• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil!!ön süt dişleri çarma sonucu çıktı!!!

galiba dediğiniz doğru rahat olmam gerekirken kendime eziyet ediyorum.inanın kendi dişim olsa bukadar takmazdım. söz konusu kızım olunca elimde olmadan endişeleniyorum.

en doğrusu işinin uzmanına güvenmek ve bundan sonra olumlu şeyler düşünmek, şu dakikadan itibaren olumsuz bişey düşünmiycem.kendime söz veriyorum:9::9:

size de ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.allah herşeyi gönlünüze göre versin:16::16:

Merhaba 6 ay önce kızımın başına gelen kazayı ve endişelerimi sizinle paylaşmıştım.
özellikle bana yardımcı olan dttubakoc a bir kez daha teşekkür ediyorum.
Bu 6 aylık süre içinde dişler eski gücüne kavuşmuş ve kızım artık çoğu şeyi ısırarak yemeye başlamıştı.taki bir hafta öncesine kadar... 1 aydır devam eden grip ve boğaz ağrısı sebebiyle yemeden içmeden kesilen kızım iyice kötüleşti ve tesadüfen yerine takılan dişinin abse yaptığını gördüm ve diş sallanıyor:((((((
Doktoru antibiyotik verdi ve diş düşecek dedi çok üzgünüm herşey yolunda giderken neden böyle oldu:(((((:14::14::14:

Merhaba 6 ay önce kızımın başına gelen kazayı ve endişelerimi sizinle paylaşmıştım.
özellikle bana yardımcı olan dttubakoc a bir kez daha teşekkür ediyorum.
Bu 6 aylık süre içinde dişler eski gücüne kavuşmuş ve kızım artık çoğu şeyi ısırarak yemeye başlamıştı.taki bir hafta öncesine kadar... 1 aydır devam eden grip ve boğaz ağrısı sebebiyle yemeden içmeden kesilen kızım iyice kötüleşti ve tesadüfen yerine takılan dişinin abse yaptığını gördüm ve diş sallanıyor:((((((
Doktoru antibiyotik verdi ve diş düşecek dedi çok üzgünüm herşey yolunda giderken neden böyle oldu:(((((:14::14::14:

Merhaba. Geçmiş olsun. Siz de hatırlarsınız ki 6 ay önce de hem dişi yerleştirmekte geç kalınmıştı hem de diş yerine koyuluncaya kadar geçen sürede saklama şartlarınızda sıkıntı vardı. Kendi yazınızdan alıntı ile "4 saat sonra da bir diş doktoru bulduk tekrar yerine yerleştirdi.ancak hatamız dişleri süte veya tükürüğe koymamak olmuş yani diş kuruduğu için kendini tutmayabilirmiş.yani geç kalmısız."
Bu durumda dişin 6 ay sıkıntı çıkarmadan durmuş olması bile iyi. Bir ihtimal dişe kanal tedavisi yapılabilir. Ancak dişi en iyi değerlendirecek olan gören hekim arkadaştır ve çekim diyorsa çekimdir.
Tekrar geçmiş olsun. Dişin yerine yer tutucu yapılmasında fayda var. Yer tutucu yerine gelecek dişlerin yamuk çıkmasını önler.

Haklısınız 4saat sonra takıldığı için dişlerin kendini tutacağına inanmamıştık ama doktorumuz "insan vücudu süprizlerle dolu deneyip beklemekte fayda var "demişti.bukadar zaman sıkıntı yaratmadan yerlerinde durdukları için dişlerin kurtulduğunu sanmıştık.hatta takılı dişleri kullanıyordu herşeyi ısırabiliyordu.dediğim gibi geçirdiği grip sonucunda yemeden içmeden kesildi zayıf düştü ve olan dişlere oldu:(((( şu an sallandığı için ön dişlerini kullanmıyor.
ama ben hala dişler yerinde kalacak diye umutluyum. Abse iyileştikten sonra sallanmaz diye umuyorum yoksa kendimi mi kandırıyorum??

Haklısınız 4saat sonra takıldığı için dişlerin kendini tutacağına inanmamıştık ama doktorumuz "insan vücudu süprizlerle dolu deneyip beklemekte fayda var "demişti.bukadar zaman sıkıntı yaratmadan yerlerinde durdukları için dişlerin kurtulduğunu sanmıştık.hatta takılı dişleri kullanıyordu herşeyi ısırabiliyordu.dediğim gibi geçirdiği grip sonucunda yemeden içmeden kesildi zayıf düştü ve olan dişlere oldu:(((( şu an sallandığı için ön dişlerini kullanmıyor.
ama ben hala dişler yerinde kalacak diye umutluyum. Abse iyileştikten sonra sallanmaz diye umuyorum yoksa kendimi mi kandırıyorum??

Apse geçtikten sonra dişlerde sallanma geçer. Ancak kısa süre sonra dişler yeniden apse yapar. Apse yapmış bir dişin mutlaka tedavi edilmesi gerekir. O hali ile bırakılması apsenin sürekli tekrarlaması demektir. Dişin tedavisi de ya kanal tedavisi ya da çekim olacaktır. Bu kararı da doktorunuz verecek çünkü dişi takip eden, durumunu gören o.

