• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL! 4 Aylık Bebeğim göz teması kurmuyor !

cocacolam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2013
20
17
88
hanımlar merhaba;
Lütfen yardım edin. delirmek üzereyim. bebeğim 4 aylık ve ben dahil kimseyle göz teması kurmuyor. başına böyle birsey gelen varsa allah rızası için yazsınlar. mesela benim çocuğum 6 aylık göz teması kurmaya başladı sıkma canını şimdi büyüdü gayet de sağlıklı diyen var mı? renkli cisimleri fln da takip etmiyor henüz. yalvarırım paylaşın tecrübelerinizi

4 ay endiselenmek icin cok erken bence , biraz daha takip edin bebeginizi henuz cok kucuk

Sosyal gülümseme gelişti mi?? 3 aylıkken göz teması kurma ve sosyal gülümseme için muayene notu düşmüştü bizim doktorumuz. Herhalükarda endişelerinizi doktorunuzla paylaşın.

Her cocuk bir olmaz,bazisinin gelisimi geriden gelebilir. Doktorunuz ne diyor?

hanımlar merhaba;
Lütfen yardım edin. delirmek üzereyim. bebeğim 4 aylık ve ben dahil kimseyle göz teması kurmuyor. başına böyle birsey gelen varsa allah rızası için yazsınlar. mesela benim çocuğum 6 aylık göz teması kurmaya başladı sıkma canını şimdi büyüdü gayet de sağlıklı diyen var mı? renkli cisimleri fln da takip etmiyor henüz. yalvarırım paylaşın tecrübelerinizi
Baş kontrolü iyi mi?
Yani başını tutabiliyor mu?
Yatarken ellerinden tutup çektiğinizde oturur pozisyona geliyor mu?
Kucağınızda dizlerinize ayaklarını bastığında dik durabiliyor mu?
İki elini birleştirip ellerini izliyor mu?
Seslere tepkisi nasıl?

Daha çok küçük sanırım beş ve altıncı ayda göz teması kurup gülümsüyorlar. Ama doktora danışmanda fayda var, endişe etme inşallah her şey yolundadır.

Canım inşallah bir sorunu yoktur kuzunun 3 aylik ken goz kont rolü olması gerekiyor gösterdin mi salık ocak ları bilgilendirmesi gerekirdi

Baş kontrolü iyi mi?
Yani başını tutabiliyor mu?
Yatarken ellerinden tutup çektiğinizde oturur pozisyona geliyor mu?
Kucağınızda dizlerinize ayaklarını bastığında dik durabiliyor mu?
İki elini birleştirip ellerini izliyor mu?
Seslere tepkisi nasıl?
merhabalar; başını tutabiliyor ancak çok kontrollü değil malesef. iki elinden tutup çekerek oturur pozisyona getiriyorum başı hafif sallanmalar yapsa da tutamıyor diyemem. sonrasında tekrar geri yatar pozisyona bırakırken de başını kontrolsüz bırakmıyor salmıyor kendini. ayaklarını çok bastığını söyleyemem. ellerini izlemiyor. seslere tepkisi orta.

Canım inşallah bir sorunu yoktur kuzunun 3 aylik ken goz kont rolü olması gerekiyor gösterdin mi salık ocak ları bilgilendirmesi gerekirdi
göz doktorlarına götürdüm. 2 farklı göz profu gördü. az göreceğini düşünüyolar gözde titreme sorunu var ama gördüğünü düşünüyolar.

hepinize iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim. yarın sabah kızım MR a girecek. dualarınızı esirgemeyin nolur. bu konuyla ilgili kendi tecrübelerinizi yada çevrenizde gördüğünüz tecrübeleri paylaşın lütfen. şunu duymaya ihtiyacım var aslında. benim çocuğum da yada komşumun çocuğu da böyle olmustu 5-6. ayda göz teması kurmaya gülmeye agulamaya başladı şimdi çok sağlıklı diyebileceğiniz bir örnek var mıdır? doktorlar malesef çok yetersiz çok dr geziyoruz. hergün doktordayız kimse bişi demiyor desem yalan olmaz. tercübelerinize ihtiyacım var. tabiki biz sonuna kadar herşeyden emin olana kadar doktorlara götürmeye devam edicez.

Sosyal gülümseme gelişti mi?? 3 aylıkken göz teması kurma ve sosyal gülümseme için muayene notu düşmüştü bizim doktorumuz. Herhalükarda endişelerinizi doktorunuzla paylaşın.
yeni yeni gülümsemeler başladı az da olsa agulamaları da var.

Allahım evlatlarımızı korusun benim da 13 yaşında ve 9 aylik yavrum var seni çok iyi anlıyorum evlat hiç birseye benzemez 3 gündür dış ateşleniyor yemeden içmeden kesildi elimden fazla birşey gelmiyor rabbim bütün evlatlarımıza dert siz derman vermesin

Allahım evlatlarımızı korusun benim da 13 yaşında ve 9 aylik yavrum var seni çok iyi anlıyorum evlat hiç birseye benzemez 3 gündür dış ateşleniyor yemeden içmeden kesildi elimden fazla birşey gelmiyor rabbim bütün evlatlarımıza dert siz derman vermesin
amin aminnn

hepinize iyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim. yarın sabah kızım MR a girecek. dualarınızı esirgemeyin nolur. bu konuyla ilgili kendi tecrübelerinizi yada çevrenizde gördüğünüz tecrübeleri paylaşın lütfen. şunu duymaya ihtiyacım var aslında. benim çocuğum da yada komşumun çocuğu da böyle olmustu 5-6. ayda göz teması kurmaya gülmeye agulamaya başladı şimdi çok sağlıklı diyebileceğiniz bir örnek var mıdır? doktorlar malesef çok yetersiz çok dr geziyoruz. hergün doktordayız kimse bişi demiyor desem yalan olmaz. tercübelerinize ihtiyacım var. tabiki biz sonuna kadar herşeyden emin olana kadar doktorlara götürmeye devam edicez.
İnşallah sağlıklı sağlam bir bebek olur.
Herşey düzelir,yoluna girer annesi.
Ama olur da bir problem çıkarsa da hemencecik tedavi olsun iyileşsin.
Senin gibi güçlü annesi var.
Emzirirken endişe ile değil şükrederek dua ederek emzir.
İçin huzurla dolsun sen rahatsan bebeğin daha çabuk toparlar
Allah yardımcınız olsun....

doktora götürün acil olarak. görmede problem olabilir. erkenden teşhis edilir

Back