Selam kızlar;
Hastenden geldiğimizden beri bi çok olumsuzluk yaşadım.Gerçekten çok canım sıkkın.Hiç kimse beni anlamaya çalışmadığı gibi, herkes bi alıngan olup, kendileri alınmaya çalıştılar.Hatta onlara da loğusalık basmış öyle diyolar.Gerçekten kafayı yiyecek derece de , size hiç oldu mu bilmem ama miğdem bulanacak derece de canım sıkkındı. Hala öyle ama birazcık olsun bebeğimi düşünerek toplamaya çalışıyorum kendimi. Yalnız yanarım yanarım , bu hayatta ben hep kendimi topladım , her ne olursa olsun. Ve yine kendi kendimi yine kendim topluyorum. Eve geldiğimizden beri kayınvalidem ve annem kalıyorlar ama ikisi de bi çok şeyi farklı yapıyolar.Bişey desem biri yaparken diğeri alınıyo. Biri banyoyu biz tok yaptırırız diyo, diğeri biz aç yaptırırız diyo. 3. günü bi markete kadar gittik, salonumu değiştirmiş kayınvalidem , anneme tut değiştirelim demiş.ama olmamış iyi tekrar eski haline çevirmişler.Geldiğimizdede nolmuş falan diyoduk eşimle, eşyalar kaymış gibi.
Sonra tüm mutfak dolaplarımdaki eşyalarımın yerleri değişti.Bakınca öyle canım sıkılıyo ki, hiç öyle koymayacağım şeyler var.Ya da orada durmasını istediğim şeyler ama yine hiç ses çıkarmadım, iyi olmuş dedim. Tabiiki Allah razı olsun ama beni hiç kimse dinlemiyo, yapmak istediğim hiçbişey kale alınmıyor.Ben sadece yatacağım o kadar. Ama ben son haftaya kadar hep temizlik yaptım hiç oturmadım.Zaten .çok hareketli bi insanım. Birden bi odaya hapsedilmek gibi, televizyon yok bişey yok, çok bunaldım.
Neyse, sonra eften püften bişeyden görümcem bize geldiğinde kendi annem darılıyor, çocuğu kreşe yeni başladı ve hep evde anneanne ile olduğundan ve çok sessiz olduğundan alışamadı hala .Çok huysuzluk yapıyor , kendini yerlere atıyor bu aralar.Görümcem de bu yüzden gergin.Kendi annemde misafir gelecek diye yerleri süpürüp siliyor ve görümcemin çocuğunun elinde şekerli jelibonlar yerlere döküyo, koltuğa dökülüyo görünce bak efe yerlere dökülmüş flan deyo.ama öyle kötü bi şekilde de demiyo aslında.Ama görümcem alınıyo ve eve gidiyolar.Artık gelmem diyomuş.Annem dedi böyle böyle diye, çok canı sıkılmıştı.Bende hayatta bi anneme hiç kıyamam öyle saf öyle temiz yürekli bi insanki.Hep iyi niyatinden başına herşey gelir zaten.
Onu öyle ağlamaklı görünce çok üzüldüm bi de nasıl olur böyle bişey yüzünden bi daha gelmeme. Eşimde anneme tavır alacak diye canım sıkıldı ayrıyeten.Sonra kayınvalideme sordum , o da olsun gelmesin bi daha demeye başladı iyice gerildim.Eşim geldiğinde ona anlattım ağladım bide tutamadım kendimi.Eşimde kardeşi ile konuşmaya gitti. Ondan sonrada annem ile kayınvalidem başladı niye eşime söylemişim, herşey söylenmezmiş.Ama söylemesem annem suçlu gibi olacak, her şey onların anlattığı gibi anlaşılacak. Biz bu şekilde anlaşıyoruz dedim, ben herşeyi söylerim falan dedim.Sonra içeride hala kendi aralarında konuşmalar devam etti, biri diyo ben gideyim istemiyosalar, biri diyo ben gideyim diye.
sonra eşim kızkardeşini alıp iftara geldiler ve bu şekildede bi daha açılmadan kapandı.Ama annem çok kırılmıştı. Her akşam görümcemler , kayınpederim, bizde ,annem kendini çok kötü hissetti.O yüzdende dün ilk kontolüme gittiğimde onuda kendi evine bıraktık.3-4 gün kalıp gelecek.Sonrada bi hafta biri bi hafta biri kalsın diyeceğim.İnşallah sorun çıknaz artık Allah yardımcım olsun.
Bu sadece çevremdeki olayların bi kızmı idi kızlar, bu gerginlikten fazla bişey yiyemiyordum.Miğdem bulanıyodu sanki.Eşimle yalnız kalmak istiyordum, keyile bebeğimi sevmek..
Bebeğimde 4. gün sarılık çıktı, 3410 domuştu 3050ye düşmüştü 3. günü, sonra 3 gün hiç tuvalete çıkmadı. 4.günün akşamı yağ sürdüler pamukla poposuna kayınvalidem ,o akşam bayağı bi doldurmuştu. Ama ondan sonra bugün yine 3.gün bişey yok sadece çiş yapıyo ve kız olduğu için kan biraz geliyo bazen.
İki günden beri sarılık korkusundan yükselirse yatırırız demişlerdi, daha az ara ile emzirmeye çalışıyodum.Dün ilk kontrolümüze gittik ve sarılık geçiyo gibi dedi, kabızlık 2 günde bi de olabilir dedi .Sadece çok kilo verdiği için doktor bi ona takıldı.Saat 10da evden çıkmıştık doyurup ve saatt 2 olmuştu hala uyuyodu.Ve açtı tabiiki.
Doktor karnını ellediğinde buruşur gibi çok zayıflamış dedi, daha zayıflarsa yatırmak zorunda kallırız dedi. Al bi korku daha bende....Elim ayağım kesildi yine.Yine içimde bi miğde krampları...Bu arada bende aççç ...
Bebeğin emme refleksi var mı, yada ben emzirdiğimimi sanıyorum acaba doymuyomu diye bebek odasına gönderdi.gittik ve hemşire ütün var, bebekde de emme refleksi var sadece tutamıyo dedi.Biri senin hep yanında olup destekleyecek kafadan dedi.Şimdi yarın sabah buradaki sağlık ocağında onu yine bi tarttıracağım. ve ondan sonra yükselme yok ise doğum yaptığım özeldeki çocuk doktoruna tekrar gideceğiz galiba. Dua edin kızlar bana gerçekten çok ihtiyacım var. Şu anda hala kakasını yapmadı.Yarına kadar bişey yapmadan bekleyeceğiz onuda bakalım.
Meme emmemz çok zor oluyo bizim. İlk başta tutamıyo.3 çekip ağlıyo, sonra tutuyo .Sizdede böyle olan var mı?
Anlattıklarımla ilgili var ise bildikleriniz ne olur fikirlerinizi söyleyin.Her şey için sağolun.