Yaşın o kadar genç ki,senin yaşında duygular daha yoğun yaşanıyor.Sanıyor ki insan hayatta birtek sevdiği var,dünya onun üzerine kurlumuş.Ben de öyleydim,ben de geçtim o yaşlardan.Ben de ah ettim.İnan bana bitanem,öyle bir zaman geliyor ki,ahın tutmuş mu tutmamış mı onu bile umursamıyorsun.İnsanların ne dediği tabi ki insanı etkiliyor.İnsan üzülüyor,hırslanıyor,kahrediyor.Bak şöyle düşün.O zaten belasını bulmuş.Allah kimsenin ahını kimsede bırakmaz.Ama öyle her ah hemen peşin tutar diye bekleme.Sabır.Kimin ne yaşayacağını bilemeyiz.Sen yine de kimseye beddua etme.Allah zaten görüyor.İnsanların ne diyebileceğini de çok fazla kafana takma.Dört dörtlükte olsan yine bir laf ederler.Gitsen o çocukla evlensen,bak okumadı gitti bir serseriye takıldı derler.Sen onun yaptığı bu sağlıksız evliliğin hayırlı olabileceğine inanıyormusun.Evleneceği kızı deli gibi sevseydi,saygılı istikrarlı bir ilişki yaşasaydı seninle işi neydi.Ya da senle yaşasaydı,o kızla işi neydi.Canım benim sen müsait olduğun ilk fırsatta güzel bir duş al,abdest al rahatla.Allah'a dua et kendin için ve tertemiz bir sayfa aç.Kimseyi de umursama.Git okulunu güzel güzel oku.İnan bana bunu mu kendime dert etmişim diyeceksin.Senden daha mı değerli.Bak bu üzüntüler,stres ileri ki yaşamında kalıcı rahatsızlıklara gebe.O insanla birlikte devam etsen,evlensen ömür boyu ağlamak var.Boşver de geç.