• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan acil yardım nişan bohçası :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sabaeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
248
0
66
İzmir
kızlar günaydın, yakında resmi olarak nişanlanıyoruz yani şimdiye kadar yüzük takıyorduk ama böyle büyük bir nişan yapmamıştık yapmaya karar verdik ama gelin görün ki ben bu nişan çeyizinin altından kalkamıyorum. ne alacağımı bilmiyorum. bildiğim kadarıyla kemer, cüzdan, ayakkabı falan alınıyormuş. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. erkeğe verilen bohçada neler olmalı

:) ben biraz yardımcı olmaya çalışayım cnm sana, benimde 28 ocakta cumartesi günü nişanım biz alışverişi yaptık neler aldınız dersen;
-gömlek-triko-pantolon,hırka
-eşofman takımı-pijama takımı
-ayakkabı-terlik
-kemer takımı
-iç çamaşırı
-biz şimdiden damatlığınıda aldık :)
-sonra parfüm, deodorant,krem,tırnak makası,tarak,diş fırçası,diş macunu, şampuan, duş jeli,traş losyonu, bide traş makinesi aldık :)
unuttuğum bişey varsa yazarım cnm yine. sen heyecan yapma herşey o kadar güzel gelişiyoki hiç bitmesin istiyosun :))

:) ben biraz yardımcı olmaya çalışayım cnm sana, benimde 28 ocakta cumartesi günü nişanım biz alışverişi yaptık neler aldınız dersen;
-gömlek-triko-pantolon,hırka
-eşofman takımı-pijama takımı
-ayakkabı-terlik
-kemer takımı
-iç çamaşırı
-biz şimdiden damatlığınıda aldık :)
-sonra parfüm, deodorant,krem,tırnak makası,tarak,diş fırçası,diş macunu, şampuan, duş jeli,traş losyonu, bide traş makinesi aldık :)
unuttuğum bişey varsa yazarım cnm yine. sen heyecan yapma herşey o kadar güzel gelişiyoki hiç bitmesin istiyosun :))

canım benim allah tamamını erdirir inşallah... biz de 25 Şubatta nişanlanıyoruz... ama şimdiye kadar sadece nişan mekanı ve benim nişanlığım hazır :) şimdi sen bana anlatmışsın ama benim anlamadığım şey nişanda daha az eşya alınmıyormuydu... yani benim bildiğim nişanda az ve öz alıyorsun düğünde daha fazla alıyorsun... acaba ben mi yanlış biliyorum... ayrıca şimdiden damatlığı almakla çok iyi etmişsiniz ben de şimdiden gelinliklere bakıyorum seçiyorum falan :)

Son düzenleme:
AMİNN cnm benim inş :)) Allah hepimizinkini tamamına erdirsin. :)
cnm aslında o tercihe göre değişiyo, mesela biz şimdi nişanda bohça yapıcaz bi daha düğünde tekrar bohça yapmıcaz :). o yüzden şimdiden aldık herşeyi, ama bazen tercihe göre nişanda yapılmıyo düğünde yapılıyo yani karşılıklı iki tarafın anlaşması önemli cnm :) siz nasıl konuştunuz düğündemi bohçayı yapıcaksınız.

AMİNN cnm benim inş :)) Allah hepimizinkini tamamına erdirsin. :)
cnm aslında o tercihe göre değişiyo, mesela biz şimdi nişanda bohça yapıcaz bi daha düğünde tekrar bohça yapmıcaz :). o yüzden şimdiden aldık herşeyi, ama bazen tercihe göre nişanda yapılmıyo düğünde yapılıyo yani karşılıklı iki tarafın anlaşması önemli cnm :) siz nasıl konuştunuz düğündemi bohçayı yapıcaksınız.

ya biz aslında net birşey konuşmadık... ama nişanlımın tarafı bende hep bir kusur bulmaya çalıştıkları için ben herhalde hem nişanda hem düğünde tam teşükküllü birer bohça vercem :D bence biz de sizin gibi nişanda bitirelim bu bohça işini çünkü düğün yaparken zaten masraflarımız olacak bir de o zaman bu bohça girmesin araya... of ya zor işler bunlar.... onun ailesi yüzünden sıkıntı geldi bana :D

Merhabalar canım yazdıklarını okudumda sen sanırım düğün çeyizinle karıştırdın :) biz şöyle yaptık; söz bohçası yaptık içinde erkeğe bir pijama takımı (kayınvalidem oğlum pijama takımı giymiyor eşofman takımı al istersen kızım dedi eşofman takımı aldım) , terlik, atlet, boxer, gömlek, çorap, havlu, ayakkabı (sözde giyeceği ayakkabı) vardı.

