• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Acil Yardım!!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nunuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.318
0
116
43
İstanbul

Selam kızlar;
Hastenden geldiğimizden beri bi çok olumsuzluk yaşadım.Gerçekten çok canım sıkkın.Hiç kimse beni anlamaya çalışmadığı gibi, herkes bi alıngan olup, kendileri alınmaya çalıştılar.Hatta onlara da loğusalık basmış öyle diyolar.Gerçekten kafayı yiyecek derece de , size hiç oldu mu bilmem ama miğdem bulanacak derece de canım sıkkındı. Hala öyle ama birazcık olsun bebeğimi düşünerek toplamaya çalışıyorum kendimi. Yalnız yanarım yanarım , bu hayatta ben hep kendimi topladım , her ne olursa olsun. Ve yine kendi kendimi yine kendim topluyorum. Eve geldiğimizden beri kayınvalidem ve annem kalıyorlar ama ikisi de bi çok şeyi farklı yapıyolar.Bişey desem biri yaparken diğeri alınıyo. Biri banyoyu biz tok yaptırırız diyo, diğeri biz aç yaptırırız diyo. 3. günü bi markete kadar gittik, salonumu değiştirmiş kayınvalidem , anneme tut değiştirelim demiş.ama olmamış iyi tekrar eski haline çevirmişler.Geldiğimizdede nolmuş falan diyoduk eşimle, eşyalar kaymış gibi.
Sonra tüm mutfak dolaplarımdaki eşyalarımın yerleri değişti.Bakınca öyle canım sıkılıyo ki, hiç öyle koymayacağım şeyler var.Ya da orada durmasını istediğim şeyler ama yine hiç ses çıkarmadım, iyi olmuş dedim. Tabiiki Allah razı olsun ama beni hiç kimse dinlemiyo, yapmak istediğim hiçbişey kale alınmıyor.Ben sadece yatacağım o kadar. Ama ben son haftaya kadar hep temizlik yaptım hiç oturmadım.Zaten .çok hareketli bi insanım. Birden bi odaya hapsedilmek gibi, televizyon yok bişey yok, çok bunaldım.
Neyse, sonra eften püften bişeyden görümcem bize geldiğinde kendi annem darılıyor, çocuğu kreşe yeni başladı ve hep evde anneanne ile olduğundan ve çok sessiz olduğundan alışamadı hala .Çok huysuzluk yapıyor , kendini yerlere atıyor bu aralar.Görümcem de bu yüzden gergin.Kendi annemde misafir gelecek diye yerleri süpürüp siliyor ve görümcemin çocuğunun elinde şekerli jelibonlar yerlere döküyo, koltuğa dökülüyo görünce bak efe yerlere dökülmüş flan deyo.ama öyle kötü bi şekilde de demiyo aslında.Ama görümcem alınıyo ve eve gidiyolar.Artık gelmem diyomuş.Annem dedi böyle böyle diye, çok canı sıkılmıştı.Bende hayatta bi anneme hiç kıyamam öyle saf öyle temiz yürekli bi insanki.Hep iyi niyatinden başına herşey gelir zaten.
