acil destek siz olsanız ne yapardınız???

oslem_03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
249
2
0
Kütahya
mrb.arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim ilk bebeğim :) bayramda tatil ama 5 saat uzaklıkta olan kayınvalideme gitmek istemiyorum eşim de asla zorlamaz hatta o da gitmek istemiyor.köyleri var orada toplanıyorlar ve sobalı ev hadi onu geçtim yüzüne tahammül edemeyeceğim amcası da orada olcak.düğünümde 9kilo verdim stresten gelinliğim olmadı o gece diktik arkadan arkadaşlar( eşim acayip sessiz komser bu arada..ben de atamam hırsızlar yüzünden yapılmadı öğretmenim..eşimin bendne önce 4 sene bütün maaşını ailesi yemiş arabalar kendilerine bilezikler 100 kiloluk kız kardeşi var evli çocuklu onun düğününü de benimkine itelemişler bizim düğünde de boçlar bize kaldı altınlarımızdan 1 tane bile vermediler ne para ne altın.resmen sulu kayınpederim biz vermiyoruz dedi yüzsüzce.düşününki kayınvalidem hiç susmayan patavatsız sürekli kızını öven bana laf sokan eşimin sessizliğini kullanıp benimle uğraşan bir tip kocası da cıvık ne konustugunu bilmez şöfor burdan gecerken iş arkadaşlarını gelininin evine getirip utanmadan sokan bir adam..kocam nöbetteydi eve gelemedi ama yüzsüz uğradı yine de tamam yanındaki de amcam babam yerine ama ne gerek değil mi?1 senelik evliyim ağlamakla geçti..düğünümde amcası gelinliğimden gerdek geceme yaaa anlayın her şeyime karıştı evlendim süreki telle eşimi kışkırtmalarda bulundu ben arayı soğuttum küstürdüm..eşimin ailesi gece 5 te bile ev cep tellerimizi arayıp rahatsızlık veren iğrenç karakterler tabi musluk kesildi paralar kesildi..hangi birini anlatayım şaşırdım dostlarım.sürekli telefonla arayıp sorun yarattılar yok karşıki komşusunun abisinin kızı düşünün uzaklığı buraya 15 günlük derse gelecekmiş ve arkadaşlarıyla gelmiş 1 araba kız kocamı gönderecekmişim ilgilenecekmiş kayınpederim söylüyor daha neler neler kaç kez telde ağlattı beni cicim ayı falan anlamadım eşimle kavga ettim ama kendim konuşup kendim dinledim eşim acayip uslu efendi iyi niyetli tip düşünün kavga bile edilmiyor cevap vermiyor beni yıprattı bu tutumu da ama..ben de sinirli biriyimdir ama ailem hep düğün zamanı aman bozulmasın diye iyi niyetle bastırdılar beni sürekli sustum zaten ingilizce öğretmeniyim atanamadım üzülüyordum kendi derdimden bunlar yüz buldu neyseki telefon olayını azalttım ama ne kavgalarla eşimle.....doğum günümdü hamile oldugumu da biliyorlar aramadılar mesela ne görümcem ne diğerleri ertesi gün kayınpeder arayıp ters konusabiliyor böyle patavatsız çirkef paracı sürekli sırıtarak konusan aile düşünün arkadaşlar bunlara bulaştım benim ailem de öğretmen hep harika insanlar..eşim de bir dediğimi 2 etmez ama bıktım bunun ailesinden nolur bana yardım edin ben napcam yaa bayramda tamam eşim de istemiyor gitmem ama bu kez de eti bahane eder uyuz kızlarını cocugunu falan alır başıma gelirler diye korkuyorum önceki geldiklerinde 4 gün kaldılar ben 3 kilo vermiştim stesten ( eşim sessiz koruyamıyor sürekli kendim başa çıkmaya çalışıyorum bu patavatsız şeytanlarla büyüklerime saygısızlığa da alışkın değilim sapıtıyorum resmen ..hamileyim bebeğime de kıyamıyorum stres olcak acaba 1 gün dayanıp köylerine gidip çekeyim alayım et mi ne halt vereceklerse geleyim gelemesinler diyorum eşim de tek gitmiyor benim bebek bahanem de var ne bileyim kafam allak bullak siz olsanız bunlarla nasıl başa çıkardınız lütfen bana yazın dostlarım teşekkürler şimdiden

öncelikle tebrik ederim arkadaşım... hayırlı uğurlu olsun bebeğin... bebek daha çok küçük... yola çıkmasan bence daha iyi olur... kayınvalidenlerin sana gelmelerini istemiyorsanda , eşinle şöyle bir sebep uydurun... " doktor sürekli yatmalısın dedi... daha çok yeni olduğu için..." yani ne misafirliğe gidebilirsin nede misafir ağırlayabilirsin...eşin bunu onlara söyleyecek...

