• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acilll-İşten atılmak üzereyim

Clique

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
218
203
33
İstanbul
Arkadaşlar işten atılmak üzereyim, yaklaşık bir senedir çalışıyorum ve işe başladığımdan bu yana müdürüm beni yıldırmaya çalışıyor. Bugun yarın istifam istenecek hissediyorum, acaba istifa et denirse edeyim mi (zaten kıdem tazminatım bir maaş) ya da siz atın desem diğer işveren atıldığımı görür mü? yani kıdem tazminatı ihbar tazminatı vs son bordroya yansıyor mu? Vergi matrahım değiştiğinden iş ararken işten atılmış gibi görünmek başıma bela olsun istemiyorum

Arkadaşlar işten atılmak üzereyim, yaklaşık bir senedir çalışıyorum ve işe başladığımdan bu yana müdürüm beni yıldırmaya çalışıyor. Bugun yarın istifam istenecek hissediyorum, acaba istifa et denirse edeyim mi (zaten kıdem tazminatım bir maaş) ya da siz atın desem diğer işveren atıldığımı görür mü? yani kıdem tazminatı ihbar tazminatı vs son bordroya yansıyor mu? Vergi matrahım değiştiğinden iş ararken işten atılmış gibi görünmek başıma bela olsun istemiyorum

Kesinlikle ama kesinlikle kendiniz istifa etmeyin.
Onlar çıkartsınlar.
Çıkartırlarken tazminat, izniniz varsa içeride yani 14 iş gününü kullanmadıysanız parası(ki bu brüt maaş üzerinden) bunları almadan asla bir şey imzalamayın.
İlk 1 ay da dava açma hakkınız var.
Artık eskisi gibi kimse kimseyi öyle kafasına göre çıkaramaz.
Daha önce aldınız uyarı var mı yazılı, imzalı?
Ya da bu adamlar seni ne gerekçeyle çıkaracak? İş yapmıyor diye bile çıkaramaz çünkü.
Eğer ahlaksızlık gibi bir şeyleri belgeleyemezlerse dava sonucu en az 8 maaş kazanırsınız.
Ayrıca kendiniz çıkarsanız işsizlik maaşı alamazsınız. İş bulana kadar iyi gelebilir.
Diğer işveren de bildiğim kadarıyla neden çıkarıldığınızı yada kim çıkmış kim çıkarılmış göremez.

İşveren çıkarırsa ihbar tazminatıda alırsın.ama başka iş ararken işten çıkarıldım dersen hoş olmaz tabi.demezsen nerden görcekler :)

İşe giriş tarihiniz tam kaç bu arada? Tazminat için sordum.
Her durumda işçi olarak haksız değilseniz-ki çok nadir haksız olan olursunuz davayı siz alırsınız.
4 maaş+işe dönüş veya 4 maaş daha alırsınız.
Ödenmemiş mesai de varsa falan onları da alırsınız.

Çok teşekkürler, bana diğer işveren son tarhli bordroda ya da vergi matrahım üzerinden görebilir mi onun kesin cevabı gerekiyor. Eğer görebiliyorsa kıdem tazminatı başıma bela olabilir, çünkü istifayı açıklamak benim için daha kolay işten atılmayı açıklamaktan. Ve işverenler genelde son tarhli bordroyu istiyor

kendınız ıstıfa etmeyın
iş mahkemesıne basvurun gerekırse
hıcbı ısverenın boyle bırsey yapmaya hakkı yok
atıldıgınız bodroya yansımaz

ALO 170'i (Çalışma Bakanlığı) aradım onlar yansır dediler. İnsan kaynakları çalışanı mısınız acaba siz?

Çok teşekkürler bu arada. Kızlar lütfen cevap verirken ksuruma bakmayın, çok mutsuzum şu anda, bu nedenle uslubuma takılmayın lütfen

ALO 170'i (Çalışma Bakanlığı) aradım onlar yansır dediler. İnsan kaynakları çalışanı mısınız acaba siz?
bana soruyorsanız malı musavırım
ben kendı ısverenımı 170 den sıkayet ettım
mufettısler geldı denetıme
kıım oldugumu asla ogrenemedı
kendım ıstıfa ettım sıkayet ettıgım yerde durmadım
baya bası agrıdı kadının cezasını cektı

ahlaksızlıktan ısten atılırsanız onu ısverenler bılır okadar
cogu kısı ıstıfa etmek yerıne cıkarılmayı ıster tazmınat ıcın kımsenın bodrosunda gorulmez
aldıgın tazmınat bılınır ama atıldı ! olarak gorulmez :)
kımse ıstıfa etmıyor artık ozellıkle ısverenını bezdıren var ısten gondersınde tazmınat alım dıye
sen onları dusunme haklı oldugun noktada sonuna kadar savas
asla ıstıfa etme
ısverenler ozellıkle boyle yapıyor tazmınatını odememek ıcın

aldığım tazminat bilinir mi? bordroya yansır yani. onu nasıl açıklayacağım diğer işverene?

Ben yeni ise başlarken eski işyerinden vergi matrahi vs istemişlerdi. Hangi ay ne kadar aldım vs hepsinin dökümünü gördüler.

aldığım tazminat bilinir mi? bordroya yansır yani. onu nasıl açıklayacağım diğer işverene?
yahu hıc bı ısveren bodrona bakıp nıye tazmınat aldın demezkı:)
ısten cıkıslarda belırlı yılı doldurduysan verılen bırsey
yada ısletme kuculmeye gıttıgı ıcın ısten cıkarmalarda verır falan fılan
baska ısyerıne ıs tecrubesıne gıttıgınde on gorusmede cv ne bakıp oncekı ıs yerınden neden cıktın der en fazla
ondada ne demek ıstersen onu dersın
suc ıslemedın kı aselsana falan gırmıyorsun kı oyle ıncelesınler :)
ılk ıs tecrubenmıydı :)

Ama bordromda kıdem tazminatı + ihbar tazminatı diye açıklama olmasın?? Çünkü prim yatarken Genel Müdürlük primi deniyor

Ben yeni ise başlarken eski işyerinden vergi matrahi vs istemişlerdi. Hangi ay ne kadar aldım vs hepsinin dökümünü gördüler.
o nekadar maas aldıgını kac ay calıstıgını gormek ıcın onemlı degıl o
tv kımlık numarandan gırse yıne kac ay calıstıgını ve ne kadar maas aldıgını gorur formalıte
onuda muhasebecı yapar ıs veren degıl zaten
bazı genel prosudurler

Ama bordromda kıdem tazminatı + ihbar tazminatı diye açıklama olmasın?? Çünkü prim yatarken Genel Müdürlük primi deniyor
CANIM :D
yazsa nolur yazsa nolur
kac mılyon calısan var herkes tazmınatı almak ıcın can atıyor sen nıye tırsıyorsun

nscckts canım ben beyaz yaka bir çalışanım, bankada çalışıyorum yine kurumsal br şirkete başvururken tazminatımı alarak çıkmış olmam işten atılmışım anlamına gelir ki benim için iyi olmaz. işten atılmayı açıklamak zor

Karşılıklı olarak
o nekadar maas aldıgını kac ay calıstıgını gormek ıcın onemlı degıl o
tv kımlık numarandan gırse yıne kac ay calıstıgını ve ne kadar maas aldıgını gorur formalıte
onuda muhasebecı yapar ıs veren degıl zaten
bazı genel prosudurler

TC den bakiverselerdi o zaman keşke eski işyerindeki muhasebeciye is cikarmasalardi :)

Back