Onu öyle ağlamaklı görünce çok üzüldüm bi de nasıl olur böyle bişey yüzünden bi daha gelmeme. Eşimde anneme tavır alacak diye canım sıkıldı ayrıyeten.Sonra kayınvalideme sordum , o da olsun gelmesin bi daha demeye başladı iyice gerildim.Eşim geldiğinde ona anlattım ağladım bide tutamadım kendimi.Eşimde kardeşi ile konuşmaya gitti. Ondan sonrada annem ile kayınvalidem başladı niye eşime söylemişim, herşey söylenmezmiş.Ama söylemesem annem suçlu gibi olacak, her şey onların anlattığı gibi anlaşılacak. Biz bu şekilde anlaşıyoruz dedim, ben herşeyi söylerim falan dedim.Sonra içeride hala kendi aralarında konuşmalar devam etti, biri diyo ben gideyim istemiyosalar, biri diyo ben gideyim diye.
sonra eşim kızkardeşini alıp iftara geldiler ve bu şekildede bi daha açılmadan kapandı.Ama annem çok kırılmıştı. Her akşam görümcemler , kayınpederim, bizde ,annem kendini çok kötü hissetti.O yüzdende dün ilk kontolüme gittiğimde onuda kendi evine bıraktık.3-4 gün kalıp gelecek.Sonrada bi hafta biri bi hafta biri kalsın diyeceğim.İnşallah sorun çıknaz artık Allah yardımcım olsun.
Bu sadece çevremdeki olayların bi kızmı idi kızlar, bu gerginlikten fazla bişey yiyemiyordum.Miğdem bulanıyodu sanki.Eşimle yalnız kalmak istiyordum, keyile bebeğimi sevmek..
Bebeğimde 4. gün sarılık çıktı, 3410 domuştu 3050ye düşmüştü 3. günü, sonra 3 gün hiç tuvalete çıkmadı. 4.günün akşamı yağ sürdüler pamukla poposuna kayınvalidem ,o akşam bayağı bi doldurmuştu. Ama ondan sonra bugün yine 3.gün bişey yok sadece çiş yapıyo ve kız olduğu için kan biraz geliyo bazen.
İki günden beri sarılık korkusundan yükselirse yatırırız demişlerdi, daha az ara ile emzirmeye çalışıyodum.Dün ilk kontrolümüze gittik ve sarılık geçiyo gibi dedi, kabızlık 2 günde bi de olabilir dedi .Sadece çok kilo verdiği için doktor bi ona takıldı.Saat 10da evden çıkmıştık doyurup ve saatt 2 olmuştu hala uyuyodu.Ve açtı tabiiki.
Doktor karnını ellediğinde buruşur gibi çok zayıflamış dedi, daha zayıflarsa yatırmak zorunda kallırız dedi. Al bi korku daha bende....Elim ayağım kesildi yine.Yine içimde bi miğde krampları...Bu arada bende aççç ...
Bebeğin emme refleksi var mı, yada ben emzirdiğimimi sanıyorum acaba doymuyomu diye bebek odasına gönderdi.gittik ve hemşire ütün var, bebekde de emme refleksi var sadece tutamıyo dedi.Biri senin hep yanında olup destekleyecek kafadan dedi.Şimdi yarın sabah buradaki sağlık ocağında onu yine bi tarttıracağım. ve ondan sonra yükselme yok ise doğum yaptığım özeldeki çocuk doktoruna tekrar gideceğiz galiba. Dua edin kızlar bana gerçekten çok ihtiyacım var. Şu anda hala kakasını yapmadı.Yarına kadar bişey yapmadan bekleyeceğiz onuda bakalım.
Meme emmemz çok zor oluyo bizim. İlk başta tutamıyo.3 çekip ağlıyo, sonra tutuyo .Sizdede böyle olan var mı?
Anlattıklarımla ilgili var ise bildikleriniz ne olur fikirlerinizi söyleyin.Her şey için sağolun.

