- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Arkadaşlar merhaba konu sahibi benim. Kendi konumda da yazdım. Atak anında böyle bir şey oldu. Kardeşim doktor. Ona haber verdim, ilaçların çok ağır olmadığını dozlarının da çok yüksek olmadığını, etkileşmeyeceğini söyledi, ama yarım saat daha uyuma kötü hissedersen acile git dedi. Anneme de haber verdim, uyandırdım bekleyeceğiz yarım saat. Sabah da tekrar doktorumu arayacağım. Endişelenmeyin. Teşekkür ederim.Hanimlar,
z.. isimli konu sahibi fazla ilac icmiş.
"bipolarim.." kelimesiyle başlayan konuda anlatıyor.
Eskiler bilir ne yapmalı nasil ulasilmali ben etiketledim ama
Allah korusun geç kalinmasın, huzursuz oldum
Hanimlar,
z.. isimli konu sahibi fazla ilac icmiş.
"bipolarim.." kelimesiyle başlayan konuda anlatıyor.
Eskiler bilir ne yapmalı nasil ulasilmali ben etiketledim ama
Allah korusun geç kalinmasın, huzursuz oldum
Tam uyuyacaktım, okudum, inanin basim tuttu. Gencecik bir kız, Allah korusun. Tesekkur ederim, siz de cok naziksiniz.ne kadar ince düşüncelisiniz, bazıları öldüğünü bilse insanın kafasını çevirip bakmaz. helal olsun diyorum
Çok teşekkür ederim gerçekten bu yorumunuz, bu yargılayıcı tavrınız için. Böyle bir atağa şahit olduysanız her hastanın atağının farklı olacağını da bilmeniz gerekirdi sanırım. Dikkat çekmek için neden bir internet sitesini kullanmam gerektiğini de anlamadım açıkçası. O durum da beş dakikada geçmemişti emin olun, geçip kendime geldikten sonra içimi dökmek isteyip yazmıştım ve senelerdir tedavi gördüğüm için artık belli bir içgörü düzeyine ulaştım ve belirtilerimi fark edebiliyorum bunu bana kendi doktorum bile söyledi. Ayrıca doktoruma ben “benim ataklarım neden bu şekilde, bipolar atağı daha uzun sürmez mi” dediğimde bu hastalığın birçok türü olduğunu ve bazı insanlarda da bu şekilde seyredebileceğini anlatmıştı. Benim en başından beri bu şekilde, gün içinde defalarca uçlara kayıp düzeliyor. Bunu buradaki bipolar bir üyeyle de konuştuk, strobe ile. O senelerdir tecrübesi olduğu halde ilgi çekmeye çalışıyorsun, bipolar böyle bir şey değil demedi bana. Emin olun ilgi çekme amacım olsa gider gerçek hayatımda çekerim, buraya gelip tanımadığım insanların ilgisinden medet ummam. Tanımadığın insana niye derdini anlattın o zaman derseniz de o an kime anlatacağımı bilemedim ve yazmak istedim, yazmak iyi geliyor ayrıca. Kardeşimi aramak da zaten doktorumla belirlediğimiz bir plandı, böyle durumlarda haber vermemin iyi olabileceğini söylemişti. Sadece ilk başta düşünemedim, arkadaşlar birine haber ver dedikten sonra ilk aklıma gelen kişi oydu hani doktor olduğu, bir risk olup olmadığını bileceği için. Keşke insanları tanımadan bu şekilde yorumlar yapmasanız, ciddi anlamda kırıcı oluyorsunuz çünkü. Sırf derdimi anlattığım için “ilgi çekmeye çalışıyor” damgası yiyeceğimi bilsem hiç açmazdım konuyu. Size bir şey kanıtlamak zorunda da değilim bence, kaç gündür ne yaşadığımı ben biliyorum, ailem görüyor.iyi niyetiniz çok tatlı, ama o konu bana çok gerçekçi gelmedi. bipolar atağına ne yazık ki şahit oldum böyle kadınlar kulübünde konulara yorum yaparak, bu kadar hafif kelimelerle anlatılan birden bire de ay ablama sordum şimdi diye 5 dakikada geçen giden konu değil bipolar. dikkat çekme çabasında açılmış bir konu gibi duruyor.