çok teşekkür ederim canım .. sanırım sen de bebek bekliyorsun Allah hayırlısıyla kucağımıza versin inşallah ..haklısın her ikisi de benim için uygun değil o şekilde yapayım ama bir ömür bunlarla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum hep eşim uslu efendi olsun derdim ama ailesini hesaba katmazdım bunu kullanacakları aklıma gelmezdi.. geçen sene de tam sınav zamanı geldi onun yüzünden atanamadım bunu da bana karşı kullanıyor inşallah bebeğim nasibiyle gelir şubatta atanırım :))

anladığım kadarıyla eşi senin bu dediklerine de ağzını açamaz.

bak canım burda iş kocanda bitiyor.söylemesi kolay diyebilirsin ama böyle.eşin onları eleştirmedikçe,haksız olduklarını söylemedikçe sen üzülmeye devam edersin.bir de hamilesin,çocuğun onların elinde büyüyecek.aslında insanları değiştiremezsin ama sana herkese davrandıkları gibi davranamayacaklarını anlamaları lazım.ailende tepki gösterip seni korusalardı bence bu kadar üzerine gelmezlerdi.parayı,altını boşver insanlık lazım bize.dediklerine kulak sama bence stres çok zararlı inan bana.rahat ol.en önemlisi kocanı eğit...

en önemlisi kocanı eğit...[/QUOTE]

haklısın ...1 senedir eğitiyorum canım benim zaten mesleğim bu o da soğudu ama karakter yaşı 30 .. varya mesleğindeki insanlarla ilgili bile ben dayanamayıp kötü bir şey söylerim o söylemez ya nasıl anlatayım ailesiyle ilgili demeğim şey kalmadı bazen sinirden ama o bana tek kırıcı söz tek kötü bir şey söylediğini bilmem ya melek gibi adam düşün.ama bu beni yıpratıyor o ayrı çünkü ailesine de söyleyemiyor en son bize geldiklerinde balkonda yüz göz olduk artık ama ben söyledim cadı gelin oldum benimki gerildi ortam mıy mıy konuşamadı bana da atanamadığımı yüzüme vurdu kaynanam ve ikimizi de utanmadan ağlatıp gittiler hatta en son gitmeden eşim işteydi bana eşimin eskiden sevgilisi varmış netten tanışmış onun için istanbullara gitmiş kadın evli çıkmış ama o evlenmek istemişmiş falan gibisinden fitilleri soktu öyle gitti ... kayınpeder deseniz mutfaktaki eksik olan leğenimi söyler cıvık adam...ve 1 kız 1oğlan bunlar sömürdükleri eşimin yüzüne kredi falan çekin ev alın biz evi kıza yapacağız dedi :)) gerisini düşün canım

en önemlisi kocanı eğit...

haklısın ...1 senedir eğitiyorum canım benim zaten mesleğim bu o da soğudu ama karakter yaşı 30 .. varya mesleğindeki insanlarla ilgili bile ben dayanamayıp kötü bir şey söylerim o söylemez ya nasıl anlatayım ailesiyle ilgili demeğim şey kalmadı bazen sinirden ama o bana tek kırıcı söz tek kötü bir şey söylediğini bilmem ya melek gibi adam düşün.ama bu beni yıpratıyor o ayrı çünkü ailesine de söyleyemiyor en son bize geldiklerinde balkonda yüz göz olduk artık ama ben söyledim cadı gelin oldum benimki gerildi ortam mıy mıy konuşamadı bana da atanamadığımı yüzüme vurdu kaynanam ve ikimizi de utanmadan ağlatıp gittiler hatta en son gitmeden eşim işteydi bana eşimin eskiden sevgilisi varmış netten tanışmış onun için istanbullara gitmiş kadın evli çıkmış ama o evlenmek istemişmiş falan gibisinden fitilleri soktu öyle gitti ... kayınpeder deseniz mutfaktaki eksik olan leğenimi söyler cıvık adam...ve 1 kız 1oğlan bunlar sömürdükleri eşimin yüzüne kredi falan çekin ev alın biz evi kıza yapacağız dedi :)) gerisini düşün canım[/QUOTE]

