acil yardım kızlar :(

arkadaşlara katılıyorum canım çok iyi düşünüp karar vermelisin buarada yaş kaçtı ? ailesine yakın yerdemi oturcaksiniz?

Bütün hayatin bu insanlarin içinde geçecek iyi düşün. Nişanlin nasil düşünüyor bilemiyorum ama ailede çok önemli. İlerde çocuğun olacak 2 tarafinda kültüründen etkilenecek. Bunlarida düşün.

nasil da hemen yargiliyorsunuz insanlari? Terorist olmak icin sivil yada asker öldürmek gerekir, dugunde slogan atmakla falan terorist mi olunuyor?
Terör örgütünün propagandasını yapıyorlar farkındaysan bu bir suç hatta, eskiden olsa yargılanıp hapse girerlerdi şu an meclise girdiler barış vs. ad altında at koşturuyorlar içlerinde masumca barış destekçileri de var ama çoğu kolaylıkla her an asker ve ya sivil öldürebilir bi nevi destekliyorlar. Her neyse bu bir bakış açısıdır ban göre öyleler kimi de göre direnişçiler onlar. Tartışmak yersiz.

arkadaşlara katılıyorum canım çok iyi düşünüp karar vermelisin buarada yaş kaçtı ? ailesine yakın yerdemi oturcaksiniz?[/Qi

İkimizde 23 yasındayız. Zaten ailesiyle arası cok iyi değil ne kadar uzak oturursak o kadar güzel olacak diyo her zaman ben dugune kadar ailesini cok seviyodum ama dediğim gibi biraz düşündürdü bu olaylar beni :KK43:

Terör örgütünün propagandasını yapıyorlar farkındaysan bu bir suç hatta, eskiden olsa yargılanıp hapse girerlerdi şu an meclise girdiler barış vs. ad altında at koşturuyorlar içlerinde masumca barış destekçileri de var ama çoğu kolaylıkla her an asker ve ya sivil öldürebilir bi nevi destekliyorlar. Her neyse bu bir bakış açısıdır ban göre öyleler kimi de göre direnişçiler onlar. Tartışmak yersiz.
hah iste simdi dogru terimi kullandiniz, terör orgutu propogandasi yapiyor olabilirler, ama terorist diyemeyiz. Diger olaya girmiyorum siyaset malum yasak forumda. Sadece terimleri dogru kullanmak gerektiğini hatirlatmak istedim.

hah iste simdi dogru terimi kullandiniz, terör orgutu propogandasi yapiyor olabilirler, ama terorist diyemeyiz. Diger olaya girmiyorum siyaset malum yasak forumda. Sadece terimleri dogru kullanmak gerektiğini hatirlatmak istedim.
iyi de ben onlara bu terimi yakıştırıyorum size laf söylemek düşmez ki , illa düğünde birini öldürmeleri gerekmiyor düşünce fikir neyse sende osundur. Anlatabilmişimdir umarım.

uluslararasi hukuk kurallarına bakmanizi tavsiye ederim. Silah ve şiddet olmadikca bir iki slogan atti diye kimse terörist olmaz, ancak yardim ve yatakliktan suclanabilir. Ama terörist demek cok agir bir itham

uluslararası hukuk kuralları onlara terörist diye bakmıyor. ama kendi ülkelerine biri dokunsa hemen terörist damgası yiyor. silahsız olsa bile vurabiliyor.

ama bize gelince hukuk kuralları.

neyse arkasininn konuyu dagitmayalim.

Yok hayır o tamamen değişik bir insan o yüzden şuan sabrediyorum zaten. Abisinin düğününde kız tarafı gercekten koyu bir kürttü. O esnada sözlümün tarafında bir kişi bile yoktu sadece kız tarafı vardı. Ama genede insanın kafası karısıyor cevap verdiğiniz için tesekkür ederim

kürdün koyusu açığı olmaz, terör örgütünü destekleyeni/desteklemeyeni olur (tıpkı türkler dahil diğer tüm milliyetlerdeki gibi) yani sözlünün ailesi destekçi olmasa gerekirse orayı terkederlerdi (örneğine rasladım) açıkça eğer bu düşünceleri seni rahatsız etmeyecekse devam edebilirsin, ama yarın senin yanında senin milliyetine yapılacak nefret söylemleri karşısında aman bana ne diyebilecek misin bunu iyi düşün...

Neyse konu siyasete kaymasin bende kimseyi kirmak istemiyorum. Kürt degilim, ama her türlü insan hakki ihlaline asiri hassasim. Konuya dönecek olursak söyle bir ornek vereyim. Esim ve ben düğün istemiyoruz dedik aileleri bu konuda ikna ettik. Sessiz, abartisiz bir nikah olsun dedik ki sagolsun esimin ailesi her konuda bize saygi duydu. Tam kuaförden döndük bi lüzumsuz uzaktan akraba cagirmis kocekleri, kapida bizi benim kulturume cok aykiri, benim akrabalarimin da hosuna gitmeyecek bu dans eden kocekler karsiladi. Kayinvalidem de cok utandi, benim de haberim yoktu diye aciklamaya yapmaya çalışıyor bir yandan, bir yandan adet oyleymis orada damatla gelini eve girmeden oynatirlarmis adamlar etrafimizi sardi :KK53: bozuntuya vermedik, ben esimi biliyorum, aileye de guveniyorum ama 3. Kisileri engellemek dedigim gibi düğün dernek isinde cok zor. Kirmaya gerek yok. Ha bide ben silah ve siddetten nefret ederim. Herkes de bilir oyuncak tabancaya bile tahammulum yoktur, enistesi havaya silah sikti kimseye sormadan herkes rahatsiz oldu. Esim çıldırdı hatta ben onu sakinlestirdim olur boyle seyler her insan dusunceli degil diye. Bence dugunleri fazla onemseme.

