Acil Fransz vatandal

izabel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2007
56
2
once nasil fransiz vatandasligina geciliyor
yani ilk olarak nereye basvuru yapmam gerekiyor
acil cevap bekliyorum
10 senedir burdayim

Son düzenleme:
once nasil fransiz vatandasligina geciliyor
yani ilk olarak nereye basvuru yapmam gerekiyor
acil cevap bekliyorum
10 senedir burdayim

selam izabel! oncelikle bulundugun yerdeki prefecturluge basvurup vatandasliga gecmek icin gerekli olan belgeleri yazanlisteyi istemelisin.sonrada bu belgelerin hepsini EKSIKSIZ olarak toplayip sana verdikleri basvuru adresine(listenin ustunde yazan tribunal d'instance adresi) telefon acip BELGELERI TOPARLADIGINI ve randevu istedigini soylemelisin.onlar sana bir tarih veriyorlar..onemli olan telefon actiginda belgeleri toparladigini soylemelisin yoksa sana adresini sorup yine gerekli belgeler listesini gonderirler!sonra o tarihte oraya gidiyorsun. oradaki memur sana bundan sonraki islemler hakinda kisaca bilgi veriyor ve kendi hazirladiklari ve seninle ilgili bilgileri temize cektikleri kagitta hata olup olmadigini kontrol etmeni soyluyor.cok dikkatli kontrol etmen lazim sonra sorun cikarabilirler zira ben 3 tane yazim hatasi buldum! sonra fransiz bir ad isteyip istemedigini soruyor.ve 1 yil bekleyecegini bu sure icinde seni kontrol edeceklerini soyluyor yani esinle beraber oturup oturmadigini evlilikte sorun olup olmadigini vs. arastiracaklar.bu sure icinde polis karakolu seni cagirabilir ve nicin fransiz olmak istiyorsun gibi cesitli sorular sorabilir!benim bildigim bu kadar.ayrica anlatigim sey evlilik yoluyla vatandaslik isteyen ve evlenilen tarihte esi fransiz vatandasliginda olanlar icin gecerli.diger yollari bilmiyorum.diger yollar icin bagli bulundugun bolgedeki turk konsolosluguna basvurabilir veya varsa onun internet adresine bakabilirsin.istedikleri belgeleri soyle sayabilirim.10yildan fazla fransadakiler bulundugu bolgedeki adliyeden veya polis karakolundan(fransada nerden alindigini tam olarak bilmiyorum) sabika kaydi,10yildan az fransada bulunanlar turkiyede herhangi bir adliyeden sabika kaydi alacaklar,anne ve babanin her ikisininde dogum kayit ornegi(formul A olarak adlandirilan belge)ayrica onlarin evlenme kayit ornegi(formul B),senin ve esinin dogum kayit ornegi ve evlenme kayit ornegi;bu dedigim belgeler cok dilli olacak yani uzerlerinde fransizca karsiligi olacak zaten vatandaslik icin lazim dediginde nufus mudurlugundeki memurun direk anlamasi lazim.eger bilgisayarda cok dilli format yoksa YEMINLI TERCUMANA tercume ettirip noterden tasdiklettirmelisin.zaten olmasa bile nasil olsa sabika kaydini mecbur tercume ettirip noterden tasdik ettireceksin onun yaninda bu belgeleri de yaptirirsin.sabika kaydinin cok dilli formati yokmus bana soylediklerine gore.sonra evlenme nerde yapilmissa oradan acte de mariage belgesinin orjinali istenecek.sana verecekleri istenilen belgeler kagidinda bu kagidin istenecegi adres yazili oraya avis recommande li mektup gondererek isteyebilirsin.bu belge yukarida yazilan formul B belgesinin fransiz makamlarindaki karsiligi.sonra cocuk varsa onlarin acte naissance belgesi bagli bulundugun belediye(mairie) dairesinden alacaksin.senin ve esinin kimliklerinin arkali onlu fotokopisi.zannedersem livret de famille(evlilik cuzdani) fotokopisi.pasaportun fotokopisi.son olarakta uzerinde esin ve senin adinin birlikte yazili oldugu bulabildigin resmi veya degil tum belgeler isteniyor.ornek olarak elektrik,su,telefon faturalari, ev kirasi,banka hesap kagitlari,taxe d'habitation,gelir vergisi(impot)kagitlari vs. bulabilgin tum belgeleri fotokopi cekip sunmalisin.ozellikle taxe d'habitation ve impots kagitlari mutlaka olmali.iste boyle! elimden geldigince ayrintili olarak anlatmaya calistim bu istenilen belgelerde unuttugum olabilir.sen yinede prefecteurlukten gerekli kagidi iste.ben sadece onbilgi olsun diye soyledim. (UNUTMA topladigin belgelerin en fazla 3 ay gecerliligi var elini cabuk tutmalisin).yani ha deyince fransiz vatandasi yapmiyorlar bizi.ben izine gittigimde tatilimin yarisini bu belgeler icin harcamistim.bilhassa yeminli tercumana ve notere paran gidiyor (mecburen).ayrica vatandaslik icin yeterli duzeyde fransizca istiyorlarmis diye duydum.bekleyip gorecegiz (10 ay daha bekleyecegim). sana kolay gelsin ve simdiden hayirlisi neyse o olsun.yardimci olabildiysem ne mutlu! iyi gunler diyorum ve ALLAH(c.c)'tan herkese saglik,mutluluk,basari dolu ve savaslarin olmadigi bir yil diliyorum.:a015:

