• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAN PIHTILAŞMASI VE BEBEK SAHİBİ OLMA

61 kiloyum 0.4 kullaniyorum ve yetiyor. Bu pihtilasma riskinize gore degisen bir durum. Ki ben yuksek riskliyim bunu bir hemotoloji uzmaniyla gorusun.
Bana yetmedi 0:4 ile bebegimi kaybetti. Bdaha hamile kaldım 0:6 anca yetti faktor 5 rski cok yuksek genetik testine gore degişiyor sizinki haff duzey demkki

Hayır tek sefer dogumdan hemen once brakdım

Bende 64-65 kiloyum boyum 169. 0,4 kilona göre normal dediler... toplamda 4 gebelik kaybım var hepsi 16 haftadan sonra. Daha önce sağlıklı gebelik geçirdim . 2 hafta olacak yine ölü Doğum Yaptım. Kalbi duruyor bebeklerin. Kanama sancı vs belirti yaşamadım hiç. Doktorlar pıhtılaşmadan başka sebep bulamadı. Siz Hangi iğneyi kullandınız clexane kullandım daha önce ama artık piyasadan kalkmış. Bu defa enox aldım aynı mı içerik bilemiyorum. Birde bu iğnelerin etki süresi 12 saatmiş. Forumda günde 2 kez kullanıp sağlıklı Doğum yapanlarda var. 0,6 kullanıp Doğum yapanda .. Hemotologa gebeliği öğrenir öğrenmez mi gittiniz iğne için raporu o mu çıkardı?

Bende 64-65 kiloyum boyum 169. 0,4 kilona göre normal dediler... toplamda 4 gebelik kaybım var hepsi 16 haftadan sonra. Daha önce sağlıklı gebelik geçirdim . 2 hafta olacak yine ölü Doğum Yaptım. Kalbi duruyor bebeklerin. Kanama sancı vs belirti yaşamadım hiç. Doktorlar pıhtılaşmadan başka sebep bulamadı. Siz Hangi iğneyi kullandınız clexane kullandım daha önce ama artık piyasadan kalkmış. Bu defa enox aldım aynı mı içerik bilemiyorum. Birde bu iğnelerin etki süresi 12 saatmiş. Forumda günde 2 kez kullanıp sağlıklı Doğum yapanlarda var. 0,6 kullanıp Doğum yapanda .. Hemotologa gebeliği öğrenir öğrenmez mi gittiniz iğne için raporu o mu çıkardı?
Bakın ben ankara da cok iyi iki hematolog ile gorustum kg basına 0-1 kulakncaksın dedler yani 70 klo olsaydım 0:7 almalıydım anca yetermiş ben birde 3-6-9 aylarda antifactor xa bakdırdım yetip yetmedigini anladık ordan ve bence sizde 0:6 kullanmalısnız artı coraspirin ben artı omega üc aldım surekli oda kan sulandırıyor

Rapor cıkdı evet hemorolog çıkarıyor clexane enox oksapar hepsi aynı yeterki 0:6 olsun

Rapor cıkdı evet hemorolog çıkarıyor clexane enox oksapar hepsi aynı yeterki 0:6 olsun

Gebelik boyunca kilo artışı oldukça iğne dozu değişiyor mu? İğne günde 1 sefer yeterli geldi mi size ? Coraspini ve omega 3 ne zaman kestiniz ? Aydan sonra hangi vitamin desteğini kullandınız? Bir de dediğiniz testi nasıl nerede yaptırabilirim fakülteye mi gitmem gerekir ? Ya Ben o kadar pişmanım ki o kadar üzgünüm ki anlatmam mümkün değil .. daha çok araştırsaydım baştan keşke ... bebeğime ve bana oluyor olan. Bana olmuyor artık deneme diyorlar ama ben umudumu kaybetmek istemiyorum. Bende faktör v heterezigot ve mthfr 1298 homozigot var. Gebelik kayıplarımı faktör v ten dolayıdır diyorlar .

Gebelik boyunca kilo artışı oldukça iğne dozu değişiyor mu? İğne günde 1 sefer yeterli geldi mi size ? Coraspini ve omega 3 ne zaman kestiniz ? Aydan sonra hangi vitamin desteğini kullandınız? Bir de dediğiniz testi nasıl nerede yaptırabilirim fakülteye mi gitmem gerekir ? Ya Ben o kadar pişmanım ki o kadar üzgünüm ki anlatmam mümkün değil .. daha çok araştırsaydım baştan keşke ... bebeğime ve bana oluyor olan. Bana olmuyor artık deneme diyorlar ama ben umudumu kaybetmek istemiyorum. Bende faktör v heterezigot ve mthfr 1298 homozigot var. Gebelik kayıplarımı faktör v ten dolayıdır diyorlar .
Hadi ya homozigot olayı daha da agır hale sokuyor malesef evet f5 cok onemli bir gen sizin 60-70-75 kg arası 0:6 yeterli 100 mg coraspin yeterli gebelik boyunca da omega uc alın ben cokca nar yedim bide oda kan sulandrıyor habide limon suyu icdim yarım limon her gjn oda kan sulandırıyır cok cok dkkat ettim her aksi duurjmda doktora koştum bakdrdım herseyime doktor bulmak cok onemlş her doktor bunu onemsemıyor olan size oluyor bdahaki gebeliginizde ilk iş simdide coraspin alın beta hcg yukselsin hemen igneye baslayın omega uce 9 haftadan sınra baslayın full devam edin ben birde progesteron hapda kullandım doktorum her onlemi almişti siz once b hemotologa gidin ankaraa gataya gıttım ben siz nrdesnz

Ayrıca kaybetmeyin tabi nicin brakacakmıssınız daha yeni b arkadasım beş gebelk kaybından snra tekrar hamile kaldı oda homozigot 0:6 ile 20 haftakık oldular

Ayrıca kaybetmeyin tabi nicin brakacakmıssınız daha yeni b arkadasım beş gebelk kaybından snra tekrar hamile kaldı oda homozigot 0:6 ile 20 haftakık oldular
Ben mardindeyim. burada iki ayrı doktorun özel muayehansne gidiyordum detaylı ultrasonla takip yapılıyordu. Daha önceki kayıplarımı da söyledim ama sizin dediğiniz gibi bir tedavi görmedim. Antifactor dediğiniz test ne için bakılıyor hematolog mı yapacak. her ay ayrıca hematologa gitmeliyim? Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiniz için.

