Acilde beta hcg bakmadılar??

Merhabalar, hayırlı olsun öncelikle. Allah sağlıklı birer gebelik ve doğum nasip etsin 🙏🏻

Ancak şunu söylemek isterim ki, acil servislerde gebelikte riskli olabilecek bir tedavi veya tetkik uygulanmayacaksa bhcg bakılmaz. Bakılmamalı. Bakılmaması normal.

Doğurganlık çağındaki her kadına acil servise müracaat ettiğinde, eğer semptomları gebeliği de düşündürüyorsa, ne olur ne olmaz diye bhcg bakılır.

Örneğin mide bulantısı veya karın ağrısı ile gidersiniz, acaba gebelik mi var veya dış gebeliğe bağlı bir ağrı olabilir mi diye bhcg bakılır.

Veya hasta gebe olup olmadığından emin değilse, tedavi uygulanmadan önce gebeliğe zarar verebilecek ilaçlar olabileceğinden, bhcg bakılır.

Yani elektif koşullarda bhcg bakıyoruz.

Herhangi bir hayati risk yokken veya tedavi , tetkik uygulaması yapılmayacaksa, ben gebelik testi için kan vermek istiyorum diyen kişilere yardımcı olunmaması çok normal.

Acil servisin mantığı budur zaten. Ülkemizde maalesef acil servisi amacı dışında kullanan, suistimal eden insanlar mevcut. Başka ülkelerde böyle uygulamalar göremezsiniz, aile hekimine gidip kan verir insanlar.

Acil kalabalık olmasa bile, boş yere devletin kiti, tıbbi ekipmanı da harcanmış oluyor.

O yüzden acil bir durum yoksa, aile hekiminize gidip kan vermeniz daha doğru olacaktır 🌸

Adı üstünde ACİL gebelik oluşma durumu acil değildir kanamanız vs yoksa. Tercih sizin ama yaparım dediğiniz şeyi ve size söylenenleri haklı sebepleriniz varmış gibi sunmayın.
Ortada bir tercih bile yokken konuyu saptırıp demagoji yapmakla elinize ne geçiyor? Stres falan mı atıyorsunuz ciddi ciddi anlamaya çalışıyorum psikolojinizi. Burada gördüğüm konulardan yola çıkarak acil bölümünde test yaptırmak istedim. Ve olumsuz sonuçlanınca bu durumun buraya mı has olduğunu anlamaya çalıştım. Kaldı ki eğer ortada bir doğru varsa ve bu da düzgünce dile getirilemiyorsa burada haklılık falan aramak absürt olmuyor mu? Madem herşeyin en doğrusundan yanayız o zaman tanımadığımız insanlar ile konuşurken dikte etmeden sakin ve kibarca konuşmayı bilmeliyiz. Değil mi? Eminim ki bunu da çok iyi biliyorsunuzdur. Üsluba dikkat edelim sonra hataları doğruya çevirmeye çalışırız.

Merhabalar, hayırlı olsun öncelikle. Allah sağlıklı birer gebelik ve doğum nasip etsin 🙏🏻

Ancak şunu söylemek isterim ki, acil servislerde gebelikte riskli olabilecek bir tedavi veya tetkik uygulanmayacaksa bhcg bakılmaz. Bakılmamalı. Bakılmaması normal.

Doğurganlık çağındaki her kadına acil servise müracaat ettiğinde, eğer semptomları gebeliği de düşündürüyorsa, ne olur ne olmaz diye bhcg bakılır.

Örneğin mide bulantısı veya karın ağrısı ile gidersiniz, acaba gebelik mi var veya dış gebeliğe bağlı bir ağrı olabilir mi diye bhcg bakılır.

Veya hasta gebe olup olmadığından emin değilse, tedavi uygulanmadan önce gebeliğe zarar verebilecek ilaçlar olabileceğinden, bhcg bakılır.

Herhangi bir hayati risk yokken veya tedavi , tetkik uygulaması yapılmayacaksa, ben gebelik testi için kan vermek istiyorum diyen kişilere yardımcı olunmaması çok normal.

Acil servisin mantığı budur zaten. Ülkemizde maalesef acil servisi amacı dışında kullanan, suistimal eden insanlar mevcut. Başka ülkelerde böyle uygulamalar göremezsiniz, aile hekimine gidip kan verir insanlar.

Acil kalabalık olmasa bile, boş yere devletin kiti, tıbbi ekipmanı da harcanmış oluyor.

