Acil yardım!

HappyLifeXx

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2007
505
803
merhaba arkadaşlar size birşey danışmak istyorum. Bu ay sonunda Türkiye'ye seyahat edeceğim bebeğimle ilk defa çıkış yapacak. Eşimin izinini almam gerekiyor mu bunun için? Evliyiz ama o işinden dolayı gelemeyecek ben ve bebeğim gideceğiz sadece. Pasaport kontrolünde bebekle ne gibi belgeler istiyorlar ya da izin belgesi? Zamanım gazla Yok ve cevabı hiçbir yerde bulamadım

Son düzenleme:
gerekiyor diye biliyorum ama çünkü belki bebeği babasından habersiz kaçırıyor olabilirsiniz :KK17:

Evet muvafakatname ... notere gideceksiniz.

babanın verdiği izinle, çocuğun anneyle birlikte pasaport çıkarabileceği, vizeye başvurabileceği ve yurtdışına çıkabileceği yazılı bı belge verecek ve kimlik bilgi dökümü olacak bu belgede 5 dklik ve uygun bı işlem... ayri olmadığınız için sormaya da bilirler ama siz kesin yaptırın.

New York Turk konsoloslugunu aradim ve THY yi aradim tam bilgi vermediler, internetten arastirdim bazi yerler noterli bazi yerler sadece evde duzenlediginiz imzali izin kagidi yeterli diyor kafam karisti.
Amerika dan Turkiyeye tek basina cocuguyla giden kimse olmadi mi acaba :KK43:

Bildigim kadariyla muvakafatname baskasinin cocugu ile yurtdisina cikildiginda yada ebeveynler ayrilmis veya bosanmis iseler gerekiyor diye biliyorum.

New York Turk konsoloslugunu aradim ve THY yi aradim tam bilgi vermediler, internetten arastirdim bazi yerler noterli bazi yerler sadece evde duzenlediginiz imzali izin kagidi yeterli diyor kafam karisti.
Amerika dan Turkiyeye tek basina cocuguyla giden kimse olmadi mi acaba :KK43:
Evde hazırlanmış kağıtla olmaz o ne bilinsin eşinizin olduğu... Resmi evrak olmali ... Kimisi soruyor kimisi sormuyor sizin yanınızda bulunsun... Tek başınıza gelebilirsiniz aslında ama o an istenirse sorun olur görevlinin insiyatifine kalmış görmek isterse sorun olur

X