Bugün 15 aylık bebeğim için birçok kıyafet, oyuncak ve kitaplar aldım. Bebeğim gece uykusuna geçtikten sonra küçük ve yıpranan kıyafetlerini ayırdım, yenilerini özenle ve heyecanla yerleştirdim. Evimi toparladım, kendime bir kahve yaptım ve kitap okumaya başladım. Okuduğum kitapta ilkyardım ile ilgili bazı şeyler okuyunca aklıma birden deprem geldi. Sonra internetten Şubat depremine yönelik sözlük yorumlarını okudum. Sanki o anları yaşıyormuşum gibi kalbim çok hızlı atmaya başladı. (Yaşanan deprem illerinden uzak bir ilde yaşıyorum) Ama herkes gibi akla gelince, okuyunca , görünce korkuyorum. O dönem hamileydim, şimdi bebeğim var. Ve aklıma şöyle bir şey geldi, Allah korusun deprem olsa veya hayatı tehdit edecek , önemli bir durum için çok acil evden çıkmam gerekecek olsa, bebeğimin hazırda ihtiyaçları bulunan hazır bir çantam yok.
Sizler çocuklarınız için böyle bir hazır çanta bulunduruyor musunuz ?
Tabii ki deprem gibi şeylerde insanın aklına bile gelmiyordur ancak hastalık olur , başka bir şey olur vs. Yine de böyle bir çanta olması mantıklı olur gibime geldi.
Gece gece okuyup okuyup kendimi çok korkuttum ve bebeğim için çok endişelendim. Kendimi de biraz sorumsuz hissettim. Hem kafam dağılması için hem de böyle bir önlemi olan kişiler varsa, fikir alabilmek adına konuyu açmış bulunmaktayım.
Hatırlayıp, üzülen kişiler adına şimdiden özür dilerim.