Selam kızlar;
Hastenden geldiğimizden beri bi çok olumsuzluk yaşadım.Gerçekten çok canım sıkkın.Hiç kimse beni anlamaya çalışmadığı gibi, herkes bi alıngan olup, kendileri alınmaya çalıştılar.Hatta onlara da loğusalık basmış öyle diyolar.Gerçekten kafayı yiyecek derece de , size hiç oldu mu bilmem ama miğdem bulanacak derece de canım sıkkındı. Hala öyle ama birazcık olsun bebeğimi düşünerek toplamaya çalışıyorum kendimi. Yalnız yanarım yanarım , bu hayatta ben hep kendimi topladım , her ne olursa olsun. Ve yine kendi kendimi yine kendim topluyorum. Eve geldiğimizden beri kayınvalidem ve annem kalıyorlar ama ikisi de bi çok şeyi farklı yapıyolar.Bişey desem biri yaparken diğeri alınıyo. Biri banyoyu biz tok yaptırırız diyo, diğeri biz aç yaptırırız diyo. 3. günü bi markete kadar gittik, salonumu değiştirmiş kayınvalidem , anneme tut değiştirelim demiş.ama olmamış iyi tekrar eski haline çevirmişler.Geldiğimizdede nolmuş falan diyoduk eşimle, eşyalar kaymış gibi.
Sonra tüm mutfak dolaplarımdaki eşyalarımın yerleri değişti.Bakınca öyle canım sıkılıyo ki, hiç öyle koymayacağım şeyler var.Ya da orada durmasını istediğim şeyler ama yine hiç ses çıkarmadım, iyi olmuş dedim. Tabiiki Allah razı olsun ama beni hiç kimse dinlemiyo, yapmak istediğim hiçbişey kale alınmıyor.Ben sadece yatacağım o kadar. Ama ben son haftaya kadar hep temizlik yaptım hiç oturmadım.Zaten .çok hareketli bi insanım. Birden bi odaya hapsedilmek gibi, televizyon yok bişey yok, çok bunaldım.
Neyse, sonra eften püften bişeyden görümcem bize geldiğinde kendi annem darılıyor, çocuğu kreşe yeni başladı ve hep evde anneanne ile olduğundan ve çok sessiz olduğundan alışamadı hala .Çok huysuzluk yapıyor , kendini yerlere atıyor bu aralar.Görümcem de bu yüzden gergin.Kendi annemde misafir gelecek diye yerleri süpürüp siliyor ve görümcemin çocuğunun elinde şekerli jelibonlar yerlere döküyo, koltuğa dökülüyo görünce bak efe yerlere dökülmüş flan deyo.ama öyle kötü bi şekilde de demiyo aslında.Ama görümcem alınıyo ve eve gidiyolar.Artık gelmem diyomuş.Annem dedi böyle böyle diye, çok canı sıkılmıştı.Bende hayatta bi anneme hiç kıyamam öyle saf öyle temiz yürekli bi insanki.Hep iyi niyatinden başına herşey gelir zaten.
Onu öyle ağlamaklı görünce çok üzüldüm bi de nasıl olur böyle bişey yüzünden bi daha gelmeme. Eşimde anneme tavır alacak diye canım sıkıldı ayrıyeten.Sonra kayınvalideme sordum , o da olsun gelmesin bi daha demeye başladı iyice gerildim.Eşim geldiğinde ona anlattım ağladım bide tutamadım kendimi.Eşimde kardeşi ile konuşmaya gitti. Ondan sonrada annem ile kayınvalidem başladı niye eşime söylemişim, herşey söylenmezmiş.Ama söylemesem annem suçlu gibi olacak, her şey onların anlattığı gibi anlaşılacak. Biz bu şekilde anlaşıyoruz dedim, ben herşeyi söylerim falan dedim.Sonra içeride hala kendi aralarında konuşmalar devam etti, biri diyo ben gideyim istemiyosalar, biri diyo ben gideyim diye.
sonra eşim kızkardeşini alıp iftara geldiler ve bu şekildede bi daha açılmadan kapandı.Ama annem çok kırılmıştı. Her akşam görümcemler , kayınpederim, bizde ,annem kendini çok kötü hissetti.O yüzdende dün ilk kontolüme gittiğimde onuda kendi evine bıraktık.3-4 gün kalıp gelecek.Sonrada bi hafta biri bi hafta biri kalsın diyeceğim.İnşallah sorun çıknaz artık Allah yardımcım olsun.
Bu sadece çevremdeki olayların bi kızmı idi kızlar, bu gerginlikten fazla bişey yiyemiyordum.Miğdem bulanıyodu sanki.Eşimle yalnız kalmak istiyordum, keyile bebeğimi sevmek..
Bebeğimde 4. gün sarılık çıktı, 3410 domuştu 3050ye düşmüştü 3. günü, sonra 3 gün hiç tuvalete çıkmadı. 4.günün akşamı yağ sürdüler pamukla poposuna kayınvalidem ,o akşam bayağı bi doldurmuştu. Ama ondan sonra bugün yine 3.gün bişey yok sadece çiş yapıyo ve kız olduğu için kan biraz geliyo bazen.
İki günden beri sarılık korkusundan yükselirse yatırırız demişlerdi, daha az ara ile emzirmeye çalışıyodum.Dün ilk kontrolümüze gittik ve sarılık geçiyo gibi dedi, kabızlık 2 günde bi de olabilir dedi .Sadece çok kilo verdiği için doktor bi ona takıldı.Saat 10da evden çıkmıştık doyurup ve saatt 2 olmuştu hala uyuyodu.Ve açtı tabiiki.
Doktor karnını ellediğinde buruşur gibi çok zayıflamış dedi, daha zayıflarsa yatırmak zorunda kallırız dedi. Al bi korku daha bende....Elim ayağım kesildi yine.Yine içimde bi miğde krampları...Bu arada bende aççç ...
Bebeğin emme refleksi var mı, yada ben emzirdiğimimi sanıyorum acaba doymuyomu diye bebek odasına gönderdi.gittik ve hemşire ütün var, bebekde de emme refleksi var sadece tutamıyo dedi.Biri senin hep yanında olup destekleyecek kafadan dedi.Şimdi yarın sabah buradaki sağlık ocağında onu yine bi tarttıracağım. ve ondan sonra yükselme yok ise doğum yaptığım özeldeki çocuk doktoruna tekrar gideceğiz galiba. Dua edin kızlar bana gerçekten çok ihtiyacım var. Şu anda hala kakasını yapmadı.Yarına kadar bişey yapmadan bekleyeceğiz onuda bakalım.
Meme emmemz çok zor oluyo bizim. İlk başta tutamıyo.3 çekip ağlıyo, sonra tutuyo .Sizdede böyle olan var mı?
Anlattıklarımla ilgili var ise bildikleriniz ne olur fikirlerinizi söyleyin.Her şey için sağolun.