Söz bohçası pek teferruatlı olmaz canım. Nişan bohçası çok detaylı olur.

Ben şimdiye kadar aldıklarımı yazıyorum pijama takımı,esofman takımı, gömlek, tshirt, pantolon, atlet, külot,çorap, traş takımı, Yüz bakım ürünleri ( traş köpüğü, kremi, duş jeli, sabunu, şampuanı vs.. ) bohça, seccade, havlu, tekke, tesbih, nişanda giyilecek ayakkabısı ve takımıda alınacak, ayrıca bir pantolonda almak istiyorum birde jilet aldım ama traş makinasıda olsun bohçanın içinde herşey tam takım olsun istiyorum canım.

Birde ben kayınvalidemle öz anne kız gibiyiz bana her şeyi açık açık söylüyor kızım dedi anne baba dedeler anneanneler babaanneleri yengeleri halaları vs bohçaya katmayalım sadece sana ve berkana yapılsın dedi yoksa ben altından kalkamam dedi bende tamam dedim. O yüzden biz sadece birbirimize yapacağız böylece en güzel şeyleri birbirimize almış olacağız. sen bi kayınvalidene sor yada sordur bakalım başkalarına bohça yapılacak mı. Yapılacaksa o bohçaları nişan bohçasıyla beraberde verebilirsin düğün yapılacağı zaman hediye gibide verebilirsin. Aklına birşey takılırsa sor cnm unuttuğum bir şeyler olduğunu düşünüyorum :)

Merhabalar canım yazdıklarını okudumda sen sanırım düğün çeyizinle karıştırdın :) biz şöyle yaptık; söz bohçası yaptık içinde erkeğe bir pijama takımı (kayınvalidem oğlum pijama takımı giymiyor eşofman takımı al istersen kızım dedi eşofman takımı aldım) , terlik, atlet, boxer, gömlek, çorap, havlu, ayakkabı (sözde giyeceği ayakkabı) vardı.

Söz bohçası pek teferruatlı olmaz canım. Nişan bohçası çok detaylı olur.

Ben şimdiye kadar aldıklarımı yazıyorum pijama takımı,esofman takımı, gömlek, tshirt, pantolon, atlet, külot,çorap, traş takımı, Yüz bakım ürünleri ( traş köpüğü, kremi, duş jeli, sabunu, şampuanı vs.. ) bohça, seccade, havlu, tekke, tesbih, nişanda giyilecek ayakkabısı ve takımıda alınacak, ayrıca bir pantolonda almak istiyorum birde jilet aldım ama traş makinasıda olsun bohçanın içinde herşey tam takım olsun istiyorum canım.

Birde ben kayınvalidemle öz anne kız gibiyiz bana her şeyi açık açık söylüyor kızım dedi anne baba dedeler anneanneler babaanneleri yengeleri halaları vs bohçaya katmayalım sadece sana ve berkana yapılsın dedi yoksa ben altından kalkamam dedi bende tamam dedim. O yüzden biz sadece birbirimize yapacağız böylece en güzel şeyleri birbirimize almış olacağız. sen bi kayınvalidene sor yada sordur bakalım başkalarına bohça yapılacak mı. Yapılacaksa o bohçaları nişan bohçasıyla beraberde verebilirsin düğün yapılacağı zaman hediye gibide verebilirsin. Aklına birşey takılırsa sor cnm unuttuğum bir şeyler olduğunu düşünüyorum :)

tatlım benim kafam karıştı ne teferruatlı işmiş bu... dediğin gibi kayınvalideme bi sorayım ama bence de gerek yok başkalarına bohça hazırlamak... anladığım kadarıyla nişan bohçasında herşey bulunuyor... tamam ben de herşeyi alırım umarım o da herşeyi alır... peki nişan bohçası nişandan bir gün önce mi verilir... ya da düğünde de mi bohça olur... ne kadar çok bohça var :D of ben bu işi başaramayacağım galiba :)

tatlım benim kafam karıştı ne teferruatlı işmiş bu... dediğin gibi kayınvalideme bi sorayım ama bence de gerek yok başkalarına bohça hazırlamak... anladığım kadarıyla nişan bohçasında herşey bulunuyor... tamam ben de herşeyi alırım umarım o da herşeyi alır... peki nişan bohçası nişandan bir gün önce mi verilir... ya da düğünde de mi bohça olur... ne kadar çok bohça var :D of ben bu işi başaramayacağım galiba :)

