• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardm.. Kzm 8.5 yanda ergenlii balad

matt38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
19
0
86
49
Edirne
kızım 8.5 yaşında ergenliğe girdi boyu 125 erken adet görürse boyu kısa kalır diye endişeleniyorum.endokrinoloji bölümüne götürdüm tahlilleri normal tedaviye gerek yok denildi.ancak ben çok erken olduğunu düşünüyorum.başaka doktora götürmelimiyim diye düşünüyorum

canım seninki gibi bi durumla komşum da karşılaşmıştı, çocuğu sporla düzenli ilgilendirmek çözüm oldu şimdi kız düzenli tenis oynuyo. ve regl başlangıcı durdu.sizde deneyin bence çünkü kaybetcek bişey yok nası olsa spor yapmak onu daha sağlıklı tutar

kızım 8.5 yaşında ergenliğe girdi boyu 125 erken adet görürse boyu kısa kalır diye endişeleniyorum.endokrinoloji bölümüne götürdüm tahlilleri normal tedaviye gerek yok denildi.ancak ben çok erken olduğunu düşünüyorum.başaka doktora götürmelimiyim diye düşünüyorum

Malesef ergenlik yaşı çok düştü. 8 yaşından önce meme gelişimi,kıllanma başlanmışsa hormon tedavisini öneriyor doktorlar ama +8 bir derece normal kabul edilebilir. Erken regl olup boyunun kısa kalacağından endişe ediyorsunuz ancak erken ergenlik için yaptıkları hormon iğneleri zaten büyümeyi baskıladığından doktorlar çok zorda kalmadıkça yanaşmıyorlar. Tahlil değerleri normalse doktorunuza güvenin, tedavi de boyun uzamasını duraklatıyor çünkü dediğim gibi.

Kilosuna dikkat edin, spor yapması faydalı olabilir gulten_cetin in dediği gibi.

baska doktora hatta baska doktorlara goturmeni oneririm sahsen...benim kardesimin basina benzer sey geldi yaklasik 20 yil once...annem bi tuhaflik oldugunu dusunuyordu cunku kardesimde hafif hafif tuylenme baslamisti ve 7-8 yaslarindaydi ilk kez regl oldugunda...ama hala doktorlar bisey yok deyip eve gonderiyordu...bicok test ve muayeneye ragmen hersey normal gorununce bicok doktor annemi tuhaf karsilamaya basladi ama sonunda hepsi annemden ozur dilediler...cunku annem hakliydi...kardesim yillarca ilac kullandi ama bi daha 5 yil boyunca regl gormedi, boyu uzadi ve yasitlariyla ayni noktaya geldi...Zor yillardi...Aynisi olmayabilir, hersey yolunda da olabilir ama bence birden fazla doktora gitmeli ve belki de emin olmak icin israrci olmalisin bence...Umarim kizinda hersey yolundadir gercekten ve tek sorun ergenlik cagina erken girmesidir...

kızımda hızlı bir boy uzamasıda başladı meme gelişimi evre 2 koltuk altında hafif tüylenme var ne zaman adet görür bilmiyorum bu evre sonrasında yaklaşık 1 yada iki yı içinde adet başlıyormuş iki yılda ne kadar uzayabilir ki zaten şu an125 gerçi iki ayda 2 cm boy attı ya daha erken olursa diye endişeleniyorum ankara yada istanbula gitmeyi düşünüyorum ama eşimle aynı fikirde değiliz hemde zamanı yok ne yapacağımı şaşırdım

Back