Gebeliğe Hazırlık Acil bi bakar mısınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktorun verdiği ilaçları hiç içmemişsiniz, içip yan etkisini de görmemişsiniz yapıyor-muş yazmışsınız. Sorunuz şu olsaydı progestan verdi yan etkisini yaşadım nasıl rahatsız olmadan içerim? Fitil olarak kullanın denilirdi. Siz hiç keyfinizi bozmamışsınız ki. Kan sulandırıcılar normal hamileliklere verilmez size verildiğine göre tahlile göre vermiştir, pıhtılaşmadan dolayı düşükler yaşanıyor kafanıza göre nasıl ilaçları kullanmazsınız? Sanki ilaçları veren doktor değil de mahalle esnafı, Başka doktora gitmek kafanıza göre ilaçlara başlamamaktan önce yapılması gereken şey.
Hayır doktorun tedbir amaçlı verdiğini düşünüyorum ben bir coraspin bir kan sulandırıcı iğne fazla geldi anormal diye düşündüm evet ?

Doktorun verdiği ilaçları hiç içmemişsiniz, içip yan etkisini de görmemişsiniz yapıyor-muş yazmışsınız. Sorunuz şu olsaydı progestan verdi yan etkisini yaşadım nasıl rahatsız olmadan içerim? Fitil olarak kullanın denilirdi. Siz hiç keyfinizi bozmamışsınız ki. Kan sulandırıcılar normal hamileliklere verilmez size verildiğine göre tahlile göre vermiştir, pıhtılaşmadan dolayı düşükler yaşanıyor kafanıza göre nasıl ilaçları kullanmazsınız? Sanki ilaçları veren doktor değil de mahalle esnafı, Başka doktora gitmek kafanıza göre ilaçlara başlamamaktan önce yapılması gereken şey.
Başka doktora da gidicem

Progestan
Coraspin
Kan sulandırıcı iğne (10 gün)
Megadyn

Bana bunlar çok fazla geldi doktordan geldiğimiz akşam kahverengi leke geldi benden çok korktum doktoru aradım hemen sabah öğle akşam progestan kullan dedi ben kullanmadım çünkü miğde bulantısından başını kaldıramıyormuşsun ve ben günde 3 sefer alıcam, almadım ve kahverengi akıntımda şükür gitti günde sadece folbiol kullanıyorum geri kalanını kullanıyım mı sizce birde doktoru değiştiriyim mi ?

Doktorun yazdıgı seyi evet kullanmadım gayette Allahıma sükür saglıklıyım bebegime de dikkat ediyorum kendi konforumada ? Gerektiği zaman kusuyorum gerektiği zaman da belim kopacak gibi de ağrıyor ? Dikkat ediyorum . Lütfen bir şeyi adam akıllı düşünerek yazar mısınız ya

Ya kim söylemiş içmediğimi ? Her gün zaten doktoru değiştirsem de ilacımı içiyorum sadece progestan kullanmadım
Kendin yazıyorsun kullanmadığını

Öteki ilaçları içmeye devam ediyorum dedim
Verdiği ilaçları Kullanmıyorum sadece folibol kullanıyorum dediğin için tepki gösteriyorum bende, sizin ne sorununuz var, tahlilleriniz nasıl, burdakiler görmüyor ki, herkesin yaşadığı durumun derecesi farklı, kullandığı şeyler de farklı, Progestan da fitil olarak kullanıldığında yan etkisi olmuyor.

Verdiği ilaçları Kullanmıyorum sadece folibol kullanıyorum dediğin için tepki gösteriyorum bende, sizin ne sorununuz var, tahlilleriniz nasıl, burdakiler görmüyor ki, herkesin yaşadığı durumun derecesi farklı, kullandığı şeyler de farklı, Progestan da fitil olarak kullanıldığında yan etkisi olmuyor.
Heh tesekkürler bana bunu söyle sağol fitil olarak kullanırım bende

İçinize sinmediyse başka doktora daha gidin fakat lekelenmeniz olmuş ve doktor günde üç tane progestan kullan demiş ve siz midem bulanacak vs diye kullanmamışsınız. Şimdi ne diyeyim size bilmiyorum gerçekten... Bebeğe hiçbir kötü etkisi olmayan, hatta düşüğü engelleyen bir ilaç progestan. Sadece size yan etki olarak baş dönmesi ve uyku yapar o kadar... Neye göre ağır ilaç dediniz bilmiyorum.