Allah sabır versin canım ne diyim ben daha doğum yapmadığım için bu konu hakkında bi yorum yapamıcam hemen iyileşir bebeişin inşallah :Saruboceq:

doğum zamanı aileler arasında oluyormuş böyle napıcaksın her kafadan bi ses çıkıyor hiç anneye saygı duyulup davranılmıyor sabır et bebek biraz büyüsün rahatlarsın bakalım ben napıcam benim kayınvalidemde annemde gelirler biz de ne sorunlar çıkacak ben çok sinirliyimde bakalım sakin kalabilirim inşallah neyse hayırlısı olsun kendine dikkat et sütün felan azalır Allah korusun bebeğini düşün sen ondan önemlisi yok şu anda :ecrin_bebek:

Ah canim yaşadiklarini şuan ben yaşamiyorum daha doğum yapamadim çünkü ama az çok tahmin edebiliyorum,şimdi annenle kayinvalidenin bi kere ayni zamanda yaninda olmalari felaket olmuş,ben aylar öncesinden bunu ayarladim mesela,kismetse iki güne kadar annem gelecek,kayinvalidem daha önce kendi kendine hesaplar yapiyodu benim doğumumda geleceğine dair ama ben kayinvalidemi aldim karşima konuştum,annemle ikisini ayni anda istemediğimi söyledim,çünkü biliyorumki ayni zamanda olsalar çok tatsizliklar çikacak ve lohusa olunca insan stresten uzak durmasi gerekiyo,ikisinede farkli zamanlarda ihtiyacim olduğunu anlattim,şimdi kismetse önce annem gelecek,annem gidincede kayinvalidem,keşke sende öncewlikle böyle bi ayarlama yapsaydin çünkü iki tarafin birbiriyle anlaşmasi heleki böyle bi durumda çok zordur,sen kendini bebeğine odakla bence,bebeğini besleyebilmen için yediğine içitiğine dikkat etmen gerekiyo oysa sen evinde yaşanan huzursuzluk nedeniyle bebeğinle bile ilgilenemiyorsun anladiğim,eğerki artik dayanamiyorsan bence al karşina aile büyüklerini konuş senin kimsenin evinin düzenini filan değiştirmeye hakki yok benceannende olsa kayinvalidende,ayrica senin şuan morale ihtiyacin var kendini nasil iyi hissediyorsan onlari yapmalisin ama sanirim buna bile izin vermiyorlar,çok üzüldüm yaşadiklarina,dediğim gibi bebeğine konsantre ol bak kilo vermiş bütün ilgini sevgini ona ver,beslemeye doyurmaya çaliş,diğerleride ne yaparlarsa yapsinlar olaylarin içinde fazla bulunma bak mazallah sütün filan kesilir sonrada olan sana ve bebğine olur,allah yardimcin olsun sana ve bebeğine bol sağlikli ve stressiz bi ömür dilerim...

Son düzenleme:
ah canım ne zor şeyler bunlar hiç kimseyi umursam senin için en önemlisi bebeğin canını çok sıkmışın bence sütün az geliyo yaş üzüm sütü çoğaltıyomuş yemene dikkat et senin evin istediğini yap
ben de biliyorum başıma gelecekleri kayınvlidem hamileiğimin 3. aynda gelip 1 ay kaldıydı evimde misafir gibi oluydum çok bunlatıcı tamam iyi iyetinden yapıyo olabilir ama toz bile alırken kızyodu neymi ben hamileyşim abi gün dedim sen kendi işine bak boğuluyoru beni rahat bırak diye of sonra be nefez aldıydım ama doğumda da önce annem gelecek gidince gel diycez kayınvalideye evde 3 kadın çok fazla bence

Allah sabır versin canım ne diyim ben daha doğum yapmadığım için bu konu hakkında bi yorum yapamıcam hemen iyileşir bebeişin inşallah :Saruboceq:

doğum zamanı aileler arasında oluyormuş böyle napıcaksın her kafadan bi ses çıkıyor hiç anneye saygı duyulup davranılmıyor sabır et bebek biraz büyüsün rahatlarsın bakalım ben napıcam benim kayınvalidemde annemde gelirler biz de ne sorunlar çıkacak ben çok sinirliyimde bakalım sakin kalabilirim inşallah neyse hayırlısı olsun kendine dikkat et sütün felan azalır Allah korusun bebeğini düşün sen ondan önemlisi yok şu anda :ecrin_bebek:

Saol canım, zaten yemek pek yiyemedim sarılık olduğu sıralarda, harbiden yorucu bişey.Bi süre önce karnındayken şimdi bebeğin kollarında. Hiç kıyamıyosun bişey olacakdiye. Kim alsa gözün üstünde oluyo.
Kabızık içinde kayınvalidemin akrabaları badem yağı bi çay kaşığı verin demiş, biri de zeytinyağı demiş.BEnim bildiğim badem yağı saça sürülür. Zaytinyağıda ağır gelir gibi geldi.Gidip alacaklardı aldırmadım.GEçen arkadaşım geldi, biz otururken o ben gidip komşudan alayım demiş.Arkadaş da yanımızda sağlık ocağı var oraya gidecekti, bende o arada onunla giddip sordum şu yağ işini. Doktor bekleyin dedi, bi gliserin fitil varmıl onu çeyrek verebilirsiniz dedi.Ama ilk 6 ay ağızdan anne sütü dışında hiç bişey vermiyosunuz dedi.Bağırsakları yeni geliştiği için zarar verebilirmiş. Eve geldim annemlere anlattım sonra da yapmadık. Bizleri de onlar büyütmüş ama insanın kafası yoğun oluyo.En azından bişey yapılırken söylense. Herkes kendi kafasına göre yaparsa..
Allah hayırlısı ile sanada bebeğini kucağına almayı nasip etsin