Peki bu durumda siz kanal tedavisini önerir misiniz?
Kızım şuan 4 yaşında ve açıkçası ben kanal tedavisinden korkuyorum daha fazla acı çekmesini yıpranmasını istemiyorum.benim fikrim madem diş apse yapmaya devam edecek o zaman çekilsin çünkü her apsede antibiyotik kullanacak oda çocuğa zarar...
Yada apse geçtikten sonra biraz daha beklesem ve ikinci bir apse oluştuktan sonramı çektirsem belki 1-2 ay daha sorun yaşamaz ne dersiniz?

Peki bu durumda siz kanal tedavisini önerir misiniz?
Kızım şuan 4 yaşında ve açıkçası ben kanal tedavisinden korkuyorum daha fazla acı çekmesini yıpranmasını istemiyorum.benim fikrim madem diş apse yapmaya devam edecek o zaman çekilsin çünkü her apsede antibiyotik kullanacak oda çocuğa zarar...
Yada apse geçtikten sonra biraz daha beklesem ve ikinci bir apse oluştuktan sonramı çektirsem belki 1-2 ay daha sorun yaşamaz ne dersiniz?

Yaş problem değil 3 yaşında bile kanal tedavisi yapıldığı oluyor. Ancak burada belirleyici kriter dişin durumu. Onu buradan bilemem . Ağız içi muayene, dişe ait röntgen, dişin ilk düştüğü zamanki durumu, diş düştüğü zaman çocuğun çenenin durumu vs önemli. Zaten o yüzden dişe ne olacağına kızınıza orada bakan hekim arkadaş karar verecek.
Diş sonuçta çekilecekse en kısa zamanda çekilmesi kızınız için de alttan gelecek diş için de en iyisi. Çünkü orada oluşan apse altta yeni oluşacak kalıcı dişte hasara sebep olabilir. Ağızda apseli bir diş kızınızın vücudunu hastalıklara dayanıksız hale getirecektir. Kısa aralıklarla ve gittikçe artan dozlarda ilaç kullanılması gerekecek. Diş şimdi çekilmezse belki 3-4 ay belki 3-4 gün sonra tekrar sıkıntı çıkarak bunun süresi hakkında net bir şey söylemek imkansız.
Kanal tedavisi evet bir seçenektir ancak bunun kararını buradan ben veremem, ya da bu durum için siz de veremezsiniz. Bu kızınızı muayene eden diş hekiminin vereceği bir karardır.

Son düzenleme:
Merhaba bugün kızımı kontrole götürdüm.doktor dişlerin röntgenini çekti ve sıkıntı yok endişelenmeyin dedi.ben de siz dişlerin düşeceğini söylemiştiniz dedim."hayır düşecek demedim sallanıyor dedim aynı şey değil" dedi.
"dişler yerinde kalmaya devam edecek, her diş apse yapabilir ve her apse yapan diş çekilecek diye bişey yok dedi.abse özellikle vücud zayıf düşerse bağışıklığı zayıflarsa çabuk tekrarlar" dedi.
Ben fazla antibiyotik kullanımının vereceği zararları söylüyordum ki bana kızdı "çok karamsarsınız biraz olumlu düşünün,bu dişler kur-tu-la-cakk , kızınızın sağlığı da bozulmayacak ,sıkıntı olursa ben buradayım" dedi.
İşte böyle...
Ne eşim nede doktorumuz beni anlamıyor,endişelerimi yersiz görüyorlar.elimde değil ne yapayım...:18::14:

Dttubakoc bir diş doktoru olarak sizin de görüşlerinizi almak istiyorum.
kızımın dişindeki abse hala geçmedi 10 günden fazla oldu. Sulcid antibiyotik kullanıyoruz 12 saat ara ile.
Dişlerden sadece birinde abse var diğerinde bişey yok ve bugün o apse kırmızı olmuştu sanki içinde bişey yokta et parçası gibi... Birde bugün ateşi çıkmıştı kendiliğinden de geçti huzursuz değildi.ama bir ara dişim acıyor dedi:(((
Bu abse daha kaç gün sürer??ne yapmam gerekiyor dozumu arttırsam zamana mı bıraksam çok çaresizim:(((

3,5 yaşıdaki kızım dün parkta oynarken düştü ve ön üst 2 süt dişi yerinden çıktı.
dişlerin tekrar yerine konduğunu bilmemekle beraber dişleri bulduk ve peçeteye koyduk 4 saat sonra da bir diş doktoru bulduk tekrar yerine yerleştirdi.ancak hatamız dişleri süte veya tükürüğe koymamak olmuş yani diş kuruduğu için kendini tutmayabilirmiş.yani geç kalmısız.
aranızda bu durumu yaşayan var mı??bu saatten sonra nasıl bir tedavi uyguladınız?
dişlerin yeri boş kalırsa çene ve diş yapısında ne gibi sorunlara yol açar?
allah rızası için yardım edin:KK43:(((((
Merhaba benim de bugün oğlum okulda düştü ve ön iki dişi malesef çıktı çocuk diş hastanesine götürdük ve yapılacak bir şey dendi çok kötü durumdaydı öektiler daha 4 yaşında oğlum çok üzgünümm sizin kızınızın kalıcı dişleri çuktığında bir sorun oldu mu lütfen bana cevap yazarmısnız çokkk üzgünüm

Back