Ben ilk haftamdam itibaren günde 600mg (yani 200lük 3tane) kullandım. Tam 14hafta kesintisiz. Daha bu hafta kestik. Kanama veya lekelenme tekrarlarsa tekrar başlayacağız, bu sefer doğuma kadar bu şekilde kullanacağım... Bebeğim sağlıklı olsun da ben tüm yan etkilerine razıyım...

İçinize sinmediyse başka doktora daha gidin fakat lekelenmeniz olmuş ve doktor günde üç tane progestan kullan demiş ve siz midem bulanacak vs diye kullanmamışsınız. Şimdi ne diyeyim size bilmiyorum gerçekten... Bebeğe hiçbir kötü etkisi olmayan, hatta düşüğü engelleyen bir ilaç progestan. Sadece size yan etki olarak baş dönmesi ve uyku yapar o kadar... Neye göre ağır ilaç dediniz bilmiyorum.

Ben ilk haftamdam itibaren günde 600mg (yani 200lük 3tane) kullandım. Tam 14hafta kesintisiz. Daha bu hafta kestik. Kanama veya lekelenme tekrarlarsa tekrar başlayacağız, bu sefer doğuma kadar bu şekilde kullanacağım... Bebeğim sağlıklı olsun da ben tüm yan etkilerine razıyım...
Vallaha öyle bir anlatmışsınız ki ben caniyim ben katilim ya cidden ya bu evlad evladım bu benim bende herseyin fazlası zarar diye korkuyorum tabiki günde 3 tane degilde günde 1 tane vajinal alacagım

Başka ilaç kullandınız mı peki ?

günde 5 tane ilaç alsan sende korkmaz mısın vicuduna bebegine fazla demezmisin ? Evladım olduğu icin herşeyi düşünmek zorundayım bende böyle bir konu açmak istedim farkındaysan bebegim icin sağlıklı diyor ama birsürü vicuduma ilaç dayıyor onu sordum yani düşünceleri almak istedim

EVET KADINLAR KULÜBÜNÜN GÜZEL İNSANLARI SİTENİN EN BÜYÜK KATİLİ BENİM EVLADIMI ÖLDÜRMEK İCİN İLAÇ İCMEM FALAN ÖYLE ANAYIM BEN (şaka gibisiniz harbi)

AYRICA ÇOK YAZDIM BİLİYORUM AMA PROGESTAN İCİN SAĞLIK OKUYAN ARKADAŞIM BİLE YANINDA BİRİSİ OLMASI LAZIM MUTLAKA DİKKATLİ OLMALISIN İLACI İCERKEN DEDİ ÖNERİ SÖYLEDİ BENDE KORKTUM ACIKCASI SORUYORUM

Lütfen büyük harflerle yazmayalım, büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasaktır.

kızlar merhaba şimdi size başından beri anlatayım

İlk ben hamileliğimi adetimden 6 gün önce normal testle öğrenmiştim gidip sağlık ocağına kan verdim tabi hemograma filan da baktırdım pozitif cıktı sonuc 38
Hemşire bana hamilesin dedi 1 hafta sonra gel tekrar bakalım kan değerine demişti neyse
Sağlık ocağıyla olcak iş değil dedim doğru düzgün kadın doğum doktoruna gideyim dedim ve izmitte bana herkesin önerdiği faruk karayaka yı söylediler ona gidiyim dedim neyse aldım randevu ve gittim
4 gün sonra betam 1406 olmuş o gün alttan muayene ederek keseyi gördü sonra bana ilaç olarak
Folbiol verdi sağlıklı bebegin masallah dedi ayrıyetten bebegin prolaktin miydi neydi ismini de tam bilmiyorum ona da baktı gayet güzel bir bebeğin düşmiyecegi değerinde filan dedi yani kısacası sağlıklı herşey sadece dikkat et ağır kaldırma dedi
Haftaya tekrar gel kontrole dedi
Geçen gün kontrole gittiğimde tekrar alttan baktı kalbini dinleyemeyiz daha kücük dedi o sırada 6. Haftaya yeni girmiştik kalbi daha dinleyememiz normal mi ? kan verdim 22.450 ye cıkmış sağlıklı dedi ama bana o gün verdiği ilaçlar