çüş artık ya ne dicemi bilemiyorum çok şaşırdım tamamen görgüsüz saygısız insanlar umarım atanırsınızda çok uzaklara gidersiniz onların gelemicegi sizinde gidemeceginiz kadar uzaklara gidersiniz vallahi çok zor allah sabrını versin arkadaşım ama arkadaşlarınında dedigi gibi tek başına baş edemezsin eş çok önemli bende buna benzer şeyler yaşadım benim eşimde ailesine laf söyleyemez ama benim sözümden de çıkmaz görüşmedik bi süre gidip gelmedik aynı şehirdeyiz biz bide neyse boş ver beni bebegin için de sakın sitres yapma üzüntü yapma ilk 3 ay çok önemli bir ay önce bebegimi kaybettim allah seninkini kucagına almayı nasip etsin eger gidersem sitrese girerim diyorsan kesinlikle gitme eger eşin seni koruyamıyorsa babanı devreye sok derim onlardan çekinsinler bari yoksa tek başına hak edemezsin

çüş artık ya ne dicemi bilemiyorum çok şaşırdım tamamen görgüsüz saygısız insanlar

aynen öyle canım .. çok üzüldüm bebeğini kaybetmene ( Allah sabır versin.. inşallah Allah tekrar nasip etsin kıyamam.. çok teşekkür ederim yanımda olduğun için desteğin için .en iyisi az görüşmek strese girmemek galiba haklısın gitmicem valla bebeğimi düşünmek zorundayım .. Allah yardımcımız olsun bu tür insanlara bulaştık şansımıza yaa

siz yinede eşinizee çok söylenmeyin, içine işler söylediklerinizz unutmaz... Ailesini o seçmedi ALLAHIN taktiri....

yarın sizde anne baba olucaksınızz......

görüşmeyin zaten yola çıkmanız tehlikeli, inşallah bebeğiniz sağ sağlim doğar ve hayırlı evlad olur , ben 2 kez bebeğimi kaybettim ve hep stres sıkıntı yüzünden kaybettim, şimdi keşke yeniden hamile kalsam hiç bişi takmıcam diyorum ...
bence eşinize de şöyleler böyleler diyip günaha girmeyin.. Allaha dua edin onları doğru yola getirsin..

İsra Suyresi 23-24-25 Ayetler. Meali; 23-Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle. 24- İkisine de acıyarak tevazu kanatlarını indir. Ve şöyle de: "Ey Rabbim! Onların beni küçükten terbiye edip yetiştirdikleri gibi, sen de kendilerine merhamet et." 25- Rabbiniz içinizden geçenleri çok iyi bilir. Eğer iyi kimseler olursanız elbette Allah çok tevbe edenleri bağışlayıcıdır.

Beyazid-i Bestami'nin Annesinin duasını alışını ve bir hadisi şerif ile bitiriyorum; Ana-baba kızıp birşey söylediği zaman onlara karşılık vermemelidir. Emrettikleri şeyleri bir an önce yapıp onların duâsını almalıdır. Onların üzülüp bedduâ etmelerinden korkmalıdır. Yanlış bir iş yapıp onları üzünce hemen ellerine sarılıp özür dilemelidir. İnsanın saâdeti ve felâketi onların kalblerinden gelen ve ağızlarından çıkacak olan sözdedir. Atılan ok tekrar geri gelmez. Onlar hayatta iken kıymetini bilip hayır duâlarını almak lâzımdır. Vefâtlarından sonraki pişmanlık fayda vermez. Onlar hayatta iken ne yapıp yapıp onları memnun etmelidir.

oncelikle bebeginiz hayirli olsun.....