O yüzden acil bir durum yoksa, aile hekiminize gidip kan vermeniz daha doğru olacaktır 🌸
İlk önce konuşma tarzınız ve akıcı açıklamanız için çok teşekkür ederim sonrasında da iyi dilekleriniz için..🙏🏻 Bu da bir tecrübe oldu benim için. Yarın sabah sağlık ocağına gidip kan vereceğim 😊

Bırakın lütfen bu tarz insanlara bir şey izahat vermeyi. Anlamazlar 🙏🏻 Laf atmak için pusuda bekleyenlerden sadece kendisi belli. Kadınlar klübünde meşhurdur dik dik konuşup ahkam kesmeyi sevenler.
Çok üzücü gerçekten hemen bir yerden açık bulup tanıyıp tanımadan anlamadan saldırmak. Bunu yapanlar böyle yapıyorlar ki azımsanmayacak sayıda insan gebelik heyecanıyla o an açık olan acile koşuyor. Doğru mu hayır değil elbette aciller bu vb gibi durumlarla meşgul edilmemeli ama bu o kadar detaylı bir konu ki 3 yıldır ağrı çeken gidiyor acile bi anda ya da bir sürü şey… Keşke saygı çerçevesinde birbrimizi güzelce anlasak anlayışla hoşlukla yaklaşsak işte o zaman daha güzel yönlendirebiliriz birbrimizi.

Sağlık ocağındaki kitler devlete ait olmuyor mu? Yani aslında boşuna harcanmış olmuyor. Bizim burada normalde acilde bakıyorlardı sonra kestiler. Şöyle ki çalışanlar sağlık ocağına gidemiyor, özele gitmekte 200den aşağı tutmuyor gerek var mı özele gitmeye gerçekten. Çalışan insan için tek şans özel kalıyor bu durumda. Ben çalıştığım için beta takibimi acil kontrol etmediği için sadece özelde yaptırarak bin küsür harcadım. Değer miydi??

Tabi ki öyle demedim ama bilseydim hastaymışım gibi moda girer öyle giderdim 😅🥺
Ortada bir tercih bile yokken konuyu saptırıp demagoji yapmakla elinize ne geçiyor?
Bunu diyen sizsiniz yapmayı tercih etmişsiniz. Yapmamaktan yana olmamışsınız.
Stres falan mı atıyorsunuz ciddi ciddi anlamaya çalışıyorum psikolojinizi. Burada gördüğüm konulardan yola çıkarak acil bölümünde test yaptırmak istedim. Ve olumsuz sonuçlanınca bu durumun buraya mı has olduğunu anlamaya çalıştım. Kaldı ki eğer ortada bir doğru varsa ve bu da düzgünce dile getirilemiyorsa burada haklılık falan aramak absürt olmuyor mu? Madem herşeyin en doğrusundan yanayız o zaman tanımadığımız insanlar ile konuşurken dikte etmeden sakin ve kibarca konuşmayı bilmeliyiz. Değil mi? Eminim ki bunu da çok iyi biliyorsunuzdur. Üsluba dikkat edelim sonra hataları doğruya çevirmeye çalışırız.
Kullandığım üslupta hiç bir sorun yok gayet kibar düzgün olması gerektiği gibi. Daha kibar şekli varsa siz kullanın.

acilde gebelik için kan testi vermek istedim. Ancak bakmadıklarını, kadın doğuma gitmem gerektiğini söylediler. Burada acile gidip bir sürü beta hcg değerini öğrenen arkadaşlar görüyorum. Benim olduğum yerde mi sorun var yoksa bu tarz bir durumla karşılaşanlar var mı? Bugün adet günüm tekrar idrar testi yaptım ve çizgim artık koyulaşmış da. Çizgi belirginliği bu şekilde olanlar beta değerini kaçla öğrenmişti?
Acil acil durumlara bakıyor ama ülkemizde algısı farklı olduğu için bazı yerler prosedüre uygun ilerliyor bazı yerler de aman hasta hastadır döner sermayeden para alıyoruz bakalım diyor

