• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım manik depresif emzirme

delimorbulut

kanatlarım var ruhumda
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
30
5
8
Arkadaşlar bugün dr gittim manik atak bipolar teşhisi koydu.ilaç verdi.benim bir yaşında bebeğim var.anne sutu alıyor.sütten yavaş yavaş kesmemi söyledi.ama illa kes demedi bana bıraktı aslında.emzirirken bu ilaçları kullanan var mi acaba lütfen yardım edinnnn..

Arkadaşlar bugün dr gittim manik atak bipolar teşhisi koydu.ilaç verdi.benim bir yaşında bebeğim var.anne sutu alıyor.sütten yavaş yavaş kesmemi söyledi.ama illa kes demedi bana bıraktı aslında.emzirirken bu ilaçları kullanan var mi acaba lütfen yardım edinnnn..

Doktora gitmekle cok iyi yapmissin, o sana neler yapman gerektigini söylemistir.Emzirenler var bu sayfada hamile kalanlarin paylasim yaptiklari bölüm var oradan takip edebilirsin.Doktorunun söylediklerine uymaya calis ,Allah yardimcin olsun.

Doktora gitmekle cok iyi neler yapman gerektigini söylemistir.Emzirenler var bu sayfada hamile kalanlarin paylasim yaptiklari bölüm var oradan takip edebilirsin.Doktorunun söylediklerine uymaya calis ,Allah yardimcin olsun.
Dün akşam aldım bi tane ilaç.hatta yarım aldım ama hala kendime gelemedim çok uyuşturturdu beni.sanırım kullanamicam.elim kolum tutmuyor kendime gelemiyorum

Dün akşam aldım bi tane ilaç.hatta yarım aldım ama hala kendime gelemedim çok uyuşturturdu beni.sanırım kullanamicam.elim kolum tutmuyor kendime gelemiyorum

Alisma devresi var o süre gecene kadar uyusturabilir ,senin yazdigin gibi elini ayagini tutturtmaz ,zor ama ilacsiz iradene sahip cikip sadece cocuguna odaklanmaya calis bari...onun disinda baska birseyle ilgilenme birde ev isleri ,disaridan gelicek herhangi bir sorunla falan karsi karsiya kalirsan ataklarin gelmesi cok kolay olabilir.

Bipolarda kullanilan agir ilaclari hastaneye yatmadan kullanmaya baslamak zor bir dönemin baslamasi demek olabilir bunuda unutma ,cünkü kullandigin ilaclar bedeninde degisiklikler yapicak bunu ancak sen yalniz gözlemleyebileceksin .Hastanede yatarak kullanmaya baslayanlar ise doktor kontrolunde olduklari icin daha kolay olabiliyor 3-4 hafta arasi beden ilaclara alisiyor ,ilk basta yasadigin sorunlari yasamiyorsun,tabii bu bir secim sen evde ilaclari kullanmaya basladigin icin ,yardimcin yok islerin var ,bebegin var bakima ihtiyaci olan hem ilaclara alisman hem evin isleri zor.Eger evinde sana ve bebegine yardim edebilecek biri olsaydi cok iyi olurdu daha kolay olurdu.Birileri olsa sana yardim edebilecek onlardan yardim al ,hic degilse su 3-4 hafta icin.Daha sonra alisiyor bedenin.

Bipolarda kullanilan agir ilaclari hastaneye yatmadan kullanmaya baslamak zor bir dönemin baslamasi demek olabilir bunuda unutma ,cünkü kullandigin ilaclar bedeninde degisiklikler yapicak bunu ancak sen yalniz gözlemleyebileceksin .Hastanede yatarak kullanmaya baslayanlar ise doktor kontrolunde olduklari icin daha kolay olabiliyor 3-4 hafta arasi beden ilaclara alisiyor ,ilk basta yasadigin sorunlari yasamiyorsun,tabii bu bir secim sen evde ilaclari kullanmaya basladigin icin ,yardimcin yok islerin var ,bebegin var bakima ihtiyaci olan hem ilaclara alisman hem evin isleri zor.Eger evinde sana ve bebegine yardim edebilecek biri olsaydi cok iyi olurdu daha kolay olurdu.Birileri olsa sana yardim edebilecek onlardan yardim al ,hic degilse su 3-4 hafta icin.Daha sonra alisiyor bedenin.
Teşekkür ederim cevap verdiğin için.ilaclarimi kullanmaya karar verdim.çünkü kendimle baş edebilmek güçleşiyor gittikçe.bugün daha iyiyim.ilk günkü kadar zorlamadı.kollarim halsiz biraz bulanık görüyorum.eşim iki hafta izinde kızımla ilgileniyor .yardım isteyebilecegim kimse yok.annem vefat etti.kardeşlerim uzakta.bu durumda olduğumu kimse bilmiyor.insanlar anlamıyor ne yazık ki.deli diye damgalarlar anında.kötü olup rol yapmak daha zor.

Teşekkür ederim cevap verdiğin için.ilaclarimi kullanmaya karar verdim.çünkü kendimle baş edebilmek güçleşiyor gittikçe.bugün daha iyiyim.ilk günkü kadar zorlamadı.kollarim halsiz biraz bulanık görüyorum.eşim iki hafta izinde kızımla ilgileniyor .yardım isteyebilecegim kimse yok.annem vefat etti.kardeşlerim uzakta.bu durumda olduğumu kimse bilmiyor.insanlar anlamıyor ne yazık ki.deli diye damgalarlar anında.kötü olup rol yapmak daha zor.

Esin bebeginize bakar sen ilaclarina alisirsin,gün gectikce daha rahatlamis hissedeceksin ,daha sonra doktorunun tavsiyesiyle belki birgün ilaclari kesersin, ihtiyacin kalmaz bunu basaran bipolar var :)

Sağlıklıca çocuğunu doğurmuşsun zorunlu olan 6 aylık emzirmeyi bile yapmışsın bebek için gerekli olan süt değil sevgide önemli atak geldiğinde yaşadığını bile anlamazsın çocuğa verimli olmazsın. Ben hamile kalırken ilaç kullanımını araştırıyorum dr um ilaçla hamile kalmamı ama Doğum sonrası ilk sütü verdikten sonra ilaçlarıma devam edip çocuğu emzirmemi tasfiye etti. Sütle çocuğa ilaç geçiyor önermiyorlar. İlaçlarını da katiyen bırakma ilk bir hafta yan etkileri oluyor sonra alışıyorsun. Geçmiş olsun

Back