• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil Yardım!

sude0616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
1.070
136
123
arkadaslar 17 martta eltimin sezeryanla bi bebegi oldu dogumdan oncede hafif el ayak sismeleri oluyodu fakat simdi iyce artti.davul gibi olmus el suremiyorum diyo ustune basamiyo ayaginin bu konuda bilgisi olan varmi yardim edin lutfen

dun hastaneden cikmadan doktora gostermisler gecer demis ustelik sadece1 gun yatirdi ertesi gun cikardi sezeryanli hastayi bende anlamadim hicbisey ustelik ayak gecmek soyle dursun gittikce sisiyomus

tesekkur ederim canim umarim oyle olur seninkide asiri sismismiydi

canım bende öle olmuştum ayaklarım ellerim şişmişti artık morarıyordum bende ağustosta doğum yaptım ve bana iğne vuruyorladı yinede inmedi eşimin yemgesi bana kabak yemeği yaptı kabak şişi alıyormuş gerçekten 2 gün yedim hiç şişim kalmadı

simdi aradim soyledim canim yazdiklarini hemen yapacaklar kabak:)))) cok sagol

umarım ii gelir bende gelmişti baya rahatlatmıştı yemeğini sevmiyorsa kızartması filanda oluyormuş çünkü bana yenge sormuştu hangisini seviosan yapıyım die yengede ödem var ve şişince hep kabak yermiş rahatlatırmış canım

çok bol su içsin maydanoz yesin evin içinde yürüsün mümkün oldugunca bol. bende hamileyken hiç olmadı ama dogum sonrası 1 hafta kadar şiş kaldı elim ayagım. sonra terleyerek attım ödemi. geçmiş olsun

cok tesekkur ederim canim evet bende bol su icmesini soyledim bendede olmadigi icin tuhaf oldum ilginize tesekkur ederim

maydanoz sütünü azaltır canım maydanoz yemesin ben doğum yapalı 2 oldu hamileyken bile taktıgım yüzklerimi şimdi takamıorum ayaklarımda öle üstüne basamayacak kadar değil ama baya şiştiler doktorada sormadım henüz sezeryandada gaz çıktıktan sonra ertesi gün taburcu ederler aksi takdirde bikaç gün daha kalabilir demeki bi problem olmamış çıkarmışlar eltini

arkadaslar 17 martta eltimin sezeryanla bi bebegi oldu dogumdan oncede hafif el ayak sismeleri oluyodu fakat simdi iyce artti.davul gibi olmus el suremiyorum diyo ustune basamiyo ayaginin bu konuda bilgisi olan varmi yardim edin lutfen

Canim bende normal dogum yaptim ama o sislikler bende de oldu davul gibi ayaklar ayakkabi bile giyemez olmustum ama 10 gün sonra geçti
doktor normal demisti yatarken ayaklarimin altina yastik koymustum sabah aksam soguk suyla yikadim yürüyüs ve bol su içmek geçirdi

insallah gecer canim gittikce sisiyo ustune basamiyorum diyo bide malum sezeryan sancilari :((

merhaba bende 1 hafta önce doğum yaptım hamileyken elim ayağım şişmediği halde sezeryan akşamı topuklarım öyle şişti ki zonkluyorlardı üstüne basamadım.:ecrin_bebek:bütün gece ayaklarımı yüksekte tuttum 1-2 güne anca indi...geçer bol yürüyüş yapsın.....

canım bende de oldu şişlik bir haftayı bulmuştu geçmesi. Ayaklarımın altında sanki su torbaları var gibiydi.
Bol bol terlemesi gerek onun için bol sıvı alması lazım. Sakın maydonaz yemesin sütü etkiler azaltır maydonoz. Çok geçmiş olsun..

sezaryen sonrası olabiliyor canım normal.maydonoz ödem söker...bolca maydonoz rondodan geçirip limon sıkıp içebilir...ama arkadaş süte etkisinden bahsetmiş bende öyle bir etki yaratmamıştı ama eltinde yaratabilir, bilemiyorum...o yüzden yeşil tavsiye edeyim o da ödem söker bol bol...gemiş olsun...

ödem sökücü çay:
Malzemeler:

Yarım tatlı kaşığı yeşil çay
1 tutam mısır püskülü
1 tutam kiraz sapı
3-4 adet saplı orta boy maydonoz
2 adet parmak ucu zencefil
Hazırlanışı :

Tüm bu karışım kaynar suda 4-5 dakika kadar demlenir ve süzüldükten sonra içine şeker ve tatlandırıcı konmadan 1 ince limon konularak günde iki veya üç fincan içilir.

Kaynak:Ender Saraç

ayrıca yeşil çay da çok güzel ödem söktürür canım.sezaryen sonrası normal bu.geçmiş olsun...

cok sagol canim aldim tarifini :)))) ararim birazdan bakalim nasil oldu

bende sezayanla olmuştum hamilelğim sırasında az bişey elim ayağım şişmişti doğum sonrası benimkide davul gibi olmuştu 1hafta öyle kaldı.bizd ekorktuk hatta ayaklarımın altına yastık koyuyodum iner diye.sonra doktoru aradık doktor hiç faydası olmaz dedi.herkezdeolmuyomuş ama bazılarında oluyomuş doğum sonrası.doktor vucutta rahimde 9ay boyunca çok kanbirikiyo doğumdan sonra o kan vucuda yayılıyomuş ondan şişmiş aynı demiştiki hamilelik öncesi rahim süngergibiyse doğumda sulu sünger gibi oluyoo şimdide eski haline geri dönecek demişti o kan yayılarak vucut eski hline dönecekmiş korkacak bişey yok dedi hiç bişey yapmadı tam 1hafta sonra eski haline geldi.bende ilaçtan narkozdan falan sanmıştım ama ondan değilmiş doktor öyle dedi korkmaya gerek yok yinded doktorunuza danışın.

bende sezayanla olmuştum hamilelğim sırasında az bişey elim ayağım şişmişti doğum sonrası benimkide davul gibi olmuştu 1hafta öyle kaldı.bizd ekorktuk hatta ayaklarımın altına yastık koyuyodum iner diye.sonra doktoru aradık doktor hiç faydası olmaz dedi.herkezdeolmuyomuş ama bazılarında oluyomuş doğum sonrası.doktor vucutta rahimde 9ay boyunca çok kanbirikiyo doğumdan sonra o kan vucuda yayılıyomuş ondan şişmiş aynı demiştiki hamilelik öncesi rahim süngergibiyse doğumda sulu sünger gibi oluyoo şimdide eski haline geri dönecek demişti o kan yayılarak vucut eski hline dönecekmiş korkacak bişey yok dedi hiç bişey yapmadı tam 1hafta sonra eski haline geldi.bende ilaçtan narkozdan falan sanmıştım ama ondan değilmiş doktor öyle dedi korkmaya gerek yok yinded doktorunuza danışın.

Back