Son düzenleme:
cok tesekkur ederim
galiba olmayacak esimle bir sure ayri yasadik caf'bunu biliyor
simdi tekrar ayni evde yasiyoruz
acaba yinede alabilirmiyim
bir sorun olurmu

cok tesekkur ederim
bir sorun olurmu

evliligin devam ediyorsa ve su an sorun yoksa olabilir neden olmasin....

yakamoz69 canim bende aldim dosyayi doldurdum simdi diger belgeleri hazirliycam ama sana sormak istedigim bazi seyler var oncelikle haftaya konsolosluga gidicektik sabika kaydi icin ordan vermiyorlarmi???birde annenin babanin acde de naissance belgelerini sanirimverirler ama nasil olacak bilmiyorum beniom annem 20 sene once oldu ve babam yeniden avlendi ne yapmam lazim sence eski evlenme belgesinimi alayim???birde son olarak bu onemli bugun bir arkadasim bana fransiz vatandasligina gecersen turk vatandasligini kaybediyorsun secim yapmak zorundasin dedi dogrumu bu bizde burda doganlar gibi cifte vatandas olamiyormuyuz???eger oyleyse vazgececegim....

sevgili mehay oncelikle ilk sorun ile baslayayim sabika kaydi buradaki turk konsoloslugundan alinabiliyor.hatta fransiz vatandasligi icin gerekli tum belgeleri konsolosluk senin adina turkiyedeki ilgili kurumlardan toplayip adresine postalayabiliyor.ama ben herseyi kendim toparladim.ilk nedeni herhangi bir eksik belge ihtimalinde tekrar tekrar ugrasmamak, ikinci nedenim ise vatandasliga gecmeye karar verdigimde yaz tatiline 1 ay kalmis olmasi anliyacagin hem ziyaret hem ticaret hesabi! ikinci soruna gelince bence oz annenin evlenme belgesini de her ihtimale karsin al.yalniz bu konuyu bir uzmana danismanda fayda var..uzman derken turk konsoloslugundaki vatandaslik bolumundeki memur veya prefecteurlukteki ilgili bir kisiye daha sor.her ihtimale karsin isini garantiye al bence.nufus mudurlugunde evlenme belgesi istediginde babanin hangi esinin evlenme belgesini vereceklerini bilemiyorum?son sorun icin sana tesekkur ederim cunku bu konuda benim de bilgim yoktu.arastirdim ve arkadasin dogru soylemis ama eksik soylemis.cunku baska bir ulkenin vatandasligina gecmeden once konsosluga gidip izin belgesi istemen gerekiyormus .eger izin belgesi istemeden baska bir ulkenin vatandasligina gecersen turk vatandasligini kaybetme IHTIMALI varmis.dikkat et ihtimali dedim.cunku benim cevremde tanidigim fransiz vatandasligi alan iki arkadasim var.onlara vatandaslik islemleri icin danistigimda boyle birseyden sozetmemislerdi.normalde boyle birsey yok ama yinede vatandasligi almadan once bu bahsedilen izin belgesini almakta yarar var degil mi?bir diger konu izin belgesi almadan fransiz vatandasligina gecmis arkadaslar da turk vatandasliklarini kaybetmemek icin bubelgeyi sonradan da alabiliyorlarmis.bu da guzel bir haber bence.tek yapmalari gereken