hiç dişlerın yerıne kondugunu bilmezdım bnm arkadsımın çocukken dişlerı düştüğü için çıkmış yerındentabı yerıne koyma falan yok 6 yasına gelınce çıkmış normal dişeyen çocuklarınkı gıbı bişi olmaz korkma 2 sene sonra cıkar yenı dişlerı.....
Süt disleri kirilarakmi cikti yoksa kökleri ile birliktemi cikti?
Sanırım kalıcı dişlerin çıkma zamanını beklemekden başka çareniz yok.Benimde kardeşimin bundan 35 sene evvel bebekken ön dişi çıkmış çarpma sonucu annem almış yerine oturtmuş bastırmış parmağıyla sonra diş doktoruna gitmişler dişçide benim yapacağım şeyi yapmışsınız zaten demiş.Aslında herkesin aklında olmalı tabi birçok insan bilmeyebilir ama öğrenmekde fayda var kırılmadan çıkdıysa köküyle hemen yerine oturtup bastırmak yok yapamadıysanız doktora gidene kadar süte koyup götürmek hiç birşey bulamamışsanız dediğiniz gibi tükürükde.Geçmiş olsun üzmeyin sizde kendinizi bu kadar Allah canına birşey vermesin nasılsa süt dişi olmasa bile herşeyin çaresi var.
3,5 yaşıdaki kızım dün parkta oynarken düştü ve ön üst 2 süt dişi yerinden çıktı.
dişlerin tekrar yerine konduğunu bilmemekle beraber dişleri bulduk ve peçeteye koyduk 4 saat sonra da bir diş doktoru bulduk tekrar yerine yerleştirdi.ancak hatamız dişleri süte veya tükürüğe koymamak olmuş yani diş kuruduğu için kendini tutmayabilirmiş.yani geç kalmısız.
aranızda bu durumu yaşayan var mı??bu saatten sonra nasıl bir tedavi uyguladınız?
dişlerin yeri boş kalırsa çene ve diş yapısında ne gibi sorunlara yol açar?
allah rızası için yardım edin(((((
kırık yok kökleri ile beraber çıktı. 4 saat sonra yerine yerleştirildi ancak geç kaldığımız için kendini tutmama olasılığı yüksekmiş yine de allahtan umut kesilmez dedi.
üç gün oldu acısı hala devam ediyor şimdiye kadar midesine girenler cicibebeli süt ve su,hiç birşey yiyemiyor doğalolarak.
çok üzülüyorum büyümesi gelişimi de aksayacak çaresizim
dişler yerine tam kaynaşmazsa orada iltihap oluşturabilir bu da antibiyotik kullanımı ile geçer ve dişler kendisi düşer zaten
dişler yerinde tutunursa kanal tedavisi yapılması gerekebilir ki süt dişlerinde bu durumda sadece dişin siniri çıkarılır ve doldurulmaz genelde çünkü dişin çeneye kaynaşıp yerine gelecek dişi önleme ihtimali olabilir. Bu durum düşük bir ihtimal ve hekiminiz gerekli önlemi alır siz sadece kontrollerinizi aksatmayın.
O dişlere mümkün olduğunca yük binmemesine dikkat edin. Bu ne demek, 3.5 yaşındaki bir çocuk için zor ama mümkün olduğu kadar ön dişleri ile sert şeyler ısırmasın, elma armut gibi meyveleri küçük parçalara keserek verin. ekmek arası şeylerden sakının . hep küçük parçalarla dişleri zorlamadan yemek yesin. hekiminiz de söylemiştir ama her hafta hiç olmazsa 2 haftada bir mutlaka kontrole götürün.
Geçmiş olsun.
mesajınızı yeni okudum.diş doktoru olmanız da ayrıca sevindirdi beni.kızımın süt dişleri takılalı neredeyse 1 ay olacak ve stres sıkıntı ve bitmeyen soru işaretleri hala devam ediyor.
süt dişlerini yerine takmakla hata ettiğimizi söyleyen bir diş doktoru var ve kalıcı dişler çıkacağı zaman daha büyük sıkıntı yaşayacağımızı söylüyor.çünkü dişler çene kemiğine kaynayarak kalıcı dişlerin çıkmasında sorun yaşatabilirmiş.dişleri takan doktor ise sorun olmaz dişlerin durumunu takip edelim diyor yani dişler hala yerinde...
netten araştırdığım kadarıyla da süt dişleri yerine takılmamalıymış ve biz tekrar çektirmeyi bile düşünüyoruz kararsızız aslında
siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?ne yapmalıyız yardımcı olurmusunuz?
mesajınızı yeni okudum.diş doktoru olmanız da ayrıca sevindirdi beni.kızımın süt dişleri takılalı neredeyse 1 ay olacak ve stres sıkıntı ve bitmeyen soru işaretleri hala devam ediyor.
süt dişlerini yerine takmakla hata ettiğimizi söyleyen bir diş doktoru var ve kalıcı dişler çıkacağı zaman daha büyük sıkıntı yaşayacağımızı söylüyor.çünkü dişler çene kemiğine kaynayarak kalıcı dişlerin çıkmasında sorun yaşatabilirmiş.dişleri takan doktor ise sorun olmaz dişlerin durumunu takip edelim diyor yani dişler hala yerinde...
netten araştırdığım kadarıyla da süt dişleri yerine takılmamalıymış ve biz tekrar çektirmeyi bile düşünüyoruz kararsızız aslında
siz bu konu da ne düşünüyorsunuz ?ne yapmalıyız yardımcı olurmusunuz?
kızınız daha çok küçük bir sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin..bırakın kalsın dişler yerinde ve kontrollere devam edin. düzenli kontrollerde bir sıkıntı başlayacak olursa hekiminiz fark edip gerekeni yapar zaten sıkıntı yapmayın.
kızınız yemek yiyebiliyorsa ağrısı yoksa yüzde şişlik yoksa sorun yok bu aşamada..
güçlü olmaya olumlu şeyler düşünmeye çalışıyorum ancak çok korkuyorum.ilerde sorun çıkmasın diye dua ediyorum.
29 ekimde tam bir ay olacak dişler takılalı.bayramdan sonra kontrole gidecez doktorumuz şehir dışında.
sizce dişler kendini tutmuşmudur, nekadar sürede tutar? kendini tutmuş ise ne zaman eskisi gibi dşilerini kullanabilir?yada sadece görüntü olarak mı kullanacak?
şuan için ağrı şişlik yok,ön dişlerini hiç kullanmadan herşeyi yiyebiliyor çok şükür.kaşık kullanmıyor dişine değecek diye, herşeyi elleriyle yiyor.sıvı şeyleri pipetle içiyor...
1 ay aradan sonra bugün kontrole gittik.doktorumuz dişlerin filmini çekti ve herşeyin yolunda olduğunu iyileştiğini söyledi.
ben kafamdaki soru işaretlerini kendisine söyledim ancak sorularıma sadece güldü. boşuna kendinizi üzüyorsunuz hiçbir sorun olmayacak, dişler yerinde kalsın dedi ve hatta bir dahaki kontrol tarihini hazirana verdi.kendisinden çok emin bana güvenmiyorsanız başka bir doktora da götürebilirsiniz dedi.
eşim ikna oldu. ben neden olamıyorum endişelerim yersiz mi?yanlış birşey yapıp kızımı üzmek istemiyorum.
en çok merak ettiğim de dişin kemiğe kaynadıktan sonraki durumu yani o diş yine kendisimi düşecek yoksa çekilecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?