evet canım benimde başlarda çok kafam karışıyordu :) bencede banada kayınvalidem söyleyince mantıklı geldi hem alacağım başkalarına birşeyler sonra beğenmicekler olmayacak vs malum kimseyi memnun edemeyiz. Evet canım en teferruatlısı nişan bohçası içinde yok yok :) tabiki canım sen ne alırsan onlarda onu alacak mesela sen ona pijama takımı alıcaksın onlarda sana 6lı gecelik seti alacak, sen terlik alacaksın onlar şu tüylü terlikler varya onlardan alacak gibi gibi :)canım bohçaların verilmesi kişiden kişiye değişiyor bazıları kız bohçasını nişandan önce veriyor erkek bohçasını nişandan sonra erkeğin evine götürüyor bazıları nişandan bir gün önce veriyor değişken yani. Canım nişan bohçasını güzelce yaparsan düğünde bir daha bohça yapmana ne gerek var ki hem düğün telaşı hemde bir sürü masrafınız olacak zaten nişanlın nişan bohçasındakiler kullanmaz evlenince kullanır o yüzden düğün bohçasına gerek yok.

arkadaşlar benimde şubatta nişanım var kısmet olursa, peki bu saydıklarınız yani bohça takımları toplam ne kadar tutuyor:44:

arkadaşlar benimde şubatta nişanım var kısmet olursa, peki bu saydıklarınız yani bohça takımları toplam ne kadar tutuyor:44:

valla harika bir soru... ve bence herkesin derdi olan bir soru... gerçekten bilen varsa yazsın... yaklaşık olarak ne kadar tutuyor

kızlar tam adamına sordunuz sorunuzun cevabı bende :) söz bohçası için orta halli bir bohça hazırladım fazla detay olmadığı için ayakkabı ile birlikte 300TL tuttu babam takımda aldı onu katmıyorum.

Nişan bohçam için suan eksik olan birtek tshrt ve traş makinası. Kaliteli bir şey olsun istiyorum 50tl ye tshirt alsam (marka bir şey olucak polo olabilir), traş makinası içinde 200Tl bütçe ayırdım.
Bunlar haricinde olanlar için toplamda 850-875tl para harcadım ki ayakkabı ve damatlık da alınmadı hala :26:

Sizin nişan bohçasına gelirsek bohçanın içine koyacağınız şeylerin kalitesine bağlı. 500tl yede düzersiniz 1500TLye de düzersiniz kızlar. Mesela ben donundan,çorabından gömleğine kadar pier carden aldım 850TL tuttu. Ama 30tl yede terlik var pazardan 5tl yede terlik var.

Aşağı yukarı 500tl ile 2000tl arası bohçanızı düzersiniz kızlar dediğim gibi size kalmış bir şey.

cnm hayırlı olsun şimdiden bence önce onlar seni çıkarsın bi gör bakalım ne alıyorlar çünkü bu çok geniş bir yelpaze baktın sana ne gerekiyorsa en ince ayrıntısına kadar alıyorlar sende ozmn alabiliyorsan alırsın alamıyorsan normal birseyler alırsın(unutma herzaman en çok kıza alınır) ya yok ben ne yapmam gerekiyorsa yapayım onların aldığı önemli değil diyorsan yine sana almaya çıktığınızda sende ona alırsın. Ama bence o almadan alma bir gör bakalım.

cnm hayırlı olsun şimdiden bence önce onlar seni çıkarsın bi gör bakalım ne alıyorlar çünkü bu çok geniş bir yelpaze baktın sana ne gerekiyorsa en ince ayrıntısına kadar alıyorlar sende ozmn alabiliyorsan alırsın alamıyorsan normal birseyler alırsın(unutma herzaman en çok kıza alınır) ya yok ben ne yapmam gerekiyorsa yapayım onların aldığı önemli değil diyorsan yine sana almaya çıktığınızda sende ona alırsın. Ama bence o almadan alma bir gör bakalım.

valla iyi fikir :) bencede bakayım eğer onlar böyle herşeyin olduğu bir bohça getirirlerse benim vereceğim bohça da da herşey olur... ayrıca teşekkür ederim :)

valla harika bir soru... ve bence herkesin derdi olan bir soru... gerçekten bilen varsa yazsın... yaklaşık olarak ne kadar tutuyor

şu anda bu bölümün 2. sayfasında "erkek nişan bohçası teferruatlı fiyat listeleri" diye bir konu açılmıştı, ben ve birkaç arkadaş yazmıştık detaylı. oradan bakabilirsiniz.

Back