• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil bakar misiniz

Mutsuzbiri123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
145
95
48
ben uzun zamandır farklı farklı antidepresan ve antipsikotikler kullandım. Ilk başladığımda hepsinin az veya çok yan etkisini yaşadım. Dün tekrar kontrole gittiğimde doktor ilacımı değiştirip risperdal yazdi ama bu ilacı kullanirken kas kasilmalari yaşayabilirsin böyle bişey olursa acile gidip kas gevşetici iğne yaptır dedi. Dün gece ilk kez kullandim ve gece bileğimde çok siddetli bi ağrıyla uyandim. Bu ilacın etkisi olabilir mi daha önce kullanıp böyle şeyler yasayan oldu mu?

ben uzun zamandır farklı farklı antidepresan ve antipsikotikler kullandım. Ilk başladığımda hepsinin az veya çok yan etkisini yaşadım. Dün tekrar kontrole gittiğimde doktor ilacımı değiştirip risperdal yazdi ama bu ilacı kullanirken kas kasilmalari yaşayabilirsin böyle bişey olursa acile gidip kas gevşetici iğne yaptır dedi. Dün gece ilk kez kullandim ve gece bileğimde çok siddetli bi ağrıyla uyandim. Bu ilacın etkisi olabilir mi daha önce kullanıp böyle şeyler yasayan oldu mu?
Doktorum banada yazmıştı surubunu ama fazla ilaç kullandigim için içmedim.
Yan etkisi olabilir kullan bakalim canim devam ederse doktora tekrar danışırsın ama iki hafta alışma süresi oluyor zaten geçmiş olsun.

Aynı konudan kaç tane daha açacaksınız? Bunu doktorunuza sorsanız daha net cevap alırsınız.
Acil bir durum olduğu için hemen cevap almaya çalışıyor olabilir miyim? Kim hangisine denk gelirse baksin diye yapıyorum bileğimi oynatamiyorum geceden beri. Doktorum böyle kasılmalar olacağını söylemişti zaten ben size bunu yaşayan varsa nasıl geçirdi diye soruyorum

Acil bir durum olduğu için hemen cevap almaya çalışıyor olabilir miyim? Kim hangisine denk gelirse baksin diye yapıyorum bileğimi oynatamiyorum geceden beri. Doktorum böyle kasılmalar olacağını söylemişti zaten ben size bunu yaşayan varsa nasıl geçirdi diye soruyorum
Olamazsınız. Çünkü kurallara aykırı. Acil bir durumsa doktorunuzu ararsınız, çok acil bir durumsa acil servise başvurursunuz. O kadar acil değilse burada bir (rakamla 1) konu açar kullananların cevap yazmasını beklersiniz.

Olamazsınız. Çünkü kurallara aykırı. Acil bir durumsa doktorunuzu ararsınız, çok acil bir durumsa acil servise başvurursunuz. O kadar acil değilse burada bir (rakamla 1) konu açar kullananların cevap yazmasını beklersiniz.
Tamam aynen uğraşamam seninle

Kasılma beklediğiniz için olmuş olabilir mi acaba?
Oynatamayacak kadar yan etki yapıyorsa ciddi bi yan etki demektir bana göre
Acile gidin demiş doktorunuz da zaten
Size çözüm yolunu söylemiş
En doğru bilgiyi oradan alırsınız ilaçtan mı kendiliğinden mi diye

Kasılma beklediğiniz için olmuş olabilir mi acaba?
Oynatamayacak kadar yan etki yapıyorsa ciddi bi yan etki demektir bana göre
Acile gidin demiş doktorunuz da zaten
Size çözüm yolunu söylemiş
En doğru bilgiyi oradan alırsınız ilaçtan mı kendiliğinden mi diye
Corona bu kadar artmışken her ağrıda hastaneye koşmak istemiyorum

Risperdal, yanında yan etkilerini alan bir ilaçla daha yazılır genelde, adını biliyorum ve fakat burada yazmam uygun olmaz.
Zaten doktorunuza danışmadan tavsiye edilen herhangi bir ilacı da kullanmayın.
Doktorunuza danışın, kasılma-akatizi halini anlatın, kendisi uygun ilacı ilave edecektir.

Acil bir durum olsa bile buraya ardı ardına konu açmanın mantığı yok.
Çünkü buradakiler doktor değil, belki başka birşey, belki ilacın yan etkisi değil. Doktorunuza sorup öğrenmekten başka çareniz yok. Kaldı ki kasılmalar olabileceğini, acile gidip kas gevşetici vurulmanız gerektiğini söylemiş doktorunuz.

Evet olabilir, keşke hiç kullanmasan, çok zararlı çünkü

şu hapları kullanmayı ya, psikolojik hapları kullanan birini tanıyorum felç geçirdi şuan, hangi hap veya şurup manevi bir rahatsızlığı ortadan kaldırabilir aklım almıyor

Back