Acil Yardım...!!!

Beyondparadise

Az İnsan Çok Huzur ;)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.505
2.035
Bu gün test yaptırdım hamile olduğumu öğrendim ama hiç sevineyiyorum çünki ben antibiyotik kullandım. (Klomoks)
Ve değerim çok yüksek çıktı Beta Hcg 150000
doktor yoktu gösteremedim bunun anlamı ne bilen varmı?

canım üzülme,sonuçta ALLAH C.C. koruduktan sonra hiçbirşey olmaz inşallah.bol bol dua et,bu saatten sonra yapacak birşey yok zaten,bir de bildiğim kadarıyla gebeliğin erken döneminde ilaç kullanıldığında eğer bebeğe bir zarar verdiyse düşükle sonuçlanma ihtimali yüksek oluyor sanırım...sen farkında değilmiydin yoksa korunurken mi hamile kaldın?ilk gebeliğin mi olacak?

İlk gebeliğim ilacın içinde gebelik kategorisi b yazıyor ama bi pazartesi olsa sonuca baktıkca içim bayılıyor.

canım ben sağlık personelim,eğer ilacın kategorisi B ise o aman biraz daha rahat olabilirsin çünkü b grubu ilaçlar ihtiyaç duylduğunda gebelikte kullanılabilen ilaçlar,mesela ağrı kesici parasetamol gurubu gibi,ama c grubu ilaçlar etkinliği kesin kanıtlanmamış ilaçlar,tabii ki en güzeli hiç ilaç kullanmamak,ama mutlaka kullanmak gerekiyorsa da dr.lar b gurubu ilaçları kullanır,en güvenilir gurup a grubudur,ama zaten A gurubu ilaç sayısı çok azdır,korkma,RABBıM korur inşallah,dualarım seninle,bu arada gebeliğin hayırlı olsun,RABBıM sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah.....

Dayanamayacam doktora gidicem dedim acıbadem ,konak, astıp, marmara bi sürü hastaneyi aradım kadın doğum uzmanı yok arkadaş ne nazlı doktorlarımız var ee bu saatte düşük felan yaparlara ne oluyor.

İlk gebeliğim ilacın içinde gebelik kategorisi b yazıyor ama bi pazartesi olsa sonuca baktıkca içim bayılıyor.

canım içini ferah tut rabbim bebişini korusun canım ben bir yerde okumuştum adetinin tarihi geçmeden yapılan hiç bişey etkilemiyomuş adet tarihin geçmişmiydi hatta benim bir arkadaşım bebişinin olduğunu 2 aylıkken öğrenmişti ve sigara alkol almıştım dedi rabbim korumuştu bebişine maşallah nur topu gibi şimdi içini ferah tut pazartesi yinede doktorunla bir görüş canım rabbim yardımcın olsun bitanem bebişini rabbim korusun:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Allah razı olsun içimi ferahlattın. Hiç sevinemedimki şuan sadece panik halindeyim

canım beta hc deiğin değer hamilelik hormonu.yüksekse hamile olduğunu gösteren bir değer.bence telaşlanma. ilk 3 hafta ya hep ya hiç kuralı vardır.benim bir arkadaşım vardı o da bilmeden antibiyotik depresyon ilacı kullanmıştı sonra gitti ki hamile hemen bıraktı ilaçları.çok şükür şimdi bebişi doğdu sağlıklı...telaş yapma.

Beta hcg değeri 150 bin mi yoksa sıfırlarda bir yanlışlık mı var.
Bu değer yeni başlamış bir hamilelik için oldukça yüksek. Ancak 8-9. haftalar gibi bu kadar yükselebilir.
Adetin çok gecikmiş miydi acaba testi yaptırdığında.

Yani şu an 7+4 günlük hamilesin o zaman. Genelde beş hafta dolayında 1000-1500 arası olur da beta hcg bana o yüzden yüksek gelmişti biraz. 48 saatte bir bu değerin ikiye katladığını düşünürsek o zanan normalmiş çok aşırı yüksek değil yani.

ısrarla sordum Söylemedi internetten felan bakıyorum sayıda çok anormal değil gibi yarın olmadı bi türlü üstüne bide nezle oldum

Yok yok merak etme. Çok anormal değil haftana göre hadi ilk haftalarda olsaydı diyecektim ki bir sorun olabilir ama haftan çok yeni değil. Bence sağlıkla ilerleyen bir gebelik.
Antibiyotiği de kafana çok takma. Arkadaşın bahsettiği gibi hem kategorisi B imiş ki mecbur kalındığı zaman gebelerde kullanılabiliyor hem de bir sorun olsa ilk zamanlarda ya hep ya hiç kuralı geçerli oluryor genelde. Bu zamana kadar gelemez ve düşerdi büyük ihtimal.
Tabii yine de en doğru bilgiyi doktorun verecektir yarın sana. Güzel haberler alman dileğiyle.

Yok göremedim yarını bekliyorum doktora gitmek için dün gece yatamadım bugünde grip oldum yatamam panik halinde doktora gitmeyi bekliyorum.

Yok göremedim yarını bekliyorum doktora gitmek için dün gece yatamadım bugünde grip oldum yatamam panik halinde doktora gitmeyi bekliyorum.

güzelim nie panik yapıyorsunki hamileliğin 7 haftayı geçmiş bence normal bu sayı....
kız senin adetini yeni geçti falan sanmıştır...yarın kalp atışını bile görürsün.....stres yapma boşuna bebeğini de üzüyorsun...hamilesin ve tadını çıkar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…