Nuraycım Durucuklarımızın babaanne va haladan şansları aynı sanırım..ben de aynı sorunlarıyaşadım..görümcemin çocuğu 1,5 yaşında..aynı olylar...kayınvalidem desen tembelin teki..bide sanki o lohusa gibi beni idare edeceksin diyor bana...ama sen biraz daha şanslısın...eşin senin le..benim eşim de bana haklısın demiyor...annesine yalakalık yapıp duruyor....çok kötü bir durum ..heryerim kabardı kıpkırmızı va kaşınıyorum....

Durucuğu sen bol bol emzir yine de..bu arada ben de açım demişssin aç kalma kızın için.....moralini de bozma arkadaşım...

Ah canim yaşadiklarini şuan ben yaşamiyorum daha doğum yapamadim çünkü ama az çok tahmin edebiliyorum,şimdi annenle kayinvalidenin bi kere ayni zamanda yaninda olmalari felaket olmuş,ben aylar öncesinden bunu ayarladim mesela,kismetse iki güne kadar annem gelecek,kayinvalidem daha önce kendi kendine hesaplar yapiyodu benim doğumumda geleceğine dair ama ben kayinvalidemi aldim karşima konuştum,annemle ikisini ayni anda istemediğimi söyledim,çünkü biliyorumki ayni zamanda olsalar çok tatsizliklar çikacak ve lohusa olunca insan stresten uzak durmasi gerekiyo,ikisinede farkli zamanlarda ihtiyacim olduğunu anlattim,şimdi kismetse önce annem gelecek,annem gidincede kayinvalidem,keşke sende öncewlikle böyle bi ayarlama yapsaydin çünkü iki tarafin birbiriyle anlaşmasi heleki böyle bi durumda çok zordur,sen kendini bebeğine odakla bence,bebeğini besleyebilmen için yediğine içitiğine dikkat etmen gerekiyo oysa sen evinde yaşanan huzursuzluk nedeniyle bebeğinle bile ilgilenemiyorsun anladiğim,eğerki artik dayanamiyorsan bence al karşina aile büyüklerini konuş senin kimsenin evinin düzenini filan değiştirmeye hakki yok benceannende olsa kayinvalidende,ayrica senin şuan morale ihtiyacin var kendini nasil iyi hissediyorsan onlari yapmalisin ama sanirim buna bile izin vermiyorlar,çok üzüldüm yaşadiklarina,dediğim gibi bebeğine konsantre ol bak kilo vermiş bütün ilgini sevgini ona ver,beslemeye doyurmaya çaliş,diğerleride ne yaparlarsa yapsinlar olaylarin içinde fazla bulunma bak mazallah sütün filan kesilir sonrada olan sana ve bebğine olur,allah yardimcin olsun sana ve bebeğine bol sağlikli ve stressiz bi ömür dilerim...

Canım çok sağol ,ne güzel sen konuşabilmişsin.Ben kırılacaklar diye korkuyorum. Hatta anneme kızdım ikiside buradayken , annemi kırdım hep sıkıntımdan.
Annem gelecek bi kaç güne kadar , artık biriniz gelsin biriniz gitsin diyeceğim, zor olacak ama. Haftasonları da eşim evde nasılsa , haftasonlarıda kime olmasın dedim eşime. Bakalım ya.
Aslında kayınvalidem hiç gelip kalmaz, kızı doğum yaptığında da kalmadı hiç onda. Benim annem de Çekmecede oturuyo, 1 saat yok var, her zaman gelip gidemez ,hem onun içinde iyi olacak diye annem kalacak diyodum. Ama ikisi birden kalmaya başlayınca garip oldu.
Emzirme ile ilgili bana tavsiyede bulunacak var mı?

Canım çok sağol ,ne güzel sen konuşabilmişsin.Ben kırılacaklar diye korkuyorum. Hatta anneme kızdım ikiside buradayken , annemi kırdım hep sıkıntımdan.
Annem gelecek bi kaç güne kadar , artık biriniz gelsin biriniz gitsin diyeceğim, zor olacak ama. Haftasonları da eşim evde nasılsa , haftasonlarıda kime olmasın dedim eşime. Bakalım ya.
Aslında kayınvalidem hiç gelip kalmaz, kızı doğum yaptığında da kalmadı hiç onda. Benim annem de Çekmecede oturuyo, 1 saat yok var, her zaman gelip gidemez ,hem onun içinde iyi olacak diye annem kalacak diyodum. Ama ikisi birden kalmaya başlayınca garip oldu.

aynen canım ..akyınvalideme laf edemediğim için annemi babamı kırıyorum hep..ama cuma günü canıma tak ettirdi..kavga ettik...ama hala kendinş haklı görüyor....onun biricik oğlu varmış..sanki benden çöpten çıktım...onu idare etmem gerekiyormuş..kaşınıyprum sinirden diyorum ben de kaşınıyprum diyor kadın ya...o lohusa ben değilim sanki....

