Acil Toplanın Kızçeler(BabaNasihatı)

Ailem bu konuda fazlasıyla haklı mı ?

• Evet ,ailen haklı

OY: 50 90,9%
  • Hayır , vazgeçme

OY: 5 9,1%

• Ankete Katılan
    55

Saskin123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
43
17
Merhaba kızlar ;
Dün bir kaç bir şey anlattım yardım istedim bir türlü düşüncelerimin içinden çıkamadım.
1-2 gun once erkek tarafı temsilen babası aradi hayirli bir is icin gelmek istediklerini hangi gun gelebiliriz diye konusuldu .
Ben dusunmeye basladim onceki konularda az cok durumu izah etmiştim .
Bu akşamda babam benimle konuşmak istedi ve aldı karşına .
Dedikleri hala aklımda direk yazmak istiyorum ...
Konuşmak istediğini belirtti ve bahçede konuşmaya başladık. .

" Geldiklerinde söyleyecek çok lafım var, ki gelsinler diyorsan eğer .Bana soracak fikir alacaksan eğer olumlu bakmıyorum açıkçası istemiyorum kızım .1 aydır sağlık durumları iyi değil peki ya öncesi ? .
1 buçuk sene oldu buraya taşınalı, 1 kere hayırlı olsun demek için gelmediler, gelmeyi bırak telefonla görüşme yapmadılar.

Ben herşeyin farkındayım çocuk ailesini sıkıştırdigi için ariyorlar. Isteme söz konusunu bu kadar uzatan bir aile düğün veya nikah kaç seneye yaparlar ben uzun süreli nişanlı tutmam en fazla 2 ay çünkü bayagi senedir konustugunuzu biliyorum .
Bu olanlar için bu kadar rahat davraniyorlarsa ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Umursamaz anne babası var yarın bi gün evlendiginde mutlu olacagini veya anlasacagini sanmıyorum.

Karar yine senin kararın 'baba ben istiyorum evet diyin ' dersin ilerde mutsuz olursun beni kötü bilirsin.

Zamanında babasına çok kızan ve boş yere kizdigini baba sözünün çok değerli ve haklı olacağını gün geldiğinde babasına hak veren biri olarak konuşuyorum babam çok hakliymis dediğim şeyler hala var bu yaşımda diye belirtti.
Onemsemediklerini, değer vermediklerini biliyorum ve hissediyorum bunca zaman sonra telefonla arayip 'biz gelmek istiyoruz hangi gün musait olursunuz? ' ve ertesi gun 3 kere daha arayip merak ettiklerini sordular .
Bu beni çok sinirlendirdi. Hasta olmadan önce ve ya sonra akılları nerdeydi? Biz mi kız alicaz onlar mi ? Nedir bu sorumsuzluk? 1 aydir mi israrlari tuttu?gibi gibi diger sikayetlerini hakli oldugu yonlerini soyledi..
Aşırı sinirlendiğini de tabi ..
Ben vermek taraftarı değilim mantıksız bir kız değilsin istiyorum dersin okeylerim fakat mutsuz ve rahat olamayacaksın kanaatindeyim.
Okul yaşantını bir kere unut evlendiginde okuyabilcegini sanmıyorum borç ödemek ve çalışmaktan.

Evi yok ,kredi borclariniz olacak, gecinmeniz için para gerekecek ,tek maaş bir evi gecindirmiyor çünkü nasıl okuyacağını dusunuyorsun stres altına girdiğinde?
Ben baba olarak sana ölene kadar bakmak durumundayım başım üstünde yerin var ama senin için senin rahatligini ve yaşam standartlarini belirlemekte hakkım var diye düşünüyorum vs şeklinde uzun konuştuk .

Onca zaman her ne neden olursa olsun aramadilar, cok sevildigimi ve erkek arkadaşımin beni mutlu edecegini biliyorum.

Ama bir baba da boş yere böyle konuşmaz sonuçta hangi aile cocugunun kötülüğünü ister ki ??
Düşün taşın yarın arayalım net bir cevap verip öyle böyle bakalım yolumuza kızım diye sonlandı konuşmamız.
Ne yapmalıyım?
Uzun süren birlikteligimi , hayallerle inançla bagliligimizi, beraberligimi sonlandırmalı mıyım?
Istemiyor ve ya razılıginiz olmamış olabilir ama ben istiyorum mu demeliyim?
Kafam çok karışık ! :KK43:

Bu arada diğer actigim konularda da bu durumdan bahsettim az çok bilgisi olanlar var
Normalde flört halindeyken bal börek davranırlardı gerçi hala öyleler.
Topluma girdiğimizde Övmeler vs .
Yemek içmek olsun ,giyim kuşam vs bunlara önem gösteren insanlardır.
Çok istediklerini eşe dosta gelinim benim diye tanıştırdigi çok sevdiğini soylemisligi vardir erkek annesinin yani .

Ciddi bir iş olduğundan dolayı bu kadar özen gösteriyorum o kadar zaman harcadığım emek verdigimiz bir iliskiydi böyle durumlara gelmesi için çok cabalamistik fakat ailesi gereken önemi göstermediği için bu tadsizliklar yaşanmakta ..
Lütfen , sizlerden yorum bekliyorum

Son düzenleme:
Baban bana çok negatif geldi, bilemiyorum. Açıkçası ben kendimden örnek vereyim, abimin eşini sevmiyorum aramadım, annem de aramamıştır.
Hele isteme misteme, hiç bana göre değil.
Öyle kız alma adetlerini falan sevmem

E biz de gitmedik. İstemedik yani. Ne yani bu mu sebep?
Abimin eşiyle ben tanıştıktan sonra bir kere dahi konuşmadım.
Aynı ortamda dahi konuşmam.
Aramadım da, ama abimle çok mutlu.

