Acil yardım ! Bilenler fikirlerini paylaşsın lütfen :( gelişim geriliği

gulbeseker66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
89
1
46
İstanbul
arkadaşlar merhaba dün doktora gittim 33+0 hamilelikte olmama rağmen bebek 1487 gram 10 günde yalnızca 30 gr almış en son 1450 idi kan basıncında eşte sorun yok ama bebek büyümüyor muhtemelen erken alacaklar sezeryanla ama hastane bana direk isterseniz senette yapabiliriz geceliği 350 tl ile 500 tl arası 60 gün kalacak dedi ortalama 20.000 ile 30.000 tl arası yani böyle bir durumda olanlar ne yaptı istanbul avrupa yakasında iyi bir doktor tavsiyeniz var mı? yada devlet hastanesine mi gitmeliyim gitsem hangisine gideceğim lütfen yardım :(

Konuyla ilgili bilgim yok ama umarım bebeğiniz ve siz sorunsuz atlatırsınız bu dönemi...Hayırlı doğumlar dilerim...

arkadaşlar merhaba dün doktora gittim 33+0 hamilelikte olmama rağmen bebek 1487 gram 10 günde yalnızca 30 gr almış en son 1450 idi kan basıncında eşte sorun yok ama bebek büyümüyor muhtemelen erken alacaklar sezeryanla ama hastane bana direk isterseniz senette yapabiliriz geceliği 350 tl ile 500 tl arası 60 gün kalacak dedi ortalama 20.000 ile 30.000 tl arası yani böyle bir durumda olanlar ne yaptı istanbul avrupa yakasında iyi bir doktor tavsiyeniz var mı? yada devlet hastanesine mi gitmeliyim gitsem hangisine gideceğim lütfen yardım :(

bende tam 33.haftamda erken doğum yapmıştım..ama hastane ne için senet dedi,kim 60 gün nerede kalacak anlayamadım?

siz mi hastanede kalcaksınız bebek mi küvözde kalacak?

Sakın korkma baska bı dra gorun safsata o kg durumu benım bebegım ıcınde ırı bebek dedıler 4 kgyu gecıcek dedıler ama 3.3 kg cıktı o olcumlerde en az 300 gr en cok 600 gr yanılma payı var yanı senın bebek 1100 grda olabılır 1700 grda ıcını ferah tut

canım çarşamba günü end diostatik akım kaybı sebebeiyle 29+5 de 1000 gr doğurdum oğlumu.özel hastaneye gidiyordum doktorum beni anadolu yakasındaki zeynep kamil kadın doğum a gönderdi.istese paramı alabilirdi.ama bağcılardan beni oraya gönderdi,seni oraya emanet edebilirim ancak dedi.çok ilgili bir yer hiç durma git acilden giriş yaptır.benimde bebeğim gelişemiyordu akım kaybı olduğu için.bebeğim küvezde şimdi bana da dua et hemen git hiç durma.evine uzaksa bile oaraya git.istanbulda en güvenilir yer orasıymış.

bende tam 33.haftamda erken doğum yapmıştım..ama hastane ne için senet dedi,kim 60 gün nerede kalacak anlayamadım?

siz mi hastanede kalcaksınız bebek mi küvözde kalacak?

merhaba, bebek en az 60 gün küvezde kalır küvez fiyatıda geceliği 350 tl toplamda tutacak rakamı senet yaparız vb seçenekler sundular ve ne yapacağız şaşkınım bebek büyümüyor 34. haftaya gidiyoruz 1487 koca 10 günde 30 gr almış :(

canım çarşamba günü end diostatik akım kaybı sebebeiyle 29+5 de 1000 gr doğurdum oğlumu.özel hastaneye gidiyordum doktorum beni anadolu yakasındaki zeynep kamil kadın doğum a gönderdi.istese paramı alabilirdi.ama bağcılardan beni oraya gönderdi,seni oraya emanet edebilirim ancak dedi.çok ilgili bir yer hiç durma git acilden giriş yaptır.benimde bebeğim gelişemiyordu akım kaybı olduğu için.bebeğim küvezde şimdi bana da dua et hemen git hiç durma.evine uzaksa bile oaraya git.istanbulda en güvenilir yer orasıymış.

seninde allah yardımcın olsun canım inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alıp çıkmakta nasip olur. zeynep kamil epey bir uzak ama bir bakayım peki kanuni sultan süleyman hastanesi hakkında bilgin var mı orası nasıl acaba :S :(