canım öyle bile olsa ciddi bir durum. Bipolar tanısı var ve belli ki sıkıntısı var. Diyelim ki içmedi ilaçları, sadece düşündü ve ilgi çekmek için yazdı, böyle bile olsa bu içmeyeceği anlamına gelmiyor. Konu sahibinin dönüş yapmasına sevindim. Umarım önemsendiğini hissetmiştir ve aradığı desteği bulur. Bi polar çok zor. Daha bir ay önce bir kuzenimizi (bıpolardı) kaybettik. Çok üzüntülüyüm. Her türlü ciddiye alınması gereken bir konu.iyi niyetiniz çok tatlı, ama o konu bana çok gerçekçi gelmedi. bipolar atağına ne yazık ki şahit oldum böyle kadınlar kulübünde konulara yorum yaparak, bu kadar hafif kelimelerle anlatılan birden bire de ay ablama sordum şimdi diye 5 dakikada geçen giden konu değil bipolar. dikkat çekme çabasında açılmış bir konu gibi duruyor.
Başınız sağolsuncanım öyle bile olsa ciddi bir durum. Bipolar tanısı var ve belli ki sıkıntısı var. Diyelim ki içmedi ilaçları, sadece düşündü ve ilgi çekmek için yazdı, böyle bile olsa bu içmeyeceği anlamına gelmiyor. Konu sahibinin dönüş yapmasına sevindim. Umarım önemsendiğini hissetmiştir ve aradığı desteği bulur. Bi polar çok zor. Daha bir ay önce bir kuzenimizi (bıpolardı) kaybettik. Çok üzüntülüyüm. Her türlü ciddiye alınması gereken bir konu.
Teşekkür ederim. Geçmiş olsun. Lütfen ne olursa olsun ilaçlarınızı ihmal etmeyin. Siz zeki ve aklı başında bir insana benziyorsunuz. Bu şeker hastalığı (insülin eksikliği), tiroit hastalığı gibi bir şey, maalesef vücutta üretilmeyen veya eksik üretilen bir tuz (lityum). Mecburen ilaç kullanmak gerekiyor ve bunu aksatmamak çok önemli. Keşke doktorunuza ulaşmak bu kadar zor olmasaydı. Psikiyatristin yanı sıra eğer imkanınız varsa bir psikologdan da destek almak iyi gelebilir. Bende disforik premenstrüel sendrom vardı. Tabi sizin durumunuzla kıyas edilmez ama epey ağır geçiriyordum. Ben o dönemde okumak için aklım başındayken kendime notlar yazmıştım. O dönemde okuyarak sakinleşmek ve yazdıklarımı uygulayarak o dönemi daha vukaatsız atlatmak için. Sizin için de böyle bir şey işe yarar mı acaba? doktorunuza /pskoloğunuza da danışın, sadece bir fikir olarak aklıma geldi paylaşmak istedim.Başınız sağolsuninanın öyle bir amacım olsa giderim arkadaşlarıma derim anne babama derim “ben ilaç içtim” diye. Bu kadar büyüyeceğini bile düşünmemiştim ilk defa yaptığım bir şey değildi çünkü. İntihar, kendine zarar verme gibi olguların ilgi çekme çabası olması da bana saçma geliyor çünkü birçok insanın ilgiden çok korkacağı, yargılayacağı davranışlar. İnsan ilgi çekmek için neden bunu kullanır ki? Böyle algılanacağını bilsem cidden söylemezdim ilaç içtiğimi hatta direkt konu açmazdım. Ben gerçekten içmiştim istemeyen ilgi çektiğimi düşünmeye devam edebilir, ben ne diyebilirim ki? Sadece çok üzülüyorum böyle algılanmasına. Teşekkür ederim, tekrardan başınız sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?