once nasil fransiz vatandasligina geciliyor
yani ilk olarak nereye basvuru yapmam gerekiyor
acil cevap bekliyorum
10 senedir burdayim
cok tesekkur ederim
galiba olmayacak esimle bir sure ayri yasadik caf'bunu biliyor
simdi tekrar ayni evde yasiyoruz
acaba yinede alabilirmiyim
bir sorun olurmu
yakamoz69 canim bende aldim dosyayi doldurdum simdi diger belgeleri hazirliycam ama sana sormak istedigim bazi seyler var oncelikle haftaya konsolosluga gidicektik sabika kaydi icin ordan vermiyorlarmi???birde annenin babanin acde de naissance belgelerini sanirimverirler ama nasil olacak bilmiyorum beniom annem 20 sene once oldu ve babam yeniden avlendi ne yapmam lazim sence eski evlenme belgesinimi alayim???birde son olarak bu onemli bugun bir arkadasim bana fransiz vatandasligina gecersen turk vatandasligini kaybediyorsun secim yapmak zorundasin dedi dogrumu bu bizde burda doganlar gibi cifte vatandas olamiyormuyuz???eger oyleyse vazgececegim....
cok tesekkur ederim
galiba olmayacak esimle bir sure ayri yasadik caf'bunu biliyor
simdi tekrar ayni evde yasiyoruz
acaba yinede alabilirmiyim
bir sorun olurmu
sevgili mehay oncelikle ilk sorun ile baslayayim sabika kaydi buradaki turk konsoloslugundan alinabiliyor.hatta fransiz vatandasligi icin gerekli tum belgeleri konsolosluk senin adina turkiyedeki ilgili kurumlardan toplayip adresine postalayabiliyor.ama ben herseyi kendim toparladim.ilk nedeni herhangi bir eksik belge ihtimalinde tekrar tekrar ugrasmamak, ikinci nedenim ise vatandasliga gecmeye karar verdigimde yaz tatiline 1 ay kalmis olmasi anliyacagin hem ziyaret hem ticaret hesabi! ikinci soruna gelince bence oz annenin evlenme belgesini de her ihtimale karsin al.yalniz bu konuyu bir uzmana danismanda fayda var..uzman derken turk konsoloslugundaki vatandaslik bolumundeki memur veya prefecteurlukteki ilgili bir kisiye daha sor.her ihtimale karsin isini garantiye al bence.nufus mudurlugunde evlenme belgesi istediginde babanin hangi esinin evlenme belgesini vereceklerini bilemiyorum?son sorun icin sana tesekkur ederim cunku bu konuda benim de bilgim yoktu.arastirdim ve arkadasin dogru soylemis ama eksik soylemis.cunku baska bir ulkenin vatandasligina gecmeden once konsosluga gidip izin belgesi istemen gerekiyormus .eger izin belgesi istemeden baska bir ulkenin vatandasligina gecersen turk vatandasligini kaybetme IHTIMALI varmis.dikkat et ihtimali dedim.cunku benim cevremde tanidigim fransiz vatandasligi alan iki arkadasim var.onlara vatandaslik islemleri icin danistigimda boyle birseyden sozetmemislerdi.normalde boyle birsey yok ama yinede vatandasligi almadan once bu bahsedilen izin belgesini almakta yarar var degil mi?bir diger konu izin belgesi almadan fransiz vatandasligina gecmis arkadaslar da turk vatandasliklarini kaybetmemek icin bubelgeyi sonradan da alabiliyorlarmis.bu da guzel bir haber bence.tek yapmalari gereken turk konsolosluguna basvurmak olacak.sevgili mehay senin icin daha iyi degil mi? gelecek hafta konsolosluga gittiginde hepsini birden konusursun oradaki memur arkadaslarla.izin belgesini sakin unutma.ben de izin belgesi istememistim.sayende bilgim oldu.zaten yarin polis karakolunda randevum var.esimle birlikte cagiriyorlar.orda da bu konuyu sorarim polislere.hersyin hayirlisi olur insallah! yardimci olabildiysem ne mutlu diyorum ve esinle birlikte saglikli ve mutlu gunler diliyorum.hoscakal!:teytey:
canim hic usenmeden uzun uzun cevapladigin icin tesekkur ederim sana...insallah istediklerimize en yakin zamanda kavusuruz..birde bilgin varmi konsolosluk bu belgeler icin ne kadar para istiyor sabika kaydi nufus kayit ornekleri ve evlilik belgeleri icin....
:1shok:arkadaslar ben butun evraklarimi topladim ve randevuyu aldiiimmmm :sm_cool: kagitlarida buradan toparladim
tukiyeden gelecek tum evraklari lyon konsoloslugundan istedim bunun icin en fazla 15 yada 20 euro harcamisimdir o kadar masrafi yok yani yanliz dilekce yaziyorsunuz fransiz vatandasligina gecmek istiyorum bunun ilgili olarak benden su su su evraklari istiyorlar tarafima gonderilmesini rica ederim diye yanina bir miktar para ve nufus kagidini koydum (bunlari yapmadan once konsoloslugu aramanizda fayda var );
birtek anne ve babamin kimlik fotokopilerini annem turkiyeden postayla gonderdi
Esimin burada ki evraklari icin esim internnetten istedi fransizca arattirin internetten web sayfasini bulup oradan isteyebilisiniz iste evlilik ve dogum kagitlari icin esinizin ailesinin evlilik kagitlari icin tamamen ucretsiz bir iki gun icinde gonderiyorlar esiniz dogustan fransiz degilse Fransiz vatandasligina gecis icin kagit ta istiyorlar zamanin da verilmis bunu onun bulmasi lazim.
iste son 4 senelik benim ve esimin ustune yazili olan kira banka vs dokumleri maas bordrolarimi su elektrik telefon faturalrini ne bulduysam dosyanin icine koydum randevuya goturdum
adam butun dosyayi hazirladi 3 ay icinde beni tekrar gorusmeye cagiracaklarini soyledi onu bekliyorum bana sans dileyin arkadaslar cunku o sozlu mulakattaann coook korkuyorum ne soracaklar merak ediyorum:mymeka:
sevgili izabel! mehay arkadasimizin da dedigi gibi su anda beraber yasiyorsaniz ve de aranizda buyuk bir sorun yoksa bence umudunu kaybetme ve yinede basvurunu yap! evet esinle bir sure ayri yasamaniz senin icin bir dezavantaj olabilir(kimin evliliginde sorun cikmiyor ki?). fakat yine de bu seni yildirmamalidir.biliyorsun ki bu devirde cifte vatandasliga sahip olmak demek daha fazla hakka sahip olmak demek.ama fransiz vatandasligini alamasan bile herseyin hayirlisi olsun demek lazim degil mi? sansin bol olsun diyor ve sana iyi gunler diliyorum.kal saglicakla
Ya bende basvurcam butun istedikleri kagitlari turkiyeden getirdim aslinda insanin sinirini bozuyolar 2seneden once gelmiyo diyolar birde bu sabika isi ne onu anlamadim
[slm mehay okudugum kadariyla bu konuda cok guzel bilgiye sahipsin sana bir kac konuda danismak isterim :)
ben evraklari hazirlamaya basladim ama konsolosluktan gelen kagitlari kabul etmiyoruz diyorlar ve gerekli kagit listesindede ayni sey yaziyor boyle bir problem yasadinmi ?? konsolosluk sadece aracilik yapiyor sonucta gelen kagit orijinal ama anlayamadim dogrusu
tesekkurler