Baban çok gelenekçi bence.

Bir an kendi babami gordum
Baban cok guzel konusmus helal olsun. Baska baba olsa elini masaya vurup ben istemiyorum der konuyu kapatirdi ama baban sana guzelce izah etmis. Babalar kizlarina cok duskundurler belli ki icine sinmemis bu yuzden iyi dusun derim. Ferhat Gocer ' in bir sarkisi vardi :
Evlendigin adam seni benim gibi korur mu
Sen boyle mutluyken icimdeki huzun sorun mu ?
Basin sikisinca bana soz ver lutfen olur mu
Sen cagir BABAN hazir :KK42:

Bence babanızi dinleyin ,söylediklerini kulak arkasi etmeyin;anneler babalar bazen bizim göremediklerimizi görür bende karşı taraf hakkında fikir sahibi değilim ama Kv ve kb sizi pek istemediği fikrine kapıldım burdaki dertlerin çoğu Kv ile ilgili ve bu yüzden mutsuz yuvalar okuyoruz hakkınızda hayirlisi....

Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .

Baban bana çok negatif geldi, bilemiyorum. Açıkçası ben kendimden örnek vereyim, abimin eşini sevmiyorum aramadım, annem de aramamıştır.
Hele isteme misteme, hiç bana göre değil.
Öyle kız alma adetlerini falan sevmem

E biz de gitmedik. İstemedik yani. Ne yani bu mu sebep?
Abimin eşiyle ben tanıştıktan sonra bir kere dahi konuşmadım.
Aynı ortamda dahi konuşmam.
Aramadım da, ama abimle çok mutlu.

Baban çok gelenekçi bence.
Kaç yaşındasıniz?

ÇOCUKLARIN BABALARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

4 yaş: Babam her şeyi biliyor.

5 yaş: Babam çok şey biliyor.

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.

8 yaş: Babam her şeyi bilmiyor.

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.

12 yaş: Aslında, babam bu konuda hiçbir şey bilmiyor.

14 yaş: Bende babam kadar biliyorum.

17 yaş: Babama kulak asma. O artık çağdışı.

21 yaş: Babam mı? Aman Allah’ım. O hiçbir işe yaramaz.

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta bir insanın bu konuda bir şeyler bilmesi normal.

30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsak iyi olur. O kadar deneyimli ki.

35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmam.

40 yaş: Babam her şeyi biliyor.

50 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi?
Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. O’nun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemişim. Ondan çok şey öğrenebilirdim.

60 Yaş: Aah babam aaah, hayatta olsan da sana bir kelime olsun danışabilsem.

konu ile birebir alakalı olmasada paylaşnak istedim

ÇOCUKLARIN BABALARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

4 yaş: Babam her şeyi biliyor.

5 yaş: Babam çok şey biliyor.

6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.

8 yaş: Babam her şeyi bilmiyor.

10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.

12 yaş: Aslında, babam bu konuda hiçbir şey bilmiyor.

14 yaş: Bende babam kadar biliyorum.

17 yaş: Babama kulak asma. O artık çağdışı.

21 yaş: Babam mı? Aman Allah’ım. O hiçbir işe yaramaz.

25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor, ama o yaşta bir insanın bu konuda bir şeyler bilmesi normal.

30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsak iyi olur. O kadar deneyimli ki.

35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmam.

40 yaş: Babam her şeyi biliyor.

50 yaş: Acaba babam bu konunun üstesinden nasıl gelirdi?
Babamın yanımda olması ve bu konuda bana akıl vermesi için neler vermezdim. O’nun ne kadar akıllı bir insan olduğunu hiç takdir etmemişim. Ondan çok şey öğrenebilirdim.

60 Yaş: Aah babam aaah, hayatta olsan da sana bir kelime olsun danışabilsem.

konu ile birebir alakalı olmasada paylaşnak istedim
Güzel bir yazı gerçekten. .
Teşekkür ederimm ..

Olsa düşünecek gibi duruyorsun :KK70:
Hayır ,yok :)
Düşünce tarzınız tuhaf geliyor tabi ki de herkes istediğini istediği şekilde düşünebilir engellenemez bir durum .
Sormak istedim .
Benim düşünce tarzım çoğu kişiye tuhaf geleyor :)
Ama belki de benim gibilerdir, sevmezler yani böyle ilişkileri.

Ben kendim de isteme yapmadım, nişan yapmadım mesela.
Gelinliğimi de kendim aldım, var böyle insanlar

Ha bu arada 3 onluklu rakamlara az kaldı hehe

Benim düşünce tarzım çoğu kişiye tuhaf geleyor :)
Ama belki de benim gibilerdir, sevmezler yani böyle ilişkileri.

Ben kendim de isteme yapmadım, nişan yapmadım mesela.
Gelinliğimi de kendim aldım, var böyle insanlar

Ha bu arada 3 onluklu rakamlara az kaldı hehe
Istek doğrultusunda gerçekleşen şeyler onlar ve ya inançla artık ne denirse.

Bence bu konuşmayı baban birde damat ile yapsın belki onu dinleyince fikri değişir

Birde ilk geldiklerinde tamam verdik demek zorunda değil ki

Bi konuşsun bakalım karşı tarafın tutumu ne olacak

Baban çok güzel konuşmuş ve medeni birisi belli secim yapmak tabiki zor ama boşa konuşmadığına inanıyorum illaki yaşayıp gormen gerekmez bazı şeyleri senin için önceden gören bilen tecrübe sahibi bi baban var

X