Nuray canım,o kadar takma kafana bak hemen hemen herkeste aynı sorunlar var canım.Ben biraz daha çanslıyım,kayınvalidem İstanbulda sadece 3 gün geldi ve dün akşam gitti.Aynen anlattığın gibi annem evde hizmetçi hiç mutfaktan çıkmıyor kayınvalidem ise hiç abartmıyorum inanın sabah duşunu alıp giyiniyor ve başlıyor tv seyredip,dergi olkumaya oruç da tutmuyor annecim ona 3 öğün yemek hazırlayıp resmen sehbaya önüne getiriyordu,ve kadın iftarda ne yiyeceğiz masaya oyurunca öğreniyor,Mutfaga bir gireyim,en azından domates soyarım,soğan doğrarım de dimi..Ben zaten bu haldeyim annem bir bana bir ona bakmak zorunda kaldı...Huyu hep böyleydi zaten zamanında gelip bayram demeyip tatil demeyip evine gitmeyip haftalarca kalırdı aynen bu şekilde biz de tavrımızı belli etmiştik artık,yüzü tutmuyor 3 gün kaldı gitti işte ama kendisi böyle yaptı,istenmez tabi böyle yaparsa.Eşim bu tablonun hep ortasındaydı,ne beni ne annesini savundu ama biz sonunda annesine kendimizi anlatabildik,kötü olduk evet ama en azından artık kullanılmıyoruz,herkes haddini bilsin ama.

Sen de canını sıkma...İkisi bir arada olunca tabiki sorun çıkar,sen 1 hafta birini 1 hafta birini çağır ya da eşine ennen gelmesin yoruluyor annem idare ediyor falan de...Çok zor bir durumdur bilirim,Allah yardımcımız olsun,bebeğin için sabırlı ol,annen komposto kaynatsın onu iç çok süt yapıyor bak Humana-Still tea diye bişey var eczaneden al o da süt yapıyor,bebğini uyandırıp uyandırıp emzirmeye çalış.Bir de içine bir iki damla limon damlatarak şekerli su içir bebeğine sarılığına iyi gelirmiş.Ben denedim Allaha şükür sarılık olmadı kızım.

Nuraycım Durucuklarımızın babaanne va haladan şansları aynı sanırım..ben de aynı sorunlarıyaşadım..görümcemin çocuğu 1,5 yaşında..aynı olylar...kayınvalidem desen tembelin teki..bide sanki o lohusa gibi beni idare edeceksin diyor bana...ama sen biraz daha şanslısın...eşin seninle..benim eşim de bana haklısın demiyor...annesine yalakalık yapıp duruyor....çok kötü bir durum ..heryerim kabardı kıpkırmızı va kaşınıyorum....

Durucuğu sen bol bol emzir yine de..bu arada ben de açım demişssin aç kalma kızın için.....moralini de bozma arkadaşım...

Deryacım çok saol, daha yeni okuyabiliyom. Benim eşim ailesini çok dinliyor, hep onlara göre program yapıyoruz, hatta yapmışsak onlara uyuyoruz. Bana çevremdkilerin daha hassas olduklarını şu anda söylüyr.Hala beni düşünen yok. Ben ağlayınca annesi üzülüyormuş, ben gideyim diyormuş. Bende ben ağlayınca sence üzülmüş olmuyormuyum dedim.Bana sabret 40'ına kadar diyo.
Yapacak bişey yok. Ben ailemden uzağım, başka bi yere geldim evlennce.Anneleri de çok yakn kız kardşi de. SEviyorum tabiiki onları da. Ama her zaman onlarla olmak istemiyorum. Eşimin bide kötü bi huyu var.Onlaral konuştuktan sonra bana haber veriyor son dakka, hatta unutuyo . Kendi ailemi özlüyorum.Bi gittiğimde dayımlar,dedemler ,annem derken, çay kaldır indir, yemek koy derken akşam olup geliyoruz hiç bişey anlamıyorum.Doyamıyorum kendi aileme. Şimdide annem yeni gelmişti, ve bu gerginlikten geri gönderdim.
Neyse Allah hepimize sabır versin.

ayy arkadaşlarr hepimizz aynı durumdayız sanırımm. kızlarr yazdıklarınızı okudugumda kendi yaşadıklarımızın aynısı. benim annemde canım benim bana bakabilmek için sanki hizmetçi gibi çalışıp duruyor, bende başkalarına kızamadıgım için yine ona sesim çıktı sonrasında üzülüyorsunn. herkesin agzından ayrı sesler çıkıyor. tanıyorum sandıgın kayınvalideni aslında tanımıyor çıkıyorsun. eşin bile anlamıyor seni aglamamak ve üzülmemek için kendini zor tutuyorsun. birtek kendi annen anlıyorr. iki arada bir derede kalıyorsun annen,kayınvaliden,eşinn hepsini idare etmek zorunda kalıyorsunn ayy kızlarr ne zormuş gerçektenn. nuraycımm bak konuyu iyiki açmışsınn o kadar dertliyimki bende. birde üstüne üstlük eşime sorarsanız ben kapriste yapıyormuşumm ne yapıyorsam insanları idare etmekten başka. inanınn çok doluyumm ne yapacagımı şaşırdım kaldım.