Ti ye almaya gerek yok böylelerini çok fazla. Bunlar çünkü ne konuşma adabını bilir ne tartışmayı. Kaos, eleştiri, sataşma bu tarz insanların en haz aldığı şeyler.
Maalesef öyle canım,kesemde bebek görünmedi zaten ,yarin kontrolüm var, böyle kendini bilmezlerle uğraşamam

acilde gebelik için kan testi vermek istedim. Ancak bakmadıklarını, kadın doğuma gitmem gerektiğini söylediler. Burada acile gidip bir sürü beta hcg değerini öğrenen arkadaşlar görüyorum. Benim olduğum yerde mi sorun var yoksa bu tarz bir durumla karşılaşanlar var mı? Bugün adet günüm tekrar idrar testi yaptım ve çizgim artık koyulaşmış da. Çizgi belirginliği bu şekilde olanlar beta değerini kaçla öğrenmişti?
asm de baktırabılırsın tum tarama :). ama zaten kadın doguma gıdıceksın orda olcer bakar ne gerekıysa 1 hafta sonra da kese gormeye gel der:) acile acıllıkler gitsin zaten mumkunse :)

Çok üzücü gerçekten hemen bir yerden açık bulup tanıyıp tanımadan anlamadan saldırmak. Bunu yapanlar böyle yapıyorlar ki azımsanmayacak sayıda insan gebelik heyecanıyla o an açık olan acile koşuyor. Doğru mu hayır değil elbette aciller bu vb gibi durumlarla meşgul edilmemeli ama bu o kadar detaylı bir konu ki 3 yıldır ağrı çeken gidiyor acile bi anda ya da bir sürü şey… Keşke saygı çerçevesinde birbrimizi güzelce anlasak anlayışla hoşlukla yaklaşsak işte o zaman daha güzel yönlendirebiliriz birbrimizi.
Zaten şu anki en büyük sorunlarımızdan biri insanların birbirine zerre tahammülü olmaması ve üslup. Bu ikisi konusunda sınıfta kalmış bir ülkeyiz. Bunu sanalda da, reelde de bol bol görüyorum. Acınası hallerdeyiz.

Bunu diyen sizsiniz yapmayı tercih etmişsiniz. Yapmamaktan yana olmamışsınız.

Kullandığım üslupta hiç bir sorun yok gayet kibar düzgün olması gerektiği gibi. Daha kibar şekli varsa siz kullanın.
Gerçekten hala ısrarla manipüle etmeye çalışıyorsunuz. İğneleyici ve rahatsız edicisiniz. Bir de olması gerektiği gibi falan bir şeyler diyorsunuz. Ne diyorsunuz Allah aşkına?

Gerçekten hala ısrarla manipüle etmeye çalışıyorsunuz. İğneleyici ve rahatsız edicisiniz. Bir de olması gerektiği gibi falan bir şeyler diyorsunuz. Ne diyorsunuz Allah aşkına?
Allah diyorum başka dert vermesin. Anlamakta güçlük çeken kadın. İkiletmeye gerek yok yazdıklarım açık bidaha yazıp bidaha manipüle etmiyim. Hayırlı gebelikler.

Sağlık ocağındaki kitler devlete ait olmuyor mu? Yani aslında boşuna harcanmış olmuyor. Bizim burada normalde acilde bakıyorlardı sonra kestiler. Şöyle ki çalışanlar sağlık ocağına gidemiyor, özele gitmekte 200den aşağı tutmuyor gerek var mı özele gitmeye gerçekten. Çalışan insan için tek şans özel kalıyor bu durumda. Ben çalıştığım için beta takibimi acil kontrol etmediği için sadece özelde yaptırarak bin küsür harcadım. Değer miydi??
Kit ikisinde de devletin. Ama aradaki fark şu acil servis acil hastalarına bakar. Bu şu demek hayati tehlikesi olan insanların yeri acildir. Hayati tehlikesi olan ya da aciliyeti olan biri için alınan kitin hiç de acil olmayan, poliklinik hastasında kullanılması ne kadar doğru?

Kit ikisinde de devletin. Ama aradaki fark şu acil servis acil hastalarına bakar. Bu şu demek hayati tehlikesi olan insanların yeri acildir. Hayati tehlikesi olan ya da aciliyeti olan biri için alınan kitin hiç de acil olmayan, poliklinik hastasında kullanılması ne kadar doğru?
Birde bunları kullanmayı tercih dahi etmeyen acil servisler içinde bir yorumunuz var mıdır? Riskli durumda dahi testi kontrolü yapmaktan kaçınan çok fazla sağlık çalışanı var. Savunmanın bir anlamı yok şuan

Ben her gittiğimde acile bakılıyordu..siz nerdesiniz?bence bakılması gerek yani

Back
X