Eğer bu aile PKK sempatizanı ise bir daha düşün derim. Yarın öbür gün evlenip ailenin için gireceksin, birla f ederler bir susarsın, iki susarsın ama üçüncüsünde sende bir laf edersin bu sefer damat Bey vay benim aileme laf ettin diye hır çıkartır o evlilikten de bir daha hayır gelmez.

Kızlar Merhaba henüz cok yeniyim ama gerçekten bir derdim var ve sizinle paylasmak istiyorum. 9 aydır sözlüyüm ben karslıyım ama azeri kökenliyim sözlüm siirtli kürt. İlk sıralar sözlenmeden önce aileme zorla kabul ettirdim sonra çok fazla ısındılar sözlüme ama aileyle hep sogukluk oldu. Nişan tarihimizi aldık 2 agustosta nişan yapacaktık yerler tutuldu hersey hazır düne kadar. Dün abisinin düğünü vardı gittik düğüne türkce tek bir kelime bile geçmiyordu. Kendi renkleri havalarda uctu, en sondada lider bildiklerinin ismini söleyıp halay cekınce babamla bakısıp dugunu yarıda bırakıp cıktık. Cok sinirlendi sözlümde ailesine kızmıs ben dugunumde nısanımda böyle birşey ıstemıyorum dıye. Ben kürtlere karsı olmadım hiçbir zaman. Ailesi şuan bana söz veriyor senin nişanında düğünün istediğin gibi olacak biz seni seviyoruz sen üzülme oglumla mutlu ol gerisi sizin istediğiniz gibi olacak. onlar öyle istedi düğünleri o şekilde oldu seninde ne isteğin varsa öyle yaparız kızım diyorlar ama güvenmeliyimm. Lütfen yardımm kafam cok karısık :KK1:
düğünü geç o hepi topu 5 saat. Sen dünyaya gelecek çocuğunun da o şekilde yetişeceğinin farkında ol. Bunu sindirebileceksen oh ne alâ. Yok sindiremem asla diyorsan düğününden önce düşünmen gerekenler var.

yoksa düğün halledilir Sorun değil

Ayrıca böyle ortamlarda gelen her davetli uyarılamaz. Birden ortaya atlayıp biri bayrağı alıp halay başı olur.

nasil da hemen yargiliyorsunuz insanlari? Terorist olmak icin sivil yada asker öldürmek gerekir, dugunde slogan atmakla falan terorist mi olunuyor?

Cok sacma bir soru olmadi mi sizce? Tabiikide terrörist olunuyor... bu insanlar bir dügünde ne Kadar para topluyorlar haberiniz varmi?

Canim bende buna benzer bir olay yasadim.... Dügündeydim arkadaslarimla bir Kücük kizi sahneye aldilar kürtcede bi siir okudu APO APO APO diye ... 2000 kisi ayaga kalkti APO APO diye bagrinca ciktim o dügünden o Kadar agrima gitti ki...

Bunlar 500 Euro geline damata Taki takiyorsa biraz ötedeki masaya PKK icin 2000 Euro birakiyorlar...

Bunlar terrörist degilde ya ne cnm?

Banlanmak istemedigim icim ve arkadaşın konusunu sabote etmek istemedigim icin cevap yazmayacagim. Lutfen beni alintilayip durmayin.

Banlanmak istemedigim icim ve arkadaşın konusunu sabote etmek istemedigim icin cevap yazmayacagim. Lutfen beni alintilayip durmayin.

Son kez ben alintilayim o zaman. Sadece bilgi vermek icin,yargilamak icin degil. Ulkemizde terorle mucadele kanunu var. Ve bu kanuna gore yapilan suctur. 1 yildan 5 yila kadar hapis. 1000 gunden 5000 gune kadar adli para cezasi vardir.

Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerin gizlenmesi amacıyla yüzün tamamen veya kısmen kapatılması.
b) Toplantı ve gösteri yürüyüşü sırasında gerçekleşmese dahi, terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde;
1. Örgüte ait amblem, resim veya işaretlerin asılması ya da taşınması,
2. Slogan atılması,
3. Ses cihazları ile yayın yapılması,
4. Terör örgütüne ait amblem, resim veya işaretlerin üzerinde bulunduğu üniformanın giyilmesi.

Son kez ben alintilayim o zaman. Sadece bilgi vermek icin,yargilamak icin degil. Ulkemizde terorle mucadele kanunu var. Ve bu kanuna gore yapilan suctur. 1 yildan 5 yila kadar hapis. 1000 gunden 5000 gune kadar adli para cezasi vardir.

Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerin gizlenmesi amacıyla yüzün tamamen veya kısmen kapatılması.
b) Toplantı ve gösteri yürüyüşü sırasında gerçekleşmese dahi, terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde;
1. Örgüte ait amblem, resim veya işaretlerin asılması ya da taşınması,
2. Slogan atılması,
3. Ses cihazları ile yayın yapılması,
4. Terör örgütüne ait amblem, resim veya işaretlerin üzerinde bulunduğu üniformanın giyilmesi.
ben suç değildir demedim, sadece terörist demek için yeterli değildir dedim.

Sadece çok ama çok iyi düşün diyorum sana. Yarın bir gün ailede siyaset konuşulur sizin düşüncenize ters bir laf olur veya çocuklarınız olduğunda beynini yıkamaya çalışırlar kaldırabilir misiniz?
Ben kaldıramazdım şahsen ailemde istemezdi bu durumda.

X