turk konsolosluguna basvurmak olacak.sevgili mehay senin icin daha iyi degil mi? gelecek hafta konsolosluga gittiginde hepsini birden konusursun oradaki memur arkadaslarla.izin belgesini sakin unutma.ben de izin belgesi istememistim.sayende bilgim oldu.zaten yarin polis karakolunda randevum var.esimle birlikte cagiriyorlar.orda da bu konuyu sorarim polislere.hersyin hayirlisi olur insallah! yardimci olabildiysem ne mutlu diyorum ve esinle birlikte saglikli ve mutlu gunler diliyorum.hoscakal!:teytey:

cok tesekkur ederim
bir sorun olurmu

sevgili izabel! mehay arkadasimizin da dedigi gibi su anda beraber yasiyorsaniz ve de aranizda buyuk bir sorun yoksa bence umudunu kaybetme ve yinede basvurunu yap! evet esinle bir sure ayri yasamaniz senin icin bir dezavantaj olabilir(kimin evliliginde sorun cikmiyor ki?). fakat yine de bu seni yildirmamalidir.biliyorsun ki bu devirde cifte vatandasliga sahip olmak demek daha fazla hakka sahip olmak demek.ama fransiz vatandasligini alamasan bile herseyin hayirlisi olsun demek lazim degil mi? sansin bol olsun diyor ve sana iyi gunler diliyorum.kal saglicakla

canim hic usenmeden uzun uzun cevapladigin icin tesekkur ederim sana...insallah istediklerimize en yakin zamanda kavusuruz..birde bilgin varmi konsolosluk bu belgeler icin ne kadar para istiyor sabika kaydi nufus kayit ornekleri ve evlilik belgeleri icin....

sevgili mehay konsoloslugun sitesine baktim ama orada "tum bu islemler harç karşılığında yapıldığından yanınızda YETERLI miktarda nakit para bulundurmanız gerekmektedir" :jeyyar: :roflol:yaziyor .artik gerisini sen anla yaninda 100-150 € bulundurmani tavsiye ederim.belli olmaz gitmisken pasaportunun gununu uzatmak istersin belki de!

:1shok:arkadaslar ben butun evraklarimi topladim ve randevuyu aldiiimmmm :sm_cool: kagitlarida buradan toparladim

tukiyeden gelecek tum evraklari lyon konsoloslugundan istedim bunun icin en fazla 15 yada 20 euro harcamisimdir o kadar masrafi yok yani yanliz dilekce yaziyorsunuz fransiz vatandasligina gecmek istiyorum bunun ilgili olarak benden su su su evraklari istiyorlar tarafima gonderilmesini rica ederim diye yanina bir miktar para ve nufus kagidini koydum (bunlari yapmadan once konsoloslugu aramanizda fayda var );
birtek anne ve babamin kimlik fotokopilerini annem turkiyeden postayla gonderdi

Esimin burada ki evraklari icin esim internnetten istedi fransizca arattirin internetten web sayfasini bulup oradan isteyebilisiniz iste evlilik ve dogum kagitlari icin esinizin ailesinin evlilik kagitlari icin tamamen ucretsiz bir iki gun icinde gonderiyorlar esiniz dogustan fransiz degilse Fransiz vatandasligina gecis icin kagit ta istiyorlar zamanin da verilmis bunu onun bulmasi lazim.

