Acil yardim arkadaslar!!

hiranur8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
796
6
96
Diğer
kizlar evimde galiba güve var mafoldumben ılk defa goruyorm bu bocegi.kucucuk kelebek gibi.ilk baslarda umursamadim.ama sonra icime kurt dustu.internetten baktim ayni bizim evdeki bocek.kiyafetlerin arasinda hic gormedim simdiye kadar.sadece evin icinde ucusurken goruyorum.uyuz uyuz yavas bi sekilde ucuyor.ne yapmam lazim? naftalin alip koysam kiyafetlerin arasina yeterli olurmu?

canım bilidiğim kadarıyla naftalıni eskiler o yüzden koyarlarmış..demek ki yeterli oluyor..bir süre gözlemle yok olmadı hala var iseler,böcek ilacı satan yerlere bi git sor ...

canım bilidiğim kadarıyla naftalıni eskiler o yüzden koyarlarmış..demek ki yeterli oluyor..bir süre gözlemle yok olmadı hala var iseler,böcek ilacı satan yerlere bi git sor ...

cok tesekkur ederim cnm cevabin icin.dua ediyorum hala insallah guve degilde basit bir kelebektr diye.ama hergun kelebegin ne isi var evde? off yaaa..

Arkadaşım,

Eğer evinde uçuşan güveler varsa mutlaka mutfaktaki erzak dolabını kontrol et. Benim de başıma geldi. Nereden geldi bunlar diyordum. Kuru gıdalarımı sarmış ben anlamadan. İnşallah öyle bir şey yoktur.

Arkadaşım,

Eğer evinde uçuşan güveler varsa mutlaka mutfaktaki erzak dolabını kontrol et. Benim de başıma geldi. Nereden geldi bunlar diyordum. Kuru gıdalarımı sarmış ben anlamadan. İnşallah öyle bir şey yoktur.

mutfaga da baktim az once ama birsey goremedim.buzdolabinda yer acip oraya koydum kuru gidalarin bir kismini.eger iclerine guve girdiyse nasil olur? kurt falanmi ? kusura bakmayin bilmiyorum o yuzden soruyorum. siz nasil kurtuldunuz guvelerden?

heryeri naftalinleyin..( dolap arkaları filan)

uçarken gördüğünüzde yakalayın ve öldürün.. yada camdan dışarı kovun.. hani eve sinek girince kovarızya camları açıp..

benimde akvaryumumla hamam böceği gelmişti.. sabah kalktığımda salonda küçük bir iki böcek görmüştüm.. hemen hayvansal ilaç satan yere gittim.. iki kutu aldım.. bütün evi, özellikle akvaryumu ilaçlayıp evden dışarı çıktım.. 8 saat sonra gelip evi havalandırdım..( içerisi zehir gibi kokuyordu)

3 gün sonra aynı işlemi bir daha yaptım..

sonuç: bir böcek dahi kalmadı..

akvaryumun motoru nemli olduğu için tekrar oluşmasın diye, kenarlarına ucuz deterjan alıp döküyorum her 5 ayda.. hem güzel kokuyor, hem böcek oluşumunu engelliyor..

böyle birşeyde deneyebilirsin..

mutfaga da baktim az once ama birsey goremedim.buzdolabinda yer acip oraya koydum kuru gidalarin bir kismini.eger iclerine guve girdiyse nasil olur? kurt falanmi ? kusura bakmayin bilmiyorum o yuzden soruyorum. siz nasil kurtuldunuz guvelerden?

kuru gıdalarınızın içini kontrol edin.. eğer varsa yabancı birşeyler atın hepsini..bu bile yeterli olur sanırım..ama o uçan güveleride yok etmeniz lazım..

en iyi ve doğal çözüm defne yaprağı yerleştirin bunun kokusuna gelmezler güveyler hemde güzel kokar koyulan yerler ben öyle yapıyorum :hulya:

sabun yada naftalin kullan
kuru gıdalarada bulaşıyor sanırım

mutlaka mutfaktaki erzagın böceklenmiş mutfagını kontrol et .kuru erzaklarını özellikle

bence onlar güve değil.mutfaktaki bütün kuru erzaklarınızı kontrol edin.özellikle irmik.ve pirinci.bunlardan biri böceklendiyse kelebekler ondan olmuştur
yiyeceklerdeki böcekler,önce kurtçuk oluyor,ikinci evrede kelebeğe dönüşüyor

bence onlar güve değil.mutfaktaki bütün kuru erzaklarınızı kontrol edin.özellikle irmik.ve pirinci.bunlardan biri böceklendiyse kelebekler ondan olmuştur
yiyeceklerdeki böcekler,önce kurtçuk oluyor,ikinci evrede kelebeğe dönüşüyor

mutfakda birsey goremedim.pinince falanda baktim ama temizdi..kafam karisti simdi.belkide evdeki guve kumas yiyen cinstendir.turlu turlu oluyomus bu guveler.hepsinin yedigi sey ayriymis.ama kiyafetlerdede henuz bi hasar yok:nazar:.belkide yeni olusmaya baslamistr...akannehir

kizlar evimde galiba güve var mafoldumben ılk defa goruyorm bu bocegi.kucucuk kelebek gibi.ilk baslarda umursamadim.ama sonra icime kurt dustu.internetten baktim ayni bizim evdeki bocek.kiyafetlerin arasinda hic gormedim simdiye kadar.sadece evin icinde ucusurken goruyorum.uyuz uyuz yavas bi sekilde ucuyor.ne yapmam lazim? naftalin alip koysam kiyafetlerin arasina yeterli olurmu?

Aynı durumu yaşamış biri olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum,kıyafetlerinin aralarına lavanta keseleri yerleştirmen ,gıdaya yakın bir kase içinde lavanta bitkisi bulundurman durumu kısa sürede çözecektir.sevgilerr..

canım o tarif ettiğin kuru erzak kelebeği bütün erzaklarını tek tek geniş tepsilere dök bak. Aralarında kurt yada kelebek göremeyebilirsin ama birarada dururlar erzaklar toplaışır yani yapışık gibi yada bi ağla tututlmuş gibi minicik öbekler olur ,bulunduğu kabın etrafına yapışır hemen dökülmez sallayınca iyice bir bak hepsine.Yada evde çocuk varsa kuru kayısı falan yuvarlanmışsa dolabın falan altına o bile tutar hemen.

ben de çok çekmiştim o uçuşan sarımtırak kelebeklerden :)
ilk gördüğümde nereden geldiğini kestirememiştim , sonradan dövülmüş antep fıstığında oluştuğunu görmüştüm..kaynağını bulup evden atınca problem kalmaz, evde uçuşanlar sonrasında tavanda yürüyen kurtcuğa dönüşüyor, onları da süpürgeyle çekmiştim ben...
arkadaşların dediği gibi, erzaklarına kuru yemişlerine vs..iyice bak..tahmin etmeyeceğin yerden çıkabilirler..

bizim mutfakta kuru erzakların durduğu bir dolap vardı,yazlıkta..cok sık gitmediğimiz için o dolap silme dediğin kelebeklerden dolmuştu..hemen bütün herseyi attı annem öyle kurtulduk..igrenc bir goruntuydu,dolap kapağını bı aciyosun bir sürü kelebek..neyse ki atınca gıdaları bitti..
bı keresinde de kislikta oldu..salonda oturuyoruz bı seyler uçuyor..kıyafetlere baktık bı şey yok,mutfağa baktık bı şey yok..bı süre öyle takıldılar snr birden yok oldular :))
çok sınır hayvanlar ama yaa uyuz uyuz uçuyorlar etrafta :S

Back