Tuvalet Eğitimi acill yardım lütfen sabrım sınırı geçti...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkadaşlar 2 buçuk yaşında kızım var. 15 gün oldu neredeyse altını atım 15 gündür kakasını hep altına yapıyor. 2 kez lazımığa yaptı. çişinide bazen azımığa yapıyor. bir yere gidersek eğer hemen anne çişim geldi tuvalete gideli eger bi arkadaş giderse çişim geldi tuvalete gidelim diyomuş
ama eve gediğimizde hanfendi. hemen altına yapıyor. bez bağlıyorum arkamı döner dönmez çıkarıyor. çok akıllı bi kız karşıma alıp konuşuyorum süreki çiş varmı diye soruyrum yok diyor. artık çıldırmak üzerim bugünde üstünü çıkarmış halıya eşiyor. ne yapacağımı şaşırdım. lütfen fikir verimisiniz.,

merhaba arkadaşlar 2 buçuk yaşında kızım var. 15 gün oldu neredeyse altını atım 15 gündür kakasını hep altına yapıyor. 2 kez lazımığa yaptı. çişinide bazen azımığa yapıyor. bir yere gidersek eğer hemen anne çişim geldi tuvalete gideli eger bi arkadaş giderse çişim geldi tuvalete gidelim diyomuş
ama eve gediğimizde hanfendi. hemen altına yapıyor. bez bağlıyorum arkamı döner dönmez çıkarıyor. çok akıllı bi kız karşıma alıp konuşuyorum süreki çiş varmı diye soruyrum yok diyor. artık çıldırmak üzerim bugünde üstünü çıkarmış halıya eşiyor. ne yapacağımı şaşırdım. lütfen fikir verimisiniz.,

oda biseymi.. benim oglum 3,5 yasinda ve 3 aydir ugrasiyorum tuvaleti ögretmek adina hala ayni yerdeyiz !!

tuvalete yaptığında pekiştireç kullanabilirsiniz örneğn altna yapmazsan bu haftasnu parka gdeblrz gibi yada şeker çkolata vereblrsnz abartmadan tabi fırsata dönüştürmesne izin vermeden bu istedğnz davranşı yapma sıklığını artırır, altına halıya vs. yaptığnda ben dili kullanarak üzüldüğünzü vs. belirteblrsnz.

canım cocuktan cocuga değişiyo ben ogluma 3,5 4 falan dı öğrettiğim acele etmedim bizimde kaka problemimiz vardı tuvalete yapmıyodu ilk zamanlar kiloduna yapıyodu bende kakası gelince bez bağladım bayağı bi süre ona yaptı şimdi yeni yeni tuvalete yapıyo sabırlı ol ve hemen yapmasını bekleme dahada kucuk kızım 3 ü bitircek onada havalar ısınınca öğretcem

pekiçtireçler çok etkili oluyor bende kızımda kullanıyorum.

Bizde eylül ayından beri yani tam 6 aydır uğraşıyoruz.Tuvalet alışkanlığını 1 günde edindi
herşey sorunsuz rayına girdi 2 ay altına kaçırdığını hatırlamıyorum.4 Aydır herşey tersine döndü çiş,kaka sürekli yaptı.
Ben temizledim.Hatta babası bak üstün kirlendi,popon da kirli oluyor dediğinde
olsun nasıl olsa annem yıkar diye cevap vermiş geçenlerde:) :)
Hiç kızmadan,ödüllerle,alkışlarla,motive ederek tekrar düzene soktuk çok şükür.
Ödül yöntemi tuvalet eğitiminde çocuğu son derece motive edici bir yöntemdir.Ceza asla yok tuvalet eğitiminde.
Tuvalete giderken sevdiği bir oyuncak ile gitmek,kakası ve çişini yaptığında onu yüreklendirmek,
altına yaptığında çocuğunuzla beraber temizlemeniz vs.
Umarım işinize yarar ve halledersiniz kısa zamanda.Çok sabır isteyen bir dönem...

pinkaya87 arkadaşım bu konuyla alakası yok ama sana bir sorum olcaktı.Bir yerde elektrikli battaniye kullandım inş bebeğime bişey olmamıştır yazmışsın bende kullandım ve bebeğe zararlı olabilirmiş çok korktum.18 haftalık hamileyim sen bir sorunla karşılaştın mı yardımcı olursan sevinirim.ben 14 haftalıkken kanama geçirdim düşük tehlikesi yaşadım.çok üzgünüm :(((((((((((

Back