nezaman nasıl bırakacağını ancak doktorun bilir rahatsızlığın ne bilmiyorum ama bende depresyon ilacı kullanıyorum 1.5 senedir artı terapide görüyorum.
geçen ay doktoruma 5-6 aydır kendimi çok iyi hissettiğimi ve artık ilacı bırakmak istediğimi söyledim.Dogmatil ve paksil kullanıyorum dogmatili yarıma düşürdü paksile devam ediyoruz 1 ay sonra tekrar gel dedi.
İlacı tek başına bırakmak çokta akıllıca bişi değil doktorunla görüşmen ve onun uygun bulduğu dozlarla azaltman gerekir.
Ayrıca evleniyor olman problem değil ilacını yine kullanmaya devam edebilirsin
bir bebek düşünmekten önce iyileşmeyi düşünmen en mantıklı şey olacaktır.
Bende aylar önce kendi başıma ilacımı bırakmaya çalışmıştım ve inan 1 ay cehennem azabı çekmiştim meğer iyileşmemişim o zaman şimdi ise 1 aydır yarım doz almama rağmen hiçbir değişiklik yok çok şükür iyiyim.
Ben hamileliğimde panik atak oldum ve doğum sonrası depresyon yaşadım çok kötü günlerdi seninde yaşamanı istemem ilaçlarını düzenli al ve ilacı bırakma kararını doktorun versin.
sağol canım teşekkür ederim
ben ilk bebeğimi bir enfeksiyon yüzünden 5 aylık hamileyken kaybetmiştim
ikinci hamileliğimdede aynı korkuları yaşadım ve panik atak geçirdim ama ilaç kullanmadım çok hafif seyretmişti hastalık.Ama doğum yapınca daha çok hastalandım
ya bebeğime bişi olursa diye çok korktum herkes mikroplu gibi geliyordu bebeğim yine enfeksiyon kaparsa ya yine ölürse diye çok ağır bir depresyon geçirdim.Çok şükür atlattım ama tabi ilaç tedavisi ve terapi gördüm haladaha terapime ve ilaçlarıma devam ediyorum.Emzirirken süte çok ama çok az geçen ilaçlar verdi doktorum tabi tedavi bu yüzden biraz uzun sürdü çünki düşük dozlar kullandık.Ama bildiğim şu ki hamilelik düşünen hastalarda kar zarar hesabı yapılarak ona göre ilaç veriliyor yada ilaç verilmeyipte terapi falan uygulanıyor ama dediğim gibi hamileliğimde psikiyatriye gitmedim keşke gitseymişim belki sonradan doğum sonrası depresyona girmezdim allah kimseye yaşatmasın.
ıyı bır psıkıyatr a gıt bence arkadasım, o ılacın dozun azaltarak veya ılacı deıstırerek senı buna hazırlar...
konunu geçen günde okudum ne yazacağımı bulamadım kelin kremi olsa başına sürer misali bende 1 seneyi aşkın ilaç kullanıyorum farklı ilaçlar dozu en düşük sevieye indirdik ama bırakamıyorum bırakmak ne kelime 24 saat içmeyim dolduğu ana baş dönmesi boyun ağrısı mide bulanısı beni mahvediyor nasıl bırakıcam napıcam bilmiyorum bende bırakmayı çok istiyorum ama sen gibi çok korkuyorum o ağrılar bulantıla çok garip normal baş dönmesi gibi değil çıldırcak duruma geliyorum nasıl bırakcaz bilmiyorum allah yardımcımız olsun
evet psikiyatrik ilaçlar bağımlılık yapıyor çünkü. bağımlılık yapmayan ilaçları kullanmak en iyisi ama onuda doktor kişiye tedaviye göre veriyor sanırım. ben cipralex kullanmıştım bunun en önemli özelliği bağımlıklık yapmaması ama bırakma aşamasında evet bendede baş dönmeleri oldu 1 ay kadar ama onun haricinde biley yaşamadım. allah herkese şifasını versin inşallah.
öncelikle teşekkürler songülcüm bende aynen senin dediğin gibi yapmıştım öle öle azaltarak bıraktım fakat bilmiyorum belkide başka bişeyde yanlışlık yapmıştım tam olarak doktor kontrolünde bırakmadım çünki aslında hala inancım gelmiyor bırakabileceğiime o kadar korktumki yaşayan bilir yorumn için teşekkürler canıma.s.Antidepresan ilaçlar azaltılarak bırakılıyor doğru ama
tam aldığınız ilacı önce yarım alarak bir süre kullanmanız gerek,
sonra çeyrek alarak bir süre kullanmanız gerek ve sonra 3-4 günde bir çeyrek,
sonra yavaş yavaş bırakılıyor diye biliyorum .
ama sizin yapacağınız şey doktorunuz gözetiminde bırakmanızdır..
kafanızı yormayın,ilacı bırakınca yine aynı şeyleri yaşarım diye düşünmeyin.
unutmayın,beynimizi biz yönlendiriyoruz.olumlu güzel şeyler düşünün..
geçmiş olsun.
canım benim doktorum geçen hafta ilacımı çeyrek doza düşürdü şimdilik iyiyim
biraz baş ağrısı yaptı birazda mide bulantısı ve heyecanlanma ama iyiyim 1 ay sonra
tekrar gidicem bakalım ne diyecek kesilme sendromunda sanki tekrar rahatsızlanıyomuş
gibi oluyormuş insan bi yerde okumuştum bende tabi öyle oluncada insan hap bana
bağımlılık yaptı bırakamıyorum diye düşünüyor ve ilaçlar tamamen kesildikten ancak 1 ay
sonra vücuddan etkisi gidiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?