seni cok iyi anladigimi dusunuyorum.bende 3 yillik evliyim ve esimin ailesiyle surekli imtihan oluyorum.dedigin gibi benim ailem ve esimin ailesi o kadar uc noktadaki cok zit karekterdeler.ailem evlilik hazirliklari suresince esimin ailesini hic muhattap bile almadilar( yani cirkefle cirkef olamazsin sen yipranirsin)ben istedigim icinde ailem saygi duydu ve esimi sevdiler ve ailesinden cok farkli biri gercekten.su an anlatamam ama cok zor gunlerdi..esimin ailesinden arayip daha bir haftalik evliyken hic hak etmedigim hakaretlere karsi karsiya kaldim ve daha neler...ben onlarla laf dalasina girmeyi kendime hic yakistiramadim vede asla oyle bir ortam yaratmadim bastan tavrimi koydum ne kotu konustum nede oyle icli disli oldum ve karsimdaki insanlar her seyi yapip deyip hic bir sey olmamasis gibi karsima cikipta yuzume baka bilen insanlar.boyle insanlara karsi tavrini koymakta cok zor ama zoru basardim(sende yapa bilirsin)ilk zamanlar esime soyluyordum senin ailen boyle soyle diye ve esimin bana verdigi cevapsa "ben ailemi kendim secmedim sende aileni kendin secmedin benim de imtihanim ailemmis" dedi..o an esime soylediklerimden dolayi cok uzulmustum her sey imtihandan ibaret.ve haliyle bende esimin ailesiyle imtihan oluyorum gorunen o ki sende imtihan oluyorsun.bence esine bu konuda cok yuklenme ama tavrini koyup kendini ezdirme.bu demek degilki kotu ol tartis gavga yap.cogu seyi gormezden gel ve sakin olmaya calis(cok zor kesinlikle ama basarirsan bir omur rahat edersin) bildigini oku ama bunu yaparken de esini kirmamaya calis.sonucta onun ailesi ne kadar kotulersen o durum esinin icinde bir yaraya donusur.ben esimin ailesiye ilgili bir sorun olsa farzi misal parami istiyorlar hemen yok deyip kestirip atmam evet haklisin ailenin paraya ihtiyaci var kesinlikle katiliyorum sana ama parasiz kalmalarinin nedeni yada ihtiyaclarinin sebebini uygun bir dille anlatirim ve yinede sen bilirsin derim ve kapatirim konuyu.boyle durumlarda cogu zaman gondermez ama gercekten ciddi anlamda ihtiyac olunca gonderiyor onuda sadakam olsun diiyorum.cok zor ve gec oldu ama esimin ailesini oldugu gibi kabullendim ve ona gore bir yol izliyorum artik.neden boyle yapiyorlar bunlar nasil insan hicmi evladini dusunmezmez ve benzeri soru isaretlerini kafamdan attim ve kurtuldum.kurulan bir duzeni degistiremicegime gore mecburen kabullendim.kusura bakma fazla uzattim ama insan ayni dertten muzdarip olunca....

bence koye gitme hem hamileligin cok yeni ve cok hassassin.cok acik ve net bir sekilde kirici ve kaba olmadan biz bu bayram gelemiyoruz vede misafir kabul edemiyoruz.benim yatak istirahati yapmam gerek de bence.buna ragmen gelirlersede bir kac saat agirlayip tekrar durumunu izah etve sizi agirliyamiyacagiz daha oncede izah ettigimiz nedenlerden oturu.kusura bakmayin anlayacaginizda eminim(hic anlamicaklardir kesinlikle ama tatli dii guler yuzlu olmaktan korkma) ben olsam boyle yapardim hic kotu olmaya gerek yok aslinda sizi agirlamak cok isterdim ama durumum bu deyip karalilik gosterip zamanla insallah mesafe koya bilirsiniz.rabbim yarve yardimciniz olsun.sakin kendinize ve esinize yuklenmeyin derim.....

canım ortak yanlarımız varmış benimde eşim komser bende öğretmenim :) aileler yönünden oldukça şanslıyım ama şu sürekli çeşitli nedenlerle bulunduğumuz şehire gelen kızlarla ilgilenmek konusunda oldukça dertliyim Allahtan eşimde benim kadar ince düşünüyorda çözüyoruz olayı neyse canım şimdi senin ailen hangi şejirde bilemiyorum ama bence kendi ailenin yanına git bir yakınının rahatsız olduğunu gitmen gerektiğini falan söyleyin çünkü gitmezsen evde olduğunuzu bilirlerse bu defa onlar gelecek demişsiniz boşver eksik olsun bilmem kaç kilo etleri çok şükür paranız pulunuz var ordan gelecek et eksik olsun canım Allah yardımcın olsun canım kendinide eşinide bebişide üzme sakın birde canım akıl vermek gibi olmasın lütfen haddim bile değil ama ailesi yüzünden eşini yıpratma sebep ne olursa olsun onlar yüzünden kendi huzurunu kaçırma gereksiz yerede kırma eşini :)

gerçekten ortak noktamız çokmuş canım ... eş üzmeme konusunda haklısın ama gecen sene düşünemedim çok üzdüm eşimi bu sene ona bulaşmıyorum :)) severek evlendik çok mutluyuz evimiz huzur dolu Allah kimsenin huzurunu bozmasın ama aile de çok önemli derledi inanmazdım cidden önemliymiş bir tel mahvediyor her şeyi... artık tel ler de azaldı ..kendi ailemle aynı şehirdeyim eşimin ailesi baska sehirde Allahtan ... tek şansım bu.. ailem de en son geldiklerinde yemeğe davet etmediler kırıldılar çünkü annem benim kızımı ağlatan kadının yüzüne eskisi gibi gülemem dedi neyseki ordan destek aldım keşke bu desteği düğünde de verselerdi aman bozulmasın aman kırgınlık olmasın diye muhattap olmadılar az sonra arıcam güzelce gelemeyeceğimizi misafir de ağırlayacak durumda olmadığımı güzel bir dille anlatacağım yok anlamazsa da ok yaydan çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…