Progestan
Coraspin
Kan sulandırıcı iğne (10 gün)
Megadyn

Bana bunlar çok fazla geldi doktordan geldiğimiz akşam kahverengi leke geldi benden çok korktum doktoru aradım hemen sabah öğle akşam progestan kullan dedi ben kullanmadım çünkü miğde bulantısından başını kaldıramıyormuşsun ve ben günde 3 sefer alıcam, almadım ve kahverengi akıntımda şükür gitti günde sadece folbiol kullanıyorum geri kalanını kullanıyım mı sizce birde doktoru değiştiriyim mi ?

Progestan capsulu 3x2 şeklinde vaginal fitil gibi kullanın. Çoğu insan bu şekilde kullanır. Ağızdan almaya yürek dayanmaz onu. Uyutur bayıltır. Mutlaka kullanın.

AYRICA ÇOK YAZDIM BİLİYORUM AMA PROGESTAN İCİN SAĞLIK OKUYAN ARKADAŞIM BİLE YANINDA BİRİSİ OLMASI LAZIM MUTLAKA DİKKATLİ OLMALISIN İLACI İCERKEN DEDİ ÖNERİ SÖYLEDİ BENDE KORKTUM ACIKCASI SORUYORUM
İnternet ortamında büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelir, site kurallarına da aykırıdır, öncelikle onu belirteyim hanımefendi.

Peşpeşe yazmışsınız mesajları ama siz benim ne kadar ilaçlar içtiğimi biliyor musunuz? Progestanı sordunuz, söyledim. Siz ne yazdıysanız ben onu okudum ayrıca, ona göre cevap verdim. İçmedim, şöyleymiş böyleymiş yazmışsınız. Ben ne yazsaydım? Siz deneyimleyenlere, yaşayanlara sordunuz madem, buyrun işte cevap; leke veya kan gelmesi durumunda doktor tarafından verilen progestanı kullanmak bebeğiniz için hayati önem taşır.

Ben okuduğum gibi direkt cevap verdim işte ilk mesajımda da. Sipariş üzerine mi yapalım yorumumuzu. Göz göre göre doktorun verdiği ilacı almamışsınız. Hala bir tane alacağım diyorsunuz, doktorunuz günde üç tane demişken ve biz bu kadar yazmışken... Madem kafanıza göre davranacaksınız, doktora da gitmeyin ne diyeyim. Önceki mesajımda içinize sinmediyse başka bir doktora daha görünün demiştim, mesajımın orasına bir şey demeden direkt size katil demişim gibi saydırmışsınız... Burada yardımcı olmaya çalışıyorken işittiğim laflara bakın...

Yanında biri olması lazım diyen "sağlıkçı" arkadaşınız da maşallah tüm jinekologlardan daha bilgili. Hepimiz ona gidelim kimse artık o. Bizim yanımızda 24 saat birileri mi var, kimin öyle bir lüksü var Allah aşkına? İlacı alıp dışarı da çıktım, bir saat sonrasında araba bile sürdüm. Ben günde 600mg kullandım, tekrar ediyorum. Olumsuz anlamda hiçbir şey de olmuyor. Arkadaşınızın sözü üzerine, doktorun gerekli gördüğü ilaçları, gerekli gördüğü dozlarda kullanmayıp bir de bebeğinizin sağlığına zarar gelirse o çok bilgili arkadaşınız ne diyecek acaba? Ben 14 hafta kullandım diğer kullanmak zorunda olduğum ilaçların yanında, gerektiği takdirde tüm gebelik süresince kullanılabiliyor ki doktorlar hiçbir zararı yok diyor, içip içmemek size kalmış!

X