Son düzenleme:
ay valla nuraycım ben de ailemden uzaktyım..ben gölcükte onlatr izmirde....zaten gurbet zor....kayınvalidem burnumun dibide oturuyor...insanın istemediği ot burnuun dibinde bitermiş ya....
aslı demiş ya kayınvalidemi yeni tanıorum....ben tanıdığım sandığım eşimi bile tanımamışım diye düşünüyorm artık....inanaır mısın boşanma fikri bile hep aklımda artık....bayrama kadar sabret diyor bakalım ne olacaksa.....

valla aslıcım hepimiz demekki aynı dertteyiz....annem benim de resmen hizmetçi gibş ievde....kaynanam sabah uyanıyor sıkılırsa çııyor geziyor hatta komşu gezmeleri çarşı gezmeleri.....iftara doğru geliyor eve...annem yemek hazırlıyor,masa hazırlıyor...tüm gün çamaşr yıka ,as..bulaşık yıka..bir de bebek için bana yardım et....kadın kafayı yiyecek ...hatta sahurda bile annem hazırlıyor hanımefendi öyle uyanıyor.....boğasım geliyor...bir de horluyor uyurken...geceleri duru 3 e kadar falan ağlıyor kadın yan odamda yatıyor ve horul horul uyuyor...annem evin üst atında yatıyor ..azıcık ağlasa iniyıor yanıma....kadın bir de gece ben bakayım dediği için yanodamda yatıyor....offf offff....kaynana kaynanadır valla....bir de neden adımzı kötü diyorlar...kendilerine bakma akıllarına gelmiyor ben napıyorum diye....

ay valla nuraycım ben de ailemden uzaktyım..ben gölcükte onlatr izmirde....zaten gurbet zor....kayınvalidem burnumun dibide oturuyor...insanın istemediği ot burnuun dibinde bitermiş ya....
aslı demiş ya kayınvalidemi yeni tanıorum....ben tanıdığım sandığım eşimi bile tanımamışım diye düşünüyorm artık....inanaır mısın boşanma fikri bile hep aklımda artık....bayrama kadar sabret diyor bakalım ne olacaksa.....

valla aslıcım hepimiz demekki aynı dertteyiz....annem benim de resmen hizmetçi gibş ievde....kaynanam sabah uyanıyor sıkılırsa çııyor geziyor hatta komşu gezmeleri çarşı gezmeleri.....iftara doğru geliyor eve...annem yemek hazırlıyor,masa hazırlıyor...tüm gün çamaşr yıka ,as..bulaşık yıka..bir de bebek için bana yardım et....kadın kafayı yiyecek ...hatta sahurda bile annem hazırlıyor hanımefendi öyle uyanıyor.....boğasım geliyor...bir de horluyor uyurken...geceleri duru 3 e kadar falan ağlıyor kadın yan odamda yatıyor ve horul horul uyuyor...annem evin üst atında yatıyor ..azıcık ağlasa iniyıor yanıma....kadın bir de gece ben bakayım dediği için yanodamda yatıyor....offf offff....kaynana kaynanadır valla....bir de neden adımzı kötü diyorlar...kendilerine bakma akıllarına gelmiyor ben napıyorum diye....

deryacımm valla yazılarınızı okudukça aglayasım geliyor. sorma güzelim bende eşimi tanımıyorum diyorum canımm sanki ben dogum yapmadım o yaptı.kayınvalidemler zaten bir dogum yaptıgım gün geldiler birde mevlüdünü hemen yapalım dediler o zaman geldiler birde geçen hafta bir günlügüne geldiler kaldılar ama hep annem koşturmacı eltimde geldi ama iş yapan yok birde üstüne üstlük bana ve bebegime karışmalar şunu şöyle yap böyle yap diye,annem bana güzel bakıyor tabi sagolsun sizde adet böylemidir demeler. eşim desen tavırlı takınmalar annemin bildikleri yapmak istedikleri farklı kayınvalidemlerinki farklı inan aglamamak için kendimi zor tutuyorum aslında o kadar çok doluyumki. herkes birbirleriyle ilgili birşey söylüyor ben arada kalan taraf tamam tamam diyip duruyorumm.daha çok doluyum çook ama ne yapacagız biraz daha katlanacagız sanırım.katlanacagızda diyorum ama nereye kadar patlama noktası yakındır.