iste son 4 senelik benim ve esimin ustune yazili olan kira banka vs dokumleri maas bordrolarimi su elektrik telefon faturalrini ne bulduysam dosyanin icine koydum randevuya goturdum

adam butun dosyayi hazirladi 3 ay icinde beni tekrar gorusmeye cagiracaklarini soyledi onu bekliyorum bana sans dileyin arkadaslar cunku o sozlu mulakattaann coook korkuyorum ne soracaklar merak ediyorum:mymeka:

senin adina cok sevindim sekerim! insallah hayirlisi olur.merak etmene gerek yok ben mulakati gectim.polis karakolu beni gecen hafta cagirdi.orada sadece senin fransizca konusup konusamadigina anlayip anlamadigina bakiyorlar.gorevli polis memuru bana en fazla 10 soru sorduktan sonra benim icin fransizcasi yeterli fakat son karari icisleri bakanligi verecek dedi.bu kadar.sordugu sorular ise soru bile degil.ne zaman evlendiniz kac cocugunuz var,cocugunuz nerede dogdu,kac yildir evlisiniz, nerede oturuyorsunuz,ileride ne is yapmayi dusunuyorsunuz,calisiyor musunuz vb.aslinda sordugu sorularin hepsinin cevabini biliyor zaten.sadece beni denedi.normalde bir sorun olmazsa fransiz vatandasligina gectiniz ama beklemek zorundasiniz dedi.insallah bir sorun olmaz da alirim su vatandasligi.:Saruboceq:

jandarmayi gectim cok sukur !!!gecen haftada prefecture den kagit geldi simdi gidicem pazartesi nasil gecicek bilmiyorum artik insallah iyi gecer!!!! :bbo:

canim anlasilan bu konularla ilgili bilgin var.benimde oturumla ilgili sorum olucak.cevaplyabilirmisin

Ya bende basvurcam butun istedikleri kagitlari turkiyeden getirdim aslinda insanin sinirini bozuyolar 2seneden once gelmiyo diyolar birde bu sabika isi ne onu anlamadim

Ya bende basvurcam butun istedikleri kagitlari turkiyeden getirdim aslinda insanin sinirini bozuyolar 2seneden once gelmiyo diyolar birde bu sabika isi ne onu anlamadim

sabika kaydi istiyorlar canim dosyada yaziyor zaten istenilen belgelerin arasinda var yani...

kizlar cok heyecanliyim konsolosluktan belgelerimi istedim 2 aya gelirmis digerlerinin hepsi hazir zaten..is randevu almaya geldi..yalniz benim esim fransa dogumlu cifte vatandas benim randevu almam gerekiyormu dosyalari vermek icin..yoksa direk yabancilar burosuna goturup vermemmi lazim???benim gibi olanlar cevap bekliyorum????

[slm mehay okudugum kadariyla bu konuda cok guzel bilgiye sahipsin sana bir kac konuda danismak isterim :)

ben evraklari hazirlamaya basladim ama konsolosluktan gelen kagitlari kabul etmiyoruz diyorlar ve gerekli kagit listesindede ayni sey yaziyor boyle bir problem yasadinmi ?? konsolosluk sadece aracilik yapiyor sonucta gelen kagit orijinal ama anlayamadim dogrusu
tesekkurler

hayir canim asil Turkiyeden getirdiklerimizi kabul etmiyorlar cok damga var diye....ben hepsini konsolosluktan aldim ve nihayetinde fransizca yaziyor hepsi ,neden kabul etmesinler?...zaten nerden alicazki baska 2 kagit icin Turkiyeye gidecek degiliz ya ,sacmalik...ben hiçbir problem yasamadim ,hepsini konsolosluktan aldim ,sende alabilirsin arkadasim ...iyi sanslar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…