Sakın korkma baska bı dra gorun safsata o kg durumu benım bebegım ıcınde ırı bebek dedıler 4 kgyu gecıcek dedıler ama 3.3 kg cıktı o olcumlerde en az 300 gr en cok 600 gr yanılma payı var yanı senın bebek 1100 grda olabılır 1700 grda ıcını ferah tut

umarım dediğin gibidir. :( farklı bir doktora daha gideceğim sanırım :(

Allah bebeğinin de senin de yardımcın olsun insallah. Bence de böyle bir seyi bastan söylüyorlarsa Zeynep Kamil i dusunebilirsin.
Bi arkadas kiloda yanılma oluyor demiş bence de cok takılma. Benim doğumdan bir hafta önce 3250 dediler. Doğumda 3500 doğar dedi Dr. Kızım 3050 doğdu.
Cok net bir sekilde su kadar kuvozde kalır demek te yanlış bence. Benim bir arkadasım 32 haftalık doğurdu hic kuvozde kalmadı, gelen hafta bir arkadasım 39. Haftasonda doğurdu, bebek iri dediler, kilosu 3000 in üstünde ama bebek 1 hafta kuvozde kaldı.
Neyin ne olacağını Allah tana baska kimse bilemez. Bol bol dua et, tevekkülü elden bırakma, Allah yardımcın olsun.

Allah bebeğinin de senin de yardımcın olsun insallah. Bence de böyle bir seyi bastan söylüyorlarsa Zeynep Kamil i dusunebilirsin.
Bi arkadas kiloda yanılma oluyor demiş bence de cok takılma. Benim doğumdan bir hafta önce 3250 dediler. Doğumda 3500 doğar dedi Dr. Kızım 3050 doğdu.
Cok net bir sekilde su kadar kuvozde kalır demek te yanlış bence. Benim bir arkadasım 32 haftalık doğurdu hic kuvozde kalmadı, gelen hafta bir arkadasım 39. Haftasonda doğurdu, bebek iri dediler, kilosu 3000 in üstünde ama bebek 1 hafta kuvozde kaldı.
Neyin ne olacağını Allah tana baska kimse bilemez. Bol bol dua et, tevekkülü elden bırakma, Allah yardımcın olsun.

çok teşekkür ederim canım. o kadar kafam karışık ki ne olaacağını hiç bilemiyorum :( zeynep kamil de internet randevusu hep dolu kasımın 2sinde okmeydanı hastanesinde yer buldum riskli gebelik bölümüne bakalım ne olacak :( gittiğim hiç bir özel hastane iyi bir şey demedi hayırlısı olsun bakalım devlet ne diyecek :S

canım sakn ol benim de bebeğim hep 2 hafta geriden geldi 2 dea ayrıntılı ultrasona girdim ve sebebini bile bulamadılar. kafa çevresi normal uzun kemikler kısa karın çevresi küçük dendi. sonuç down sendromundan şüphelendiler ve kordosentez yapıldı şükür bi şey çıkmadı. oğlum 2 hafta erken doğdu ve 2350 gram 45 cm di. 1 hafta yoğun bakımda kaldı ama biz buna para vermedik. hatta benim bildiğim kadarıyla özel hastaneler bebeğin yoğun bakımda kaldığı gün başına sigortadan para alıyorlar. oğlumu doktoru çıkarmak stemed ama ben dayanamadım artık bi seper gösteremiyorlar yok neymiş bebek bugün durgun çıkarmayalım diye vermiyorlar bize. çok ağladım diye çıakrdılar.
canım kısacası içini rahat tutu bak benim oğlum şu an 17 aylık maşallah gayet sağlıklı. her şeyin çaresi var.

Bence hemen yenidoğan yoğunbakımı olan bir devlet hastanesine gidin, doğum ve cerrahi müdahalelerde en güvenilir yer her zaman devlet kapısıdır. Ben 2 çocuğumuda devlet hastanesinde doğum yaptım ne gereksiz yere korkutuldum ne fazladan tahlil yaptırdım kötü ihtimalleri aklınızdan çıkarın ve devlet hastanelerine güvenin sizden güzel haberler bekliyorum.

özel hastanede olsa, küvez parası yasal değil,ne kadar kalırsa kalsın küvezde para ödenmiyor, bunu bir araştırın derim, hatta kk da topicler var erken doğum yapanların bebekleri küvezde kalıyor, onlarada danışabilirsiniz

özel hastanede olsa, küvez parası yasal değil,ne kadar kalırsa kalsın küvezde para ödenmiyor, bunu bir araştırın derim, hatta kk da topicler var erken doğum yapanların bebekleri küvezde kalıyor, onlarada danışabilirsiniz

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz bir cevap verdiğiniz için çok saolun dedğiniz gibi birde oraya danışayım.