Ben henüz doğurmadım, bu hafta içi bekliyoruz inşallah. Hamileliğimin başından beri beri böyle sorunlar yaşayacağımı düşünüp stresli bir hamilelik geçirdim. Benim kaynanada alt katta. Hamileliğim boyunca bir kere nasılsın nasıl geçiyor hamileliğin diye sormadı, oğlunun yanında sordu 1-2 kere. Annem ablam geldi evi temizledik canımız çıktı, kolay gelsin bile demedi, keşke kadın gelseydi yordum annemi ablamı, bide stresliyim hep kalplerini kırdım, hiç sesleri çıkmadı,beni idare ettiler hep, nasıl pişmanım, içim yanıyor. Şimdi doğum yaklaştı. Kaynanam doğsun artık oğlum yavrum falan diyo. Oğlum yavrum dedikçe cinlerim tepeme çıkıyor, mecburen gülümsüyorum. Aniden sancılansam hastaneye nasıl gideceğimizin planlarını yapıyor. Annem arka sokakta oturuyor, onları hesaba katan yok. Odasını annem aldı, donundan zıbınına herşeyini aldı, kaynanamların durumu çok daha iyi, hiç birşey yapmadı. Yardım edecem diyip duruyor, edeceksen et, lafını edip durma di mi, herşeyi alındıktan sonra da benden bişey istemiyorsunuz diye ağlıyor, kocamda ağlamasına üzülüyor, ben lohusalıkta napacam kızlar, çok kafama takıyorum.

kızlar kendinizi boş yere üzmeyin buların hepsini bende yaşadım, ama merak etmeyin hepsi geçecek biraz daha sabır edin kimseyi kırmayın hepsi evine gidecek sonuçta, büyükler hep kendini över ama aslında çok düşüncesiz olabiliyorlar bazen, hep kendi bildiklerini yapmak istiyorlar benim kayınvalidem de bir sürü saçma sapan kocakarı adetlerini söyledi durdu ama hiçbirini yaptırmadım sizler de tavrınızı koyun

aynen canım ..akyınvalideme laf edemediğim için annemi babamı kırıyorum hep..ama cuma günü canıma tak ettirdi..kavga ettik...ama hala kendinş haklı görüyor....onun biricik oğlu varmış..sanki benden çöpten çıktım...onu idare etmem gerekiyormuş..kaşınıyprum sinirden diyorum ben de kaşınıyprum diyor kadın ya...o lohusa ben değilim sanki....

Canım deryacım sende iyi bak kendiine. İdare edeceğiz artık. Ama bi hafta bi hafta değil 40'ıma kadar annem kalsın artık sadece bunu istiyorum. Kayınvalidem zaten yakında oturuyo. gün içinde gelip gitsin artık
Bu şekilde konuşacağım.İsterlerde kırılsınlar ama şu anda bebeğmin sağlığı çok önemli.

Son haberleri anlatayım kızlar.Bana ve kızıma çokk dua edin.
İlk kontrolünde bebeğimi kilo kaybetmiş gördü ve pazartesi tekrar getirin dedi doktor. Bu sabah oraya değil de oturduğum yerdeki develet hastanesine götürdüm.Bu sefer kilo alacak derken , 2900 olmuş kızım ya. 3410 'du doğum kilosu. Sütün yetmiyo olabilir dediler ve Aptamil mama ile takviye verdi.Bi de süt yapıcı bi çay verdi.
Mamayı kaşıkla verirsem emzirdikten sonra pek alışmaz dediler.
Göğüslerimde iyice yumuşadı kızlar ya. Bol bol su içmeye çalışıyom. Allahım ne olursun yardım et bana. Tanıdıklarında böyle olmuş .Sen çok ara veriyosun emzirirken dediler. Sabah 2 saatte bi akşam 3 saatte bir demişlerdi, ama ben kzımı uyandırana kadar da bi saat geçiyo. İyice aç bıraktım kızımı . İlk baştada tutamıyo ağzında zorla sokuyom, sonra sonra ağzına alıp çekiyo, ama iyice ucunu çok nadir kavradığını hissediyom.Boşa mı emzirdim acaba hep ya? Şİmdi perşembe gününe kadar emzirme ile uğraşıp mama vereceğim.
Bana çok dua edin ve önerisi olan var ise ne olur yazsın...,:çok üzgünüm:

benim oğlu 2003 doğumlu yeni doğduğunda o da memeyi tutamıyordu ama hastane de doktorlar başını destekleyerek alıştırmaya çalıştılar.Eve dönünce de ilk bir kaç gün aynı şeyi evde uyguladık.Bir kaç gün sonra zaten artık alıştı 2 sene boyunca hiç bırakmak istemedi

Back