Açılan şarap kaç güne dayanır?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
Kızlar merhaba. Bir şişe büyük kavunlu şarap alacağım. Tek başına ben içeceğim, o yüzden bir büyük şişeyi bir günde bitiremem. Birkaç gün dayansın istiyorum. Bir de şöyle bir şey var, tirbüşönüm yok. Bir şekilde bir yerden açtırırım, o sorun değil. Ama işte iki kadeh falan içtikten sonra açılan mantarı tekrar kapatıp buzdolabına koysam kaç gün dayanır? En azından 3 gün falan dayansa çok iyi olur. Mesela MrsDelfino MrsDelfino sen de bu konuda bilgi verebilirsin diye düşünüyorum.

Kızlar merhaba. Bir şişe büyük kavunlu şarap alacağım. Tek başına ben içeceğim, o yüzden bir büyük şişeyi bir günde bitiremem. Birkaç gün dayansın istiyorum. Bir de şöyle bir şey var, tirbüşönüm yok. Bir şekilde bir yerden açtırırım, o sorun değil. Ama işte iki kadeh falan içtikten sonra açılan mantarı tekrar kapatıp buzdolabına koysam kaç gün dayanır? En azından 3 gün falan dayansa çok iyi olur. Mesela MrsDelfino MrsDelfino sen de bu konuda bilgi verebilirsin diye düşünüyorum.
Kavunlusunu bilmem normal sarap üc dört gün gider rahat.

3-4 gün gideri oluyor. sonra da bozulmaz ama tadı değişiyor hoş olmuyor. Tabi kavunlu denemedim hiç bilemiyorum 😀
Havasını alan şarap tıpaları var aslında. Açtıktan sonra öyle bir şeyle kapatmak mantardan daha güvenli oluyor.

Öncelikli bir tirbişon alın 😊 tirbişon olmadan şarap açmanın yolu: mantarı içine ittirmek.
Bazen tirnişonu bulamayınca mantarı içine itiyorum, şişesinin hepsi bitmiyor, ağzını iyice birkaç kat streç filmle sarıyorum. Dolapta duruyor, birkaç gün sonra içiyorum.

mantarı tirbişonla çıkarsam kafam daha rahat ediyor çünkü mantarıyla kapatınca hava almıyor

Canım beni etiketlemişsin ama ben hiç denemedim ya :KK70: . 6 yıldır içerim özel günlerde ya da içimden geldiğinde ama 2 şişe alsam ikisini de içerim. Meyve şarapları hele meyve suyu gibi geliyor sarhoş bile olmadan bitiriyorum 😅. Kavunlu da denedim, kedinlikle soğuk içmelisin, sıkıca kapattıktan sonra birkaç gün dayanır diye düşünüyorum.

Ay aklıma geldi şimdi, bir kere çok hastaydım. Yarısı kalmıştı, iyice kapatıp buzdolabında tutmuştum, 2 gün sonra içmiştim. Karadut şarabıydı. Ben içerken çok havalandırdığım için tadı pek kalmamıştı. Şişeyi havalandırmadan kapatırsan sorun olmaz bence.

X