrilirsan gorunmuyor, ama atilirsan goruluyormus. yani tabi ki anlasarak ayrilmaya calisacagim ama ne kadar pazarlik yapmaliyim siz atin o zaman dava acarim olayi uzun vadede bana zarar verir mi diye dusunuyorum
Hayir bence yanliş biliyorsunuz, ikisinde de gözükmez. Beni işten çıkartılmış gösterdiler ki işsizlik maaşımı alayım diye. Yani SGK ya bile işten çıkarılmış bildirimi yapıldı. Bence onlar çıkartıncaya kadar bekleyin, hiç bir şey yapmayın. Ayrıca ben dava açmadığım için çok pişman olmuştum daha fazlasıyla alırdım hakkımı. Sizin gibi süreçte yıpranırım diye düşündüm başıma dert açarmı diye ama sadece avukatla görüşüp vekalet veriyorsunuz durumunuzu anlatıp bir dahada davaya vb gitmiyorsunuz. Yıpranacak bir şey yok.

Back