• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bildirimsiz işe gitmemede tazminat öder miyim?

mamamio

⭐Bazen doğru yolu, yanlış insanlar gösterir. ⭐
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2015
1.895
2.045
133
Merhaba hanımlar,

Son zamanlarda yaşadığım olayların birikmesiyle detaya girip bogmicam artık yaptığım işten sıkıldım ve bu ay ki maaşımı aldıktan sonra gitmemeyi düşünüyorum. Sorum şu peşpeşe bildirimsizilk yapınca işverenim işime son verebilir. Peki ben bu durumda tazminat ödemekle yükümlü olur muyum? Yoksa sadece işten atıldığına mi kalırım?

6 aydan fazladır çalışıyorum 4 hafta ihbar süresi gözümde buyuyo :KK43:

Güncelleme; Bugün çıkışımı verdim hanımlar ihbar süresi kadar 4 hafta calısıcam. Obur türlü içim rahat etmeyecekti. Sadece tazminat olarak değil is verenimi yüz üstü bırakma olarak dusununcede de bu ben degilim dedim.Cevap veren herkese teşekkür ederim. Belirsiz süreli çalışıyodum merak edenlere

Son düzenleme:
3 gun bildirimsiz gidersen tazminatsiz kovulursun da 6 ay tazminat var mi bilmiyorim tazminat kidem ihbar hesaplama progra.lari var nete yaz çıkar
6 ayın ihbar süresi 2 ay olmaz

Merhaba hanımlar,

Son zamanlarda yaşadığım olayların birikmesiyle detaya girip bogmicam artık yaptığım işten sıkıldım ve bu ay ki maaşımı aldıktan sonra gitmemeyi düşünüyorum. Sorum şu peşpeşe bildirimsizilk yapınca işverenim işime son verebilir. Peki ben bu durumda tazminat ödemekle yükümlü olur muyum? Yoksa sadece işten atıldığına mi kalırım?

6
Tazminat odersiniz.

Küçük bi yer değil ne yazık ki. Ve ihbarsuresi isticeklerdir benden önceki gözlemlerime dayandığımda

Ihbar süresi hakkinda hassas, buyuk bir yerse tazminat ister.

Ne yasadiniz bilmiyorum, odeyeceginiz 3 kurus tazminat muhtemelen orda olusturdugunuz zorlugu karsilamayacak ama insanlari yüz üstü birakip gidiyorsaniz ödeyin zaten.

Tazminat odersiniz mahkemeye verebilirler ve kazanirlar da buyuk ihtimalle

Her işin bir yolu yordamı vardır. Doğru düzgün bir çalışan, okula gitmek istemeyen ufacık çocuklar gibi durduk yere gitmezlik yapmaz. İş hayatında yenisiniz sanıyorum. Bu tür şeyleri öğrenmeniz yararınıza olur. Hiç bir iş yerinden kapı çarparak çıkılmaz. İş dünyası dardır, yarın birgün işe muhtaç kalırsanız o insanlardan iş isteyecek yüzünüz olsun. Bir de şu var. Bu insanlar birgün sizin girmek isteyeceğiniz bambaşka bir işte de işveren olarak karşınıza çıkabilirler. İş dünyasında profesyonellik öğrenin bence.

evet mahkemeye verırlerse basınız cok agrır 6 aydır calısıyormussunuz zaten 1 ay isi devretmek ıcın calısmak zor olmamalı durumunuz okadar kotuyse konusun belkı 1 hafta daha sabret sonra cık derler

Merhaba hanımlar,

6
Belirli süreli iş sözleşmesımı belirsiz süreli iş sozleşmesımı?

. g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi.

Eğer bildirim yapmazsanız işveren tutanak tutar ve sizi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olarak işten çıkarır.Mahkemeye verirsede belirsiz süreli ise ihbar tazmınatı odemek durumunda kalırsınız.Şayet Belirli süreki iş sözleşmesi ise ihbar süresi bildirmene gerek yoktur.

Back
X