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz bir cevap verdiğiniz için çok saolun dedğiniz gibi birde oraya danışayım.

tatlım ben önce kanuniyi aradım 30 ekime randevu erdiler ama durumum acildi.kalktım gittim zeynep kamile girdim doktorun odasına.özel hastanedeki doktorum bana bi kağıt verdi elime git dedi oraya,kağıdı gösterdim adama geç yat bakalım dedi ultrasonla bakar bakmaz seni yatırıyoruz hastanın girişini yapın dedi.ben randevusuz gittim. kanuni de iyiymiş.ama istanbuldaki en iyi yenidoğan yoğun bakımı zeynep kamilde dedi doktorum bana.eskiden orda çalışmış.sen git acilden giriş yaptır biran önce.özel hastaneye tekrar gitmek istersen bağcılarda medipol üniversitesi hastanesi nagihan kaya yı tavsiye edrim muayeneler de şu an ücretsiz.beni zeynep kamile gönderen doktorum odur.bana da çok uzak ama ne yapalım bağcılardan her gün oğluma süt götürüyorum oraya

tatlım ben önce kanuniyi aradım 30 ekime randevu erdiler ama durumum acildi.kalktım gittim zeynep kamile girdim doktorun odasına.özel hastanedeki doktorum bana bi kağıt verdi elime git dedi oraya,kağıdı gösterdim adama geç yat bakalım dedi ultrasonla bakar bakmaz seni yatırıyoruz hastanın girişini yapın dedi.ben randevusuz gittim. kanuni de iyiymiş.ama istanbuldaki en iyi yenidoğan yoğun bakımı zeynep kamilde dedi doktorum bana.eskiden orda çalışmış.sen git acilden giriş yaptır biran önce.özel hastaneye tekrar gitmek istersen bağcılarda medipol üniversitesi hastanesi nagihan kaya yı tavsiye edrim muayeneler de şu an ücretsiz.beni zeynep kamile gönderen doktorum odur.bana da çok uzak ama ne yapalım bağcılardan her gün oğluma süt götürüyorum oraya

canım sen ne zaman doğum yaptın ne oldu da erken oldu neden süt taşıyorsun benimle aynı durumumu yaşadın kaç kg doğum yaptın normal mi sezeryanmı süreci anlatırsan sevinirim çok teşekkürler

canım sen ne zaman doğum yaptın ne oldu da erken oldu neden süt taşıyorsun benimle aynı durumumu yaşadın kaç kg doğum yaptın normal mi sezeryanmı süreci anlatırsan sevinirim çok teşekkürler

tatlım ben 29+6 da 1000 gr ağırlığın bi oğlan annesi oldum.27. haftada rutin kontrolümde bebeğimin karın çevresini geri olduğunu söyledi doktorum hemen doppler çektirdik göbek kordonunda end diostatik akım kaybı sebebiyle bebeğim beslenemiyormuş.böyle dopplerle falan 2 hafta geçti iki defa doppler çektirdik.bu süreçte bebek hiç büyümedi 27. haftada kaldı.iki hafta sonra medipoldeki doktrum beni zeynep kamile gönderdi hemen yatırdılar.akım durduğu için gelişim geriliği yaşanıyordu ve kalbi her an durabilirdi. bir gece nts cihazına bağlı doğumhanede yattım.sonra doktor bana güzel kızım senin karnın bebeğin için güvenli değil onu almak zorundayız dedi. tabi doğal bi süreç olamdığı için doğum sezeryan oldu.o günden beri de bebeğim küvezde. ben 3 günde taburcu oldum. evi bağcılarda zeynep kamil karşıda.oğlum anne sütü içiyor her gün pompayla sağıp götürüyorum oğlumu uzaktan sevip geliyorum. bir an önce git tatlım ihmal etme nolur

ayrıca 33 haftalık olmuş senin bebeişin annesi.bir an önce git akciğer gelişim iğnesi yapsınlar.doğum kendiliğinden başlamadan git.o zaman müdahele edilemiyor.solunum sıkıntısı yaşamasın.özel hastanelerde perinatoloji uzmanı yok bizim gibi durumlara onlar bakıyor hemen git acilden giriş yaptır. benim oğlum 1200 gr dı geriledi.dualarım seninle

ayrıca 33 haftalık olmuş senin bebeişin annesi.bir an önce git akciğer gelişim iğnesi yapsınlar.doğum kendiliğinden başlamadan git.o zaman müdahele edilemiyor.solunum sıkıntısı yaşamasın.özel hastanelerde perinatoloji uzmanı yok bizim gibi durumlara onlar bakıyor hemen git acilden giriş yaptır. benim oğlum 1200 gr dı geriledi.dualarım seninle

canım cuma günü gideceğim bakalım ne diyecekler ama şuan gittiğim özel hastane bana iğneler için zamanın geçtiğini bu dakikadan sora vursalarda işe yaramayacağını söyledi . ayrıca bebeği çok hareketsiz buldu bu da düşündürücü çok dedi.
iyice şaşmış vaziyetteyim. allah bebeğini sağ sağlim kucağına alarak eve gitmeni nasip etsn canı gönülden diyorum. allah yardımcımız olsun.

Back