Ben mardindeyim. burada iki ayrı doktorun özel muayehansne gidiyordum detaylı ultrasonla takip yapılıyordu. Daha önceki kayıplarımı da söyledim ama sizin dediğiniz gibi bir tedavi görmedim. Antifactor dediğiniz test ne için bakılıyor hematolog mı yapacak. her ay ayrıca hematologa gitmeliyim? Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiniz için.
Aynen hemotologa gtmelisiniz ayrıntısına onalr bakıyor her uc ayda bir kan verip antifactor bakılcak yetip yetmedigi anlasılıyor bastan savmaya asla gelmıyor cok cok iyi b doktor blmalısınız sizde nedemek :)

Ooo homozigotmus sizinki 0:6 en üst duzey degil hlbuki size yetmiş bana yetmedi 0:4
Bana ilk gittigim kadin dogum doktoru 0,8 tavsiye etmisti. Sonra esim bu doz yuksek ben yatan hastalara bile kullanmiyorum emboli atagi gecirmediyse dedi. Sonra cok ciddi hemotoloji ve romotoloji hocalariyla gorustum oyleki piyasadaki hocalarin hocasi ikiside .. 0.4 dediler daha fazlasi dusuk yaptirabilir kanayabilirsin 0.4 kullanip gormeden yukseltmemen lazim dediler ayric kan sulandirici hap folik asit falan var zaten. Suanki kadin dogumcum da 0.4 istedi zaten. Tabi ki gunde tek doz. Zaten emboli gecirmediyseni gunde 2 doz dusukte olsa tehlikeli. Hep soyluyorum bebegi korumak evet ama burda kendini.korumakta onemli...

Ben baya calistim bu konuya ;) umarim ataksiz bir hayat geciririz ;)

Bana ilk gittigim kadin dogum doktoru 0,8 tavsiye etmisti. Sonra esim bu doz yuksek ben yatan hastalara bile kullanmiyorum emboli atagi gecirmediyse dedi. Sonra cok ciddi hemotoloji ve romotoloji hocalariyla gorustum oyleki piyasadaki hocalarin hocasi ikiside .. 0.4 dediler daha fazlasi dusuk yaptirabilir kanayabilirsin 0.4 kullanip gormeden yukseltmemen lazim dediler ayric kan sulandirici hap folik asit falan var zaten. Suanki kadin dogumcum da 0.4 istedi zaten. Tabi ki gunde tek doz. Zaten emboli gecirmediyseni gunde 2 doz dusukte olsa tehlikeli. Hep soyluyorum bebegi korumak evet ama burda kendini.korumakta onemli...

Ben baya calistim bu konuya ;) umarim ataksiz bir hayat geciririz ;)
Evet ebn daha once atağın eşiğinden döndüm anjio oldum akciger embolisi riskim cok yuksekdi normaldede coraspin alıyorum zaten

Evet ebn daha once atağın eşiğinden döndüm anjio oldum akciger embolisi riskim cok yuksekdi normaldede coraspin alıyorum zaten

Gecmis olsun...

Bu arada benimde ilk gebeligim degil daha once ayni oranda ilaclarla dusuk yaptim. Ama doktorum ilac oranlarini degistirmedi. Pihtilasmaya baglamadi dusugu. Sagliksiz gebelik 3 ay icinde kendini sonlandirir zaten dedi..

Burda cok yorum var insanlar sadece hamilelikte onemli oldugunu zannediyorlar bu durumun malesef. Bakin siz eşikten dönmussunuz mesela cok riskli bisey

Bana yetmedi 0:4 ile bebegimi kaybetti. Bdaha hamile kaldım 0:6 anca yetti faktor 5 rski cok yuksek genetik testine gore degişiyor sizinki haff duzey demkki

benim faktor 5 imde mthrf de homozigot yani yuksek riskiliyim daha ustu yok

Ilk gebeligim 8. Haftada kalbi durdu. Ama pihtilasmaya baglamadik saglik gebelik kendi kendine sonlanir dedi doktorum. Esimde ayni gorusteydi.. igneleri daha cok seni korumak icin veriyoruz dedi hatta. Simdiki gebeligimde bu arada tup bebek tedavisi benim.. suan da 6+2 de kalp atisi gorduk 7+5 te duyduk hersey iyi devam ediyor 16. Haftadayim. Kismet hersey ... ben dogumdan sonra da igne kullanmaya devam edicem.. 62 kiloyum 0.4 gunde tek doz kullaniyorum. Ayrica ecoprin 80 lik kullaniyorum once 100luk kullaniyordum duserelim gerek yok dedik. Ayrica multivitamin falan kullaniyorum ama tabi asil onemli olan kan sulandiricilar. Fazla dozlar da yuksek gelip kanama yapabiliyor.

Baya saglam hocalarla gorustum. Hematoloji ve ramotoloji proflari ikiside hocalarin hocasi. Esimde doktor. Oyuzden sorgulamiyorum hersey olacagima variyor.

Back
X